Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   276 / 582
(#) dani vince válasza botesz hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Üdv.
Ujfent szétszedtem a gépet nem találtam semmi rendelleneset,motorban nincs rövidzárlat sem testzárlat,a sarukon szoritottam a jobb érintkezés végett,a csatlakozokat kiszáritottam mert volt pára is rendesen.Ezekután a gép müködik.
(#) botesz válasza dtimi hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Esetleg lehet szintszabályzó hiba is nekem az volt szintén electrolux-zanussi gépnél hogy megállt hibát nem jelzett de villogott a led.Esetleg megpróbálhatsz belépni a szervíz menübe(starthoz legközelebbi gombot a startal együtt lenyomod és közben bekapcsolod a gépet a pr.választó jobbra fordításásval)ahol megnézheted hogy mi a hibakód ezek után tudunk konkrétabbat mondani.
(#) dtimi válasza botesz hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Sajnos nálam az indítógombhoz legközelebb eső gomb a késleltetett indításé, ezzel a kettővel nem ment...
S lenne még egy kérdésem, mikor próbáljak bemenni a szervíz menübe, mert most akkor próbáltam, mikor épp megállt.
Segítséged előre is köszönöm!
(#) ohp hozzászólása Feb 5, 2014 /
 
Sziasztok! Nekünk is van egy FAGOR FE-209 mosógépünk. Szeretnék én is segitséget kérni mivel ez a gép elkezdett gondolkodni azon, hogy öblitsen még, vagy befejezze a mosást igy a kijelző ide-oda villog. Ilyenkor átveszem az öblitő programra és akkor befejezi rendesen a programot. Szerintetek milyen hibája van? Köszönöm, hogy segítetek.
(#) botesz válasza dtimi hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Akkor kell amikor nincs benne semmi nincs rajta elindítva program.Lenyomva kell tartani és úgy bekapcsolni(ez kimaradt bocs)
(#) dtimi válasza botesz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Szia!
Sajnos így sem sikerül a szervíz menübe lépnem, mert vagy a programidőt mutatja, vagy a késleltetési időt. Mindenesetre egy különös ötlettől vezérelve kipróbáltam, hogy szárít-e, nem állítottam csak 15 percre, de szárított és a ruhán is érződött, hogy meleg, így gondolom, hogy a fűtő testzárlat kizárva (jelzem, csak gondolom, mert csak használója és nem értője vagyok a gépeknek). Utána az üres géppel próbáltam egy öblítést csináltatni - mint ahogy azt írják, hogy azt szárítás után illik -, s a helyzet ugyanaz, a víz beszívása után megállt, szivattyú, centri, most üres, így gondolom a Te feltételezésed áll a legközelebb az igazsághoz!
Sajnos nem túl jól sikerült a kép, amit feltöltöttem, ezért leírom a gombok sorrendjét balról, hátha valamelyik kombinációval eljutnék a szervíz menüig (bocsánat, lehet, hogy ez felesleges, de biztos, ami biztos...):
1. hőfok választó, 2. centri fordulatszám, 3. előmosás, 4. szuper öblítés, 5. auto szárítás, 6. szárítás időtartam kapcsoló, 7. késleltetett indítás, 8. indítás/szünet.
Mégegyszer köszönöm a segítséged! Kérlek, ha ezek után úgy érzed, hogy tényleg vízszintszabályzó hiba, írd meg, hogy annak kb. mennyi a költsége, mire számítsak, mert úgy látom, hogy bár használt gép, de nagyon egyben van, nem szívesen válnék meg tőle!
Köszönöm, üdv: Tímea
(#) zoz11 válasza dtimi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
A szárítónak külön fűtőbetétje van.
(#) botesz válasza dtimi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Próbáld meg egy másik kombinációval(start és valami lenyomva tart majd bekapcsol),esetleg megpróbálhatod azt is hogy a másik irányba forgatod el a programválasztót de csak egyet kell fordítani rajta.A szintszabályzó nem drága dolog de amíg nem tudjuk hogy mi a rossz addig nem tudsz vele mit csinálni.Az ajtót lezárja?
(#) dtimi válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm, hogy Te is segítesz! Sajnos, most egy kicsit lelomboztál, már úgy örültem... de a remény hal meg utoljára!
Üdv:Tímea
(#) dtimi válasza botesz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm, hogy ennyit foglalkoztok a problémámmal! Kipróbáltam, ha bármely gombot nyomom az indítóval együtt és utána egyet balra fordítok a programkapcsolón, akkor minden esetben egy 6-os szám jelenik meg fixen a kijelzőn (nem villog). A használati útmutató csak E10, E20, és E40-es hibakódról tesz említést, de megoldásként olyan alternatívákat kínál, hogy az semmire nem jó (pl. nem megy a gépbe víz - nyissa ki a vízcsapot, stb.).
Az ajtót lezárja, olyan szinten, hogy ha víz van benne még akkor sem lehet kinyitni, ha nincs áram alatt, muszáj előtte kiszivattyúzni a vizet.
(#) botesz válasza dtimi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Akkor beléptél!!!utána ha forgatod egyesével a programválasztót akkor lepróbálja a perifériékat,szelepek szivattyú motor ntc fűtés stb...szerintem jó helyen jársz!
(#) lukovicsek válasza dtimi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Ezen a gépen ezt a fajta tesztet nemigen lehet megcsinálni, nagyon ugy néz ki, hogy szintérzékelő hiba lesz, csak a baj az, hogy erre egy olyan vacak 6000 ft körül van.
(#) saliati válasza korponaiz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Köszönöm, a szivattyú könnyen jár, tiszta. Szerelő lett a vége, én nem boldogultam vele. Valami kondenzátort kellett kicserélni. Nem fogadott el érte pénzt (ismerős). Csak hozni, vinni kellett a gépet.
(#) saliati válasza kallaci hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Köszönöm. Szerelő lett a vége, én nem boldogultam vele. Valami kondenzátort kellett kicserélni. Nem fogadott el érte pénzt (ismerős). Csak hozni, vinni kellett a gépet.
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
ha a 6 os van a kijelzőn akkor már belépett a teszt módba(AEG-n is 06 ot ír ki mikor belép)
(#) dtimi válasza botesz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Szia!
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire köszönöm a segítséged!
Balra forgatva a programkapcsolót, az értékek: 6, 10, 2, 47, 29, 53, 53, 58, (ettől a pillanattól úgy fest, hogy programidő, az amit jelez, a következő lenne a (programkapcsoló szerint) a műszálas szárítás, amit én állíthatnék be, és innentől kezdve az állíható programok idejét jelzi).
Üdv: Tímea
(#) botesz válasza dtimi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Amikor forgatod akkor a perifériákat kéne direktbe kapcsolnia.szelepek motor...stb és közben ezeket a számokat írja.
(#) dtimi válasza botesz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Itt vagyok, és nagyon aranyos vagy, de én meg nagyon nő vagyok! Mit kéne tennem?
(#) botesz válasza dtimi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Leírom privátban részletesen!De majd csak holnap ma már nincs rá időm.
(#) dtimi válasza botesz hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Köszönöm kedvességed! Várom válaszod holnap! Szia: Tímea
(#) szaszer hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Whirpool AWO D 45140 elöltöltős mosógép nálam javításon.
A baja meg van. Elromlott az LNK304PN típusú kapcsoló IC. Vitt magával 2 db ellenállást és egy kis trafót. És ez az én bajom. Keresgélem, de nem találok sehol ilyen trafót. A típusa: 13ES-X33 TDK X 121. Nem tudjátok lehet ilyet kapni, vagy rendelni. Két képet találtam ott 13ES-X33 TDK X 617, a másik 13ES-X33 TDK X 638 jelölésű. Lehetséges, hogy az utolsó 3 szám az semmit nem jelent működés és paraméterek szempontjából?
Legyetek szívesek segíteni!
Előre is köszönöm.
Üdv!
(#) kadarist válasza szaszer hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szia!
Biztosan rossz az a trafó? Leégett? Bővebben: Link
(#) Csokiwrc1 válasza szaszer hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szia Nekem Gorenje van és kb úgyan ez a baja nekem pár alkatrészel több repült de a panel nem indul továbra se .
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) etm hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Sziasztok! Nekem van egy program sérült INDESIT mosógépem. A motorja jó,csak a gép összekeveri a programokat. Arra lennék kíváncsi,hogy ha építek neki pl NE 555-el fordulat szabályzót (PWM) ,akkor centrifugálásra tudnám-e használni? 220 Voltos GETZ-et tennék bele,és erre menne a fordulat szabályzó.Az NE555 működtetné a MOSFET-et,ami adná a motornak a jelet..A PWM-et pótméterrel szabályoznám manuálisan. ÜDV!
(#) szaszer hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Szia Kadarist.
Szerintem igen. Rossz!
Miért?
(#) szaszer hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Igazából az a gondom, hogy először csak azt vettem észre hogy egy 22 ohm-os ellenállás leégett. Mikor kicseréltem az ellenállást, csak tápot adtam neki és lefüstölt ugyan úgy csak akkor elmnent vele egy 470 ohm-os ellenállás is. ( ennek helyére igazából egy 1mH tekercs van tervezve nem tudom miért van ellenállás beépítve, ha tudod légyszí magyarázd el.) Szóval akkor tovább kerestem a probléma okát és feltűnt, hogy a trafó primer és szekunder tekercsei között 20 ohmot mértem. Megpróbáltam kiforrasztani hogy megmérjem a tekercseket,de kétoldalról forrasztva volt és én meg erőltettem és sikerült eltörnöm a házat. Ettől függetlenül rámértem sima ellenállás mérővel. Műszer szerint jónak tűnik, de ebből is jött egy kis füst, ezért gondoltam,hogy lehet hogy nem szakadt, de valószínű hogy menetzárlatos. És akkor amikor ki volt véve a trafó akkor is mértem a 20ohm-os ellenállást. Kivettem a kapcsoló ic-t és megszűnt a primer szekunder közötti kontakt. Tehát az ic biztos rossz, a trafót meg saját bénázásom miatt szeretném kicserélni (meg lehet, hogy nem is jó). A diódákat, kondikat átnéztem, amit kellet kicseréltem.
Nem tudom, miért kérdezted, hogy biztos rossz-e a trafó, de lehet ebből amit leírtam többet tudsz segíteni. Az igazi kérdés, hogy be lehet-e szerezni a trafót, vagy kár eröködni?
(#) mraulajos hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Hali!
Tisztelt hozzáértők!
Hozzám keült az adattáblán látható tipusú mosógép.
1. kép. Adattábla.
2.-3. kép. Ezek a kapcsolók/szabályzók szétszerelése tisztítás céljából ajánlott e?
4. kép. A fűtőszálnál ez a kis csatlakózó milyen szerepet tölt be?
5. kép. Egy komoly forrpont leégés. Csak kíváncsiságból, ez hol okoz problémát?
6.-7. kép. A panelen mint ha ki lenne forrasztva két alkatrész.? Lehet hogy már a gyári teszt nél ki vették? Pozíció szám: Q5; RV5.
(#) kerek77 hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Sziasztok van egy CANDY CS 125TXT mosógépem az a probléma hogy mosás közben megáll és hibát ír ki 3 hibakódot a használati utasításában azt írja hogy nem tud szivattyúzni de a szivattyúja tiszta és ha külön áramot adok neki akkor szivattyúzik a vezérlő panellel van probléma és mit tudok kezdeni vele
(#) botesz válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
A képekről azt látom mintha nem lenne rendesen visszadugva az ntc kábele és mintha kissé meg lenne olvadva a fűtőszál kábele.Az hogy a panel meg van feketedve az nem gond(illetve egy idő után az) csak az elektrosztatikusan lerakódó szénpor okozza.Nagy mennyiség esetén átvezet.Csak simán töröld le egy rogyal.
(#) zoz11 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Üdv
A fűtő relé lába az 5. képen jól látszik, hogy ki van égve
Következő: »»   276 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem