Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   25 / 1274
(#) Dj hozzászólása Dec 15, 2007 /

HALI! Van egy dvd készülékem és a videókimenetén nagyon zajos a kép! Viszont találtam rajt egy 3 RCA-ból álló Y -Pb-Pr kimenetet! Itt az Y -t használva tökéletes képem van! Így használhatom a készüléket? Nem fog se a tv se a dvd károsodni? Előre is köszi a segitsséget! Dj.
(#) ini hozzászólása Dec 15, 2007 /

hali!

a tv-m 238mhz ig jó képet ad felette csíkos a kép
ez mitől lehet??
nem egyformán minden sávban
pl 252 jobbról259 balról ferdén csíkos a 280 meg függőlegesen
a mértéke sem egyforma van olyan csatorna ami nézhetetlen van ami csak épphogy csíkos

köszi!!
(#) Thowra hozzászólása Dec 23, 2007 /

Üdv mindenkinek!

CTV 2193 VT

Fent említett tv elmászik a beállított frekiről felfele.
Úgy néz ki, hogy a hangolófesz mászik felfele, de miért?
Tuner cserélve, kikondizva de a hiba maradt.
Egy kis papíron a következő van:

58AA B8218-03 260392

Van esetleg valakinek ötlete, rajza a masinához?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) kocici17 válasza Dj hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Nem
(#) zetyere hozzászólása Dec 24, 2007 /

Sziasztok!Volna nekem egy beijing márkájú tévém.Az a gondom vele hogy összeugrott a kép visszintesen.Van adás meg szép a hang is.Van ötlete valakinek?Köszi.

20071224.jpg

(#) zetyere hozzászólása Dec 24, 2007 /

Sziasztok!Volna nekem egy beijing márkájú tévém.Az a gondom vele hogy összeugrott a kép visszintesen.Van adás meg szép a hang is.Van ötlete valakinek?Köszi.
(#) kocici17 válasza zetyere hozzászólására (») Dec 24, 2007 /

Behalt a képeltérités, ill:
1, az eltérités tápja
2, az eltérités végtranyoi /lehetséges jellemző
3, az eltéritö áramkör elkoi kiszáradtak /jellemző
4, elszált az eltéritő tekercs /nem valoszinü/
5, az eltéritö tekercs csatlakozoi kh-s /elöfordulhat/
6, egyébb forrasztási hiba a nyákon /lehetséges jellemző
Nagyjábol ennyi.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 27, 2007 /

Helló
Van egy Orion CTV1221M tipusu tv-m ami mostanában azt csinálja, hogy nem lehet normálisan beállítani a csatornát. Ha az AFC be van kapcsolva egyáltalán nem lehet beállítani, mert csak ugrál a kép. Ha ki van kapcsolva az AFC akkor csak akkor ugrál a kép, ha pont tiszta lenne a kép. Ha egy kicsit is arrébb hanggolok ahol már rosszab a kép ott nem ugrál. Én az AFC áramkörre gondolok hogy az szórakozhat, de nem tudom pontosan.
Ha valaki tud valamit, hogy mi okozhatja a hibát írjon, mert nem szivesen válnék meg tőle.
(#) Vatti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Hali !

Első lépésben az opciós táblázatot kellene ellenőrizni,hogy nem-e állítódott el. (Szervízgombos távirányitó kell hozzá.) Addig szét sem kell szedni.
(#) Ricsi89 válasza Vatti hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

helló
Egy pár hete volt visszaállítva. Azelőtt még bekapcsolni se lehetett az AFC-t.
(#) Fery válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Vagy rossz a tunered vagy elhangolódott a KF.
(#) Vatti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Meg kell nézni újra mert lehet, hogy az a baja, hogy mindíg elugrik az opciós táblázat.(Ha ez a baja az nehéz ügy.)
Off: Volt olyan ügyfél akit a tvműszerész megtanitott opciózni, mert nem boldogult a tv-vel .
(#) Ricsi89 válasza Vatti hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Akkor holnap megpróbálom ujraprogramozni. Ha akkor se lesz változás akkor csak szét kell szedni.
(#) Fery válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Nyugodtan elfelejtheted a programozást. Mivel fut a kép és esetleg szemcsés is akkor ez erősitési probléma. Ezen nem segit a programozás mivel azzal csak azt állitod be,hogy a proci mit csináljon a különböző utasitásokra.
Ha nem tuner akkor ez lehet még egy elhangolódott KF.
Ha az AFC el van hangolva azon sem segit a programozás mivel programból csak azt tudod állitani, hogy legyen-e AFC vagy sem.

Ui: Érdekes TV-müszerész lehetett aki egy opciózással nem tudott megbirkózni. Ugyanis megvan erre a megfelelő javitási módszer még arra is ha rendszeresen elugrik.
(#) tej hozzászólása Dec 28, 2007 /

Sziasztok!

A TV-nk képe időnként bekékül, a hang marad és pár mp múlva általában innen vissza is tér a normálos képre. De néha csak ki-be kapcsolás után. A TV egy Audioton CTV-5102 (amcol ~c2001).
Merre keressem a hibát? Gondolom valami kondi, vagy kontakt hiba, mivel már évek óta csinálja ezt.

Az előbb elcsíptem, és lefényképeztem.

DSCN8016.jpg

(#) Fery válasza tej hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Első tippem az lenne, hogy egy nagyitós lámpával nézd végig a képcső nyakán levő panelen az összes forrasztást, különös tekintettel a kék katód környékén és a segédrács /G2/ környezetében.
(#) tej válasza Fery hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Ezen a képen el tudnád mutatni, pontosan mellyek is ezek az alkatrészek?

DSCN8017.jpg

Igy nem. ha panel fóliaoldaláról tudsz csinálni egy nagyon nagy felbontásu képet akkor megnézem a forrasztásokat, de azt a képet ne ide tedd mert egy akkora felbontásu kép sok sok mega, ne foglaljuk a tárhelyet , küld el emilbe.

Remélem arra a panelra gondoltál ami a képcső végében van. A fényképezőgépem egyépként max felbontásban is csak úgy ~700kB-ot szokott csinálni.

Ennyi talán belefér

DSCN8025.JPG

(#) szalkagyuri hozzászólása Dec 28, 2007 /

Sziasztok a segitségeteket kérném
minden kedves forumozó aki ért a tvk hez irja már meg mi lehet a gond mert még akárhova irtam mindenütt azt a választ kaptam hogy találjam ki!!
a tv m a timusa RECOR MODELL SZÁMA:RC-4120PS
erős sipolás hallatszik standby módban egyáltalán nem lehet bekapcsolni küldök róla képet is hogy honnan hallom a sipolást
kérlek segitsetek elég szegény vagyok és nincs pénzem másikra a sipolás az állandó
hát a képecske elég sötétes mert a telómmal csináltam a képet de egy tekercs van a képen közepibe egy vasmagszerüséggel amit egy jó vastag dróttal van lefogatva a másik képen kinézhető ez a bekapcsoló gomb mellet van balodalon
kérlek segitsetek nekem
ebben a reményben kivánok minden tagnak köztük a moderátoroknak sikerekben és egészségben gazdag ujj évet!
kérlek benneteket mihamarabb irátok már meg legalább a szilvezteri müsort tudjam nézni hamár a karácsonyirol lemaradtam

Sajnos ez nem elég éles ahhoz, hogy forrasz hibákat lehessen látni. Próbáld meg a panelen levő forrasztásokat átforrasztani, és az alaplapon is a táp, sorvégfok, és a szinfokozat környékét. Szinte biztos, hogy ez valamiféle kontakt hiba.
(#) Fery válasza szalkagyuri hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Szia. Nemtudom milxen gyakorlatod van, mert ez nem lesz egyszerü. Ki kell először cserélni a Táp primer oldalán levő ki elkókat vadi újra. Utána a sorvégtranzisztor, majt a KF doboz mellett van egy 11 Voltos stabilizátor két diódából és egy ellenállásból. Azt is újra kell épiteni. Ezenkivül meg kell nézni púpos-e vagy zárlatos valamelyik szekunder oldali kondi. Ha ezekkel megvagy nagy valószinüséggel gond nélkül elindul.

OK köszi, majd holnap átforrasztom, aztán az idő megmondja, hogy jó lett e.
(#) Ricsi89 válasza Fery hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Helló
Akkor lehetséges hogy tuner a rossz. Néztem hogy hol lehetne szerezni, csak a HQvideóban találtam, de már ott sem lehet kapni, mert kifutott tétel. Még szétnézek egy pár helyen, de ha nem találok akkor marad igy.
(#) kocici17 válasza szalkagyuri hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Az a "sipolo" hang szinte biztos a táp hangja , ami megprobál felfutni, de a terhelés/pl:zárlat/miatt nem tud.
Az alap probléma a sorkimenönél keresendö, mert majdnem biztos a sortranyo, vagy sortrafo zárlatos .
Persze ahogy Fery irta /osztom a véleményét/ nem egyszerü, kellö felkészültség nélkül.
A táp az szinte tuti menne, ha hagyná a zárlat.
(#) Fery válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Nem igaz nem menne, hanem ujra kinyirna mindent amit leirtam. Tipushibája ez ennek a gépnek rengeteget javitottam belőle régebben. Néha még mostanában is jön egy-egy. Az alaphiba az, hogy a kiszáradt kondik miatt megfut a táp és mindent tönkrezúz maga előtt mint egy tekegolyó. Meg kell szüntetni az alaphibát, kicserélni a táp primer oldali kis elkóit, mert különben újra szétveri a fél TV-t ahogy elinditja. Kétféle létezik ebből a tipusból az egyiknek 125 V. a másiknak 135 Volt a sortápja. A kiszáradó primer oldali elkók miatt már mértem olyat /Kondicsere nélkül, műterheléssel /ami felszaladt 280 Voltra, úgy hogy a műtehernek betett 100W-os izzó 10 másodpercig sem birta.
Úgyhogy először a kondi csere, utána jöhet a többi.
(#) saab7 hozzászólása Dec 29, 2007 /

Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség! Adott egy 28st2781\10b típusú Philips tv, de sajnos nem nagyon találok hozzá kapcsolási rajzot, pedig már sok helyen kerestem... A tv-nek pedig nem tudom, h mi lehet a baja, de se' kép, se' hang! Amig egy tv "szerelő" ki nem cserélt benne pár darab tranzisztort, addig volt hang, és a képernyő közepén is volt egy vízszintes kék csík, de azóta semmi. Ha vki tudna segíteni, megkösszönném...
(#) kocici17 válasza Fery hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Igazad van fery, valoban a táp megfutása rendezte le a sorvéget, mint irtad akár 200v fölé is megfuthat a sorvég tápfesze.
Ez valoban a táp nyügje, amit elöbb célravezetö kidekorálni.
De ha már a táp után minden /sorvég stb./ elszált /köszönhetöen a táp megfutásának/ és a táp még mindig menni akar ha a tulherhelödés nem fogná meg akkor én csak arra probáltam utalni, hogy a táp tranyo valoszinü menne, de a sorvég tuti meghalt.
Idézet:
„erős sipolás hallatszik standby módban egyáltalán nem lehet bekapcsolni küldök róla képet

Az tény mint irtad, hogyha rendbe tenné a sorvéget a táp javitása nélkül akkor megint tönkrevágna mindent a táp anélköl , hogy "ö" önmaga tönkremenne.
[quote]”
[quote][/quote][quote]
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Jujj most látom, hogy az idézet kijelölést még gyakorolnom kell ... elnézést a krix-kraxokért.
Következő: »»   25 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem