Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Ennek az IC-nek a felderítésében tudnátok segíteni? Mire való? Amúgy egy RC brushless szabályózban van belőle 3db. Csatoltam a képet. Előre is köszi.
Lehetséges, hogy ezek a brushless szabályzóban lévő FET-eket működtetik? Csak mert a kapcsrajzon úgy tűnik hogy FET van rákötve, de lehet tévedek!
Sziasztok!
Láttam egy nyákba forrasztható csatlakozót: Így néz ki Azért tetszik jobban, mint a sima sorkapocs (vagy nyákcsoki), mert a kábel végén kábelsaru van, és úgy lehet becsavarozni. Szerintem így stabilabb, mintha csak a drót összesodort szálai lennének csak bedugva. Csak az a kérdés, hogy mi ennek a pontos neve és hol lehet ilyet beszerezni? Köszi.
Lehet. Egy a félhíd meghajtó, tehát pont fetek meghajtására tervezték.
Az összesodort szálakat meg lehet "fejelni" érvéghüvellyel, az is jó, sőt, a villanyszerelői szakmában ez kötelező sodrott vezetékek használata esetén. Kábelsaru macerásabb kicsit, mint az érvéghüvely.
A keresett sorkapcsot több helyen is meg lehet venni, pl. itt.
Kiméregettem és a FET-ekre mennek a kimenetek ahogy a kapcsrazjon is. A 3 IC minkét kimenő lábán 6-6 FET van, és összesen ugye 36 FET van. Ha zárlatos lett egy sorból 5 FET akkor nagy eséllyel tönkrevágta az egyik meghajtó IC-t is?
Elvileg bírnia kellene. Ha a hibás fetek kint vannak, akkor a gate lábra szkóppal rá lehet nézni, hogy szép négyszögjelek megvannak-e. Ha megvan, akkor valószínűleg jó a meghajtó.
Hát sajna a szkóp az nagy hiány! Sajnos nincs! Kicseréltem a leégett FET-eket, de sajna most nincs motor kéznél, így nem tudom lepróbálni hogy működik-e! Igaz akkor próbáltam mikor benne voltak a FET-ek, és akkor nem működött. Gondolom a zárlat miatt nem ment!
Most kicsit utána néztem és már értem hogy működik, és 6 FET kell hozzá! Eddig azt hittem hogy 3 elég!
Így ránézésre "mezei" 3,5-ös jack aljzatnak néz ki, de ezeknek a nyákba ültethető típusoknak gyártótól függ a lábkiosztása. Ezenkívül az utóbbi 10 évben megjelent 4 pólusú változat is, ami képes átvinni a stereo hallgató jelén kívül a mikrofonét is. Sok szerencsét hozzá!
Sőt a laptopokban már olyan jack aljzatok vannak, ahol az optikai hangkimenet is bele van integrálva.
Üdv! Pont 2 hete cseréltem egy ilyet egy ACER-ban. A tulaj kerített aljzatot. Keresgélt a típusra és ezt a linket találta, amit továbbított különböző laptopszervízekbe és az egyik 3.000-ért küldött egy bontottat. A csatlakozón nincs típusszám, sima sztereo jack. A 6 láb így jön ki: 2 jel, 2 gnd, 1 hangszórónémító és egy NC láb, a kiosztás kimérhető.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
Sziasztok!
Errol az elektroncsovekrol tud valaki valamit? Egyik: CГ 301C-1 Masik CГ 303C-1 Mindkettonek 3 laba van.
Ha felhasználod, tartsd szem előtt hogy közvetlen fűtésűek, vagyis a fűtőszál galvanikus kapcsolatban van a katóddal!
Hello! Miből gondoltad, hogy ebben fűtés van? Ahogy nézem, ez egy stabilizátorcső, kb. olyan mint a Glimm lámpa.. Vagy is egy "hidegkatódos" gáztöltésű cső.. üdv!
Sziasztok!
Ez feltehetően Fehér szöveget jelenít meg ugye a kék háttéren...?
Háát, valami hasonló, (vagy talán baréter?) de én ebből már kiestem, nem használtam soha...
стабилитрон для стабилизации напряжения = "stabilitron" feszültség stabilizálására наполиение - водородное = töltés - hidrogén напряжения возникиовения разряда = feszültség, ahol kisülés jön létre рабочий ток = üzemi áram изменение напряжения стабилизации при изменении тока в рабочем диапазоне = stabilizált feszültség változása a működési tartományban történő áramváltozásra температурный коэффициент напряжения стабилизации = stabilizált feszültség hőmérsékleti együtthatója A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Nem kell ezen olyan sokat gondolkodni: gáztöltésű stabilizátorcső.
Oké, ezeket persze ismerem, még használtam is 85A2T-t meg VR150-et...
De ezek a ruszkik nem neon töltésűek és uA-eket ad meg a működésre.
Hali.
Szeretném megtudni,hogy ez milyen szerkentyű: Omron 0A-5DN ? Látok még rajt ilyesmit: SM.4071A Van-e ennek valamilyen értéke és mire jó? Google nem a barátom, semmit nem mond. Köszönöm.
Sziasztok! Van egy kapcsolásom de az ic-ről nem találok semmit! típusa 92D509 SMD ic 14 lábú. Ha tudnátok adatot róla jó lenne.
Sziasztok! Mellékelek két képet egy reléről. Tudom, hogy 24V os de hogy hány ampert bír foggalmam nincs. Már a második ilyet nyírom ki az aktív topomban, amiben tda7294 híd van. Mindig a kontakt összeragadva marad, méghozzá ugy hogy vezet. Remélem megtudjátok tippelni hogy mégis mit bírhat, köszönöm!
Ebben a tekercs belében van egy reed relé, ami kis áramot bír, pár száz mA. Keress olyat, ami mozgó kontaktos, nagyobb pofa távolsággal.
Oké köszönöm az infót. Annó ezzel a relével terveztem meg a koppanásgátlóm, kicsit átalakítom és jó is lesz.
Üdv!
Nem tudtam hova írjak pontosan mivel tudom milyen alkatrész de a típusára lennék kíváncsi és remélem valaki felismeri. Képek mellékelve. A nyilakkal el látott képen a piros nyíl a csapágyházat jelzi a fekete annak leszorítóját és a gond az hogy ez egy picit kivan kopva és lötyög és ha megy a motor csörög csattog, ideiglenesen megoldottam a gondot de kéne egy tartós megoldás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |