Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Most mértem meg a VIM által szóba hozott mikrokapcsolót, és mivel nem akartam átszúrni a rá csatlakozó vezetékeket lehúztam a csatit a vezérlőről: a feketét a barnához mérve ha benyomtam a kapcsolót megszakított, viszont a kék továbbra is szakadást mutatott, csak azt nem tudom biztosan, hogy jól érintkezett e a mérő vezeték hegye a csatiban, de közben volt párszor kapcsolgatva a kapcsoló is, majd többszöri próbálkozás után egyszer csak jelzett a műszer a fekete-kék között is. Összeraktam mindent és próba, most állandó a meleg víz még akkor is ha csak langyosra állítom a csapot, és ha feltekerem a kazánon a hőfokot felmegy 80°c-ig is eddig 60 nál lekapcsolt, és van olyan, hogy ha kicsit van nyitva a csap akkor lekapcsol de nem várja meg mint eddig, hogy 40°c-ig vissza essen a hőfok, hanem 2-3 másodperc után újra indul, és nem lesz hideg a víz! Lehet, hogy valami érintkezési hiba volt, vagy a mikrokapcsóló nem adott át, nem tudom, de tény, hogy most jobb a helyzet. Emlékszem arra a kommentre a vízkővel kapcsolatban és lehet benne valami, mert ha kb 40-50°c-os a víz a kazánban már szinte hideg a kilépő cső. A takarítást, hogyan kell elképzelni ennél a kazánnál? (mi kell hozzá, mit kell takarítani) A tárolót már rég fontolgatom, egy 30-50 literes bojler közbeiktatásával, de kertesbe szeretnénk költözni, így már nem valószínű, hogy lesz belőle itt valami, de az új helyen tuti úgy csinálom meg a rendszert. Köszönet mindenkinek a segítségért!
A kazánod kéményes és hiányzik a KARBANTATÁS!
...s, hogy megijjesszelek, ebből van a CO mérgezés!!!!!!!!! Mihamarabb kitakarítani a kazánköri hőcserélőt-, a deflektort-, az égősort. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Szia! A kapcsolót előbb vagy utóbb biztosan cserélni kell, mert amint írod bizonytalanul kapcsol, sőt egyáltalán nem. A lényegen nem változtat. A másik típus amit esetleg be tudsz szerezni az feltehetően nem lesz vízmentes típus (mert ez ugye közel van a tömszelencéhez és ha az ereszt ....) de mindenképpen karos kivitelű kell majd. Ha a mostani helyzeten esetleg tudnál javítani azzal, hogy fentebb és közelebb próbálod lerögzíteni a kapcsolót, hogy elérje a rudazat a kapcsoló határait. Nem sok kell neki de talán kibírja egy darabig, amíg beszerzel egy újat. .... vagy próbálj meg "beerőltetni" egy kis kontakt sprét a kapcsoló rúdja mellett.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Nem kell megijeszteni ! Meg vagyok már anélkül is
Elképzelhető, hogy egy tisztítással megúszom ? Köszi azért a választ.
Köszi a segítséget!
Megpróbálom, valahogy kontaktspray-vel befújni, aztán megpróbálok hozzá szerezni valami hasonlót.
Nincs mit. Valami ehhez hasonló darabot kellene beszerezni. A fröccsenő víz elleni védettséget a beforrasztás után a felületet ezzel kell lefedni "gúla szerűen" és kész. A beállításnál kell majd odafigyelni a biztonságos kapcsolási működtetésre (le-fel állításnál).
Szia! Valahogy így néz ki a tűztér? Az a baj, hogy ha nem értesz hozzá, akkor nincs mit tanácsolni, hogy mi a teendő. Ha bevállalod az általad okozott plusz meghibásodást és egyéb tömítetlenségi okokból előforduló hibákat, úgy a hőcserélőt kell leszerelni és erős vízsugárral lemosni róla a lerakódásokat. Drótkefe használata kizárva! Mosószeres az lehet a víz és kefe is használható de nem okozhat deformációt a lamellákon. Egyenlőre csak ezt kellene megejteni. Az ára az "horror" (40-50 tájékán)+ munkadíj. Tessék "ezt a részt" komolyabban venni, mert könnyen ez lesz a vége.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Hát.... ennyire azért talán nem néz ki rosszul, de mivel tényleg nem értek hozzá mindenképpen megvárom vele a szakembert.
Addig csak bízni tudok benne, hogy nem lesz 40-50e Köszi a válaszokat.
Köszi!
F.B.S mindig van itthon, a mikrokapcsolót meg most már tudom honnan kell beszerezni.
Mire gondolsz? 40-50 alatt nem jövök ki? vagy a bizakodással ?
Nem mind1
Szia! Vedd le az égötér borítást, és nézd meg nincsenek-e a lamellák eldugulva. Porszívó,kisecset,kitakarít-összerak,és kipróbál. Majd jelezd hogy milyen lett!
Szia! Kontakthibás volt valamelyik csatlakozó. Ha hosszabb távon akarod kiküszöbölni a hibát, huzd le a sarukat, finoman csiszold meg,járasd meg, WD40-et fujj a csatiba,és ugy dugd össze!
Sziasztok!
Megörököltünk egy Vaillant VUW 240/2-3 típusú kazánt. Keveset használták, de sajnos sokáig állt. Egy alapos tisztítás, (radiátorokat is átmostuk), tömítéscsere után szépen működött, a fűtés, és a melegvíz is. Aztán a használati melegvíz elkezdett langyosodni, majd bármennyire tekertük feljebb a hőfokot, egyre hidegebb lett. A nyomás állítgatásával némileg melegebb vizet sikerült kifacsarni. Ekkor hívtam szerelőt, aki átsavazta a hőcserélőt, majd újra működött rendesen. Egy idő után persze újra előállt a probléma, amit gondoltam savas tisztítással tudom orvosolni, de a hőcserélő tiszta volt. Hívtam szerelőt, de ő is csak a tisztításig jutott, de a problémát nem oldotta meg, a víz továbbra is langyos. A másik "kolléga", akit elértem telefonon máris új kazánt akart rámsózni, mondván, hogy ezekben a készülékekben ennyi van, elöregedett. Ki sem jött. Ezek után a szerelőkről lemondtam. (de ha tudtok ajánlani egy megbízható Vaillant szakértőt Budakeszi környékéről, szívesen veszem) Most itt állunk. A kazán elvileg működik, a fűtési kör tökéletes, rendesen kapcsol, veszi a programokat (Computherm RF), az égéstér tiszta, gáz, vízszivárgás nincs. Mi lehet a gond? Arra gondoltam, hogy az átmenő víz mennyiségét szabályozva lehet-e melegebb vizet előállítani. Ha igen, akkor hol? Előre is köszi minden választ Köszönöm
Sziasztok!
Nem kombi kazánról van szó,de talán tudtok segíteni. BAXI Eco 1240 fi turbós fali kazán (10 éves keveset használt) egy rendszeren van a vegyes kazánnal. Szombat esete túlmelegedett a vegyes s mivel a vegyes a gázkazánt is melegíti, így az is nagy hőterhelést kaphatott.Tegnap este be akartuk kapcsolni a gázkazánt, de nem gyújt be csak zúg.Mi lehet a probléma vajon? A válaszokat előre is köszönöm.
O.k köszi a segítséget!
A 7végén neki állok és átpucolom az egészet, mert amúgy is ráfér már egy takarítás!
Így elsöre, nincs benne áramlás,ami az eredeti problémával függ össze. Felforrt a rendszer,de mitöl? Zoli
HMV (használati melegvíz) üzemmódban meleg-e a fűtési előremenő?
Ha igen, akkor a váltószelep nem zár le teljesen!
A vegyes kazánra egy rövid ideig nem figyeltünk oda és felforrt a víz.A szerelő a rendszer kiépítésekor nem tartotta szükségesnek visszacsapó beépítését a gázkazán elé,így a vegyesből a forró víz a gázkazánba is mehet .Már három éve így van de még nem volt ilyen gondunk. Azt hiszem tavasszal ide is lesz visszacsapószelep beépítve.
Köszönöm válaszodat ez lehetett a gond.A nyíllal jelölt mikrokapcsolót megnyomkodtam,most működik ismét a kazán.Remélem más gond nem lesz vele.
Pont erre akartalak felvezetni. Meg a biztonsági szelep fontosságára.
Az a szivattyú utáni áramláskapcsoló! Feladata, ha a szivattyú nem forog a kazán nem gyújthat be!
Kicsit balra van egy piros gombos stemco, az a biztonsági termosztát! A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
Nem melegszik, ezek szerint a váltószelep is ok.
Szia! A Vaillant előszeretettel alkalmaz hallos vízáramlás érzékelőt és szerintem nálad azzal van gond. Az a probléma. hogy a tisztításához le kell venni az egész bronz házat amiben benne van a mágnes amit a vízáramlás forgat és az van akadályoztatva a forgásában. Persze előtte nem ártana a vízszűrőt megnézni, mert lehet, hogy a sok állásában az üledék feltorlódott a szűrőnél. Esetleg ez már tisztítva volt amikor a hőcserélőt savazták?
Kösz az infot. A szűrő is volt tisztítva, és az egész rendszer előtt van egy plusz szűrő, amiben volt szűrőcsere. Persze elképzelhető, hogy a radiátorokból feloldódott kosz bekerült a kazánba. A vízáramlás érzékelő szétszedését rábízom szakemberre. "nem értek a lovakhoz"
Egy víz-víz hőcserélő ritkán szokott elvízkövesedni oly módon, hogy ilyen hullámzó vízhőmérsékletű vízhozamot eredményezzen, ellenben a vízáramlás érzékelő okozta lassú vízáramra le fog modulálni a kazán és csak akkor fog teljes terheléssel melegíteni ha az érzékelő megfelelő vízhozamról küld jelet a vezérlő egységnek. Remélem sikerül majd megoldani a kitisztítását, mert elég borsos ára van a háznak, mert, hogy abban van a működtető mágnes amit a víz hoz mozgásba.
Sziasztok! Junkers kazánunk van és melegvíz problémánk. Többségében van melegvíz, de egyszer csak nincs és nem melegszik, jéghideg a víz. Ilyenkor az a megoldás, hogy felhúzzuk a fűtést pár fokkal melegebbre, majd visszaállítjuk, és amikor elkezd hűlni, akkor ismét van melegvíz. Már volt 2x szerelő, kitisztította amit ki kellett, de azóta is fennáll a probléma. Szerintetek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |