Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Szia!
Állandó kondi is kell az ilyen motorokhoz, mégpedig jó sok. A kismegszakítód bírni fogja az indítási áramot? A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Hali.
16B-s, ha nem elég akkor lesz C-s.... Egyébként az a jó sok az mit jelent és mégis mekkora teljesítményűeknek kell lenniük és hogyan kell kötnöm? Sajnos ebben nincs jártasságom, a villanyszerelő akinek mutattam nem igazán biztos a dologban ezért gondoltam megkérdezek valakit róla nem akarom elfüstölni a motort... A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
A motor nem fog elfüstölni, attól ne félj. Én saccra úgy 70-90 µF állandó kondit gondolnék és indítónak meg egy százast.
Azt nem lehet hogy csak állandó kondit kötök? Vagy úgy nem fog elindulni?
Minden fázisra kell egy állandó kondi vagy csak 1 összesen?
Nem elég az állandó kondi. Az indításkor a nagy áramfelvétel miatt nagyobb fázistolás kell, ezért plusz kondenzátort kell beiktatni. Bekötés (a védővezetőt a testre kell kötni).
Az állandó kondit hogyan határozom meg? Írtad hogy 70-90 gondolnál, ez mennyire tuti.
Csak azért kérdezem mert itt pl.: 40-est javasolnak? Ennek van valami kiszámítási módja?
Nem, ott 100-ast tett rá a fórumtárs, de sajnos indító típusút, ami miatt majdnem felrobbant a kondi.
Jó akkor, teszek rá egy 125-160 µF-es indítót, mert egy ilyent vettem ma már, remélem elég lesz. Továbbá veszek még egy kb 70- µF-es üzemit és delátba kötve jó lesz az általad rajzol kép szerint! Legalábbis bízom benne....
Hát...akkor köszönöm a segítségedet! Megmentettél egy projektet nekem
Jó légy!
Jó lesz azzal a kondenzátorral is, ha terhelés mellett is jól indul.
Köszönöm, kipróbálom, csak még hiányzik 1 szíjtárcsám….
szia, képzeld a 70µF -os állandó üzemű kondi 2 másodperc alatt kipörgeti és tudom használni gyalulni....igazából az indítót nem használom hozzá....magas fordulatú lehet ezért pörög fel vele? Szerinted ez így kóser lesz?
Örülök a sikernek. Ha kis terheléssel indítod a motort, akkor nem biztos, hogy kell plusz indító.
Szerintem a 70µF pont egy ideális fáziseltolást generál ezért nem kell külön indító, jó igaz kb 2-3 másodperc de kipörög és jó!
Köszi még 1x A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
Sziasztok! A következő problémám adódott:Van egy 3 műveletes faipari gépem amot annó elég jó áron sikerült vennem. Használni szeretném, de van egy kis probléma. Amikor vettem a kábelek el voltak vágva, mert a motorját -gondolom én- mindennemű kötözgetés nélkül el szerették volna távolítani. Sikerült "újra kötnöm" (úgy ahogy volt), de szerintem csak Y- ba indul , ami nem is gond de deltába nem lép át ha továbbfordítom a kapcsolóját. Még az is gond, hogy a motor két sebességes és az sem működik rajta. Szóval csak 1440 f/min Y van rajta, de azt szépen indítja. A kapcsolóról és a motor adattáblájáról is csatolok képet, kérem ha tudtok akkor segítsetek!!! A kapcsolón egy nagy "fi" (görög) látható, a motor egy Elin márkáju 12 kivezetéses.
Köszi!! A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Szia! A képek nem használhatók semmire, mert az, hogy mi van írva az adattáblára, most nem fontos. Mi van a kapocslécen és mi van a kapcsolóra rajzolva, mert, hogy a kapcsolón lennie kell egy bekötési sémának. Ehhez ki kellene szerelni a burkolatából és megnézni s bekötést. Valami használható képet próbálj meg leközölni, amin esetleg a kiosztás betűjeleit is ki lehet venni.
Sziasztok.
nagy kéréssel fordulok hozzátok van egy 380 220 as varrógép motorom, eddig 380v ról működött. Szeretném 220-ra át kötni fogalmam sincs hogy fogjak hozzá mert ilyen motort még nem láttam, és azt sem tudom mekkora kondi kell hozzá.Kérem aki tud segítsen. Előre is köszi
1. Deltába kell kötni.
2. Kell hozzá 25 µF üzemi kondenzátor. 3. Kész... A deltába kötéshez szét kell bontani a sorkapocsba kötött 3 szálat és ki kell mérni, ki kivel van. Utána összekötni deltába. Delta kapcsolás... A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
Hogy tudom kimérni? És persze mit? Próbáld meg egy laikusnak elmagyarázni.
Minden tekercsnek megkeresed a másik végét, majd a rajz szerint összekötöd őket. Nem ok nélkül ajánlottam az alsó linket.
Esetedben az első tekercs végét a második kapocsra, a második végét a harmadik kapocsra, a harmadik végét az első kapocsra. Ezután bármelyik végre rákötöd a nullát, másikra a fázist, a fázis és a harmadik közé a kondit. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Ezt egy szakadásmérővel ki tudom mérni ezek szerint?Ha jól értem?
Minden tekercset saját magához kell kötni ? Bocsi de totál nem értek hozzá tehát a rajz semmit nem mond.
Ha jól értelek a sárga drót másik végét kötöm a pirosra a piros másik végét a feketére a feketéét pedig az első sárgához.
Sziasztok!
most volt egy kis időm és sikerült fényképeznem. Még vasárnap kértem egy kis segítséget a faipari gépemmel kapcsolatosan. A kapcsolót fényképeztem, még valamikor egy villamos szakember belevéste a számokat (v1,w1, stb) a megfelelő helyekre én ezeket írtam át alkoholos tollal. De sajnos igy nem igazán jó az indítás!!! Vagy csak én voltam olyan balga, hogy nem tudom, hogy a felső vagy az alsó (2x6) lábkiosztás az egyes vagy a kettes jelű. valaki ezt megírhatná( ebben a helyzetben a motor áll a talpán) A motor adattáblája is elfogadhatóbb minőségben lett fényképezve. Még annyit kérhetnék, hogy a motor fedlapjában talált papíron levő bekötés megállja -e a helyét két sebességes motornál csillag- delta indításnál?
Szia! Próbáld meg a mellékelt rajz alapján bekötni. Jó, hogy a kapcsolóra rá lett írva a kivezetések betűjelzése. A rajzon a "sima" betűjelek azok az "1"-s számmal jelöltek volnának.
Üdv.
Van egy 220V os Siemens villanymotorom. Az adattábla szerint 1850W-os és 220Vos és delta kapcsolás jele van rajta. A kérdésem, hogy hogyan kell bekötnöm illetve, hogy mekkora kondi kell rá?? A képen a kapcsoló tábla látható... |
Bejelentkezés
Hirdetés |