Fórum témák
» Több friss téma |
Na mostmár alakulgat a kicsike
Linkelve alul lézer menü closed loop update 2 videó klikk letölt satöbbi Bővebben: Link
Nagyon jó! Gratulálok!
Ügyes munka!( kicsit irigyellek is (nagyon!)) Nagyon tetszenek a figurák, meg az animációk. gondolom ingyenesek. honnan szedted le őket? A kitakartást mivel oldattad meg? a lézert kapcsolgattad ki-be? Köszi!
A kitakarást pillanatnyilag símán az LPT port 1-es lába csinálja amin 2 volt jön ki és eddig minden progi tudja vezérelni, de akarok majd mégegy színnek csak ahoz már kell egy kis kipótlás a DAC-hoz.
Az animációkat egyszer az internetről töltöttem le már nem tudom honnan de ILD filék és a google biztos talál valahol. Egy éve kb akkor szedtem le őket.
DjAtis oldalán fent vannak az én galvo-m képei is. Jelenleg 4.5k sebességet tud. Látszik,hogy a 2. 3. és 4. kép még a beálítás előtti,ami csak kb2k-s sebesség volt. A többi 4.5k-val készült.
"LPT port 1-es lába csinálja amin 2 volt jön ki " - és ezzel kapcsolgatod a lézert?
ezt vezetem rá a szupepe féle áramgenerátor modul bemenetére és hozzáállítom a kimeneti áramot.
Heló
Régebben láttam talán a ki mit épített topicban, hogy valaki épített egy olyan forgó tükrös lézert, amiben a motorok fordulatszámát PIC-kel szabályozta. A honlapján volt hozzá kapcsolási rajz is, de véletlen kitöröltem az összes kedvencet (win telepítéskor) és most nem találom sehol. Valaki nem tudná nekem belinkelni? Köszi.
Sziasztok és kellemes ünnepeket mindenkinek.
Volna egy kis gondom. Vanegy laptopom amivel a lézerscanneremet hajtom. Namármost az a baj hogy ha asztali pc-n hajtom persze a PC jóval nagyobb ott minden oké és gyorsabban lehet hajtani a scannert. A laptopon meg dög lasssú éppen elfogadható de a pc-hez képest elég rossz. A laptop adatai cerka 366 128mb ram win xp oprendszer Talán ezért lassú de kérdem én hogy 98 alatt lehetne jobb ? vagy lehet e tuningolni valami progival vagy nem tudom, ha 98 alatt jó volna akkor meg az voléna a baj hogy nem megy rajta egy két lézeres progi. Előre is köszi a segítséget.
98al gyorsab lenne a gép.
Esetleg win2000 lehet még a te barátod, azzal is gyorsabb mint az xpvel. Ha van benne még hely ramnak és tudsz szerezni azzal még lehet gyorsitnai rajta, de nagyon sokat nem.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy Székesfehérváron hol lehet lézerpointereket venni?
A DJATIS féle lézer megépitésén fáradozom.
Valaki meg tudná nekem mondani mekkora ellenálása kell legyen a galvón lévő tekercseknek ? A segitséget előre is köszönöm !
Én meg mondhatom
nekem egy galvó 2 ohm de maximum 4-5 is lehet. 2 ohm alatt már ne nagyon legyen mert lehet hogy az erőködő megsínyli. a huzalozás hát az meg minél vastagabb és több menet ha lehetséges persze az egészséges ohm határon belül mert ha vastagabb a huzal több áramot tud szállítani.
Én ezzel vitatkoznék, hogy minnél több menet! Nem véletlenül van olyan kevés menetből az a tekercs. Gondoljatok csak bele a tekercs áramának késleltetésére, ami ugyebár az induktivitás növelésével egyre nagyobb...
látom nagy az élet itt... XD
Sikerült nagy nehézségek árán megtekernem 0.45-ös drótból a galvót.
2 ohm lett az ellenálása, alig fért már el a kicsi csévetesten. Labortáppal kipróbáltam 2A-t tud a táp, de úgy néz ki a tekercs ennél többet is fel tudna venni, ez viszont aggaszt egy kicsit. Nem fogja igy kinyirni a TDA2030-at ? Ami az erösségét illeti nekem nem volt meggyöző a dolog. De azért holnap folytatom.
nem fogja kinyírni ha csak be nem gerjed de akkor mégy ha 8 ohmos volna is kinyírná.
Nem ez a lényeg. Az erőssége meg nagyban függ attól hogy mekkora a tekercs meg a mágnes közti légrés is . ha tettél rá fezst és beáll mint katiban a gyerek az jó Én a két oldali tekercset még kötözgetni szoktam így úgy egymáshoz képest mert egy féleképpen a legerősebb dde azt észre lehet venni áram alatt hogy könnyen körbetekered vagy azért nehezebben.
fényképet ha tudnál feltenni a készülő galvóról párat ?
Egyébként a két tekercs soros ellenállása 2ohm? Mert ugyenbár a galvoban sorosan kell kötni a tekercseket, és akkor már 4 lesz a kettőből, amit már a tda is tud!Egyébként 4-5 amperral térít el azthiszem a tda!
A 2 tekercs együtt 2 ohm.
Itt vannak a képek. Amikor kész lett az egyik oldali akkor folytattam a másik oldalon. Itt vannak a képek:
tökéletes.
Egyébként nekem is a két tekercs együtt 2 ohm
Megvan a szkenner , eddig max 12 K-ig jutottam el de a 10 biztos. Most egyenlőre nem babrálom tovább sebesség növelés céljából,hanem át állok a színkeverés pontositására és tökéletesítésére mert e téren még sok probléma van..Bővebben: Link lézer és az utolsó videó a 12 K szkennerről.
Hali!
Ha van rá igény, be tudok szerezni jó minőségű és nagy teljesítményű zöld illetve piros lézermodulokat, aminek a fénye még füst nélkül is kiválóan látszik éjszaka akár kilométerekre is. Lézershowhoz szerintem ezek kiválóak! Infó és árak+adatok: Bővebben: Link Hamarosan fenn lesz a többi termékem is! Ha bármi kell nyugodtan kérdezzetek, szívesen segítek!
hali
van valakinek fény skálája ? gondolok itt arra, hogy melyik nm milyen színű fénynek felel meg... szóval az a szép színes ami egy koordináta rendszerben a színeket jelöli a nm függvényében. mert nézem a katalógusokat és azt írja, hogy 655 nm, de ez nekem nem mond semmit. most akkor az milyen színű ? egyáltalán látható tartományban van-e vagy sem ? köszi
Hali!
A 655 az piros. A 808 már nem látható, a 512nm a zöld, 470nm a kék körülbelül.
a 655 nm elég mély vörös bár látható de fényskálának inkább 630 kellene mert az már vörös és narancs közt van valahol és világosabbnak tűnik.
Vagy ami elterjedt a 650 nm ami dvd írókban is szerepel lényeg hogy ha méllyvöröset használsz akkor a teljesítményben legalább 200 mw-os legyen ha napfényben is jól akarod látni a falon de még lehet hogy erősebb sem árt.
köszike az infót.
esetleg lenne vkinek ilyen skálája ? a másik amit kérdeznék, hogy a CD olvasókban milyen laser található ? és a CD írókban ?
Hali mindenkinek, volnaegy olyan kérdésem, hogy hogytudnám megvalósítani azt hogy két léptető motort a zene ritmusára mozgassak???? van egy gyári lézerem és mellé szeretnék egy ugyan ilyet csak pirosban. Gondolkoztam h beépítem a zöld mellé de semmi hely nincs . Viszontamikor bekapcsolom a lézert a zöld lézer 5-6 másodperc mulva kapcsol be (késleltetés) ez alattnagyon halvány piros színnel világít. Megoldható lenne ennek a piros színnek a felerősítése???? Teszek felnéhányképet h milyen hangvezérelve a lézer megtörése (ilyesmit akarok én is nem kell semmi PC meg DMX csak hogy legyen egy egyszerű fényjáték) A gyárit sajnos esélytelen lemásolni mert több dologrólis le van vakarva az érték....
A piros szín az a zöld KTP kristályának a 808nm-es infra diűdája azt nehogy felerősítsd mert elszáll .
Mellé lehet DVD íróból kieszkábálni vörös lézert ami látható és erős. |
Bejelentkezés
Hirdetés |