Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   431 / 1156
(#) BEMcorp válasza hejdzso hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Ha a linkelt oldalon megnézed a képet (rámész a kurzorral az USB-s végére), látszik benne a kis elektronika. Először annak kellene utána járni, hogy az hogy működik.
(#) golem hozzászólása Jan 7, 2014 /

Nekem még mindig nem oldódott meg a billentyű problémám.
Gép bekapcsol 3 led fel villan de nem reagál a gombokra Windows fel ismeri telepíti de makkor se csinál semmit. Mi ilyenkor a hiba?
(#) BEMcorp válasza golem hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Próbáld ki másik gépe. Ha ott működik, akkor nem a billentyűzettel van gond.
(#) golem válasza BEMcorp hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Már meg volt itthon jó volt.
Biosba se enged be.

Akkor a gépet próbáltad már másik klaviatúrával? Akkor se reagál?

másikkal se volt jó.

A csatlakozója nem lötyög (az alaplapon)? Esetleg a forrasztása nem tört meg/lazult ki? Tudom, az alkatrész oldalon nem látszik, de az alján esetleg.

nem lötyög. Holnap csinálok neki egy bios reszetet hátha azzal jó lesz
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014

Egy próbát mindenképp megér.

Fel engedi telepíteni és jónak érzékeli de mégse jó ezt nem értem
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 7, 2014 /

Sziasztok!

Olyan problemam van, hogy a gepemben levo egyik memoria modul egyedul nem inditja el a gepet csak a masikkal egyutt. A Goodram egyik szlotban sem inditja a gepet, a Kingmax modul pedig barmelyikben indul es mukodik. Viszont egyutt megy es a windows is latja a 2 gb ramot. Szerintetek hibas az a modul? Rendeltem egy vadi uj Kingmaxot es kivancsi vagyok az fog-e mukodni, remelem igen es a Goodrammal van problema. Mostanaban varatlanul adott kekhalalt a gep, es par napja a CSS is akadozik ami eddig siman futott. Alaplapi videokartyat hasznalok, es eddig nem volt baj, mostanaban kezdett lassulni es par kekhalal is beutott. Szerintetek is a memoria a hibas?
(#) Gombszem válasza BEMcorp hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Idézet:
„Normális esetben működnie kellene a hdd-nek minden pozitúrában...”

Én úgy tudom, hogy nem mindegy. Az áramköri lappal felfelé nem szabad üzemeltetni. Régen biztos, hogy így volt. Dobozzal felfelé, vagy bármelyik élére állítva szabad használni.
(#) janikukac hozzászólása Jan 7, 2014 /

Mégse nem csináltam semmilyen ESD-s izét, mert most ott tart a helyzet, hogy a gép beindul: egyik jumpert kell kivenni majd visszatenni ugyan oda, és akkor beindul, csakhogy semmit sem lehet csinálni. Winfos nem akar bootolni, még csökkentett módban sem, s a Windows install (XP) pedig egy idő után megakad, pontosabban ott amikor kékről átvált fekete háttérre, miután pl. a billentyűzet illesztőt, meg a hasonlót feltolja, és csak a kis - villog a bal felső sarokban, nem lép tovább, még a lemezt sem pörgeti a meghajtóban. First boot device a cd meghajtó természetesen...
Valami ötlet?
(#) KTobi válasza janikukac hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Az a BIOS reset volt. Nem lehet, hogy SATAs HDD és ANCHI módban van, te pedig nem adtad be flopyról a drivert? BIOSban kapcsold át IDEre (SATA mode: Nativ IDE ilyet keress). Ez akkor ha újrainduláskor jön elő a hiba.
(#) BEMcorp válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Régen lehet, de a régen, az itt erősen értendő. Szerintem legutoljára talán az 1-2 gigabyte-os vinyók lehettek érzékenyek rá, vagy még régebben.
De van szétszedve pár működő 1,2 ~ 2,1GB-os seagate, maxtor-om, de egyikbe sem indokolja semmi a fix pozíciót. Hacsak nem arra gondoltak, hogy a motor hőtermelése gondot okozhat az amúgy is melegedő vezérlésnek, nem tudom.
(#) hejdzso válasza BEMcorp hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Köszi!Gondoltam rá én is,hogy valami elektronika lehet benne,mivel a MIDI + - 5Volton megy ismnereteim szerint.Erre a kapcsolási rajzra gondoltam én is.De sehol nem találtam rá utalást.Ezért érdeklődtem volna iit,hátha valaki tudja.
Kösz a fáradozást.
(#) golem hozzászólása Jan 8, 2014 /

Haza hoztam a billentyűt itthon működik ott nem működik.
Ott felismeri az XP de nem leget használni újra lett az XP telepítve
(#) belfi2 válasza golem hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Hali!
Húzd ki az egeret , és úgy próbálj a biosba bemenni.Ha így működik az egérrel lesz a bibi. Nálam egy HP gép csinálta ugyan ezt . Az egér miatt nem lehetett használni a billentyűzetet. Kapott egy másik egeret és minden megoldódott.
(#) golem válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Szia!

Van itthon egy másik gép és azzal se működik a billentyű de a sajátommal működik.
Gondolkozok azon hogy át kötöm USB re hátha ott működne.
(#) belfi2 válasza golem hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Szia!
Milyen deszkák azok amivel nem megy a billentyűzet?
Gondolom azt tudod hogy az USB és a PS2 nem kompatibilis egymással.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
(#) golem válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Az egyik egy asus másik gigabyte ezeken nem megy MSI lapon müködik,
(#) belfi2 válasza golem hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Mind a két lap alapból támogatja a PS2 billentyűzetet, BIOS reset után .Próbáld meg nem operációs rendszerről indítani . PL valamilyen boot cd (Hines , vagy uBCD) mit produkál akkor . De első sorban nagyon nézd át a csatlakozót nem e ki van törve a kis pecek a dugóból, mert akkor máshogyan is csatlakozik de nem működik.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 10, 2014 /

Sziasztok!

Olyan problemam van, hogy a gepemben levo egyik memoria modul egyedul nem inditja el a gepet csak a masikkal egyutt. A Goodram egyik szlotban sem inditja a gepet, a Kingmax modul pedig barmelyikben indul es mukodik. Viszont egyutt megy es a windows is latja a 2 gb ramot. Szerintetek hibas az a modul? Rendeltem egy vadi uj Kingmaxot es kivancsi vagyok az fog-e mukodni, remelem igen es a Goodrammal van problema. Mostanaban varatlanul adott kekhalalt a gep, es par napja a CSS is akadozik ami eddig siman futott. Alaplapi videokartyat hasznalok, es eddig nem volt baj, mostanaban kezdett lassulni es par kekhalal is beutott. Szerintetek is a memoria a hibas?
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Na megjott az uj memoria modul es az egyik szlotban az sem inditja a gepet. Vajon mi lehet a baj?
(#) bigdaddy hozzászólása Jan 10, 2014 /

Hello

Mekkora a memoriák frekvenciája?
(#) Balu12 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Milyen típusú a ram? (Ddr)
Milyen lapod van?

Másik lapban próbáltad e?

Lehet ram hiba. De lehet hogy a lap hibája.
(#) sardi_hunor válasza bigdaddy hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

memoriak frekvenciaja 667 Mhz, az az erdekes, hogy az uj ram is csak egyik szlotban inditja a gepet a masikban nem. viszont a rego kingmax ami szinten 667 mhz ddr2 az viszont mindket szlotban inditja a gepet
(#) sardi_hunor válasza Balu12 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Az egyik amelyik mindket szlotban inditja az KINGMAX DDR2 667 mhz, a masik amelyik csak az egyik szlotban indul az DaneElec 667 mhz, es van amelyik egyedul egyik szlotban sem inditja az a GoodRam, 667 mhz, amely valamikor csak egyedul vitte a alapot amig kerult melle egy masik is, tehat nem tudom, de most mar inkabb lap problemara gondolok
(#) sardi_hunor válasza Balu12 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Kaptam ajandekba egy KINGMAX DDR2 800 -ast vadi uj majdnem es az sem inditja egyik szlotban sem, szerintem lett valami az alaplappal, de akkor miert megy csak azzal az egy memoriaval, viszont ha az az egy melle rakok megegyet akkor semmi gond nelkul megy, viszont akkor csak, ha a 667 mhz kingmax az 1-es szlotban, es a masik a kettesben, ha az egyes szlotba mast teszek es a kettesbe a kingmaxot akkor mar nem indul a gep. Szerintem az alaplappal lett valami. Szamomra ez erthetetlen. Szerintetek mi lehet a gond, a memoriak teljeson jok, kiprobaltam masik gepben es mindegyik megy, barmelyik szlotban. Valami otlet?
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
(#) BEMcorp válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Balu már kérdezte, de nem látok rá választ, hogy milyen alaplap ez?
Következő: »»   431 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem