Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Köszönöm szépen a felajánlásodat! Amíg nem voltam itthon, addig a "gazdája" elvitte az egész gépet egy szervizbe, ahol elég borsos összegért cserélték neki a komplett panelt, illetve az egész előtoló művet, aminek semmi baja...
Tisztelt szakember urak
Én 1 egy kérdésre keresnék választ, de eddig még senki nem tudta megmondani, hogy invertere lehet e csatlakoztatni előtólot úgy, hogy működjön is. Előre is köszönöm segítségeteket A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
Üdvözlök mindenkit.
Van 6 darab T 955-250-40 es tiririsztorom. Ezekel szeretnék egy kisebb trafót egyenáramá alakitani. A 6 darab tirisztor egy WTU 500 as hegesztőről van megvan a vezérlő panelje is csak nemtudom hogy hány voltnál nyitnak ezek a tirisztorok én még nagyon kezdő vagyok. Tanácsokat szeretnék kérni hogyan kapcsoljam ösze őket, hogy müködjenek. Előre is kösönöm.
A vezérlőpanelt jó lenne látni, valami típusjelzés is sokat mondana, hátha tud valaki rajzot hozzá. Milyen trafót szeretnél egyenirányítani, egy vagy 3 fázisút?
1 fázisu trafót szeretnék egyenirányitani megvan a wtu 500 hegesztőgép egyben ez 3 fázisu volt most fogjuk áttekerni 1 fázisosra egy co2 hegesztőt akarok belőle csinálni.csatolom a hegesztő eredeti rajzát eből kelene kihozni a tirisztor irányitását 1 fázisosra.
Kb. 4 Voltnál nyitnak. Rendkívül strapabíró eszközök, akár 1000A-es hegesztőben is megállják a helyüket, ha jó a hűtés.
az imént irtam egy bejegyzést azt kelene átbogozni 1 fázisos hegesztőhöz amugy irtad 4 voltnál nyitnak hogyan teljesen kinyit? vagy +áram hozáadásával?
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
Szerbusz!
Tudom régi a hozzászólásod de létezik még ilyen tolómotorod? Köszönöm lukacspal99@t-online .hu 06 20 9359840
Hagyd békén azt a vezérlőt egyenlőre, 3 fázisra jó lesz még, akár másnak is. Egy fázisra van jobb ötletem. Korábban csináltam egy vezérlőt. Nagyon egyszerű kapcsolás. Egy másik topicban Accessdenied kolléga ötlete volt, a lengyelektől vette át, hegesztőhöz használta ő is. Alkatrészköltsége kb 2000Ft nyákkal együtt. Nálam is működött egy graetz híddal, két tirisztorral és két diódával. Kapcsolási és nyákrajzom van, nemsoká előkeresem.
Szia! ezek vannak jelenleg:
http://kepfeltoltes.hu/131217/0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Köszönöm egy tolómotorra írsz egy árat,a legegyszerűbb kéne/GÜDE 155/4
kÖSZÖNÖM SZÉP ESTÉT!
Sziasztok!
Van egy co hegesztőm, ami egy siófoki gyártmány, nem tudom ismeri e valaki, valószínű a vezérlő kártyájának van baja, egy ilyen kártya van bent, ami korábban már javítva volt. http://www.bmax.hu/index.php/alkatreszek/elektronika/vezerloelektro...detail Azt szeretném megtudni, hogy ez átalakítható e az általatok az oldalra feltett W22-E kapcsolási rajz alapján, ha igen, akkor nyák tervet, és beültetési rajzot tudnátok e hozzá adni, mivel a kapcsolási rajzból én nem tudom elkészíteni. Segítségeteket köszönöm Lali
Sziasztok!
Egy olyan problémában kérném a segítségeteket,hogy egy Güde 160S co. hegesztőben nagyon melegszik a gép emiatt mindig kikapcsol.A fojtótekercs ami gyárilag kb. 40mm széles 0,5mm vastag alumínium szalagból van szinte izzik? Ráadásul közvetlenül a főtrafóhoz van a vasmagja hegesztve. Szeretnék helyette másikat venni sajnos ártól függően vagy csinálni ami különálló és rézből van.160A-os a gép ha volna valakinek fölösleges vagy a pontos méretezésben tudna segíteni megköszönném.
Sziasztok!
Van egy 160as Weldi Co2 gépem trafós, 5 fokozatú. A kérdésem az lenne, hogy hogy lehetne a teljesítményét megnövelni. (Új munka kábelek lesznek az fogja bírni bőőőven. ) A gyári trafóját biztos nem bontom meg! Hallottam segédtrafós megoldásról. Az mit jelent pontosan, mekkora hányada lehet az eredeti trafónak? Méret és tömeg nem akadály! Előre is köszöntem!
Ha nem értessz hozzá, vegyél egy új panelt, olcsóbb lesz mint alakítani. Segédtarfót igényel a kapcsolás amit linkeltél, ami többe kerül mint maga az új paneled és akkor még nem beszéltünk az új vezérlésről.
Ha kicseréled a főtrafót az egyenirányító egyéggel, fojtóval nagyobb teljesítményűre, ami vagy 80ezer alsóhangon, máris nagyobb teljesítményű lesz a géped. Mindenki csodát vár aprópénzért. Felejtsétek már el ezt a baromságot! Vegyetek használt profi gépeket, pl Trakis gyármány vagy sokszor 100ezerért Merkle M 285K-t találok, ami vicces ár érte. Igaz 3 fázis, de aki ipari teljesítményű co gépet akar 3 fázisban gondolkodik, vagy a zsebébe nyúl és 300ezerért vesz ipari 1 fázisú invertereset.
Tisztába avgyok az árakkal sajnos!
Hidd el nem véletlen akarok ezen tuningolni. A trafó csere nem pont ugyanaz mint a segédtrafó. Én arra vagyok kíváncsi. pénzből én is tudok magamnak választani Oerlikont vagy Migatronic-ot vagy sorolhatnám...
Hát a 160A-es gépekben általában 25mm2-es vezetékből van kb 35 menet egy 45×45mm-es nyitott vasmag rúdon.
A segédtrafó csak a motort hajtja és egyéb dolgokat, a hegesztőfeszültséget a főtrafó állítja elő. Tehát ha annak nem elég a teljeítménye, akkor nagyobbra kell cserélni. Ne hidd, hogy tudsz sz@rból várat építeni. Ha lehetne többet kihozni a gépedből, akkor a mérnökök akik tervezték, azok megetették volna és dicsekednének vele, mert jobb lenne a marketing.
Értem.
Azzal hány ampert lehetne nyerni?
Mivel?
Ment PM.
Köszi,próbálkozom.
Abból a 160A-es Weldi-ből a gyártó kivette amit ki lehet. Ha kevés az a teljesítmény amit a géped tud, egyedüli megoldásnak az tűnik,ha eladod,és veszel helyette egy 200A-es gépet. Ha régi már a géped, előfordul,hogy az elkók kiszáradtak , ez jelentős teljesítményromlást okoz a hegesztőgépen. Ki kellene cserélni azokat a kondikat,és lehet,hogy nem is kell új gép.
Sziasztok!
Nekiálltam a W10E jelű panel megépítésének, mire mpisti is írta, hogy többször megépítette. Azt szeretném kérdezni, hogy a panelhoz milyen potméterekre lesz szükségem, mert arról nem találtam semmiféle leírást. A rajzon van továbbá egy relé is, aminek a bekötésével szintén megakadtam, nem tudom hogy kell bekötni, mivel csak lelkes amatőr vagyok, van még mit tanulnom.
Ennek ugyanaz a bekötése: http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=217348
|
Bejelentkezés
Hirdetés |