Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 138
(#) Djatis hozzászólása Dec 23, 2007 /

Na mostmár alakulgat a kicsike
Linkelve alul lézer menü closed loop update 2 videó klikk letölt satöbbi Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza Djatis hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Nagyon jó! Gratulálok!
Ügyes munka!( kicsit irigyellek is (nagyon!))
Nagyon tetszenek a figurák, meg az animációk. gondolom ingyenesek. honnan szedted le őket? A kitakartást mivel oldattad meg? a lézert kapcsolgattad ki-be?
Köszi!
(#) Djatis válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2007 /

A kitakarást pillanatnyilag símán az LPT port 1-es lába csinálja amin 2 volt jön ki és eddig minden progi tudja vezérelni, de akarok majd mégegy színnek csak ahoz már kell egy kis kipótlás a DAC-hoz.
Az animációkat egyszer az internetről töltöttem le már nem tudom honnan de ILD filék és a google biztos talál valahol.
Egy éve kb akkor szedtem le őket.
(#) Beles hozzászólása Dec 24, 2007 /

DjAtis oldalán fent vannak az én galvo-m képei is. Jelenleg 4.5k sebességet tud. Látszik,hogy a 2. 3. és 4. kép még a beálítás előtti,ami csak kb2k-s sebesség volt. A többi 4.5k-val készült.
(#) Kovidivi válasza Djatis hozzászólására (») Dec 24, 2007 /

"LPT port 1-es lába csinálja amin 2 volt jön ki " - és ezzel kapcsolgatod a lézert?
(#) Djatis válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2007 /

ezt vezetem rá a szupepe féle áramgenerátor modul bemenetére és hozzáállítom a kimeneti áramot.
(#) Tomi20 hozzászólása Dec 28, 2007 /

Heló

Régebben láttam talán a ki mit épített topicban, hogy valaki épített egy olyan forgó tükrös lézert, amiben a motorok fordulatszámát PIC-kel szabályozta. A honlapján volt hozzá kapcsolási rajz is, de véletlen kitöröltem az összes kedvencet (win telepítéskor) és most nem találom sehol. Valaki nem tudná nekem belinkelni? Köszi.
(#) Djatis hozzászólása Dec 28, 2007 /

Sziasztok és kellemes ünnepeket mindenkinek.

Volna egy kis gondom.
Vanegy laptopom amivel a lézerscanneremet hajtom.
Namármost az a baj hogy ha asztali pc-n hajtom persze a PC jóval nagyobb ott minden oké és gyorsabban lehet hajtani a scannert.
A laptopon meg dög lasssú éppen elfogadható de a pc-hez képest elég rossz.
A laptop adatai cerka 366 128mb ram win xp oprendszer
Talán ezért lassú de kérdem én hogy 98 alatt lehetne jobb ?
vagy lehet e tuningolni valami progival vagy nem tudom,
ha 98 alatt jó volna akkor meg az voléna a baj hogy nem megy rajta egy két lézeres progi.
Előre is köszi a segítséget.
(#) pepe33 válasza Djatis hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

98al gyorsab lenne a gép.

Esetleg win2000 lehet még a te barátod, azzal is gyorsabb mint az xpvel.

Ha van benne még hely ramnak és tudsz szerezni azzal még lehet gyorsitnai rajta, de nagyon sokat nem.
(#) hüblerattila hozzászólása Jan 6, 2008 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy Székesfehérváron hol lehet lézerpointereket venni?
(#) pepe33 hozzászólása Jan 12, 2008 /

A DJATIS féle lézer megépitésén fáradozom.

Valaki meg tudná nekem mondani mekkora ellenálása kell legyen a galvón lévő tekercseknek ?

A segitséget előre is köszönöm !
(#) Djatis válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Én meg mondhatom
nekem egy galvó 2 ohm de maximum 4-5 is lehet.
2 ohm alatt már ne nagyon legyen mert lehet hogy az erőködő megsínyli.
a huzalozás hát az meg minél vastagabb és több menet ha lehetséges persze az egészséges ohm határon belül mert ha vastagabb a huzal több áramot tud szállítani.
(#) Beles hozzászólása Jan 13, 2008 /

Én ezzel vitatkoznék, hogy minnél több menet! Nem véletlenül van olyan kevés menetből az a tekercs. Gondoljatok csak bele a tekercs áramának késleltetésére, ami ugyebár az induktivitás növelésével egyre nagyobb...
(#) Belfegorr hozzászólása Jan 13, 2008 /

Szevasztok
(#) Djatis válasza Belfegorr hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Szevasz
(#) rockersrac hozzászólása Jan 13, 2008 /

látom nagy az élet itt... XD
(#) pepe33 hozzászólása Jan 15, 2008 /

Sikerült nagy nehézségek árán megtekernem 0.45-ös drótból a galvót.
2 ohm lett az ellenálása, alig fért már el a kicsi csévetesten.
Labortáppal kipróbáltam 2A-t tud a táp, de úgy néz ki a tekercs ennél többet is fel tudna venni, ez viszont aggaszt egy kicsit.
Nem fogja igy kinyirni a TDA2030-at ?
Ami az erösségét illeti nekem nem volt meggyöző a dolog. De azért holnap folytatom.
(#) Djatis válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

nem fogja kinyírni ha csak be nem gerjed de akkor mégy ha 8 ohmos volna is kinyírná.
Nem ez a lényeg.
Az erőssége meg nagyban függ attól hogy mekkora a tekercs meg a mágnes közti légrés is .
ha tettél rá fezst és beáll mint katiban a gyerek az jó
Én a két oldali tekercset még kötözgetni szoktam így úgy egymáshoz képest mert egy féleképpen a legerősebb dde azt észre lehet venni áram alatt hogy könnyen körbetekered vagy azért nehezebben.

fényképet ha tudnál feltenni a készülő galvóról párat ?
(#) Beles hozzászólása Jan 15, 2008 /

Egyébként a két tekercs soros ellenállása 2ohm? Mert ugyenbár a galvoban sorosan kell kötni a tekercseket, és akkor már 4 lesz a kettőből, amit már a tda is tud!Egyébként 4-5 amperral térít el azthiszem a tda!
(#) pepe33 hozzászólása Jan 15, 2008 /

A 2 tekercs együtt 2 ohm.
Itt vannak a képek.
Amikor kész lett az egyik oldali akkor folytattam a másik oldalon.
Itt vannak a képek:

tökéletes.
Egyébként nekem is a két tekercs együtt 2 ohm
(#) Djatis hozzászólása Jan 19, 2008 /

Megvan a szkenner , eddig max 12 K-ig jutottam el de a 10 biztos. Most egyenlőre nem babrálom tovább sebesség növelés céljából,hanem át állok a színkeverés pontositására és tökéletesítésére mert e téren még sok probléma van..Bővebben: Link lézer és az utolsó videó a 12 K szkennerről.
(#) akika hozzászólása Jan 19, 2008 /

Hali!
Ha van rá igény, be tudok szerezni jó minőségű és nagy teljesítményű zöld illetve piros lézermodulokat, aminek a fénye még füst nélkül is kiválóan látszik éjszaka akár kilométerekre is. Lézershowhoz szerintem ezek kiválóak! Infó és árak+adatok: Bővebben: Link Hamarosan fenn lesz a többi termékem is! Ha bármi kell nyugodtan kérdezzetek, szívesen segítek!
(#) telectro hozzászólása Jan 20, 2008 /

hali

van valakinek fény skálája ?
gondolok itt arra, hogy melyik nm milyen színű fénynek felel meg... szóval az a szép színes ami egy koordináta rendszerben a színeket jelöli a nm függvényében.

mert nézem a katalógusokat és azt írja, hogy 655 nm, de ez nekem nem mond semmit.
most akkor az milyen színű ?
egyáltalán látható tartományban van-e vagy sem ?

köszi
(#) Beles válasza telectro hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

Hali!
A 655 az piros. A 808 már nem látható, a 512nm a zöld, 470nm a kék körülbelül.
(#) Djatis válasza telectro hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

a 655 nm elég mély vörös bár látható de fényskálának inkább 630 kellene mert az már vörös és narancs közt van valahol és világosabbnak tűnik.
Vagy ami elterjedt a 650 nm ami dvd írókban is szerepel
lényeg hogy ha méllyvöröset használsz akkor a teljesítményben legalább 200 mw-os legyen ha napfényben is jól akarod látni a falon de még lehet hogy erősebb sem árt.
(#) telectro hozzászólása Jan 20, 2008 /

köszike az infót.

esetleg lenne vkinek ilyen skálája ?

a másik amit kérdeznék, hogy a CD olvasókban milyen laser található ? és a CD írókban ?

(#) Georgee hozzászólása Jan 21, 2008 /

Hali mindenkinek, volnaegy olyan kérdésem, hogy hogytudnám megvalósítani azt hogy két léptető motort a zene ritmusára mozgassak???? van egy gyári lézerem és mellé szeretnék egy ugyan ilyet csak pirosban. Gondolkoztam h beépítem a zöld mellé de semmi hely nincs . Viszontamikor bekapcsolom a lézert a zöld lézer 5-6 másodperc mulva kapcsol be (késleltetés) ez alattnagyon halvány piros színnel világít. Megoldható lenne ennek a piros színnek a felerősítése???? Teszek felnéhányképet h milyen hangvezérelve a lézer megtörése (ilyesmit akarok én is nem kell semmi PC meg DMX csak hogy legyen egy egyszerű fényjáték) A gyárit sajnos esélytelen lemásolni mert több dologrólis le van vakarva az érték....
(#) Djatis válasza Georgee hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

A piros szín az a zöld KTP kristályának a 808nm-es infra diűdája azt nehogy felerősítsd mert elszáll .
Mellé lehet DVD íróból kieszkábálni vörös lézert ami látható és erős.
Következő: »»   13 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem