Fórum témák
» Több friss téma |
Én ic-t nem láttam benne csak ilyen kb 1ftos nagyságú "beöntött" részt. nem tudom a pontos nevét.
Valamelyik oldalára rá van írva a típusa, az alapján azonosítható.
Köszi, majd szétnézek h mennyibe kerülnek.
Akkor nem érdemes új nyákot csinálni?
Legtöbbször a triak szokott kiégni ezekben a lámpákban amit könnyen lehet orvosolni. Viszont ha a csipp "bolondult" meg akkor az már tényleg menthetetlen amit ugye nem egyszerű beszerezni. Szóval marad az egész vezérlő cseréje
Igen én is az egész vezérlő cserére gondoltam 1ből. Lehet nem fogalmaztam jól
Nem igazán akarom megmenteni már ezt a nyákot. Bármilyen megoldás jól jönne amivel helyettesíthetőek ezek a funkciók. (érintés vezérlés, fényerő állítás) Sztem nem a triak lesz a hibás, mert inkább azzal van gond h nem érzékeli az érintés, ezért gondolom h "chip"
Ez a pic-es megoldás érdekelne
Némi nemű forraszgatás ,esetleg a konnektorba fordítva bedugás is segíthet rajta.
A triakot már átforrasztottam, de semmi változás.
Kérem segítsetek! Bocsánat, hogy nem a témához tartozó és teljesen laikus vagyok! De nem találtam segítséget! A kérdésem: mire kapcsolhat be egy érintőkapcsolós éjjeli lámpa, az emberi kézen kívül? Ugyanis éjjel a lámpánk bekapcsolt: arra ébredtem, -mind a kettő égett. Kislányommal alszom ott és félek, hogy esetleg egy egér vagy csótány futott el a polc szélén és az indukálta az érintőkapcsolót? Nem merem ott altatni egyedül a gyereket!!! Ezer köszönet, ha válaszoltok!!!
Régebben volt h pár pillanatos áramszünet miatt felkapcsolt szintén 2is egyszerre. Esetleg kisebb áramingadozás miatt is bekapcsolhat sztem.
Sziasztok!
Nekem is felmerült egy hasonló problémám. Kiégett az izzó az asztali lámpában, eközben kipukkant a triac a vezérlőben. (Nem tudom, hogy melyik volt az ok és melyik az okozat..) Kicseréltem hasonlóra, mert ugyanolyat nem kaptam ( az adatlapok szerint jó bele). Most viszont nem kapcsol fel. Amikor bedugom az aljzatba, felvillan, majd, ha megérintem, érzem, hogy vibrál, de nem történik semmi. Ha megfordítom a dugvillát, akkor még ennyi sem történik. Közben egy triac-közeli ellenállás melegedni és barnulni kezdett. Elszállhatott benne még valami, esetleg a vezérlő "paca IC"?
Sziasztok!
A csatolt képeken látható érintős villanykapcsoló bedöglött. Azt csinálja, hogy fel és le kapcsolja a lámpát folyamatosan nem lehet kezdeni vele semmit, csak ha kicsavarom az összes égőt. Ezt a fel és lekapcsolást folyamatosan, erősíti és halványítja a fényt, állandó sebességgel. Annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek lehet-e ezt javítani, ha nem akkor hogy kell szétszerelni és lehet-e a helyére sima villanykapcsolót tenni? Nem értek a villanyszereléshez, de szeretném magam megcsinálni, valahogy segítséggel. M.
Van az oldalán egy kis kapcsoló, amolyan jelenlét szimulátor. Az nem lett véletlenül átkapcsolva?
Hm.
Kapcsoló van az oldalán? Még soha nem vettem észre, az nem ilyen infra érzékelő? (Viszont ami még furcsa volt - lehet ti tudtok valamire következtetni - a TV távirányítóját ha kicsit nyomogattam, és begerjedt akkor szinte bármelyik gombbal lehetett szabályozni a lámpa fényerőt is, de már persze ez sem megy.) ja és amikor elromlott, mikor hozzá értem kicsit megrázott az áram is, kicsit elzsibbadt a karom is.
Kiveszed az egészet a helyéről (biztosíték lekapcsolása után az előlapot lepattintva hozzáférsz a csavarjaihoz) ,és a rákötött 2 szál drótot átteszed egy sima kapcsolóba.Javítani eléggé esélytelen,hozzáértés nélkül.Ha megrázott akkor az összes bizodalmam elveszne benne.
Köszi a segítséget. Holnap veszem meg a sima kapcsolót és szerelem be.
4 csavar volt benne...Szerelés képek
Szia!
Beletettem a két vezetéket még 1x meg is fordítottam a kettőt, de nem működik. Mi lehet a baj?
Istenem milyen láma vagyok. Kösz.
Készen is van, csak most a felkapcsolásra alszik ki a fény. De ez már nem érdekel, biztos ezt is fordítva kellene.
Köszi a segítséget! M.
Roppant egyszerű ,vedd ki a kapcsolót és forgasd el 180 fokkal ,majd tedd vissza.Ami felül volt alulra kerül.
Üdv!
Az én lámpám is fejest ugrott a helyéről...Azóta nem működik. Szétszedtem, látszik rajta némi átütési nyom. A topik elején tárgyalt IC lehet benne, de a tok nélküli változat, cseppentett kivitel.. Több fokozatban állítható volt a fényerő.. A BT134-et 1000 bocsánat, de beforrasztva mértem meg, két lába zárlatot mutat. Ez csere, de az a félig kiforrasztott valami mi lehet? Ellenállás, vagy induktivitás? Ellenállás esetén 2.2 ohm helyes érték? Köszi! Horváth Tamás A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Sziasztok,
nekem is van egy ilyen lámpám, és meg szeretném oldani az érintökapcsoló hosszabbítását. Gondoltam, hogy majd egyszerüen egy vezetéket érintek a lámpatesthez, s kész. Hát nem, nem kapcsolható így, ilyen egyszerüen. Tudja valaki, hogy lehetne megoldani a problémát?
Van egy ilyen TA306-al szerelt éjjeli lámpa. A hiba, hogy olykor csinál mindent, de csak ha érintéskor fogom a gázcsőhálózatot, vagy más nagy felületű fémet. Mitől vált érzéketlenné, mit kell tennem a javításához? Remélem nem az IC ment tönkre?
A tápfesz 7V rendben, és az alkatrészek értékei is jónak tűnnek. (panelban mérve) Át is forrasztottam a forrszemeket, de semmi változás. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
Ma nekiültem, és alkatrészenként elkezdtem kiméregetni az ominózus szerkezetet. A hiba a 47µF-os simítókondi szakadása volt. A ketyere működik.
Sziasztok!!
A következő leenne a problémám: vettem kinából érintőpaneles fali villanykapcsolókat, nagyon szép és jó, csak van egy hibája: 1 lámpakimenetre minimum 10-15W os fényforrást kell kötni, különben rosszul kapcsolja fel-le a lámpát, totál meghülyül a kapcsoló, és mivel mindenhol ledszalagot kapcsol ami ugye jelen esetben nem eszik annyit, ezért kéne ilyen műterhelés/ellenállás nekem, ami nem ad ki hangot, nem fűt stb., igen tudom hogy a ledszalag 12V os, de a kapcsolt a fázis a 12v os tápra van kötve, amire pedig direktbe van kötve a szallag, igy ha felkapcsolod, világit a szalag, a kapcsoló 220V os és annyi is kell a min 10-15W! szerintetek mi lenne a megoldás? köszi a segitséget. Attila
Ki kell cserélni a triakját kisebb áramúra.
ezt kicsit kifejtenéd bővebben, mert ennyire nem értek hozzá.
köszi
A kapcsolóeszköz triak. Széles felhasználási teljesítménytartományra méretezték, ezért viszonylag nagy darabot raktak bele. Egyik jellemzője a tartóáram. Az alatt bizonytalan a működése, mint írod is, ezért adnak meg rá minimális teljesítményt. Ha a 8 A-est kicseréled 1 A-esre, nem tehetsz rá 500 W-os égőt vagy 800 wattos fúrógépet, de 4-5 wattal is már üzembiztosan fog működni.
Fontos! Ha van fényerőszabályzási funkciójuk (általában szokott lenni), LED világításnál ez használhatatlan, vagy egyenesen káros. Tönkreteheti a tápegységet. Az említett bizonytalan működés is. Ez esetben jobban jársz, ha hagyományos billenőkapcsolót használsz. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
nem fényerőszabályzós, csak sima, viszont engem inkább olyan megoldás érdekelt volna amivel nem a kapcsolót kell megbabrálni, hanem a táp elé tenni egy teljesítmény ellenállást vagy táp után egy műterhelést, vagy bármi mást, mert így a kapcsolóhoz kell nyúlni, ami nem egyszerű feladat!
ime egy kép a kapcsoló belsejéről: http://goo.gl/BOJem5 http://goo.gl/1WEROc vélemény? |
Bejelentkezés
Hirdetés |