Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverter készítése

Témaindító: Tomy666, idő: Máj 24, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 60
(#) gulyi88 válasza Szpidi hozzászólására (») Márc 7, 2007 /

ezt olvasd el
lehet, hogy ingyenenergiát nem termel (bár sztem működő cucc)
DE az elv a lényeg
http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert36...v.html

lényeg a páros páratlan elrendezésben rejlik és a szemben lévő tekercsekben (tekercseket célszerű párosnak választani...)
csá
(#) Szpidi válasza gulyi88 hozzászólására (») Márc 7, 2007 /

Én nem nagyon ismerem a FETeket. Tudom, hogy vannak és azt is hogy sokan vannak, akit jóval többet tudnak róla, mint én. Elmondanátok pár szóban, hogy miért kellenek az ún. gate driverek? Akkor kevesebbet fűtenek? Miért? Mit csinál a driver :kerdes:

Még mielőtt megnézném előre szólok, hogy fenntartásaim vannak azzal az oldallal kapcsolatban...
Belebotlottam már, de nemigen láttam rajta működő dolgot. Remélem ez az egy értelmes...

Nos megnéztem. Nem csalódtam, ismét egy új perpétum mobile van az oldalon, ahol bemutatják, hogy hogyan lehet energiát kicsatolni.

Ha esetleg megépíted akkor szívesen elmennék megnézni, mi történik akkor, ha ég rajta a 6 db 100W-os izzó és lehúzod az akksit...
Nem zárom ki a lehetőséget, állítólag Teslának sikerült egy antennával annyi jelet fognia, amivel izzókat működtetett, de én azért kíváncsi vagyok, hogy 100% hatásfok felett mi működik... Mert, ha saját magának termel meg néhány fogyasztónak, akkor az kicsivel 100% felett van.

De ha megépíted és működik és rengeteg energiát tudsz termelni, akkor meghívlak egy sörre

montam hogy ne azt nézd..
a tekercsek és a mágnesek elrendezését...
most az a lényeg..

Ja bocsi. Egyébként a tekercseket nem lehet párosnak választani, mert a mágneseket kell párosnak választani É-D-É-D....

jaja téééelg ott a pont
(#) novarobot hozzászólása Máj 2, 2007 /

Sziasztok

Én most kezdtem el ujra inverterel foglakozni, és szeretnék végre egy működőt is csinálni, mert eddig akárhányszór próbáltam csak katasztrófa lett belőle

A HobbiElektronika "500w olcsó inverter"-kapcsolását is kipróbáltam,de az se jött be...

És most a segitségeteket kérném szépen
(#) nonem hozzászólása Jún 5, 2007 /

Tudna valaki segíteni, hogy tudnék 110-120VDC-ből 220AC-t varázsolni?
(#) Tom025 hozzászólása Júl 12, 2007 /

Sziasztok!

Tervezgetem egy inverter építését, sokfélét találtam az interneten. Mindenképpen szabályozható kimeneti feszültségűt akarok, de az áramkörét megoldom, ez nem gond.
Csak azon gondolkodtam el, hogy hogyan is kell számítani a kimeneti teljesítményt. (Itt nem az ohm-törvényre gondolok) Van ez a kapcsolás, ez teljesen érthető, a trafó átviszi az egyik oldalról a másikra az U*I teljesítményt. Tehát mondjuk 200W kimeneti teljesítményhez (ideális alkatrészeknél) kell egy 200VA-os trafó, és 12V-on kb. 17A (ez folyik át a trafón egyik ill. másik irányba is) és ez eredményez 230V-on kb 1A-t.
DE:
Van a másikfajta megoldás, szimmetrikus trafóval, pl. ez A gond ezzel csak annyi, hogyha 200W-ot akarok kinyerni belőle (maradva az eredeti példánál), akkor nem elég a 200VA-es trafó, mert ugyan a vasmag bírná, de a két 9V-os primertekercs teljesítményének összege az a 200VA, tehát egy primeren mindössze 8A folyhat 12V mellett és nem több, különben leég a trafó... Tehát ehhez a fajta inverterhez dupla akkora trafó kell, mint amekkora teljesítményt ki akarunk venni belőle, mert nem egy primeren "folyatjuk" oda-vissza az áramot, hanem az egyiken oda, a másikon vissza.
Idáig logikus is, de mégis sok helyen 200VA-es trafót javasolnak. Ez nem fér nekem össze.
Kérlek segítsetek, hogy én nem tudok számolni, vagy azok, akik ilyen javaslattal adják közre kapcsolásaikat!

Üdv, Tom
(#) Tom025 válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Senki nem érez késztetést hogy egy picit elgondolkozzon erről? Nagyon süllyed a téma..

Üdv!
(#) Peti_85 válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Bővebben: Link

Ezt már biztos láttad... De ha nem akkor mégjobb, hogy belinkletem. Ebben is úgy van ahogy a 2. kapcsolásodban! Hátha ad valami ötletet! Mondjuk ez szerintem komolyabb masinának is tűnik!
(#) Tom025 válasza Peti_85 hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Szia!

Hát bizony láttam. És nem örültem. Ugyanis ez a számítás is rossz (szerintem).
Ez lenne a kérdésem, hogy szerintetek is az-e.
Idézem:"Például: ha 220Wattot akarsz 220V-os feszültséggel, akkor 1A-es kimenő áramra lesz szükséged. Ebből következik, hogy legalább 18,3A bemenő áramnak kell lennie. 12V*18,3A=220V*1A.
Trafónak egy 220V/2A-es trafót javaslok. Így eléggé univerzális áramkört készítettünk."

Addíg rendben van, hogy 220V/1A (bár manapság inkább 230, vagy 240 itt nálunk), de a trafó másik oldalán a 18,3A-t mindkét tekercsnek bírnia kell, mivel nem elég, hogy a vasmag bírná a teljesítményt, annyival meg nem szokták túlméretezni a trafó vezetékeit hogy 9A pluszt elviseljen jelentől melegedés és leégés nélkül. A primer oldalnak itt 18,3A*2*12V azaz kb. 400W teljesítményt kell kibírnia. Ez az előbbi hsz-emben leírtak miatt következik. Igaz a szöveg végén Topi 220V/2A-es trafót javasol, amivel jó lenne a kapcsolás, de ez nem a számításokra van alapozva, csak jó nagy túlméretezés.

Üdv, Tom
(#) mex válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 13, 2007 /

Nem egészen van igy. Mindkét tekercset csak egy -egy félperiódusban használsz,gyakorlatilag feleidőben folyik az áram igy az átlagáram is csak a fele a számitottnak.
(#) Tom025 válasza mex hozzászólására (») Júl 13, 2007 /

Igazad van. Viszont szerinted csúcsban elbírná a vezeték a rajta folyó áramot, ami duplaakkora, mint amire tervezték?

Üdv!
(#) mex válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 13, 2007 /

Igen.
(#) alex01 hozzászólása Aug 6, 2007 /

sziasztok!a szünetmentes tápot át lehet alakítani inverternek?
(#) radiomano hozzászólása Dec 29, 2007 /

Hali mindenkinek! Gondoltma egyet és meg szeretném építeni EZT
az invertert. Valaki megépítette már? És ha igen milyen tapasztalatai voltak, vagy esetleg működik-e egyáltalán? Ha müxik, akkor mekkora trafó kéne neki? Esetleg EZ
vagy esetleg
EZ
?
Ha valaki válaszolna, azt megköszönném, HALI radiomano
(#) Pafi válasza radiomano hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

(#) gulyi88 válasza radiomano hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

500W os inverterbe 500W os trafó való..!

csá
(#) Pongó Sándor hozzászólása Jan 25, 2008 /

SZiasztok! Készitenék házilag invertert ami 12v-ból /240v 700w.teljesitményt ad le. Minden Segitséget Köszönök.
(#) potyo válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Idézet:
„Minden Segitséget Köszönök.”

Használd a keresőt
(#) argosz válasza potyo hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Segitséget kérek egy 9V-rol 80-100V 40W teljesitményü inverter elkészitéséhez ha lehet rajzot is kérnék előre is kőszőnőm
(#) Fidel hozzászólása Márc 14, 2008 /

Sziasztok

Én azt szeretném megkérdezni, hogy a különböző inverter hullám típusokra gondolok, melyik milyen készülékhez használható?
Négyszög
Kvázi sinus
Módosított sinus
Sinus-os

Gondolok itt arra, hogy mondjuk egy hűtőszekrényt melyikkel lehez a hűtő élettartamára veszély nélkül alkalmazni?
Vagy PC-hez, dvd-hez, LCD-hez melyik típus a megfelelő?
(#) Fidel hozzászólása Márc 17, 2008 /

Sziasztok

Szünetmentes tápegységből lehet szerintetek invertert csinálni, ki lehet egyszerűen szedni belőle azokat a részeket amire szükség van?
(#) Topi hozzászólása Ápr 24, 2008 /

Sziasztok!

Elkezdtem összerakni a toroidos mai technológiákat is alkalmazó inverteremet.
Két IRF3205-el hajtok egy egyedileg tekercselt 500VA-es 2x12V-os toroidot.
Rátettem egy tenyérnyi bordára a fetet és kapcsolóüzemű szervertápról adtam alá 12V@60A-t.

Korrektül vastag merev vezetékekkel kötöttem be rendes nagy sorkapocsba a nagyáramú részt.
Egyetlen egy probléma van, hogy a FET kb. egy perc alatt felfűti 50° körülire a bordát.

A FET maga bírná, tekintettel arra hogy 100°-on is még 80A-t képes kapcsolni 55V-on.

Mi erre az ötletetek? Nekem kettő van:
1. Sokkalta nagyobb borda, brutál hűtés.
2. Annak ellenére hogy 1 FET is elbírná ezt az áramot, több FET-et párhuzamosan kötve nagyobb borda.

-- Topi
(#) m.joco válasza Topi hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Hello
Szerintem merítsd a hűtőbordának a bordás részét vízbe, de a vízfelszín legyen nagy területű - már amennyire lehet
Üdv.
P.S.: Csak ne felejtsd el mindig utántölteni a tartályt vízzel
(#) Sipy válasza m.joco hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Szevasztok!
Tegnap készítettem egy invertert. Az az érdekessége, hogy kapcsolóüzemben működik, tehát nem melegszik, viszont színuszjelet ad. Akit érdekel, e-mailben szívesen elküldök kapcsolási rajzot és paneltervet, ill. elmagyarázom a működését. A kapcsolás saját ötletem, persze lehet hogy már más is kipróbálta rajtam kívül. A lényeg hogy működik. Nem tudom szabad-e, én ideírom a mail címem. 1000 bocsánat, ha nem szabad! zotya.24@citromail.hu
(#) miklosch válasza Sipy hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Szerintem mindenki jobban örülne neki, ha ide feltennéd a dokumentációt, és akkor e-mail-ekkel sem bombáznának!
(#) Topi válasza Sipy hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Bizony mindenki örülne neki, mellesleg nem nyerő a van egy jó kapcsolásom írjatok mélben ha kell dolog.

Engem is érdekel a dolog, oszd meg velünk kérlek. A kW-os toroidom még mindig pihen a műhely sarokban várva a megvalósítást.
Következő: »»   4 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem