Fórum témák
» Több friss téma |
Na, akkor leírom mégegyszer. Erre a problémára a legegyszerűbb és ár/érték arányban a legolcsóbb megoldás, egy új, SATA-s alaplap, hozzá tartozó procival+RAM(DDR3!). Újonnan 40 ezer forint magassága(olyan alaplap+procival, amiben integrált VGA van). Használtan(fél-1 éves rendszer) szerintem megkapható 20 ezer forint magasságában. Ebből a RAM a legdrágább.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
Hát igen, szerintem is ez lesz ennek a problémának a megoldása. Sajnos lejárt az alaplapom ideje és kész, jön a következő generáció.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és segítséget!
Sziasztok!
Kaptam egy P4 gépet ingyen,gondoltam a gyereknek jó lesz.A tulaj szerint nem indul be de ők nem foglalkoznak vele.Bekapcsoláskor a ventik felpörögnek a vinyo tölt egy picit de a képernyö meg se mukkan.Az alaplap GIGABYTE 8vm533m-rz. Van még benne egy 3D videókártya 128Mb. Tanácsot kérek szerintetek hol induljak el.
Próbáld cserélni a vga kártyát.
Ha több memóriapanel van benne, akkor vedd ki az egyiket és próbáld indítani, aztán teszteld a másikkal is. Ha nincs benne több memóriapanel, akkor próbáld cserélni azt az egy darabot. Ha az alaplapon púpos, sárgás savas valamelyik kondenzátor, akkor azt meg lehet próbálni kiforrasztani, és cserélni. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
Sziasztok!
Van egy kis problémám az egérrel hogy a mutató eltűnik a képernyőről mért van már a 3. egér van hozzákötve a géphez de semmi változás. Csatoltam egy kis videót. de telefonal készült
Nálam is csinált ilyet a W7 alatt a Firefox. Aztán egy frissítés (firefox) után abbahagyta. Esetleg indítsd újra a böngészőt.
Nem csak a Firefoxba csinálja hanem mindenűt . egy kicsit idegesítő.
Alaplaphoz tartozó chipset/USB vezérlő driverek frissek?
Sebesség problémának tűnik. Nem lassú a géped? A sebességcsökkenésnek millió oka lehet hardweresen és szoftveresen is.
-A feladatkezelőben nézd meg mik futnak a gépen. Foglalt-e a CPU valamelyik program által, ill. lefoglal-e sok memóriát valami. Ha igen akkor uninstalláld. -Érdemes megnézni EasyClear programmal mik indulnak el a gép boot-olásakor, és a feleslegeseket kivenni a listából. -Ezeket a mappák tartalmát lehet nyugodtan törölni. Ideiglenes fájlok. Windows\temp ; DokandSet\User\Local Settings\Temp ; DokandSet\User\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\ -HDSentinel-el meg lehet nézni a winchester állapotát. Nincs-e sok badsector, vagy nem melegszik-e túl. -Everest program érzékelők menüjében megmutatja, hogy hány fokos a CPU, GPU. Ha túlmelegednek, az is fogja a gépet. Pasztázni kell a hűtőbordák alatt. -Vírusirtód, ha avast, vagy norton antivírus, akkor azok is lassíthatnak a sebességen. Érdemes nod32-t használni, és futtathatsz is egy irtást. Vírus is állhat a dolog mögött. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
Semmi felesleges nincs a gépen van egy vírus irtó meg a driverek. avast-ot használom. Van egy gyenge szektorom 99% a vinyom állapota
Egyéb sebességcsökkenést nem tapasztalsz? Youtube videókat pl szaggatás-mentesen játssza le a gép? Egyáltalán milyen paraméterekkel rendelkezik a gép?
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
Az Everestet visszavásárolták a magyarok. Újra AIDA64 a neve
Youtube szaggat a videó. alaplap MS-7211 Intel 3,06 Ghz processzor 512Mb RAM
Hali!
Megpróbáltam amit írtál de a helyzet ugyanaz.Kivettem a vgat és simán kötöttem be a monitort nem indít.Kivettem a memokat egyesével de így sem ad életjelet.Kondikat rendbe látom. A vga egy Tornádo Gefoce 4 mx440 agp 8x.belle tehetem ezt az én gépembe ami egy p4p800vm alaplapal van szerelve.
Sajnos ez gyakori jelenség ilyen idős gépeknél.
Informatikát tanulok és naponta foglalkozom hardveres javításokkal. Sok hiba lehet BIOS, alaplapi kondenzátor púposodás nélkül, VGA ezer fajta hiba, alaplapi BGA hiba (chipset). Van nálam egy P4P800VM lap amiről nem tudom hogy mi baja.
Megpróbáltad megszagolni? ( nem vicc mindig ezzel kezdem )
Ha kérdésed van itt vagy PÜ! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
Éget szagot nem érzek a gépben.A vga-t beletehetem az én gépembe?
Golem!
Ha a procid celeron D és nem Pentium akkor ez gyakori jelenség. Egyszerűen gyenge a proci. Szinte fillérekért cserélheted jobbra. A ramot meg szerintem illene duplázni ha ddr2 akkor meg négyszerezni. Nem szemétségből írom hanem tapasztalatból! Üdv.: Balu
Laca!
Ha nemérzel égett szagot az jó! Bele teheted a VGA t ha nem lessz kép akkor az nem jó. De azért takarísd ki a slotot és úgy is nézd meg.
Beleraktam az én gépembe a vga-t és mükszik. Érdekes hogy a gép bekapcsoláskor nem csipan mint az enyém,jelent ez valamit?
Nem jelent semmit . Más lap más bios. Takarísd ki rendesen a másik alaplap AGP slotját.
Még egy kérdés! Gép működése közben ment el a kép vagy kikapcsolás után nem jött be a kép? Vagy szétszerelés után újra összerakáskor?
Sajnos nem tehetek bele jobb porcit az alaplap nem támogat más porcit rambol 1,5 gigánál nem tud kezelni nagyobat
Holnap megkérdem öket.addig is köszönöm a segitséget
Laca várom a válaszod!
Golem mi az alaplap pontos típusa?
Golem most egy Celeron D 346 procid van. Ha 1.0 ás a lapod akkor csak 1 magos lehet de pentiumra válthatsz! Komoly előre lépés lenne.
A lapod 2 gb ramot kezel akár melyik verzió is. Ha a lapod 1.0 felett van akkor mehet a dual core! Forrás: http://www.msi.com/product/mb/PM8M3-V.html#/?div=Detail A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
Van egy másik Intel celeron D procim de ez kisebb memóriás ami most benne van az nagyobb.
Ez el mond mindent a gépröl.
Szia!
Van itt némi ellentmondás: Idézet: „xp van sp2 win 7 nem megy rajta” A CPU Z szerint:"Microsoft Windows XP Professional Szervizcsomag 3 (Build 2600) " Valamint a BIOS dátuma sem világos:"DMI BIOS vendor Phoenix Technologies LTD version 6.00 PG date 06/09/1906 ROM size 512 KB" Nézz utána létezik e ebből az évszázadból hozzá BIOS és lehet nem ártana vele frissíteni. Létezik egy "MSI Live Update 5" nevű program amivel gyakorlatilag mindent tudsz frissíteni, még a BIOSt is.
Még egy kis kiegészítés!
Bizony hogy támogat más procit is! Majdnem minden Intel P4-et Bővebben: Link De ha beleteszel egyet akkor vegyél rá egy hűtőt is .De de egy igazi combosat mert nagyon melegszenek. (Van egy 541-es de nem tudom használni mert szétfűti az agyát) Ha a videó kártya nem rendelkezik hardveres gyorsítással akkor bizony szaggatni is fog, minden NET es videó, de ez sok mindentől függ. És még valami, Ha a VISTÁT támogatja a lap akkor a Win 7 is elmegy rajta, természetesen a megfelelő kiegészítéssel. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |