Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
HALI! Van egy dvd készülékem és a videókimenetén nagyon zajos a kép! Viszont találtam rajt egy 3 RCA-ból álló Y -Pb-Pr kimenetet! Itt az Y -t használva tökéletes képem van! Így használhatom a készüléket? Nem fog se a tv se a dvd károsodni? Előre is köszi a segitsséget! Dj.
hali!
a tv-m 238mhz ig jó képet ad felette csíkos a kép ez mitől lehet?? nem egyformán minden sávban pl 252 jobbról259 balról ferdén csíkos a 280 meg függőlegesen a mértéke sem egyforma van olyan csatorna ami nézhetetlen van ami csak épphogy csíkos köszi!!
Üdv mindenkinek!
CTV 2193 VT Fent említett tv elmászik a beállított frekiről felfele. Úgy néz ki, hogy a hangolófesz mászik felfele, de miért? Tuner cserélve, kikondizva de a hiba maradt. Egy kis papíron a következő van: 58AA B8218-03 260392 Van esetleg valakinek ötlete, rajza a masinához? A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok!Volna nekem egy beijing márkájú tévém.Az a gondom vele hogy összeugrott a kép visszintesen.Van adás meg szép a hang is.Van ötlete valakinek?Köszi.
Sziasztok!Volna nekem egy beijing márkájú tévém.Az a gondom vele hogy összeugrott a kép visszintesen.Van adás meg szép a hang is.Van ötlete valakinek?Köszi.
Behalt a képeltérités, ill:
1, az eltérités tápja 2, az eltérités végtranyoi /lehetséges jellemző 3, az eltéritö áramkör elkoi kiszáradtak /jellemző 4, elszált az eltéritő tekercs /nem valoszinü/ 5, az eltéritö tekercs csatlakozoi kh-s /elöfordulhat/ 6, egyébb forrasztási hiba a nyákon /lehetséges jellemző Nagyjábol ennyi.
Helló
Van egy Orion CTV1221M tipusu tv-m ami mostanában azt csinálja, hogy nem lehet normálisan beállítani a csatornát. Ha az AFC be van kapcsolva egyáltalán nem lehet beállítani, mert csak ugrál a kép. Ha ki van kapcsolva az AFC akkor csak akkor ugrál a kép, ha pont tiszta lenne a kép. Ha egy kicsit is arrébb hanggolok ahol már rosszab a kép ott nem ugrál. Én az AFC áramkörre gondolok hogy az szórakozhat, de nem tudom pontosan. Ha valaki tud valamit, hogy mi okozhatja a hibát írjon, mert nem szivesen válnék meg tőle.
Hali !
Első lépésben az opciós táblázatot kellene ellenőrizni,hogy nem-e állítódott el. (Szervízgombos távirányitó kell hozzá.) Addig szét sem kell szedni.
helló
Egy pár hete volt visszaállítva. Azelőtt még bekapcsolni se lehetett az AFC-t.
Vagy rossz a tunered vagy elhangolódott a KF.
Meg kell nézni újra mert lehet, hogy az a baja, hogy mindíg elugrik az opciós táblázat.(Ha ez a baja az nehéz ügy.)
Off: Volt olyan ügyfél akit a tvműszerész megtanitott opciózni, mert nem boldogult a tv-vel .
Akkor holnap megpróbálom ujraprogramozni. Ha akkor se lesz változás akkor csak szét kell szedni.
Nyugodtan elfelejtheted a programozást. Mivel fut a kép és esetleg szemcsés is akkor ez erősitési probléma. Ezen nem segit a programozás mivel azzal csak azt állitod be,hogy a proci mit csináljon a különböző utasitásokra.
Ha nem tuner akkor ez lehet még egy elhangolódott KF. Ha az AFC el van hangolva azon sem segit a programozás mivel programból csak azt tudod állitani, hogy legyen-e AFC vagy sem. Ui: Érdekes TV-müszerész lehetett aki egy opciózással nem tudott megbirkózni. Ugyanis megvan erre a megfelelő javitási módszer még arra is ha rendszeresen elugrik.
Sziasztok!
A TV-nk képe időnként bekékül, a hang marad és pár mp múlva általában innen vissza is tér a normálos képre. De néha csak ki-be kapcsolás után. A TV egy Audioton CTV-5102 (amcol ~c2001). Merre keressem a hibát? Gondolom valami kondi, vagy kontakt hiba, mivel már évek óta csinálja ezt. Az előbb elcsíptem, és lefényképeztem.
Első tippem az lenne, hogy egy nagyitós lámpával nézd végig a képcső nyakán levő panelen az összes forrasztást, különös tekintettel a kék katód környékén és a segédrács /G2/ környezetében.
Ezen a képen el tudnád mutatni, pontosan mellyek is ezek az alkatrészek?
Igy nem. ha panel fóliaoldaláról tudsz csinálni egy nagyon nagy felbontásu képet akkor megnézem a forrasztásokat, de azt a képet ne ide tedd mert egy akkora felbontásu kép sok sok mega, ne foglaljuk a tárhelyet , küld el emilbe.
Remélem arra a panelra gondoltál ami a képcső végében van. A fényképezőgépem egyépként max felbontásban is csak úgy ~700kB-ot szokott csinálni.
Sziasztok a segitségeteket kérném
minden kedves forumozó aki ért a tvk hez irja már meg mi lehet a gond mert még akárhova irtam mindenütt azt a választ kaptam hogy találjam ki!! a tv m a timusa RECOR MODELL SZÁMA:RC-4120PS erős sipolás hallatszik standby módban egyáltalán nem lehet bekapcsolni küldök róla képet is hogy honnan hallom a sipolást kérlek segitsetek elég szegény vagyok és nincs pénzem másikra a sipolás az állandó hát a képecske elég sötétes mert a telómmal csináltam a képet de egy tekercs van a képen közepibe egy vasmagszerüséggel amit egy jó vastag dróttal van lefogatva a másik képen kinézhető ez a bekapcsoló gomb mellet van balodalon kérlek segitsetek nekem ebben a reményben kivánok minden tagnak köztük a moderátoroknak sikerekben és egészségben gazdag ujj évet! kérlek benneteket mihamarabb irátok már meg legalább a szilvezteri müsort tudjam nézni hamár a karácsonyirol lemaradtam
Sajnos ez nem elég éles ahhoz, hogy forrasz hibákat lehessen látni. Próbáld meg a panelen levő forrasztásokat átforrasztani, és az alaplapon is a táp, sorvégfok, és a szinfokozat környékét. Szinte biztos, hogy ez valamiféle kontakt hiba.
Szia. Nemtudom milxen gyakorlatod van, mert ez nem lesz egyszerü. Ki kell először cserélni a Táp primer oldalán levő ki elkókat vadi újra. Utána a sorvégtranzisztor, majt a KF doboz mellett van egy 11 Voltos stabilizátor két diódából és egy ellenállásból. Azt is újra kell épiteni. Ezenkivül meg kell nézni púpos-e vagy zárlatos valamelyik szekunder oldali kondi. Ha ezekkel megvagy nagy valószinüséggel gond nélkül elindul.
OK köszi, majd holnap átforrasztom, aztán az idő megmondja, hogy jó lett e.
Helló
Akkor lehetséges hogy tuner a rossz. Néztem hogy hol lehetne szerezni, csak a HQvideóban találtam, de már ott sem lehet kapni, mert kifutott tétel. Még szétnézek egy pár helyen, de ha nem találok akkor marad igy.
Az a "sipolo" hang szinte biztos a táp hangja , ami megprobál felfutni, de a terhelés/pl:zárlat/miatt nem tud.
Az alap probléma a sorkimenönél keresendö, mert majdnem biztos a sortranyo, vagy sortrafo zárlatos . Persze ahogy Fery irta /osztom a véleményét/ nem egyszerü, kellö felkészültség nélkül. A táp az szinte tuti menne, ha hagyná a zárlat.
Nem igaz nem menne, hanem ujra kinyirna mindent amit leirtam. Tipushibája ez ennek a gépnek rengeteget javitottam belőle régebben. Néha még mostanában is jön egy-egy. Az alaphiba az, hogy a kiszáradt kondik miatt megfut a táp és mindent tönkrezúz maga előtt mint egy tekegolyó. Meg kell szüntetni az alaphibát, kicserélni a táp primer oldali kis elkóit, mert különben újra szétveri a fél TV-t ahogy elinditja. Kétféle létezik ebből a tipusból az egyiknek 125 V. a másiknak 135 Volt a sortápja. A kiszáradó primer oldali elkók miatt már mértem olyat /Kondicsere nélkül, műterheléssel /ami felszaladt 280 Voltra, úgy hogy a műtehernek betett 100W-os izzó 10 másodpercig sem birta.
Úgyhogy először a kondi csere, utána jöhet a többi.
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség! Adott egy 28st2781\10b típusú Philips tv, de sajnos nem nagyon találok hozzá kapcsolási rajzot, pedig már sok helyen kerestem... A tv-nek pedig nem tudom, h mi lehet a baja, de se' kép, se' hang! Amig egy tv "szerelő" ki nem cserélt benne pár darab tranzisztort, addig volt hang, és a képernyő közepén is volt egy vízszintes kék csík, de azóta semmi. Ha vki tudna segíteni, megkösszönném...
Igazad van fery, valoban a táp megfutása rendezte le a sorvéget, mint irtad akár 200v fölé is megfuthat a sorvég tápfesze.
Ez valoban a táp nyügje, amit elöbb célravezetö kidekorálni. De ha már a táp után minden /sorvég stb./ elszált /köszönhetöen a táp megfutásának/ és a táp még mindig menni akar ha a tulherhelödés nem fogná meg akkor én csak arra probáltam utalni, hogy a táp tranyo valoszinü menne, de a sorvég tuti meghalt. Idézet: [quote][/quote][quote] „erős sipolás hallatszik standby módban egyáltalán nem lehet bekapcsolni küldök róla képet Az tény mint irtad, hogyha rendbe tenné a sorvéget a táp javitása nélkül akkor megint tönkrevágna mindent a táp anélköl , hogy "ö" önmaga tönkremenne. [quote]” |
Bejelentkezés
Hirdetés |