Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Már megint egy ilyen fesz jelzőt kell csinálnom eddig relével kapcsoltattam a buzzert. Ez így jó is volt, de mint itt írták nem fontos a relé hozzá meg már el is fogyott ez a fajta relém, ezért próbálkozok nélküle de még megmaradt az a probléma, hogy majdnem 1V mire rendesen kinyit a tranyó valami tippetek van, hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Köszönöm.
Bocs fiúk!!! De nem néztem ott van az előző oldalon a szemem előtt!!!
A 100k ellenállás, a tranzisztor kollektora és az ic 2 lába közé s a probléma megoldva!!
Van még egy ilyen gondom ezt a műszert rakom bele, csak a kis kínaiak ebből kispórolták a trimmer potit amivel tudom korrigálni a kijelzett értéket s vagy 2 tized voltot csal. A 130k és 6.2 k ellenállással lehetne variálni nem?
Ez is megoldva! Kivettem a nem 6.2K, hanem 8.2k ellenállást s beraktam egy smd 10k trimmer potit! Tökéletes lett lehet szabályozni vele így gondolom jó lesz.
Sziasztok!
Építenem kell egy DC-DC Konvertert 24-12V-ra 20A terhelhetőséggel, rendelkezésre áll 4db 2N3055 tranzisztor hűtéssel ellátva, találtam ezt a 723 Ic-s kapcsolást, kérdésem az lenne megfelel-e e célra? Mivel 12V ot Disszipál el a CE között minden tranzisztor és 20A áram folyik összesen ezért 240W veszteség, de számomra nem fontos a hatásfok mert Kamion akkumulátorról fog menni szóval nem jelentős. Szóval annyi kérdésem lenne hogy 20 A folyamatos terhelésre megfelelő hűtés mellett tartaná-e a 12V-ot? Ha esetleg tudnátok ajánlani hasonló olcsó nem túl körülményes kapcsoló üzemű vagy jobb kapcsolást azt is megköszönném! Üdv!
Üdv mindenkinek!
Kérdésem lenne a mesterekhez. Előre is köszönöm a válaszokat!!! Nekem egy kamion a "lakásom" , és a tv hangját akarom a rádióra rákötni. Ehhez minden adott , Rca kimenet a beltérin 3,5 jack a rádión. Viszont rettenetesen gerjed az egész cucc az invertertől. Nincs valakinek ötlete mit kössek vagy építsek be a kábelba, hogy tiszta hangja legyen? Nem értek hozzá, viszont imádom az elektronikát, ennek megfelelő értelmi szinten kezeljetek! Köszönöm: István
Hello! Vélhetően ez nem gerjedés, hanem földhurok probléma. Ezt vagy aktív vagy passzív elemmel lehet kiküszöbölni. A passzívban egy trafó van mint itt látható.
Esetleg azzal is meg lehet próbálkozni, hogy a két készülék földelését külön (vastag) vezetékkel kötöd össze, és az összekötő kábelnél az árnyékolást csak egyik oldalon kötöd be.
Köszönöm szépen a segítséged!!!
Remélem jó lesz! (Január 6-án kiderül ) "Gyártottam" egy passzív valamit! Egy 56k modemben találtam trafót, abból szedtem ki.. Plusz még egy ilyen mágneses valamin is át tekertem a bejövőt.. (Csak nem árt neki) A képeken láttam ilyen kondit is , csak nem tudtam milyet tegyek bele, és inkább kihagytam. Így néz ki.. ( bemenetet hátra kötöm, ott ilyen kis "pöckök" vannak, arra dugom rá, (AUX rear). (3,5 mama tv, 3,5 papa meg a MacBook megy... Ha az Isten is úgy akarja!) A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2014
Majd ha időd engedi Topi cikkét ajánlom tanulmányozni.
Szia Proli007!
Beszereltem, plusz letesteltem a radióhoz, ISTEN KIRÁLY! Nagyon köszönöm a segítséged!
Sziasztok, Mesterek!
Problémám adódott az inverteremmel. Ennek a javítására szeretnék segítséget, tippet kérni. Hol, ki foglalkozik ilyen jellegű eszköz javításával? Egyáltalán, lehet-e, érdemes-e? A válaszokat, infókat előre is köszönöm! MAN3ver
kamionos laptop töltö. 24v rol 20 ra. az induktivitás sárga mag. pc tápbol kitermelhetö. kb 20 menet 1mm cuz drotbol. ha más feszültség kell pl19V akkor a stabil tokot kell kicserálni a megfelelö feszültségüre. pl 7818 plusz egy dioda a talpára. az egész beépithetö egy kis 220/12v adapter dobozába. a fetet el kell látni egy néhány cm2 hütöfelülettel. persze a dobozt ki kell furkálni hogy szellözzön.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |