Fórum témák
» Több friss téma |
Az lene a tervem, hogy 1 olyan kapcsolást készítsek ami 1 hangszórón 17 khz-et rezegtet
tudjátok ez olyan hang amit a felnőttek nem hallanak (ha többet akartok tudni róla akkor google) szóval 1 olyan kapcsolást szeretnék építeni ami hangfrekvenciás 17 khz-et ad le a válaszokat előre is köszönöm
Mire akarod használni egyáltalán?
Morze? Amúgy Google barátom azt mondta hogy te bedőltél egy J@mb@ által terjesztett oltári nagy baromságnak
Helló
Csak szerinted nem hakkják a felnőttek. A suliba eljátszottuk az összes tanárral és mindenki hallotta. Pedig az utolsó padban ültünk. ja ha meg akarod csinálni 555-ös IC-vel simán meglehet.
ez nem baromság, nálunk a tanárok észre sem veszik hogyha telcsin nyomatjuk, sztem csak a membrán zörgését hallják
én szórakozásra használnám mondjuk előadásokon
hello, itt a kapcsolás, értékek értelemszerűen...
ezt nemértem, tudnál 1 pontos rajzot adni???
sztem inkább barna hangot kéne használni az sokkal hatásosabb
azzal is lehet szórakozni
beírod az értékeket és megnyomod hogy számol
csak épen az a hang nem létezik
be van bizonyítva
kösz az infot
egyébként a 17kHzhoz az értkek sorba 1 3,7 0,01
A címet javítottam mert szegény Heinrich Hertz forog a sírjában...
S hogy még könnyebb legyen....az R2 helyett célszerű egy 4,7k-s trimmer, a végére meg egy piezo. A táp pl 9V.
kösz szépen, de itt hova tegyem a piezót??
át tudod szerkezteni paint-ban?
Ezt a marhaságot honnan vettétek?
A hallás a korral romlik, de elégé egyénspecifikus a dolog. Én 40 évesen 18500Hz-et a hallásküszöbön is simán hallottam, de még ma is ki lehet kergetni a világból, ha a TV sorkimenő kicsit is fütyül. (15625Hz) üdv! proli007
Bocs de szerintem csak színuszra vonatkozik a 17 kHz. Négyszögjelben simán lehet hallani, meg a hangszóróknak sem tesz igazán jót, akár piezó, akár nem. Kell csinálni egy egyszerű színuszjelgenerátort és azt rákötni egy kisebb erősítőre, és csak úgy egy piezóra, mert ha rákötöd közvetlen az 555-ösre a hangszóródat, sz*rt sem fogsz hallani, vagy csak nagyon halkan, azt meg persze, hogy nem hallják. Megpróbálok keresni nekem egy kapcsolást.
Idézet: „Bocs de szerintem csak színuszra vonatkozik a 17 kHz. Négyszögjelben simán lehet hallani,” Nézz utána a spektrum, a Fourier-sor, és a linearitás fogalmának! (Végeredmény: csak az alaphangot hallod, a felharmonikusokat nem, és ennyi.)
-Kösz, pafi!
-A piezót ilyen ravasz módon gondoltam, szerintem igy is működni fog.
És ha ez kevés, akkor egy soros tekerccsel rezonanciára hangolható, így akár 50 V is létrejöhet a piezón.
Te aztán ráérős vagy, ezt kérdjed a program írójától, de 10nF
Idézet: „még ma is ki lehet kergetni a világból, ha a TV sorkimenő kicsit is fütyül. (15625Hz)” Ez bizony nálam is így van! Ha TV-t nézek, és utána kikapcsolom, akkor nem elég csak a távirkával kilőni, minden egyes kikapcsolás nálam a főkapcsolóval való teljes áramellátás szüneteltetését is jelenti. Egyszerűen nem bírom elviselni, ha picit is "zümmög", nem tudok tőle elaludni sem . És ha jobban belegondolok, akkor ezzel (ha nem is sokat), de áramot spórolok :yes:
Nem is sokat? Ha összeadjuk, egy normál (?) háztartásban hány ilyen kis fogyasztó van...TV, DVD, Videó, francos TV dekóder, műholdvevő, HiFi, házimozi erősítő, távirányítós konnektor, kábelmodem, router, fogyasztásmérő , s a bentfelejtett dugasztápok. Uniós szabályzás nincs erre? Úgyis odavannak a fénycsövekért, meg a FI miatt...(jogosan)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |