Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ennek a tvnek itt a vége? Pénzben így mennyit érhet,mennyiért lehetne eladni?
Kijelzőn lévő elektronikát megnézném hátha valamit lehet ott javítani.
Sokat nem adnak érte szerintem, relatív elég régi darab.
Hát már teljesen összeraktam,mondván kuka...Hátha donornak még jó lenne valakinek.
Lehet,hogy még egyszer szétszedem,akkor keresni foglak,ha nem probléma Köszönöm az eddigi segítségedet! Üdv: Attila
Rendben.
Alaplap kb 10-15 ezerért szokott menni, tápegység kb max 10.
Sziasztok.
Segítséget kérnék egy LG LCD-tv-vel kapcsolatban. Tipusa az 26lg3000. A problémája az hogy be sem tudom kapcsolni folyton villog a piros led és nem kapcsol késszenléti állapotba sem.ja és halk cincogást hallok a táp egység felől. előre is köszönöm
Ez egyszerű be kell tenni hozzá egy macskát , és megfogja az egeret , és mindjárt meg fog szűnni a cincogás.
Azt tudnám javasolni , ha nem vagy egyáltalán jártas a dologban , akkor szerelő.
Pár Monitort met Tv-t már megjavítottam de ez egy más hibajelenség amivel eddig még nem találkoztam.Tehát már az összes elkót kicseréltem a tápban,a biztik jók + inverter panelon is jók.
ccfl cső test megtörtént OK.inverter trafók kimérve.OK Valami javaslat hogy merre kutassak?
Köszi a választ!
Rajzot nem lehetne valahonnan leszedni, megnézni a feszültségszinteket?Ha azok a feszkók jók lennének,amiket mértem (1.2, 3.3, 11V ) akkor már csak a kijelzőn lévő panel lehet a rossz?? Vagy maga a kijelző is? Hátha lehetne olcsó szerezni olyan panelt....
Szia! Amatőrként csak annyit tudok hozzáfűzni,hogy ha véleményed szerint mindent jónak tartasz,akkor valamelyik stekkernél nincs rendes kontaktus,ha a rövidzárat szerinted nem okozza egy alkatrész sem.Ha lehúzod az inverter felé menő tápkábelt,akkor sem indul be? Persze,ezen már biztosan túl vagy...
Üdvözletem mindenkinek!
Van egy Lazer DVD-600 Tv-tuneres LCD kütyüm, ami azt produkálja, hogy hangja van, de a kijelző csak fehéren világít, kivéve hogy az OSD megjelenik, a TV hangolásjelző is látható, de kép az nincs. Eddig próbáltam méregetni a tápfeszeket, de nagy eltéréseket nem találtam. Ha van valakinek ötlete, ossza meg velem. Laca13
Sziasztok.Kene egy kis segitség vagy egy tanács.Van egy Samsung LE32S86BD LCD tv amelyik ha felmelegszik akkor a képernyon a jobboldali felen csak kéken és pirosan van kép a masik oldalon viszont gond nelkul mukodik.Volt már valakinek ilyennel tapasztalata es ha volt,hogyan sikerult megjavítani???
Sziasztok! Lenne egy Orion LCD T26B típusú monitor,ami tv-ként is működne,ha jó lenne benne a tuner. Kérdésem,hogy mennyiért lehetne bele szerezni kb,és persze hol? Állítólag azért nem javíttatták meg,mert monitorként használták legfőképp. Nekem viszont pont tv nézésre kéne első sorban...
Várom a segítő válaszokat. Üdv!
Set Top Box-ot használj az a legegyszerűbb.. De ha leírod atuner típusát, esetleg fényképet mutatsz róla, könnyebb.
Szia! Hát az a helyzet,hogy még nem vettem meg,alkudozom rá.27 körül adná a tulaj.Sajnos olyan szobába kerülne,ahol nincs box,csak a upc-s kábel,egy alap analóg csomaggal...
27 egy hibás tuneres, 26-os orion Tv-ért nevetséges.
Arra gondoltam,hogy nem olyan sok talán érte,ha még a tunert 5 körül hozzáadom. LED -es,pc kábellel,távszabbal,hdmi,scart,usb,pc. Nem találok olcsón jót....
25ért odaadná,de mennyi lehet hozzá a tuner?5,6,7 ezer körül?
Komolyan azt várod, hogy telepatikus úton nézzük meg, hogy milyen tuner van benne?
Nem,dehogy is...Csak gondoltam,Te,vagy valaki jártasabb alkatrész ügyben,mint én,és tud valami hozzávetőleges árat mondani.Sajnos én típus után még rajzot sem találtam,így tuner számot sem tudok mondani.
Hát nehezen jönnek össze a dolgok... Írtam az Orion márkaszerviznek,típust,sorozatszámot kértek,és sajnálatos módon nem tudnak segíteni a tuner beszerzésében.Kérdeztem,hogy valami másik fajtát esetleg,és átvariálná az ember a lábkiosztását,de ebben sem tudnak segíteni. Még ilyet....
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Kaptam egy rossz 80cm-es Thomson 32E90NH22 tipusu lcd tv-t. A hibajelenség a következő: A hálózatra csatlakoztatáskor a bekapcsolt állapotot jelző kék led 3-4 másodpercig világít, majd standby üzemmódra vált. Azután már csak a standby piros led világít csak. A tipikus kattanó hang amit a tévéknél lehet hallani ki és bekapcsoláskor nincs. Felteszek pár képet róla. Kérlek benneteket, aki tud valamilyen tanácsot adni, hol kezdjek neki és milyen módon segítsen. Köszönöm előre is.
Szia. Ezeknek a készülékeknek a tápja már sokkal finomabban indul.Kattanásra ne várj
Nyilván valami meggátolja az indulást.Ez lehet táphiba is.Táppanelt túrd át elsőkörben,pufferkondi,feszültség a kondi után,stb... Húzd le az inverterek felé menő táp csatit is,hátha valami ott fogja le. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Helo.Egy D-Boss márkáju LCD tv lenne egy kis gondom.Nem volt tápja ,igy csináltam én egyet.Kikapcsol-bekapcsol,halszik sziszegés a hangfalakban,hangerőt lehet állítani a távirányítóbol de a kijelzőn semmi se látszik.Hol keressem a bajt? Előre is köszönöm.
Köszönöm,de úgy már nem érné meg anyagilag szerintem
Köszi!!
Szia! Megnéztem a feszültségeket a kondiknál.
A hálózati fesz rákapcsolásakor a pufferkondi feszültsége 388V, az inverternél lévő kondik 23V. A pár másodperces várakozás után mikor kikapcsol standby ra a pufferkondi feszültsége leesik 288V ra, az invertercsatlakozóknál levő kondik feszültsége 0-ra. Lehúztam az inverter csatikat, de akkor is ugyanúgy kikapcsolt 3-4 mp után. Ezek után csak a stadby led világít. Ha kihúzom a konnektorból akkor tudom újraindítani a folyamatot.
Szia! Ezek szerint az inverterek előtt már hiba van. A 288V az kevés. Van jó pár fet,esetleg stab ic a tápegységen, azokat én megméregetném,és ha látsz gyanús elkót,azt mindenképpen először cseréld ki.Egy rossz kondi nagyon meg tud szivatni.
Szia!
Hát ez így nekem elég nehézkes lesz. Gyanús kondit nem láttam. Viszont amit észrevettem hogy mindent összedugva és a feszt rákapcsolva a puffer feszültsége 388V majd leesik 288 ra. Ezek után, mikor a program+ gombot megnyomom rajta a puffer feszültsége ismét felugrik 380-390V ra. Majd ismét leesik és így megy ahányszor megnyomom a gombot. Az inverter kivezetéseinél oda van írva hogy 24V nak kellene lenni, ott nem mérek semmit. Amelyik csatlakozó a tuner egységhez megy, ott a sok féle feszből csak egy 5V és egy 3 V található. A 12 és 24V ott is hiányzik.
Szia! A készülék típusa alapján próbálj meg keresni kapcsolási rajzot,és végig követni a hiányzó feszkók útját. Méregetted,hogy van-e köztük rossz fet,vagy tranyó? Megpróbálok én is keresni kapcsolást. Pedig azért nem indul be üzemszerűen,mert valami kuka a tápban! Nem olyan nagy panel az,kitartóan kell keresni,méregetni. A hűtőbordára szerelt dolgok körül méregess,kiforrasztva,persze
Üdv.. van egy Samsung LE40M61B tip tv-m mire tippeltek? mi lehet a probléma?
Én Scaler, vagy memória hibára gondolok, de melyik lehet a kettő közül? szinte óránként új csik jelenik meg rajta |
Bejelentkezés
Hirdetés |