Fórum témák
» Több friss téma |
És milyen célra akarod használni? Hogyan villogjanak a LED-ek? Összevissza? Mindegyik ugyanolyan ütemre? Kicsit többet is elárulhatnál a dologból...
pl.: 6 led felváltva villog 3 vagy 9 voltról működik
bocsi csak éppen írtam és nem frissítettem de az utúbbi válaszodra mind a kétféle jólenne mert 2-tőt akarok készzíteni
nézd meg: Bővebben: Link
ez jóleszz köszi de még nemtudnál egy egyszerrevillogót
ha több LED-et raksz a LED helyére úgy megoldhatóBővebben: Link
köszi ez is jó de nekem pl.: 6 led egyszerre villog olyan kell
akkor 1 sima multivimrátor és 1 rellé
miért ebben mi a bonyolult? nem muszály mind az összes ledet berakni...
köszi de most dolgom van majd nemsokára lehet hogy még ma kelleni fog valami akkor lépj be és elfogadhatom a válaszod na :wave:
Idézet: „lépj be és elfogadhatom a válaszod na” hová lépjek be?
Az a legegyszerüb ha szétszedel 1 bicikli hátsólámpát.
Az több programot is tud. Lehet szerezni: 6ledes, 5ledes, 3ledes kivitelben is. Én villogos cd tornyot csináltam belöle. (kék és piros fényben pompázik)
>egy kicsit egyszerűbb kéne
miért nem veszel egy rakat villogó ledet és kész.... attól 1szerűbb már nem létezik
ha nyitok egy uj témát oda lépj be és lehet hogy a tiédet fogadom el köszi előreis
Kevesebb smile is elég!
A pontot meg úgy is lehet adni, ha szólsz egy moderátornak, aki megadja az illetőnek! E miatt felesleges egy új témát nyitni! Tessék olvasgatni a fórum szabályzatát, vagy, ha valami nem tiszta, akkor kérdezni!
én ledes vibrátort csináltam ,naon állat:d
csak ugy villog:d BC 182es tranyova
Hűű de kafa! Ezt is meg lehet csinálni PIC nélkül? Nahát... Hogy mit ki nem találnak... És tényleg villog? És és Pic nélkül?
Sziasztok!
Ha próbálok úgy csinálni egy astabil multi vibrátort, hogy a collectoron lévő elleállások közel azonos értéküek, mint a bázison lévők, akkor ugye ez az izé nem fog működni?! Bocsi, hogy így teszem fel a kérdést, de egy kudarcomat próbálom megmagyarázni magamnak Ant
Szia Ant!
Ez egy jó kérdés! Azt ugyan nemtudom, h azonosértékű bázis - kollektorellenállással hogy viselkedne az áramkör. Én még nem próbáltam ki. De az értéküknek fontos szerepe van az időzítésnél. Ha túl kicsi a bázisellenállás, akkor talán tényleg rezgésképtelenné válhat a kapcsolás. Mivel pontos értékeket nem adtál meg, ezért ez az eset álhatott elő! A közölt értékekkel garantáltan mennie kell a kapcsolásnak. ( Presze ha minden szakszerüen a helyére kerül! ) Ezért érdemes ezzel a kapcsolással elkezdeni az elektronikát...
Szia!
Hát igazából nekem nem a 2 ledes villogóval van a bajon, hanem az asatabil multi vibrátorral alapesetben. Mert az én AMW-nek 10-20kHz-en kell működnie. Az értékek: a collectoron lévő ellenállások 1K. A báison lévő 4k7-es trimmer. A kondenzátorok 10nF. Csak azért tettem fel ide ez a kédést, mert nem láttam rá más magyarázatot, hogy nem működik. Ant
Hoppá, bocsi. Én voltam a :lama: . Az amw működik, csak mivel nagy ellenállásokat tettem a collectorra, így kici volt a feszültségkülönbség a 2 állapot között . Így sajna ez nem volt érzékelhető hangszóróval. Csak oszciloszkóppal. Azért nagyon köszi!
Ant
Ez nekem tetszik, szerintem szép :law: :love11:
OK! Nincsmit. Te magag jötttél rá a hibára....
(Egy szkóp viszont nagyon sokat tud segíteni ha van. :yes: S ez csak akkor derül ki, ha már nincs és kellene. )
Hello!
Szeretnék egy olyan áramkört építeni ami pl. 10 ledet kapcsol egymás után(amit kapcsolt az világitson folyamatosan amíg a végig nem ért) miután a végéhez ért akkor egy következő sorból plusz egyet kapcsoljon és ez igy menyen tovább. Ha lehet akkor valahogy ugy kellene hogy a sebességet lehessen állítani meg inkább tranzisztoros megoldásokat várok szivesen. köszi Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |