Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   109 / 214
(#) titi válasza russel hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Félreérted, azt hittem, ott nem lesz fesz.
De közben visszaolvastam, azt írtad, csak a tápot kötötted be...
Azért érdemes lenne megnézni hangszóróval,hátha figyeli,hogy van-e terhelés a kimeneten.

Szerk: A proci 8-as lábán megvan a fesz? (Ampstb)
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) russel válasza titi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Sajnos a kocsiba bekötve nem csinál semmit se. Vagyis pontosan annyira képes, mint így. Egy másik fejegység viszont rendesen működik ugyanabban a kocsiban.
(#) titi válasza russel hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Előzményekről lehet tudni valamit? Nem lett túlterhelve a végfok?
Mára feladom, majd folyt.köv.
(#) russel válasza titi hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

A proci 8-as lábán nem volt fesz. Az előzményekről pedig nem tudok semmit sem sajnos. hozzám már ebben az állapotban került.
(#) Bandeee válasza proba hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Átforrasztottam a kicsi nyák összes alaplaphoz menő csatlakozását, mind az alaplapon, mind a kis nyákon.
A kis nyákon az esetlegesen gyanúsnak látszódó, illetve nagyobb pontokat szintén átmelegítettem, de a tünet még mindig megvan.

Hallgatás közbeni kocogtatással nem igen lennék előrébb, mert elég sűrűn produkálja a tünetet, így egyértelműen közel se lehet eldönteni, minek az eredménye...

Készítettem egy 12MP-es képet: http://data.hu/get/7349317/P1260008.ZIP
ezen -is- keresgélek. Mert talán ez a módszer jobb, mint nagyítóval...

Egyelőre eredménytelenül... :S
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
(#) titi válasza russel hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

A 83-as lábon biztos 3,3V-ot mértél?
Ami még érdekes, hogy mi az a TESZTIN bemenet, ami a hátlapi csatlakozóra megy, mert amit mértél, az nem stimmel a rajzzal.
Szóval valamiért a proci nem hajlandó indítani bizonyos dolgokat, de még nem tiszta, hogy miért.
Bár erős a gyanúm, hogy a végfokkal nem stimmel valami, és azért nem engedi....
(#) tomsky hozzászólása Jan 30, 2014 /

Üdv!
Help!
Sony cd rádió,cd error felirat,cdx-l450 tipus,fej hiba lehet vagy más esetleg?
Aki tudna segíteni,megköszönném!

Üdv!
(#) russel válasza titi hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Szia! a hetem nagyon gáz volt, talán ma este lesz már időm megmérni megint a 83-as lábat. Amúgy kicsit olvasgattam a neten, és egyenlőre nem egyértelmű számomra, hogy a TDA8588AJ/N2/R1/M5 helyettesítésére alkalmas-e egy TDA8588AJ jelzésű végfok. (ebay-en 3500ft postával egy ilyen IC, míg a pontos jelzéssel ellátott IC-t nem találtam meg, csak itthoni boltban, és ott meg 15000ft körül mozgott ennyit nem szeretnék kiadni érte).
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
(#) russel válasza tomsky hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Szia! Első körben megnézném, hogy koszos-e a fej. Ha nem segít rajta egy takarítás, akkor lehet fej hiba. (Nekem volt olyan fejegységem, ami eléggé le volt már strapálva, és a mechanika nem fogta be rendesen a cd-t, és emiatt imbolygott a cd felpörgés után. Érdemes ezt is ellenődizni.)
(#) titi válasza russel hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Az a lényeg, hogy AJ-s legyen, a többi amit írtál szerintem csak gyártókód. De javaslom az IC adatlapját átböngészni...
De a vásárlásba még azért ne fogj bele.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014

Oké. Ez jó hír.

Amúgy azt nem lehet valahogy egyértelműen kiderítetni, hogy a processzor jó-e? Minden más cserélhető, csak az nem
(#) titi válasza russel hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Ez jó kérdés... Az a baj, hogy olyan eset is lehet, hogy csak bizonyos része nem működik.
De ez igaz a végfokra is, mert a táprésze jónak tűnik, de attól még az erősítő részén lehet akár zárlat is, ami miatt letilt.
(#) Bandeee válasza proba hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Hello!

Az FM panel közepén van egy nagy IC: LA1787. Most itt üzemel PC tápról a rádió és meglehetősen forró fejű... Nem lehet, hogy ez pusztult meg? Olyan, mintha ennek hőmérsékletétől függne a működés...
Közben az IC-re rákeresve a Google sorra ezt a telejs nyákot dobálja ki... Gondolom sok fejegységben ugyanez van...
Többek között megtaláltam a teljes nyák kapcsolási rajzát is:
LINK
Viszont eddig nem találtam sehol eladó újat... Ha pár száz FT, ennyit még megérne...

UPDATE:
Közben találtam ITT, de ez nagyon borsos ár... És csak egy erős megérzés ez...
Akkor azt hiszem ideje a fejegység cserének...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

ITT azt írják, hogy
Idézet:
„Operating Characteristics = 25°C, VCC= 8.0V, in the specified test cricuit for the FM IF input”
. Ez tuti nem 25°C-os. Pár perc után már nem kellemes megérinteni ujjbeggyel... Ami 50-60°C-ot jelent kb szerintem... Sajna pont lemerült az infrás hőmérőm...

UPDATE:
Letöltöttem a teljes datasheet-et és abban 55°C szerepel max disszipációs értékként... Uh előbbi téves.
(DATASHEET)

UPDATE2:
Idézet:
„Automatic stereo/mono switching”
-mivel ezzel is gond van, egyre nagyobb valószínűséggel állítom, hogy ez a hibás alkatrész.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
(#) gyiik hozzászólása Feb 1, 2014 /

Üdv!

Segítséget kérnék, a projekt egy aux/line in bemenet varázslása gyári fejegységbe (Saab, Pioneer FX-M2017ZSA).
Neten talált és másnak bevált módszer a kazetta egység "megcsapolása", annak alaplapi csatlakozójára ugyanis normál line jel fut. Egyszerű tehát, "csak" be kell forrasztani a kábelt és működnie kéne. (A kazetta egységet ezen felül még be kell csapni, hogy a kazetta forgását észlelje.)

Bekapcsolás után azonban fixen 4,3V jelenik meg a kivezetett csatlakozón, kikapcsolva is 0,2-0,3V. Hangot természetesen nem ad.

Audiotechnikában nem vagyok jártas, de ezt nagyon nem értem. Gondolom nem így kéne működnie. iPhone például jack bedugása után automatikusan visszavált a saját hangszórójára, mintha be sem lenne dugva a kábel.

A kazetta egységben az IC, melyből normál esetben származik a line jel, Sony CXA2560Q

Zárlat nincs, forrasztási hiba/összeérő kábelek, forrpontok nincsenek.

Mit kéne tennem?

Köszönöm!
(#) proba válasza Bandeee hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Ha tudod , mérd meg a tápját.Lehet nem 8V hanem több, és azért melegszik.
(#) proba válasza gyiik hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Az a feszültség normális dolog.A fülesre tegyél egy ellenállást a hangszóró, és egyéb figyelt helyekre, a vezetéket a rádióba meg ne direktbe, hanem egy 1-2mF kondenzátoron keresztül kösd be.(ha lehet ne elektrolit)
(#) Bandeee válasza proba hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Hello!

Az IC dokumentációja alapján:
a 6,7,40,45,54,59,60,61 és a 26-os lábak a tápok. 26-os kivételével(5V) 8V kell rajtuk legyen "Recommended supply voltage".
Mikor bekapcsoltam és volt sztereó:
6-8,23V
7-5,64V
40-8,31V
45-0,14V
54-0,00V
59-3,52V
60-8,16V
61-8,34V
A 26-os lábon, ami elvileg a sztereot jelzi 0,69V volt.

Mikor már annyira meleg lett, h nem el-eldobálta a jelet, hanem már fel se villant sosem a sztereó jel, megismételtem a mérést. Eltérések előzőhöz képest itt tapasztaltam:
54-7,11V
59-8,17V
26-4,94V

A táp, amiről hajtottam(PC táp) 11,29V-ot adott le.

Specifikáció szerint V26<0,5V amennyiben sztereó jel van. Ez nem teljesült, mivel 0,69V volt... Ez probléma?
Viszont a V26>3,5V amennyiben mono az teljesült.
(#) proba válasza Bandeee hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Hacsak valamely lábnál nem találsz átvezető kondenzátort, nem tudom mi lehet még IC hibán kívül.Ami furcsa számomra , az 59 és a 60 lábon azonos feszültségnek kellene lennie (szerintem) amikor jó. Szerinted viszont ha jó akkor térnek el az értékek. Azt a tekercset /kondikat ( ha gyári kapcsolás van megvalósítva) körbe nézném.
(#) gyiik válasza proba hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Köszi! Megoldódott, végül más részre lett bekötve a bemenet, hibátlanul üzemel.
(#) russel válasza titi hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia. Megmertem a 83as lavat,es 3,3V van rajta. Ha jol lattam, akkor a cd mechanikahoz vezet a Testin.
(#) russel válasza titi hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Amugy ha menne a vegfok, akkor a mechanikanak is berregnie kellene nem? Eddig minden fejegyseg berregett, ha rakotottem az ISO csatival 12V-ra. CD jelenletenek ellenőrzése ez a hang (azt hiszem).
(#) Pixi hozzászólása Feb 8, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Ford Kuga amiben egy utólagos Cakes multimédiás rádió van, és az vele a probléma, hogy minden indítás után elfelejti a beállításokat, úgy mint a rádió adókat és minden egyebet! Olyan mintha levennék róla a 12 voltot, és újra is indul a rádió teljesen!
Valakinek lenne ötlete hogy mit is lehetne vele kezdeni?

üdv
PIXI
(#) Inhouse válasza Pixi hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Össze van keverve az állandó 12V és a gyújtás szál, vagy nincs is állandó 12V. Meg kell nézni a bekötést, egy sárga és egy piros az említett két vezeték.
(#) Pixi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Ezt tudom, de ez nem egészen így van ennél a rádiónál! Igaz a sárga fix 12 volton van a piros meg a kapcsolton, de ennél a piros nem az mint a másik autóknál, mert van egy piros ami a leírás szerint CAN-H, és van egy kék ami CAN-L. Pl ezeket sem értem minek vannak, és a kék az testre van kötve.
A probléma nem áll fenn egész addig míg nem indítok! Ráadom a gyújtást, leveszem, bezárom a kocsit, otthagyom órákra nem felejt el semmit, de amint indítok abban a pillanatban újraindul és elfelejt mindent. Nem tudok másra gondolni mint hogy túl igényes és amint 12V alá esik a fesz újraindul. Próbáltuk azt is hogy másik autót kötöttünk rá az akkura bikakábellel, és járó motorral a problémás autóban 13,9-es fesz mellett indítottuk, és ugyan az volt a helyzet!
Sosem találkoztam még ilyennel!

A CAN-H és CAN-L CAN bushoz való kivezetés lehet. Testre kötni? Nincs esetleg meg a leírása?
Többször találkoztam már olyannal, hogy a piros és a sárga össze volt keverve, néhány gyártó másképp gondolja. Épp ezért sok autórádiónál egyszerűen cserélhető a 2 vezeték.

Ez fordokba való rádió, a gyáriak helyére megy be, és a csatija is a gyári ford csati. Csak a multimédia miatti plusz csatik vannak kábelekkel. Így nem lehet bekötési probléma. Olyan mintha maga a rádió lenne hibás, és más rádiókkal ellentétben nem bírja ki az a pár tized másodperces fesz esést amig indítjuk az autót, és kevés már neki a 9-10 volt!
Nem tudom mi lehetne rá a megoldás.
Amúgy én is tudok a piros sárga csereberéről, és pl a pio rádióknál ezért sarus ez a két kábel. Az opelek esetén is fel van cserélve a kettő. De itt ez nem áll fenn, mert minden jól van kötve.

Idézet:
„Olyan mintha maga a rádió lenne hibás, és más rádiókkal ellentétben nem bírja ki az a pár tized másodperces fesz esést amig indítjuk az autót, és kevés már neki a 9-10 volt!”
ellentmondás:
Idézet:
„Próbáltuk azt is hogy másik autót kötöttünk rá az akkura bikakábellel, és járó motorral a problémás autóban 13,9-es fesz mellett indítottuk, és ugyan az volt a helyzet!”

Idézet:
„nem lehet bekötési probléma. ...mert minden jól van kötve”
ellentmondás:
Idézet:
„van egy piros ami a leírás szerint CAN-H, és van egy kék ami CAN-L. Pl ezeket sem értem minek vannak, és a kék az testre van kötve.”
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014

Most ez mi? Ezeket nem értem minek emelted ki?!
Amúgy kipróbáltuk teljesen bekötve másik autóban is, és abban is ugyan úgy elfelejt mindent!
Következő: »»   109 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem