Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Abban szeretném a segitségeteket kérni hogy az alábbi kapcsolás megépitéséhez a rajzon szereplő alkatrészek beszerezhetöek e vagypedig kiválthatóak e más alkatrészekkel! Lehetőség szerint beszeretnék épiteni egy feszültség váltó kapcsolot amivel lehet csökketnteni a feszültséget! Ha lehet az alábbi feszültségekre! 15 Kv, 25 Kv, 35Kv, 45-50 Kv a végfeszültség de persze lehet magasabb is 100 Kv -ig! Ezen a linken van info a megépitett kapcsolással kapcsolatban! Bővebben: Link Elöre is köszönöm a segitségetek! Üdv Stevie A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Üdv !
Csak kérdezek : az egyik pólus a tárgy , másik pólus a szórópisztoly? Mert akkor a kezed 25-50KV van fent - rajz szerint szimmetrikus táp- biztos vagy benne hogy így akarod?
Szia Csaba!
Köszönöm kérdésed, egy szigetelt szoropisztolyon keresztül megy a feszultseg lasd jelenkeg ilyen keszulekem van csak a kapacitasa alacsony csak 15 Kv tud! Ezert szeretnem atalakitani! udv
Amit én láttam és javítottam vagy kétszer, az egy régi szomszédos ország terméke volt, lekoppintva. Egy sima TV nagyfesz rész volt "kivágva".
A linkelt kapcsolás önrezgő, nem igazán lehet sokat állítani szerintem. Ahhoz egy PWM meghajtás kellene, de majd valaki jobban hozzáértő elmondja.
Ha ez már megvan, ezt kellene visszarajzolni - legalább a szekunder oldalt - hogy lássuk, mi módon lehet(ne) beavatkozni. Spec.relékkel esetleg megoldható, hogy további fokozat(ok) kapcsolódjanak a - feltehetőleg - feszültségtöbbszöröző kimenetre.
Na de azt is figyelembe kell venni, hogy ez bírja e az 50Kvos átütési feszültséget. Ha átüt, akkor lényegébe meg is foghatod a végét...!
Mit tanacsoltok vegyem le a burkolatot aztan csinaljak nehany kepet az elektronikarol ami benne rejlik?
Aztan m latjuk h mit lehet modositani! Udv
Ebay-en ez a verzio elérhető valtoztathato feszultsegel!
Mint mások is írták , ami jó 15KV ra az nem biztos 50Kv ra, azon kívül a tárgyat is szigetelten kell felfüggesztened , mert ez +- 25Kv tud , vagyis a porod egy része a környezetre tapad.
Ugyanezen oldalon van fent másik (ha jól emléxem 150KV ) azt nem kell csak másolni.
140KV
De ez is +- táp , vagyis csak a fele kell neked, lehet hogy okosabb a tárgyat szigetelten felfüggeszteni , nehogy világítson a szemed A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Idézet: „vagyis a porod egy része a környezetre tapad.” Ahol dolgoztak vele (amit én láttam), hogy is fejezzem ki magam, az a helyiség másra már nem lesz jó! A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Ilyen sokszorozó kimenetén, pláne terhelve, igen valószínűtlen 50kV elérhetősége. A linken meg ránézésre sincs meg 50kV környéke, inkább 20-25kV-ról van szó. 2 régi sorkimenő trafó ellenütemben jártva esetleg elbírja ezt, csak ahhoz lényegében új készüléket kell építeni.
Biztos hogy 50kV kell? Csak mert bizonyos teljesítmény alatt egyszerűen nem megoldható ez a feszültségszint. Én -90kV-os sokszorozót készítettem, de 350W nem volt elég hozzá, hogy fenntartsa ezt, igaz, olaj nélkül használtam. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |