Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ezt nem értem ha a gépemen fel van rakva a sp3 akkor mért csak 5 gigát foglal a winyón?
Mert az SP3-as frissítés nem csak hozzárak, hanem le is cserél rendszerfájlokat, de javarész inkább lecseréli azokat.
Szia!
Lecseréltem az xp-t Windows 7 re de a drivereket nem telepíti rendesen fel. Mind az alaplapi mind a videokártyát se így nem megfelelő a monitoron a kép 800x600 nál nagyobbra nem tudom be állítani.
Szia!
Szerezd be a megfelelő drájvereket a hardvergyártótól.
Sajnos a hardver gyártók win 7 re nem írtak drájvert
Üdv!
Mi az alaplap és a videókártya típusa? Elég valószínűtlen, hogy ne legyen, kivéve, ha nagyon régi. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
MSI PM8M3-V
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
Próbáld meg Vista driverrel. Az esetek 99%-ban jók Win7-hez.
Igen, talán a Vista driver jó lesz. Viszont ez egy halmozottan hátrányos helyzetű alaplap, VIA Chipset + AGP. A Windows 7 nem igazán kompatibilis már az AGP-vel, ha van is driver, akkor csak 4x-es sebességen fog üzemelni. Ehhez hozzá jön még az VIA Chipset, amire inkább nem mondok semmit, mert egyből törölnék a hozzászólást (jobb esetben).
Sziasztok az a problemam, hogy a windows 7 ultimate rendszerem nem tudja feltenni az SP1-es frissitest, minden frissitest feltelepit kiveve az SP1-et, azt irja ki hogy hiba a telepites soran. Mar probaltam kezileg is feltenni de ugy sem megy. Vajon mi lehet a problema?
Szia! Jogtiszta?
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Sziasztok. XP van a gépemen, és olyat csinál, hogy bekapcsolás után pár percel a monitor kikapcsol, de az egér mozgatásával sem jön vissza a kép. A gépet ki kell kapcsolni majd be és megint kezdődik elölröl az egész. Mi lehet a baj? Táp csere, ram csere volt egy honapja, az említett jelenség két napja van.
Lehet sok a monitornak a felbontás.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
LCD? gyengélkedő háttérvilágítás.
Esetleg melegedésre kontakthiba, másik monitor, másik gépen ez a monitor?
A monitor felbontáson nem lett változtatva, eddig jó volt minden.
Másik gépen még nem próbáltam a monitort. Melegedés nem hiszem mert 3 percen belül nem melegszik annyira semmi gondolom. De most már ott tart a gép, hogy bekapcsolás után fekete háttér a szokásos szövegekkel, alul hogy bootoljon és enter de nem reagál az enterre de az F11 re sem megy be a boot menübe. És bekepcsoláskor a billentyűn sem villan föl a zöld led.
Igen jogtiszta, aktivalt meg minden!
Szerintem valami fogja a géped,összeakad két eszköz...Lehet rossz vga kártya,de lehet hulla az OS is.
Én egy alaplapi elem cserét javasolnék első körben és utána úgy kellene próbálgatni, hogy minden felesleges periféria ki legyen húzva a gépből.
Elemcsere ha kikapcsol a monitor?
Melyik gépen láttál eddig olyat, hogy gyenge elemtől ilyet művel egy gép?
„...A gépet ki kell kapcsolni majd be és megint kezdődik elölröl az egész”
Gondolom, egy másik tápegységgel még nem próbáltad meg... (esetleg nézd át az alaplapon a kondenzátorokat, nincs-e púpos köztük) Idézet: „De most már ott tart a gép, hogy bekapcsolás után fekete háttér a szokásos szövegekkel, alul hogy bootoljon és enter de nem reagál az enterre de az F11 re sem megy be a boot menübe. És bekepcsoláskor a billentyűn sem villan föl a zöld led.” Csak el kellene olvasni, hogy mit is írt! Ez lehet attól, hogy lemerült az elem és elfelejtette az összes BIOS beállítást. Tápegységet 1 hónapja cserélt. Mondjuk attól még lehet az is sz*r, kivéve, ha új volt. De lehet az alaplap is a ludas, átt kell nézni púpos kondi után.
Esetleg még az is lehet, hogy a processzor nincs megfelelően hűtve. A rajta lévő ventillátor nem megy, a por eltömítette a borda lamelláit, esetleg teljesen kiszáradt a paszta, a borda és a proci között.
Szia!
Idézet: „fekete háttér a szokásos szövegekkel,” Nem bírád az a szokásos szöveget mondjuk leírni , vagy képet csinálni róla?
Hali!
A szerviz csomag telepítéséhez , ha jól emlékszem más frissítések megléte is kell de nem mindegy hogy melyik. Bővebben: Link
Hi!
Hat en eloszor kiprobalnek egy masik monitort! Ezutan lehet ket iranyba menni:ha monitor akkor csereld ki, ha PC akkor lehuznam a vinyot es elinditanek egy live CD-t. Ha megy akkor a vinyo mar "gyanus" de egy memtest nem art , ha nem akkor memoria -- videokartya -- alaplap. Memoriat egy masik gepen memtesttel tesztelnem, a videokartyanak egy sima PCI megfelel ennel egyszerubb nem kell. Igy marad a videokartya vagy alaplap. Ha tobb videokartyaval sem megy akkor "nagyon gyanus az alaplap" persze rajt a procival egyutt. Procinal ellenorizd le a felfogatasat es a pasztazasat ha ez is "jonak" latszik akkor valszeg alaplap! Talan segit!
Ezt sem okozhatja hogy gyenge az elem.
Ha minden beállítást elfelejtett, akkor is működnie kell a biosnak.
Én nem mondtam, hogy a BIOS nem működik.
Tegyük fel, hogy lemerült az elem. Kihúzta a konnektorból és azonnal elfelejt minden beállítást. SATA-IDE konfiguráció máris nem az ami be volt állítva = nem talál boot lemezt, a régebbi gépemen volt ilyen, szóval előfordulhat. USB Lagacy Support alaphelyzetben ki van kapcsolva a legtöbb esetben = USB-s billentyűzetről esetleg nem tudsz belépni a BIOS-ba. Találkoztam már sok érdekességgel életemben, amiknek egy ilyen egyszerű dolog volt a nyitja... |
Bejelentkezés
Hirdetés |