Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   27 / 1274
(#) Dudus válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Az IC 2-11-es lábára a graetz (+) -től mennie kell(ene) egy viszonylag nagy értékű (esetleg két kisebb sorbakötve) pár MOhm-os ellenállás. Nézd meg nem szakadtak-e. Ez a láb azon a néhány MOhm-os ellenálláson keresztül kapja az induláshoz a feszültséget.

Ha ez rendben van mérj a 14-es lábon egy feszültséget. Ha elindul a táp, akkor egy tekercs van - a képeden is látható - az SMPS trafón ami az IC tápját adja a 14-es lábra. Ezen a lábon kellene lennie egy elektrolit kondinak cseréld azt is ne méregesd.

Az 1-es és/vagy a 7-es lábakon van egy-egy párhuzamos RC-tag. Az R-et mérd ki a kapacitást meg cseréld pontosan! ugyanakkorára.

Sajnos oszcilloszkóp nélkül nehéz ezeket javítani.

-szerintem-

Üdv.: Zoli

PS.: Csak akkor igazak a fentiek ha jól látam, hogy TDA16846 az IC.
(#) djhans válasza Dudus hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Igen az az IC van benne. Hibajelensége zárlatos FET és kiolvadt biztosíték volt. ezeket megcsináltam. Az elkót kicseréltem. A szekunder oldalról lekötöttem a terhelést és 100-as égőt kötöttem rá ha elindul látni fogom. A 2-11 lábakon egyiken 3v a másikon 10v mértem. az összes ellenállás jó mérés szerint beleértve az smd-ket. Elvileg szerintem csak valamelyik smd kondi lehet rossz mert a többi alkatrész jó. Majd a héten veszek bele. aztán meglátjuk. Köszi a tanácsot.
(#) djhans válasza Fery hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Köszi a rajzot!
(#) Mátó Mihály válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Szevasz B.U.É.K.amenyiben van a trafón fesz.rá mérnék hogy nem-e szakadt a trafo,jártam úgy,és még van egy tekercse a primer oldalon ami táplálja az ic-ét (egy diodán és ellenálláson keresztül amit a képen nem látunk a hütőtöl azokat is mérd meg)a 14-es lábra ahova a kondit kötötted a nyákra,ott remélem nincs zárlat.
(#) djhans válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

megmértem mindent a diódát is.tekercsek nem szakadtak. zárlat nincs sehol. Van viszont egy olyan gond hogy a rajzon az IC 5-ös lábára jön a jel a ocs-tól de ebben a tv-ben nincs bekötve az 5-ös láb mert nincs benne ocs.

Azt az izzót pontosan hova kötötted? Mit kötöttél le és hogyan?
(#) djhans válasza Dudus hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

szekunder részen kikötöttem a diódákat igy szabadon maradtak a kimeneti tekercsek. a 115 voltoshoz kötöttem az izzót. Ez a sorvég táptekercse. Én még ilyen tápot nem láttam hogy nincs benne visszacsatolás vagy meg indítójel.

Ezt nem egészen így szokták

Szerintem kösd vissza és nézd meg úgy. A fényképeid alapján nincs visszacsatolás ezért - gondolom - a szekunder oldalon stabilizálják, amit kell a többivel meg nem törődnek. Ellenőrizd a táptekercset és a primer tekercset nem szakadt-e.

Az indítást az a 2 db. MOhm nagyságrendű ellenállás intézi, ezért mondtam, hogy mérd meg őket.

Az-1-esre szkóppal rá kellene nézni ( LEVÁLASZTÓTRAFÓVAL!!!)

Ha nincs műszered az 1,2,3,4 -es lábak kapaitásait mindenképpen cseréld.
(#) saab7 válasza hard hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Csáó hard!
Én nem tudom, h mit akar még kicserélni, de azt sem tudom, h melyik az a függőleges eltérítő, mivel nem szereltem még tv-t, de azért meg nem akarok annyit sem fizetni, h megjavítsák, így gondoltam arra, h én majd megpróbálkozok vele...bár azt sem tudom, h egy ilyen ic mennyibe kerül, de majd meglátom, h mit tehetek...
(#) zoz11 hozzászólása Jan 2, 2008 /

Sziasztok
Van nekem egy régi ORION tv-m és nem lehet bekapcsolni, szétszedtem és elkezdtem méregetni és arra jutottam hogy a tápjába lehet v.mi, van a tápja mellet olyan 5Voltos stab kocka ami csak 6 voltot kap, próbáltam állítani a tápjába lévő potin de akkor is csak 1 voltot tudtam húzni rajta, a 33Voltos ágon meg vissza ment a feszültség 30v-ra. És ez a stab kocka viszi a vezérlő IC-ket rajta, van rajta egy panel bel tűzve ami veszi a táv jelét meg indítaná az egészet az rendbe lehet mivel a jelet adja is ki de 5 volt helyett csak 4 jön ott is. Ha valaki esetleg tudna hozzá kapcs rajzot az nagyon jó lenne, az már nagy segítség, vagy esetleg merre keressem a hibát, képet mellékeltem. A tv pontos típusa ORION CTV225M-TX Segítségeteket előre is köszönöm!!!
(#) Mátó Mihály válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Szevasz,azzal kezd hogy a potit tekerd eredeti állapotába ÉS SOHA NE CSAVAGASD A POTIKAT FÖLEG A TÁPBA NE!!!A sorkimenő melett van egy 2,2µF/350V-os kondi érdemes kicserélni ha nem indul akkor a tápba is cseréld ki a kondikat,az 1µF/100V,100µF a táp ic 9 lábán és a100µF/16V(63Vjobb lessz)a táp tranyo bázisa és az ic 7 lába közt találod,szerintem oké lessz csak utánna be kéne állitani a tápot(ha jol tudom 145V) de bekapcsolt állapotban gázos mert a poti lehet kontakt hibás és akkor sokminden elszálhat.Sok sikert.kondik polaritására vigyázni.
(#) lajcsi18 hozzászólása Jan 2, 2008 /

Szevasztok!!van egy gondom egy Phillips tv-vel!!
Amikor bekapcsolom akkor a készüléken belül zúgást/sípolást hallok!!szétszedtem és megnéztem hogy mi lehet a baja de nem tudtam rájönni!!Így szétszedve újból bekapcsoltam és a panelon hallottam ezt a zúgást/sípolást a trafók körül!!
de lehet hogy nem ott van a gond ezért is kérlek titeket hogy segítsetek ha tudtok!!!
Köszönöm előre is és BUÉK mindenkinek!!
(#) patexati válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Az első képen látok egy ellenállást az szerintem el van égve azt kéne cserélni és az elkókat a tápon az öszeset!
(#) patexati válasza lajcsi18 hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Müködik még?Ha nem akkor a táp megszaladt valószínű!

nem működik csak amikor bekapcsolom akkor zúg/sípol mint állat
(#) nagyagyas hozzászólása Jan 2, 2008 /

nem működik csak zúg/sípol!!
és melyik alkatrészekkel lehetnek a bajok??
(#) hard válasza djhans hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

na van ott az a leválasztó trafó,annak egy oldali lábbai a secunder oldalon vannak,mar megvan a rajzod,merd meg a tobbi feszultseget,megvanak -e?merd meg a pufer kondinál 300volt körül kel lenie,a fenykepen a gratesz diodák lábánál mi az a folt ,égés?van még egy ellenálás ami elég strapán néz ki,egy bizonyos RD18

Akkor fut a táp valószínű és a sorvég lehet,hogy zárlatban is van!Olvass vissza a topicban és az izzós megoldással ellenőrizheted,hogy jó e a tápod!

és melyik az a sorvég a tápon???

melyik a sorkimenő trafó??

egyépként rámértem a kisebbik trafóra ami a biztosíték után vagy a mellett van(már nem tom így hirtelen)és a primer ill.szekunder oldalon egyaránt 230V-ot mértem

A sorkimenő trafó az a fekete miről megy a képcsőre az a tappancsos kábel,a sorvégtranzisztor pedíg ott a közelében hűtőre szerelve!De szerintem ha nem vagy tisztában ezekkel akkor ne igen állj neki!Nagyot tud ám ütni
(#) Balázs válasza lajcsi18 hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Sorkimenő: A képcső tetejéből kijön egy vastag piros vezeték. Az a sorkimenő trafó, ami ennek a vezetéknek a másik végén van.

Sorvég: A sorkimenő meghajtója. Van egy nagy tranzisztor egy hűtőbordán valahol a trafó közelében, ez lehet zárlatos.

Mérés: Nem tudom, hogy pontosan hol mértél, de a primer puffer kondin meg kell lennie a 300V-nak.
(#) Balázs válasza patexati hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Patexatinak igaza van, még akkor is rendesen meg tud csapni, ha nincs is bedugva a hálózatba! :eek2:

okés!!igyekszem óvatosnak lenni
(#) hard válasza saab7 hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Űdv

kénne a sasi száma
(#) saab7 válasza hard hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

hm???
(#) zoz11 válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Rendbe szedtem a tápját meg a kondik nagy részét kicseréltem, volt bent megnyúlt ellenállás azt is kicseréltem , tápfeszültséget beállítottam a helyére, amúgy 200V van írva a panelra. Így most OK is volt minden fesz. De viszont nem igazán akar elindulni, van rajt egy teljesítmény tranzisztor(TIP110) előtte meg egy bc547-es tranyó ha TIP tranyónak összezárom az Emiterét meg a Kolektorát akkor szépen el is indul a cső fűtés meg a sorkimenője. Ezért kéne kapcs rajz hogy el is igazodjak rajta, hogy mi merre hogyan. Ha valaki tudna hozzá az nagyon jó lenne. Pontos típus ORION CTV225M-TX
(#) hard válasza saab7 hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Üdv

A tv hatulján(dobozán) lévö számokat ird le kérlek.
Következő: »»   27 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem