Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon jó ez az oldal, sok-sok régi emlék előjött.
De, két sarufoglalaton szinusz jel van a másik kettőn pedig + és - jelzés van, ebből gondoltam hogy egyenirányító, de mihez?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
Egyen irányító, GREATZ A két színusz a váltó fesz.
Én valójában pont a Muzeális készülékek, alkatrészek című téma miatt jelentkeztem be a fórumra. Aztán kitágult a látóköröm a többi téma irányába is.
Megerősítem, ez egy VDT terminál billentyűzetének elektronikája.
Sajnos most nincs kéznél a megmaradt dokumentációm, és amíg ilyen hideg van nem is tudom megnézni, mert a nyaralóban van a padláson. Tavasszal rá fogok keresni, ha elfelejteném, április közepén emlékeztess rá. Talán még gombsapka is akad pár darab, bár teljes készletem nincs A szóköz gombja biztosan nincs "készleten".
Köszönöm előre is. Egyenlőre én is betekerem fóliába és felteszem a padlásra. Csak érdekelt mi is lehet ez. Érdekelnek ezek a régi dolgok, múltkor Didaktik Gammán próbálkoztam programokat írni, kisseb nagyobb sikerrel.
Ennek a billentyűzetnek érdekessége, hogy teljesen simán, hang nélkül működik, mert Hall szenzoros kapcsolók alkották a kontaktusokat. Azt nagyon komolyan mondtam, hogy szólj rám április közepén.
Azt én is észre vettem hogy nem kattan. De azért ilyen komoly konstrukcióra nem gondoltam. Sajnos a Lat billentyű akad, de majd kitakarítom. Gondoltam hogy komolyan mondtad, már fel is írtam.
Ha ott a kondi, akkor lehet a jel PWM. üdv!
Sziasztok! En meg uj vagyok itt es nem tudom jo helyen jarok-e?
Keresek 2 IC=t. TPS2555 es TPS2556 Vagy ennek megfelelot. Ez egy analog orgonaban van, egy Heincz Ahlborn F-25 model. Ez az ic par egy "Top Octav Shyntretiser", ami a 12 fel hangot generalja. Nagyon megkoszonnem, ha tudna valaki segiteni. Udv, Johnny
Már 10 éve sem kaptam sehol.
Üdv Elektroncső
A kérdéses billentyű valóban Hall IC-s , párhuzamos kimenet , az első képen fent középtájt van bekötve . Nekem optikai billentyűzetem is van LED és fotó dióda mátrix-al lefotóztam anno . Egy érdekes dolog ez a Hall IC volt a korszerűbb 2 ütemű Trabantban a gyújtás jeladóban 1 db. Üdv
Üdv Johnny
Erről a hangszerről van szó? TPS2556 *A két hibás bejegyzés törölve! A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
Első két link nálam nem működik. De szerintem a texasos IC csak véletlen egyezés lehet, nem?
Szia Fater! Mi mar ismerjuk egymast. Errol az IC-rol van szo: TPS2555 es TPS2556
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni alkatrésszel kapcsolatban, hogy mi ez? A félvezetőn a következő felírat van :IXGH 4060B1 SP0530 TG 6474 Segítséget köszönöm.
Üdv Johnny
A linkek valószínű jóval kórszerűbb IC . Az egyik táp IC . Javaslok egy oldalt Top hangszer legalább is így nevezzem ! Itt több szintetizátor van . KS-C1 sorban van ez a nevű IC TPS2555 . * A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Üdv! Szeretném megtudni ezek milyen alkatrészek. Előre is köszönöm.
Szia! Skory honlapja és itt a fénycsöves rész. Sok egyéb okos és hasznos dolgot találsz még az oldalon.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Köszönöm! Az értékei, típusszáma (ilyen jelöléssel illetve szín jelöléssel nem találok) honnan tudhatók meg ami alapján rendelni lehetne?
A kondenzátort csak megmérni tudod, a tranzisztor (1F) kódtáblából kereshető, emlékeim szerint (biztos,hogy NPN), 60V 50mA körüli típus, valamilyen BCxx.
Szia! Az alábbi linken megtalálod az 1F tranyót.
Bővebben: Link Ennek alapján a gugli elhalmoz adatlapokkal... A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Sziasztok!
A következő audió csatlakozó típusát keresem, sajnos a rajta levő írásból nem derült ki semmi. 110624+B Egy Packard Bell EN TK81 laptop alaplapján található ez a gyöngyszem. Sajnos egyszer már feladta a szolgálatot, szükségessé téve így a mikrofon csatlakozó átépítését fejhallgató csatlakozónak. Szerencsémre kompatibilisek. Ugyanilyen beforrasztású csatlakozó is megfelelne, de nem találok sehol semmit. Üdv. Louis A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Számomra is nagyon hasznos az SMD kódlapok linkje. KÖSZÖNÖM!
Biztonsági okokból (ha valamiért nem férnék a laphoz) fájlba nyomtatáshoz (pdf formátumban) le is mentettem az összes karakter oldalait... |
Bejelentkezés
Hirdetés |