Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Vettem egy használt gépet, de sajnos kicsit hibás. Ha felkapcsolok egy lámpát, akkor a gép magától bekapcsol... Tehát ha valami zavar van a hálózatban. Hol keressem a hibát? A tápban, vagy inkább az alaplapon? Kiszáradt kondi okozhatna ilyen problémát? Vagy a bemeneti szűrőt ellenőrizzem le? Köszönöm a tippeket!
Én egy tápcserével kezdenék. Az, hogy egy lámpakapcsolásra, ami szinte semmilyen ingadozást nem von maga után bekapcsol tápproblémára utal. Én a helyedben egy cseredarabot keresnék, és megnézném azzal.
Az alaplap egy ECS AMD690GM-M2 tipusu, egy Athlon 64 x2 5000+, kingmax ddr2 800+ddr2 667, radeon hd 3450, 500 gb wd caviar blue, 500 w raidmax tap
Sziasztok, van egy Biostar TA785GE-128M alaplapom, es egy Sempron LE1150 procim. Sajnos ez a proci szamomra erthetetlen okokbol nem szerepel a tamogatott procik listajan, de ezt mint tenyt el tudom fogadni. Viszont AMD-s platformok teren jartas kollegak tanacsat szeretnem kerni procivasarlas teren, mert a tamogatott procik listajan csak bizonyos tipusuak szerepelnek. Pl Athlon 64 LE1640 2 tipusu is van, de csak egyik van a listan. A kerdes az, hogy szigoruan csak a listan szereplo procikat tamogatja? Mert az szomoru lenne, nem igazan talaltam olyan tipusu elado procikat, viszont dogivel vannak Athlon 64-es procik, amik ADA-val kezdodnek.
Köszönöm. Kompakt fénycsőről van szó, gondolom bekapcsoláskor tüskét rak a hálózatba. Akkor keresek cseretápot.
Szia!
Nem csak és kizárólag a támogatott procik jók. Ami oda van írva arra az vonatkozik, hogy biztosan jó és minden funkcióját támogatja az alaplapnak. Tehát teljes mértékben passzolnak. Mondjuk ahogy nézem ez egy régebbi lap. Talán komplett deszka+proci kombót kéne venned, jobban megérné. Az AMD eléggé olcsó. Mondjuk most a RAM árak az egekben vannak. De szerintem jobban kijössz ár/teljesítmény arányban egy uj lap+proci+RAM kombóval.
Sziasztok!
Van egy GL811S vezérlővel szerelt IDE to USB átalakítóm amin egy 30Gb-os Samsung merevlemez lakik. Jól működött egészen idáig. Egyre sűrűbben kezdte azt csinálni hogy a tulajdonságok résznél a merevlemez nevének a helyén valami más állt és ilyenkor nem is működött. Ekkor újraindítottam a modult és már ment is ahogy kell. Most viszont már sehogy sem tudom életre kelteni. Win7 alatt semmi, egy másik gépen XP alatt szintén semmi... IDE-re kötve a vinyót tökéletesen megy. Ha rádugom egy USB portra akkor kiírja hogy illesztő telepítése majd hogy a Sasmug SPŐ!IÓ3 készen áll a használatra, persze nem is megy... aztán következő bekapcsoláskor megint más nevet ír a merevlemeznek, volt már S[[GGÍÍÍUNT-tól kezdve minden hülyeség. Abból kiindulva hogy IDE-n semmi gond nincs vagy az átalakító szórakozik vagy a gép (de mind a kettő?), hogyan tudnám életre kelteni az USB.IDE átalakítót? A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Én átforrasztanám az USB-s kütyü IDE csatlakozóját, kontakthibakor fordul elő ilyesmi.
Hasonlót én is tapasztaltam egy mobile rack-nél az USB oldalon. Ez egy 2,5"-os, PATA ház volt, mini USB csatlakozóval. A csatlakozó majd' minden pontja elvált/kontakhibás volt. Újraforrasztva minden rendben.
Természetesen "rendes", Multicor, tehát nem ólommentes forrasztóónnal javítottam. Sok sikert!
Nekem ilyen két esetbe volt, haldokló vinyó, és rossz ide kábel. De szerintem itt is kontakt hiba lesz a ludas
Jut eszembe! Hibás USB kábel is tud okozni hasonlót! Okozott is!
Sőt! Azt vettem észre, hogy a mobile rack az egyik gépemben a hosszú (kb. 1 m) kábellel nem hajlandó működni, csak a röviddel (kb. 0,3 m). A másik gépben remekül működik. Nem mértem meg, de a rossz esetben eleve alacsonyabb lehetett az USB port feszültsége (a tűrésmezőn belül), amin a hosszú kábel csak rontott. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Köszönöm mindenkinek!
Átforrasztottam az egész kis panelt minden utolsó alkatrészig nagy nehezen. Most úgy néz ki tökéletesen megy, ami fura azért mert magához a rack-hez már évek óta hozzá sem értem úgy látszik ennyire minőségi darab hogy állásábá szétmegy a forrasztás. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Örülök, hogy sikerült!
Nem kis feladat/türelem teljesen átforrasztani egy ilyen panelt. Sajnos a mai, ólommentes forrasztóanyagok magas hőmérsékleten olvadnak, és rosszul tapadnak, nem megfelelő technlógia esetén.
Sziasztok!
Olyan problemam van, hogy a gepemben levo egyik memoria modul egyedul nem inditja el a gepet csak a masikkal egyutt. A Goodram egyik szlotban sem inditja a gepet, a Kingmax modul pedig barmelyikben indul es mukodik. Viszont egyutt megy es a windows is latja a 2 gb ramot. Szerintetek hibas az a modul? Rendeltem egy vadi uj Kingmaxot es kivancsi vagyok az fog-e mukodni, remelem igen es a Goodrammal van problema. Mostanaban varatlanul adott kekhalalt a gep, es par napja a CSS is akadozik ami eddig siman futott. Alaplapi videokartyat hasznalok, es eddig nem volt baj, mostanaban kezdett lassulni es par kekhalal is beutott. Szerintetek is a memoria a hibas? Az egyik amelyik mindket szlotban inditja az KINGMAX DDR2 667 mhz, a masik amelyik csak az egyik szlotban indul az DaneElec 667 mhz, es van amelyik egyedul egyik szlotban sem inditja az a GoodRam, 667 mhz, amely valamikor csak egyedul vitte a alapot amig kerult melle egy masik is, tehat nem tudom, de most mar inkabb lap problemara gondolok Kaptam ajandekba egy KINGMAX DDR2 800 -ast vadi uj majdnem es az sem inditja egyik szlotban sem, szerintem lett valami az alaplappal, de akkor miert megy csak azzal az egy memoriaval, viszont ha az az egy melle rakok megegyet akkor semmi gond nelkul megy, viszont akkor csak, ha a 667 mhz kingmax az 1-es szlotban, es a masik a kettesben, ha az egyes szlotba mast teszek es a kettesbe a kingmaxot akkor mar nem indul a gep. Szerintem az alaplappal lett valami. Szamomra ez erthetetlen. Szerintetek mi lehet a gond, a memoriak teljeson jok, kiprobaltam masik gepben es mindegyik megy, barmelyik szlotban. Valami otlet? Az alaplap egy ECS AMD690GM-M2 tipusu, egy Athlon 64 x2 5000+, kingmax ddr2 800+ddr2 667, radeon hd 3450, 500 gb wd caviar blue, 500 w raidmax tap
Ja és a probléma úgy néz ki, hogy amikor nem indul a gép akkor a bios kezdőképernyőnél kifagy a gép és nem megy tovább csak a kezdőképernyőt mutatja, és nagyon halványan ég a hdd piros ledje.
A goodram -ot nem tudod másik alaplapon kipróbálni?
Mert az egy dolog, hogy látja mindkét ramot, amikor elindul, de lehet hogy hibás valahol a memóriacímek közepén-végén, és csak akkor hal meg a rendszer, amikor azt a részt próbálja használni aktívan.
Szia!
A tápod rendben van? Nézd meg melyik modul milyen feszültségről megy . Hátha!
Mind a 4 memoriat teszteltem masik gepben es tokeletesen mukodnek egyenkent es parban is. viszont azt nem ertem, hogy azzal a bizonyos kingmax 667 memoriaval barmelyik szlotban indul a gep, viszont a tobbivel egyel sem egy szlotban sem de ha a kingmax melle berako akkor latja a 2 gb memoriat ezt nem ertem.
Igen, mert nem kapok valaszt a kerdesemre.
A tap az szerintem rendben van, kimeregettem a feszultsegeket mukodes kozben es mindegyik ok. A memoriak mindegyike 1,8 voltos es abiosban is annyi van automatikusan, probaltam mar feszemelessel is de semmi, bios resettel szinten semmi valtozas.
Mindegyik ram 1 vagy kétoldalas? Vagy vegyes? (melyik oldalain vannak a memóriachippek). Sok alaplap nem szereti egyiket vagy másikat, illetve ha keverve vannak berakva.
Memtest86-ot futtattad? Alaplap tuti jó? Egyáltalán kezel 800as DDR-t a lap? Ha más gépbe indul rendesen az összes modul, akkor lehet a lap hibás.
Ezek a ram nevek se valami bíztatóak azé... A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
Mindenik memoria egy oldalas es ugyanazon oldalon vannak a csipek.
Innentől kezdve szerintem az alaplapod szórakozik veled. Rosszabb esetben döglődik.
Igen kezel a lap 800-as memoriat, es a memoriak mindenike indul masik gepben, en is alaplapra gyanakszom, de akkor azzal a bizonyos kingmax 667-el miert megy mindket szlotban es a tobbivel nem?
A kingmax 667 viszi mindket szlotban, viszont a masik kingmax az mar egyik szlotban sem, csak ha beteszem a buvos 667 kingmaxot de akkor is csak ha az elso szlotban van, ha felcserelem oket akkor mar nem indul.
Lehet nem szereti azokat a ramokat. Életembe nem hallottam ezekről DaneElec, GoodRam. Lehet valami utolsó kategóriás ramok, és vodkával még elmegy szindróma.
Találkoztam olyan géppel is, amibe csak kingmax ramok voltak, 512es meg 1 gigás, de a sorrendre kényes volt.
Üdv!
Ha eddig jó volt, akkor ott valami elállítódott a BIOS-ban, vagy pedig tényleg döglődik az alaplap. Légyszives csinálj egy BIOS reszetet, és cseréld is ki az alaplapi elemet. Majd a BIOS-ban az Advanced Chipset Features->DRAM Configuration menüpont alatt a Timeing Mode-ot hagy automatikus beállításon. Rakd be az első foglalatba (SLOT_0 általában) a leglassabb modult és utána a többit. Ha még mindig nem jó, akkor az alaplappal lesz valami. A másik, hogy az AMD-s gépeket ne tuningold (ha esetleg volt ilyen), ott a memóriavezérlő is a prociba van, ezért könnyebben jönnek elő a hibák. Az alaplap leírásában pedig ott van a memóriákra vonatkozó QVL, onnan válassz megfelelő típusut. Ja és feleslegesen ne tedd fel ugyan azt a kérdést többször! Ez talán már a harmadik alkalom... A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
Na megfogadtam a tanacsodat, reseteltem a BIOST, kicsereltem az elemet mert volt itthon uj, es sajnos a problema fenn all meg mindig, nem indul a gep csak azzal a bizonyos kingmax 667 rammal, a masig kingmaxxal nem indul, viszont a ketto egyutt megy. Ez azert baj, mert igy ugy nez ki, hogy nem fogok tudni memoriat boviteni, gondoltam veszek 2x2 gb-ot de igy ez nem fog menni. Tobb mint valoszinu, hogy az alaplappal lett valami.
A masik dolog pedig, lehet, hogy a processzorban levo memoriavezerlovel van a gond, mert a 2,6-os proci 2,8-on volt jaratva amiota megvan, es vele egyutt pedig a memoria orajele is emelkedett. Lehet, hogy az lenne a problema, most alaporajeleken is fennall a problema.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |