Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   444 / 1156
(#) KTobi válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

IEEE1394 Firewire, az USB konkurenciája, mikor a hátát fotóztad látni a kábelét hátul, az a nagy lapos. Elől mini 4 érintkezős, hátul a szokványos 6 érintkezős.
(#) golem válasza KTobi hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Ez molex csatlakozó meg a másik az mire szolgál mind a 2 csatin 5Volt van ha csatlakoztatom usb vel a géphez.
(#) zotya1983 válasza petraair hozzászólására (») Márc 3, 2014 / 1

Sajnos nem a gép hibája, egy adobe flash player frissítést és vagy újratelepítést próbálj meg, ugyanis 15 éve foglalkozom számítógépekkel de jelen esetben nálam is csak nagyon nehezen egy bizonyos flash playerrel szűnt meg a youtube akadás,ha gondolod egy verziószámot írhatok.Vasam: E8600 6 mb cache 2X3.33 gh c2d,gtx 260 896 mb 448bit,4gb ddr3 1333,p5 k-c hibrid deszka,gtx vízzel hűtve thermaltake bigwater.
(#) petraair válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Szia! Ez nekem kínai, amit itt leírtál, viszont frissítettem az adobe readeremet, és most már csak a videóra akad ki a skála, marad 100%-on, viszont az egér mozgatására, csak 1(egy)%. Itt lesz valahol a kutya elásva?
(#) belfi2 válasza petraair hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Szia!

Talán a Adobe Flash playert. Ha régebbi a videó kártyád akkor a proci ki is fog akadni.Nincs hardveres gyorsítás, így a CPU végzi el az amit a GPUnak kellene.Ezért van a 100% CPU használat. Takarítva mikor volt? Nem leporolva ! Töredezetségmentesítve?
(#) Qju válasza golem hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Sziasztok! Bővebben: Link
Az IEEE 1394 egy nagy sávszélességű adatkábel, az Apple által használt neve FireWire (szó szerint: tüzes drót) , illetve a hozzá tartozó Electrical and Electronics Engineers szabvány, ami gyors kommunikációt tesz lehetővé a személyi számítógépeken. A Sony az i.Link elnevezést használja.
(#) velegiistvan hozzászólása Márc 3, 2014 /

Sziasztok!

Van egy pcmcia-os szerintem még ma is a jó kategóriába sorolható Audigy2-es hangkártyám, de sajnos nem tudom használni al aptopommal, mert csak express card slot van rajta. Tudtok olyan konverterről, ami lehetővé teszi, hogy pcmcia-os eszközöket express cardhoz csatlakoztassak? Mennyire bonyolult a konverzió a két csatlakozótípus között? Régen olvastam, hogy a delocknak volt valami ilyen eszköze, de nem tűnt túl sikeresnek.

Csak azért gondolkodom ebben a megoldásban, mert hátha olcsóbban kijönnék így, mintha egy új olyan külső hangkártyát kellene vennem, ami tud asio-t, 5.1-et, ecc.

Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv:István
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
(#) velegiistvan hozzászólása Márc 3, 2014 /

Sziasztok!

Sikerült vennem egy működő 486-os laptopot, amivel csak annyi a bajom, hogy nagyon hangosan pörög a hdd-je.

Voltak 1-2 gb körüli olyan 2.5-ös hdd-k, melyek viszonylag kis alapzajjal rendelkeztek?
Mekkora az a maximális méret, amit ezek a masinák még elfogadnak?

Van egy még viszonylag jó állapotban lévő 60 gb-os ide vinyóm, amit jelenleg nem használok semmire, mivel hd sentinel szerint 0 %-os a kondíciója, ill. kiírta, hogy "meghibásodás várható". Ennek ellenére lehet rá másolni, úgy tűnik, gond nélkül.
Rá lehetne venni valahogy a gépet, hogy ha nem is 60 gb-osként, de lássa ezt a hdd-t?
Játékokra lenne nagyrészt használva a laptop, így nem bánom, ha egyszer csak kifexik a vinyó.

A biosban van már autodetect lehetőség, ill. lehet egyénileg is definiálni a vinyó paramétereit.
Mire valók a jumper tüksék ezeknél a 2.5-ösöknél? Ugyanara, mint asztali gépeknél?

Van egy 32 mb-os asztali gépbe való ide-s cf kártyám is, ami még felmerült bennem, hogy esetleg jó lehet.
Létezik asztali ide-laptop ide konverter?
Ha igen, tudna kezdeni a valamit a gép ezzel a cf kártyával? Csak az autodetect miatt gondoltam erre a lehetőségre.

A válaszokat köszönöm. Üdv:István
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
(#) didyman válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Nem olcsó:
Klatty
(#) didyman válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Azok a HDD-k még hírből sem ismerték a folyadékcsapágyat. A maximum méret sok dologtól függ. LBA-t nem támogató BIOS (kétlem, hogy ilyen lenne még benne) 528 MB. LBA-t támogató BIOS határértéke lehet 2,1, 3,2, 4,2, 7,9, 8,5 és végül 33 GB. Az autodetect BIOS-ok többnyire valamelyik LBA korlátba ütköznek bele, de legrosszabb esetben belefagynak a felismerésbe, jobb esetben felismerik fél gigásnak. DOS alatt 2,1 GB lehet a maximum partíció mérete. Jumper valószínűleg nem lesz a korláthoz, illetve az csak 32 GB-ra fog korlátozni. IDE-IDE konverter létezik. Csak nem biztos, hogy el fog férni, mivel asztali gépekbe szokás vele 2,5-ös lemezt rakni. Működik fordítva is, de célzottan ilyet szerintem nem is gyártanak, mert hogy akarna bárki laptopba gyömöszölni asztali alkatrészt. Pár gigás CF-et kabátgombokért lehet kapni, hozzá laptopba átalakító szintén nem drága. _Elvileg_ működni fog.
(#) petraair válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Szia! A gép minden nap 03.00-kor töredezetségmentesíti magát, néha leellenőrzöm és jó a töredezetsége. Marad a szervíz.
(#) velegiistvan válasza didyman hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Köszönöm válaszaid.

Tudsz privátban ajánlani valami jó, hasonló paraméterekkel/tudással rendelkező usb-s hangkártyát? Szerintem még ha működne is a konverter, pár éven belül nem lenne hozzá support, főleg linuxon, amit napi szinten használok.
De más oldalról meg azt gondolom, hogy egy ilyen tudású kártya biztos drágábbberuházás, mint ez a konverter.

Mi a véleményed?

Az ide konvertert csak a cf kártya miatt gondoltam, hogy jó lesz, mert akkor a 32 mb-os kártyám a hdd helyén bőven elférne, még ha 1 cm kábellel is kéne toldani.
Ha egy sima laptop-desktop ide konverterrel oldanám meg a dolgot, át fog azon menni a power? Mert laptop idénél nem látom, hogy külön lenne az áramcsati úgy, mint a satánál. Aztán persze lehet, hogy a sok tüske közül néhány csak az áramellátásért felel.
Üdv:István
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) _ampervadasz_ válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Desktop HDD -nél külön kell bísztosítani 5V és 12V tápágat. a notebook HDD -nél van 4 tüske amiből a tápot felveszi úgy tudom ott már csak 5V -ot, viszont (ha lenne 12v) az is kevés lenne.
(#) Melphi hozzászólása Márc 5, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens számítógépem, de sajnos nem találok drivert a lan, video, usb-hez,
Hibának jelzi az eszközkezelő, kerestem hozzá drivert, de semmit nem találok, esetleg valakinek lenne ötlete?
Az alaplap típusa: KSG/2 REV:1.1
Köszönöm
(#) dolargaan válasza Melphi hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Szia!

Ne az alaplap alapján keresd a drivereket. Nézd meg az eszközök pontos típusát, és azok gyártóinál keress drivereket.
(#) Melphi válasza dolargaan hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Szia!
Hogy érted az
Idézet:
„eszközök pontos típusát”

Mit is nézzek?
(#) nedudgi válasza Melphi hozzászólására (») Márc 5, 2014 / 1

Itt is kerested?
(#) Melphi válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 5, 2014 / 1

Igen éppen itt vagyok, de nem tudom mi alapján keressek, annyi fajta típus van és nem tudom ezeket hol keressem a gépben?
(#) nedudgi válasza Melphi hozzászólására (») Márc 5, 2014 / 1

Nincs a gépen egy típusjelző táblácska?
(#) Melphi válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Úgy néz ki megtaláltam hozzá mindent, csak nagyon sok a választási lehetőség, pl: itt a Lan de nem tudom mit kellene választani?

Névtelen.png

(#) dolargaan válasza Melphi hozzászólására (») Márc 5, 2014 / 1

Erre írtam, hogy nézd meg. Akár a gépet kinyitva, és a LAN vezérlő IC típusát leolvasva. De legtöbbször a diagnosztikai programok is segítenek azonosítani a lapon lévő eszközöket. (Pl. Aida.)

Értem, akkor ezek alapján megnézem.
Köszönöm

Nagyon szépen köszönöm a segítséget minden nagyon jól működik, éppen erröl a gépröl írok.
Köszönöm
(#) dolargaan válasza Melphi hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Nincs mit, szívesen.
(#) belfi2 válasza petraair hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Miért akarod szervizbe vinni?

Próbáld meg a takarítást. Én a Wise párost használom erre a célra Bővebben: Link
De más program is létezik .
(#) adapter hozzászólása Márc 6, 2014 /

Sziasztok,
Ti hogyan állapítjátok meg, hogy a videokártya megfelelően működik vagy sem, tudja-e az előírt paramétereket vagy sem? Van erre valami analizátor progi?
Vagy ez marhaság?
(Konkrétan: van egy őskövület játék egy gépen ami régebben ment rendesen most viszont állandóan lagzik olyan mintha valamiért a VGA nem dolgozna rendesen -egy gagyi laptopon is fut a játék amelynek mindegyik hardver összetevője gyengébb mint ez:
Model GE PRO-M2.
Chipset Model SiS650 CPU to PCI Bridge
South Bridge SiS 961/962
Mem: 1GB
CPU Full Name Intel Celeron
Platform Name Socket 478
CPU Clock 2799.50
System Bus Clock 399.93
System Clock 99.98
L2 Cache 128 KB
NVIDIA GeForce 6600
AdapterRAM 256 MBytes

Ja rendszer újrarakva és minden a korábbi driverrel -ezek egy install könyvtárban pihennek mindig az ilyenek miatt...
Ötlet?
(#) eSDi válasza adapter hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Üdv!

A laggolás a VGA driver miatt is lehet, próbálj meg egy másikat. De ahogy a fenti listát elnézem, az is gond lehet, hogy a SiS chipset egy rakás **** memóriakezelés terén. Gondolom, a laptopban nem ilyen chipset van, még ha gyengébb is a hardvere. Esetleg az újabb alaplapi és VGA driverek segíthetnek valamicskét.
(#) _ampervadasz_ válasza adapter hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

A videokártya minden esetben túl erős a gép konfigurációjához, mert annyi renderert akaszt a processzor nyakába, hogy, nem marad elég erőforrás, a programok futtatására/végrehajtására. A másik gyenge pont a memória mennyisége, és adat írás/olvasás sebessége (kivéve ha ez a videorenderer számára legfoglalt terület).

Ez talán megadja a számodra a kérdést, vagy közelebb hozni.
(#) adapter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Rendben, de miért volt jó előtte, és miért rossz most? A különbség annyi hogy * magát a rendszer meg nagyobb/újabb/gyorsabb winyót kapott.
A memória is annyi maradt, egyébként full minimalista dizájnban megy amit lehet lekapcsoltam...

eSDi: kipróbáltam 3 különböző drivert, nem mértem de szemre nem lett jobb egyikkel sem (igaz rosszabb sem)
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
(#) prockó hozzászólása Márc 7, 2014 /

Sziasztok.

következő a probléma, elkezdi betölteni a windows-t : xp, félúton megáll és újra indul, valami hdd helyreállító?thx.
Következő: »»   444 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem