Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2239 / 3610
(#) nagym6 válasza vizor hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Idézet:
„Gondolom a nedves fa is kátrányoz rendesen”

Mi nedves fával kezdtük a fafűtést tavaly télen, végigszenvedtem a nedves fával. Gyorsan vastag lerakódások, 1-2 hét alatt. Azt hittem a kazán nagyon rossz, annyira keserves volt a helyzet. A vizes fa vízének elpárologtatására sok a hőveszteség. Idén száraz fa, most príma, ritkán kell kormolás. A fa sokkal gyorsabban szárad, ha fel van hasogatva, száradás döntő többsége nyári melegben történik.
(#) zolika60 válasza vizor hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Ha van rá lehetőség néhány napi mennyiséget hasogatva helyezz el a kazánházban, ott azért szárad valamennyit.
(#) Kobra02 válasza vizor hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Szia! Csatlakozom "zolika60" -hoz. Én sem használok semmi vegyszert, egyszerűen a kazánok öntisztulását kell ésszerűen kihasználni, ezt többnyire a gyártók is megadják hány fokon megy végbe.
Ahhoz, hogy ezt ki tudd használni fontos a megfelelő kazán méretezés.
A sok éves tapasztalat (csak fával) nekem azt az eredményt hozta, hogy bizony kell még a 90-95 fok is a normál kiégetéshez, mindezt felügyelet mellett teszem így nincs szükség se kaparásra, sem vegyszerekre a lerakodások eltávolítására. Elegendő a kazán tisztító drótkefe kéthetente, a járatok kikefélés után szinte fém tiszták.
A fa nálam vegyes, tölgy, bükk, akác, gyertyán...kályha készen hozatom, de még bizony azokat is hasogatni kell, lényeges, hogy ne nagy kuglikat dobálj be, mivel az csak büzölögni fog míg be nem gyullad és hőt termel. Minél apróbb annál jobb az égése, jobban átjárja a levegő is, és az égés adja a hőteljesítményt nem a büzölgő füst. A már leégett izzó parázs lezárva órákig szinten tartja a keringő vizet, szépen lassan hűl vissza a rendszer. A tartós hidegben, inkább szakaszosan fűtök, és több begyújtással érem el a tiszta kazán állapotát, nem pakolom folyamatosan, hisz a víz meleg, a tűz nem tud égni intenzíven, mivel a huzatszabályzó lezárva tartja az égéshez szükséges levegőt.
Próbáld a jövőben elérni azt az állapotot, hogy legyen egy szezonra való forgó tűzifa mennyiséged.
Amit tavasszal hozatok, az nyáron csontra szárad, télire tökéletes égést biztosít, az őszi mennyiség pedig áttelel és szárad annyit, ha esetleg tavaszig szükség lenne rá, bevethető, a maradék pedig marad a következő szezonra, hisz a fűtési hónapok lassan kiteszik az év több mint felét.
Pár naponta én is a kazánházba hordok egy bizonyos mennyiséget, a többi kint telel egy nyitott de fedett szín alatt, a pára nem okoz gondot a már kiszáradt fának, nem vesz fel annyit amit behordás után ki ne levegőzne a kazánházba.
Sok sikert, és jó meleget!
(#) vizor válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

6 napi mennyiséget tudok berakni, de még így is öröm hallgatni ahogy fő a víz a hasábokban.
(#) vizor válasza Kobra02 hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Üdv! Köszi, ezek jó ötletek, megpróbálok beletanulni. Tavasszal legalább 12 köbmétert fogok beszerezni, csak még hely kell neki. A vásárolt mennyiséget is ki kell tapasztalnom, pl. amit 7 köbméternek hoztak hasogatott ömlesztett fát, kábé 5.5 köbméter volt, a 6-ot nem érte el. Nem tudom, hogy nagyon átcsesztek vagy ennyit számít az ömlesztett/sorbarakott közti különbség. A huzatszabályzó az problémás, ugyanis nem működik. Időnként ránézek és állítgatom. Valamelyik kazános topicban kérdeztem még ősszel róla, Totya kazán, TH-2-es huzatszabályzó, nem patronos mint a TH-1 és ötlete se volt senkinek, miért nem mozog. Kéményajtót is cserélni kéne, de akárki találta ki, hogy a meglévő betonkerethez kell rögzíteni a vasajtót, nem látott még szétporladt keretet. Azt majd tavasszal kitéglázom vagy valami.
Köszi mindent.
(#) zolika60 válasza vizor hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Fát legjobb méterben venni, erdőgazdaságból, vagy magán kitermelőtől. Igaz egy kis munka úgy van vele, de jobban áttekinthető a mennyiség. Ömlesztve sose vegyél, pláne kisebbségtől,mert biztosan átvernek. Pár év alatt kialakul a rutinod és ránézésre is fogod tudni egy kupac fáról, hogy mennyi. Tavasszal mindig olcsóbb is mint ősszel, télen. A jó kémény is igen fontos. Én tavalyelőtt építettem újra az egészet, mert megviselte az elmúlt 50-60 év. Ki is béleltem rozsdamentes acélcsővel, remélem újabb hatvan évig jó lesz aztán majd meglátjuk.
(#) jdani hozzászólása Jan 31, 2014 /

Hali. Szükségem lenne egy oylan programra, ami egy képre, áttetszően rátesz egy logót, de természetesen tömegesen, nem csak egyesével külön rárakni.
Bővebben: Link
(#) bbalazs_ válasza jdani hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

watermark a kulcsszo, igy keresd
(#) jdani hozzászólása Jan 31, 2014 /

Bővebben: Link
Van aki felismeri a fenti logót? Milyen cég/ forgalmazó lehet?
(#) nedudgi válasza jdani hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

ST.
(#) jdani válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Nem az ICre gondoltam
Az alsó az AVelmak, egy szlovák oldal, aki elektro alkatrészeket árul. De a felete lévő fehér logó érdekelne..
(#) jdani hozzászólása Feb 1, 2014 /

Már tegnaptól azon vagyok, hogy találjak egy pofon egyszerű vízjel szerkesztő progit, de nem találtam! Mindenféle túlbonyolított hülyeségeket találtam csak. Nekem csak egy olyan kell, amibe tömegesen és a legegyszerűbben tudom a képre rakni a vízjelet.. Nincs valakinek ötlete? Lehetőleg ingyenes progit..
(#) jdani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Ezt én is megtaláltam, de tömeges képszerkesztésnél a képre rárakja, regisztrálni kell a programot...
U.i: Érdekes, most már nem csinálja...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
(#) pjg hozzászólása Feb 1, 2014 /

(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

De, hogy a főépület és a 3 nagy gáztartály megúszták...
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Ezt láttam a TV-ben. Valamelyik híradóban. Szándékosan tették szárazra. Azt hiszem bontás lesz a vége. Ott a kép jobb alsó sarkában az ember irányítja: " kicsit jobbra, kicsit balra. Most jó gázt neki!"
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Kiskorú vagyok. Nem enged be.
(#) Bakman hozzászólása Feb 1, 2014 /

Érdekes stílusú játékok (paralell kell irányítani két figurát) itt. Temple sorozat.
(#) szamóca hozzászólása Feb 1, 2014 /

Most olvastam. "lassan nem lesz házasság meg szertartás csak kiírják az emberek h összeházasodtak és a pap meg belájkolja."
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Feb 1, 2014 /

Sziasztok! Ha laptopról vetítek projektorral valami rendezvényen, akkor általában úgy szoktam, hogy kiterjesztett képet használok. Viszont a háttérkép ugye mind a kettőnél ugyan az. Lehet-e valahogy két külön képet beállítani kiterjesztett monitornál? Szerintem nem. A másik, ti milyen "semleges" háttérképet javasolnátok, ami mindenhol elmegy, ha véletlen, vagy akár szándékosan az asztalra kerül a kép? Tálcsa ugye alapból nincs a második képen, illetve az ikonok is emezen vannak. Próbáltam a win7 egyszínű háttereit, a feketét, de az olyan semmilyen. Értitek. Tudtok ajánlani valamit?
(#) mikrokapcsolo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Hát, mondjuk nekem nem szimpatikus a sima fekete, ezért gondoltam, valami semleges képre. Tényleg igaz, hogy nem zavar össze, de olyan snassz.
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

De lehet. A munkahelyi gépemen két monitor van. Mindkettőn külön asztal is és más, más háttér.
(#) mikrokapcsolo válasza pjg hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Ezt hol lehet beállatni w7 alatt? Én csak olyat találtam, hogy kiválasztom a képet, és annyi.
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

A megoldás: Binary.Fortress.Software.DisplayFusion.Pro.v5.1.1.MULTILINGUAL
(#) mikrokapcsolo válasza pjg hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Jaa, akkor gondoltam, hogy kell valami turpisság hozzá. Köszi, otthon megnézem, mert itt nem tudok letölteni semmit sem.
(#) depi52 hozzászólása Feb 1, 2014 /

Lányos apáknak...
(#) Gabó válasza depi52 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Azé a 10es pont, kicsit meredek... Bár fantázia kérdése
(#) BODHEAD válasza depi52 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Szevasz.Nem tudnánk egy ilyen polot üzletelni?
(#) BarnaPili válasza BODHEAD hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Én is vevő lennék egyre...
Következő: »»   2239 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem