Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Rosszúl írtad az induktivítást. 303mH írtál.
Igen ha kiderül mi is lett a választott hangszóró.
Én inkább az unibox-ot ajánlanám. Subvoice le is írja a használatát.
A WinISD a lényeget megmutatja és nem szabad abba a hibába esni, hogy csak a szoftverre támaszkodunk, persze ilyenkor fontos a tapasztalat.
A végső hangszóró a Sony 134 olcsósága miatt. Magasnak meg az AKAI ortodinamikusat gondoltam szintén olcsósága miatt, de nem ismerem a z átvitelét és ahogy nézem elég rendesen kell majd csillapítani. (Elvileg 6kHz-től szól, a Sony nem tudom szól-e legalább eddg).
Shalafi ajánlotta még itt jóval régebben a 909 és 637 Sony párost.
Akkor már csak meg kellene mérni ,bejáratva azokat a SONY 134 hangszórókat. Az akai csak egy betét , ahhoz még kell gyártani valami foglalatot, hogy be is lehessen építeni.
Amilyen mérési eredményeket Buvarruha írt az nem jó? Ezek a 134-esek nagy vitaforrások (mégis mindig belebotlik valaki). Ha egyszer valaki be meri vállalni, hogy közzéteszi a 134-sel és a papíros magassal készült hangsugárzó terveit (hangváltóval) nagy szolgálatot tenne az emberiségnek. (Kapna hideget, meleget, ezért soha nem is éljük meg.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Mivel átviteli görbe sincs róla, ki tudja milyen hepe-hupákat kell majd orvosolni a váltóban.
Az Akai magas, és a 134 -es itt mért érzékenysége között, több mint 6dB-t kell "le L-padozni!" Szép egy méréssorozat, kísérletezés lesz.
Na igen. Nekem is van ilyen akai magas egész szépen tolja, főleg a magasabb szekciót. Érzékeny és az átlagosnál magasabbra menő közép illik hozzá.
Ügyes...
Ha lesznek ,hozzá méréséi eredmények én szívesen segítek. Azt olvastam valahol ,hogy az AKAI magas az szinte egyenes átvitellel bír. Nekem eléggé közel van a H2000 majd bemegyek és veszek 134-et és AKAI magasat is. Megtervezhetjük itt közösen is.
Egy kérdés: ezzel a hangkártyával miket tudok rendesen mérni?
Azért ne vegyél! Nekem van itthon 4 is, nem használom őket egyenlőre, szívesen kölcsönadom őket! Én még közelebb lakok a H2000hez
Impedanciára jó lesz. Átvitel mérés meg úgyis a váltásoknál fontos.Ott meg rendben van.
Az a baj ,hogy ezek az adatok ,és amik hirdetésben vannak, jelentősen eltérnek.
Elég sok hangszórónak mértem meg a DC ellenállását és a hírdetésben lévő 6.2ohm-nak a közelében sincsenek. Ha még a DC ellenállás sem stimmel, akkor nem is csoda. Ja és több típus is van ám belőle én hárommal találkoztam eddig és mindegyik eltért a másiktól egy picit, de sajnos az adatok elvesztek.
Megépítettem a mérőkábelt ahogy írtad, beállítottam a dolgokat és ezt kaptam... Mit rontottam el???
Jól van beálítva, hogy melyik a referencia oldal a bemenetnél?
A referencia oldal Right, a reference resistor pedig 98 Ohm (ennyi az ellenállás pontos értéke - mérőkábelek ellenállását levonva)
Biztos, hogy a right? Álítsd át másikra, hátha.
Úgy meg kalibrálás ->mérés után eltűnik teljesen a zöld csík...
ha nincs rajta semmi akkor az a jó. Amúgy valahol 40k környékén megtaláldnád.
Egy 6Ohmos ellenállás van rajta... Kalibráláskor meg 2 krokicsipesz összeakasztva...
Kalibráláskor ne zárd rövidre a mérőpontot, az ellenállást kell rövidre zárni.
Az a kapcsolóval meg is történik, a csipeszek rövidre zárása nélkül is csak a szürke vonal látszik elég cikkcakkosan.
Valamit rosszul csinálsz az biztos. Kalibráláskor a mérő részen semmi sem legyen a kapcsoló legyen rividzárban, utána pedig 100r-el próbáld ki.
Ugyanaz... Már vagy tízszer átnéztem!átmértem jól kötöttem-e be a mérőkábelt, minden stimmel. A beállítások, kalibrálás, mérés menet is megegyezik.. Pedig tuti elrontottam valahol! A hangkártya beállításoknál azért körülnézek még egyszer...
Egy hülye kérdés! Az impedancia méréskor mekkora zaj volt a környezetben?? (zene tv beszélgetés,stb..)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |