Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az IC 2-11-es lábára a graetz (+) -től mennie kell(ene) egy viszonylag nagy értékű (esetleg két kisebb sorbakötve) pár MOhm-os ellenállás. Nézd meg nem szakadtak-e. Ez a láb azon a néhány MOhm-os ellenálláson keresztül kapja az induláshoz a feszültséget.
Ha ez rendben van mérj a 14-es lábon egy feszültséget. Ha elindul a táp, akkor egy tekercs van - a képeden is látható - az SMPS trafón ami az IC tápját adja a 14-es lábra. Ezen a lábon kellene lennie egy elektrolit kondinak cseréld azt is ne méregesd. Az 1-es és/vagy a 7-es lábakon van egy-egy párhuzamos RC-tag. Az R-et mérd ki a kapacitást meg cseréld pontosan! ugyanakkorára. Sajnos oszcilloszkóp nélkül nehéz ezeket javítani. -szerintem- Üdv.: Zoli PS.: Csak akkor igazak a fentiek ha jól látam, hogy TDA16846 az IC.
Igen az az IC van benne. Hibajelensége zárlatos FET és kiolvadt biztosíték volt. ezeket megcsináltam. Az elkót kicseréltem. A szekunder oldalról lekötöttem a terhelést és 100-as égőt kötöttem rá ha elindul látni fogom. A 2-11 lábakon egyiken 3v a másikon 10v mértem. az összes ellenállás jó mérés szerint beleértve az smd-ket. Elvileg szerintem csak valamelyik smd kondi lehet rossz mert a többi alkatrész jó. Majd a héten veszek bele. aztán meglátjuk. Köszi a tanácsot.
Szevasz B.U.É.K.amenyiben van a trafón fesz.rá mérnék hogy nem-e szakadt a trafo,jártam úgy,és még van egy tekercse a primer oldalon ami táplálja az ic-ét (egy diodán és ellenálláson keresztül amit a képen nem látunk a hütőtöl azokat is mérd meg)a 14-es lábra ahova a kondit kötötted a nyákra,ott remélem nincs zárlat.
megmértem mindent a diódát is.tekercsek nem szakadtak. zárlat nincs sehol. Van viszont egy olyan gond hogy a rajzon az IC 5-ös lábára jön a jel a ocs-tól de ebben a tv-ben nincs bekötve az 5-ös láb mert nincs benne ocs.
Azt az izzót pontosan hova kötötted? Mit kötöttél le és hogyan?
szekunder részen kikötöttem a diódákat igy szabadon maradtak a kimeneti tekercsek. a 115 voltoshoz kötöttem az izzót. Ez a sorvég táptekercse. Én még ilyen tápot nem láttam hogy nincs benne visszacsatolás vagy meg indítójel.
Ezt nem egészen így szokták
Szerintem kösd vissza és nézd meg úgy. A fényképeid alapján nincs visszacsatolás ezért - gondolom - a szekunder oldalon stabilizálják, amit kell a többivel meg nem törődnek. Ellenőrizd a táptekercset és a primer tekercset nem szakadt-e. Az indítást az a 2 db. MOhm nagyságrendű ellenállás intézi, ezért mondtam, hogy mérd meg őket. Az-1-esre szkóppal rá kellene nézni ( LEVÁLASZTÓTRAFÓVAL!!!) Ha nincs műszered az 1,2,3,4 -es lábak kapaitásait mindenképpen cseréld.
Csáó hard!
Én nem tudom, h mit akar még kicserélni, de azt sem tudom, h melyik az a függőleges eltérítő, mivel nem szereltem még tv-t, de azért meg nem akarok annyit sem fizetni, h megjavítsák, így gondoltam arra, h én majd megpróbálkozok vele...bár azt sem tudom, h egy ilyen ic mennyibe kerül, de majd meglátom, h mit tehetek...
Sziasztok
Van nekem egy régi ORION tv-m és nem lehet bekapcsolni, szétszedtem és elkezdtem méregetni és arra jutottam hogy a tápjába lehet v.mi, van a tápja mellet olyan 5Voltos stab kocka ami csak 6 voltot kap, próbáltam állítani a tápjába lévő potin de akkor is csak 1 voltot tudtam húzni rajta, a 33Voltos ágon meg vissza ment a feszültség 30v-ra. És ez a stab kocka viszi a vezérlő IC-ket rajta, van rajta egy panel bel tűzve ami veszi a táv jelét meg indítaná az egészet az rendbe lehet mivel a jelet adja is ki de 5 volt helyett csak 4 jön ott is. Ha valaki esetleg tudna hozzá kapcs rajzot az nagyon jó lenne, az már nagy segítség, vagy esetleg merre keressem a hibát, képet mellékeltem. A tv pontos típusa ORION CTV225M-TX Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Szevasz,azzal kezd hogy a potit tekerd eredeti állapotába ÉS SOHA NE CSAVAGASD A POTIKAT FÖLEG A TÁPBA NE!!!A sorkimenő melett van egy 2,2µF/350V-os kondi érdemes kicserélni ha nem indul akkor a tápba is cseréld ki a kondikat,az 1µF/100V,100µF a táp ic 9 lábán és a100µF/16V(63Vjobb lessz)a táp tranyo bázisa és az ic 7 lába közt találod,szerintem oké lessz csak utánna be kéne állitani a tápot(ha jol tudom 145V) de bekapcsolt állapotban gázos mert a poti lehet kontakt hibás és akkor sokminden elszálhat.Sok sikert.kondik polaritására vigyázni.
Szevasztok!!van egy gondom egy Phillips tv-vel!!
Amikor bekapcsolom akkor a készüléken belül zúgást/sípolást hallok!!szétszedtem és megnéztem hogy mi lehet a baja de nem tudtam rájönni!!Így szétszedve újból bekapcsoltam és a panelon hallottam ezt a zúgást/sípolást a trafók körül!! de lehet hogy nem ott van a gond ezért is kérlek titeket hogy segítsetek ha tudtok!!! Köszönöm előre is és BUÉK mindenkinek!!
Az első képen látok egy ellenállást az szerintem el van égve azt kéne cserélni és az elkókat a tápon az öszeset!
Müködik még?Ha nem akkor a táp megszaladt valószínű!
nem működik csak amikor bekapcsolom akkor zúg/sípol mint állat
Földhurok itt van mit csinálj:
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/foldhurok_avagy_mit_csinaljun...g.html
nem működik csak zúg/sípol!!
és melyik alkatrészekkel lehetnek a bajok??
na van ott az a leválasztó trafó,annak egy oldali lábbai a secunder oldalon vannak,mar megvan a rajzod,merd meg a tobbi feszultseget,megvanak -e?merd meg a pufer kondinál 300volt körül kel lenie,a fenykepen a gratesz diodák lábánál mi az a folt ,égés?van még egy ellenálás ami elég strapán néz ki,egy bizonyos RD18
Akkor fut a táp valószínű és a sorvég lehet,hogy zárlatban is van!Olvass vissza a topicban és az izzós megoldással ellenőrizheted,hogy jó e a tápod!
egyépként rámértem a kisebbik trafóra ami a biztosíték után vagy a mellett van(már nem tom így hirtelen)és a primer ill.szekunder oldalon egyaránt 230V-ot mértem
A sorkimenő trafó az a fekete miről megy a képcsőre az a tappancsos kábel,a sorvégtranzisztor pedíg ott a közelében hűtőre szerelve!De szerintem ha nem vagy tisztában ezekkel akkor ne igen állj neki!Nagyot tud ám ütni
Sorkimenő: A képcső tetejéből kijön egy vastag piros vezeték. Az a sorkimenő trafó, ami ennek a vezetéknek a másik végén van.
Sorvég: A sorkimenő meghajtója. Van egy nagy tranzisztor egy hűtőbordán valahol a trafó közelében, ez lehet zárlatos. Mérés: Nem tudom, hogy pontosan hol mértél, de a primer puffer kondin meg kell lennie a 300V-nak.
Patexatinak igaza van, még akkor is rendesen meg tud csapni, ha nincs is bedugva a hálózatba! :eek2:
Rendbe szedtem a tápját meg a kondik nagy részét kicseréltem, volt bent megnyúlt ellenállás azt is kicseréltem , tápfeszültséget beállítottam a helyére, amúgy 200V van írva a panelra. Így most OK is volt minden fesz. De viszont nem igazán akar elindulni, van rajt egy teljesítmény tranzisztor(TIP110) előtte meg egy bc547-es tranyó ha TIP tranyónak összezárom az Emiterét meg a Kolektorát akkor szépen el is indul a cső fűtés meg a sorkimenője. Ezért kéne kapcs rajz hogy el is igazodjak rajta, hogy mi merre hogyan. Ha valaki tudna hozzá az nagyon jó lenne. Pontos típus ORION CTV225M-TX
Üdv
A tv hatulján(dobozán) lévö számokat ird le kérlek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |