Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   435 / 1156
(#) golem hozzászólása Jan 22, 2014 /

Sziasztok!

Ezt nem értem ha a gépemen fel van rakva a sp3 akkor mért csak 5 gigát foglal a winyón?
(#) eSDi válasza golem hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Mert az SP3-as frissítés nem csak hozzárak, hanem le is cserél rendszerfájlokat, de javarész inkább lecseréli azokat.
(#) golem válasza eSDi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia!
Lecseréltem az xp-t Windows 7 re de a drivereket nem telepíti rendesen fel.
Mind az alaplapi mind a videokártyát se így nem megfelelő a monitoron a kép 800x600 nál nagyobbra nem tudom be állítani.
(#) kadarist válasza golem hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia!
Szerezd be a megfelelő drájvereket a hardvergyártótól.
(#) golem válasza kadarist hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Sajnos a hardver gyártók win 7 re nem írtak drájvert
(#) eSDi válasza golem hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Üdv!

Mi az alaplap és a videókártya típusa? Elég valószínűtlen, hogy ne legyen, kivéve, ha nagyon régi.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) golem válasza eSDi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

MSI PM8M3-V
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) kadarist válasza golem hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

A videókártya? Gondolom nem alaplapi.
(#) coyote55 válasza golem hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Próbáld meg Vista driverrel. Az esetek 99%-ban jók Win7-hez.
(#) golem válasza kadarist hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

de alaplapi sajnos
(#) eSDi válasza golem hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Igen, talán a Vista driver jó lesz. Viszont ez egy halmozottan hátrányos helyzetű alaplap, VIA Chipset + AGP. A Windows 7 nem igazán kompatibilis már az AGP-vel, ha van is driver, akkor csak 4x-es sebességen fog üzemelni. Ehhez hozzá jön még az VIA Chipset, amire inkább nem mondok semmit, mert egyből törölnék a hozzászólást (jobb esetben).
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 24, 2014 /

Sziasztok az a problemam, hogy a windows 7 ultimate rendszerem nem tudja feltenni az SP1-es frissitest, minden frissitest feltelepit kiveve az SP1-et, azt irja ki hogy hiba a telepites soran. Mar probaltam kezileg is feltenni de ugy sem megy. Vajon mi lehet a problema?
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Szia! Jogtiszta?
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) péter71 hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok. XP van a gépemen, és olyat csinál, hogy bekapcsolás után pár percel a monitor kikapcsol, de az egér mozgatásával sem jön vissza a kép. A gépet ki kell kapcsolni majd be és megint kezdődik elölröl az egész. Mi lehet a baj? Táp csere, ram csere volt egy honapja, az említett jelenség két napja van.
(#) progee válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Lehet sok a monitornak a felbontás.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) KTobi válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

LCD? gyengélkedő háttérvilágítás.
Esetleg melegedésre kontakthiba, másik monitor, másik gépen ez a monitor?
(#) péter71 válasza progee hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

A monitor felbontáson nem lett változtatva, eddig jó volt minden.
(#) péter71 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Másik gépen még nem próbáltam a monitort. Melegedés nem hiszem mert 3 percen belül nem melegszik annyira semmi gondolom. De most már ott tart a gép, hogy bekapcsolás után fekete háttér a szokásos szövegekkel, alul hogy bootoljon és enter de nem reagál az enterre de az F11 re sem megy be a boot menübe. És bekepcsoláskor a billentyűn sem villan föl a zöld led.
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Igen jogtiszta, aktivalt meg minden!
(#) attila1 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Szerintem valami fogja a géped,összeakad két eszköz...Lehet rossz vga kártya,de lehet hulla az OS is.
(#) eSDi válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Én egy alaplapi elem cserét javasolnék első körben és utána úgy kellene próbálgatni, hogy minden felesleges periféria ki legyen húzva a gépből.
(#) progee válasza eSDi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Elemcsere ha kikapcsol a monitor?
Melyik gépen láttál eddig olyat, hogy gyenge elemtől ilyet művel egy gép?
(#) pittti válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

„...A gépet ki kell kapcsolni majd be és megint kezdődik elölröl az egész”

Gondolom, egy másik tápegységgel még nem próbáltad meg...
(esetleg nézd át az alaplapon a kondenzátorokat, nincs-e púpos köztük)
(#) eSDi válasza progee hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Idézet:
„De most már ott tart a gép, hogy bekapcsolás után fekete háttér a szokásos szövegekkel, alul hogy bootoljon és enter de nem reagál az enterre de az F11 re sem megy be a boot menübe. És bekepcsoláskor a billentyűn sem villan föl a zöld led.”

Csak el kellene olvasni, hogy mit is írt! Ez lehet attól, hogy lemerült az elem és elfelejtette az összes BIOS beállítást. Tápegységet 1 hónapja cserélt. Mondjuk attól még lehet az is sz*r, kivéve, ha új volt. De lehet az alaplap is a ludas, átt kell nézni púpos kondi után.
(#) eSDi válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Esetleg még az is lehet, hogy a processzor nincs megfelelően hűtve. A rajta lévő ventillátor nem megy, a por eltömítette a borda lamelláit, esetleg teljesen kiszáradt a paszta, a borda és a proci között.
(#) belfi2 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Szia!

Idézet:
„fekete háttér a szokásos szövegekkel,”

Nem bírád az a szokásos szöveget mondjuk leírni , vagy képet csinálni róla?
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Hali!
A szerviz csomag telepítéséhez , ha jól emlékszem más frissítések megléte is kell de nem mindegy hogy melyik.
Bővebben: Link
(#) Hx-2 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Hi!
Hat en eloszor kiprobalnek egy masik monitort! Ezutan lehet ket iranyba menni:ha monitor akkor csereld ki, ha PC akkor lehuznam a vinyot es elinditanek egy live CD-t. Ha megy akkor a vinyo mar "gyanus" de egy memtest nem art , ha nem akkor memoria -- videokartya -- alaplap. Memoriat egy masik gepen memtesttel tesztelnem, a videokartyanak egy sima PCI megfelel ennel egyszerubb nem kell. Igy marad a videokartya vagy alaplap. Ha tobb videokartyaval sem megy akkor "nagyon gyanus az alaplap" persze rajt a procival egyutt. Procinal ellenorizd le a felfogatasat es a pasztazasat ha ez is "jonak" latszik akkor valszeg alaplap!
Talan segit!
(#) progee válasza eSDi hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Ezt sem okozhatja hogy gyenge az elem.
Ha minden beállítást elfelejtett, akkor is működnie kell a biosnak.
(#) eSDi válasza progee hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Én nem mondtam, hogy a BIOS nem működik.
Tegyük fel, hogy lemerült az elem. Kihúzta a konnektorból és azonnal elfelejt minden beállítást. SATA-IDE konfiguráció máris nem az ami be volt állítva = nem talál boot lemezt, a régebbi gépemen volt ilyen, szóval előfordulhat. USB Lagacy Support alaphelyzetben ki van kapcsolva a legtöbb esetben = USB-s billentyűzetről esetleg nem tudsz belépni a BIOS-ba. Találkoztam már sok érdekességgel életemben, amiknek egy ilyen egyszerű dolog volt a nyitja...
Következő: »»   435 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem