Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Szerintem még senkinek se jutott eszébe androiddal használni. Mintadarabot úgy tudsz szerezni, hogy beregisztrálsz a texas honlapjára, beregisztrálsz, ahol meg kell adni egy csomó adatot, aztán csak kosárba kell tenni amit kérsz és 2-3 nap alatt megérkezik.
Szerintem sem jutott eszébe senkinek androiddal összehozni, mert evidens hogy nem létezik hozzá ilyen driver.
A korábbi kérdésedre azóta gondolom rájöttél a válaszra, a PCM audio data "egység" a számítógép felől usb-n jövő adatfolyamot jelképezi, a 10-14 lábak, ami a "controller" lenne, pedig vagy egy processzor vezérlés ami a különböző üzemmódokat tudja beállítani, vagy egyszerűen fix potenciálra kötve állítanak be egy fix üzemmódot. Ha rákeresel a chiphez tartozó kapcsolási rajzokra a guglival, ez egyértelműen látható.
Üdv. Úgy döntöttem hogy megpróbálkozom én is ilyen eszköz építésével. Kunyiztam a TI-től két PCM2902-es DAC-t, meg is érkeztek rendben. De. Szükségem lenne egy két információra, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy az optikai kimenet működik-e rendesen, illetve lehetséges-e külső tápos megoldással elkészíteni az eszközt. Ha valaki tud válaszolni azt megköszönném.
Szia!
Az optikait nem próbáltam, az 5V-ot pedig egy 'dugasz'tápról is kaphatja csak az usb földje és a táp földje legyen közös
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy ennél a kapcsolásnál: Bővebben: Link , a műveleti erősítőknek milyen erősítése van, amennyiben a megadott értékekkel állítjuk össze a kapcsolást? Köszönöm!
Ez tévedés. Az android beépítve tartalmazza a drivert a szabványos (01h) USB audio interface-hez. Magyarul egy USB OTG kábellel csatlakoztatva, azonnal, minden driver nélkül működik a hangkártya, és szól rajta minden (zene, rendszerhangok, stb.) Természetesen feltétel, hogy a telefon tudja az OTG funkciót. Én ezzel a külső USB-s eszközzel próbáltam: USB hangkártya
és több Samsung telefonnal. Természetesen nem állítom, hogy minden telefonnal és tablettel működik, de amivel én próbáltam mind ment.
Aha. És azokban a hangkártyákban PCM2902 chip lakozott?
Mert itt arról volt konkrétan szó.
Na jó, meggyőztél Azaz meggyőztem magam, miután jobban körülnéztem.
Ezen az oldalon van egy alapos leírás és teljes építési doku a pcm29 családról, és megemlíti hogy kompatibilis a szabványos usb audio kodekekhez, köztük az androidhoz is. Kösz hogy jelezted a tévedésemet
Sziasztok!
Valaki rápillantana a tervemre? A forrasztás tökéletes, a nyák tisztára pucolva, viszont nem ismeri fel a gép..
Elso ranezesre az a 10u az 1.5K mellett soknak tunik.
Masreszt elso korben probald minden csatlakozas nelkul, 1.5K-t pedig vedd ki, hogy ne huzza a vonalat semerre.
Az a kondi maximum 2 µF lehet, az ajánlott értéke 1 uF.
Ha nincs bent az 1k5, egyáltalán nem ismeri fel a gép. A 10u is egy korábbi terven 1u volt, de valahol olvastam, hogy ha nem ismeri fel, akkor oda ajánlott nagyobb kondit tenni. Melyik csatlakozásra gondolsz? Az spdif kimenet? Egyelore nincs bent a trafó, szóval a levegőben lóg az a láb.
Csináltam egy fotót, sajnos ez a legjobb amit ki tudtam hozni. Jól szét van már taknyolva, de zárlat, szakadás sehol nincs, az alkatrészek jó helyen vannak..
Bocsi, de mi a kulonbseg a "nem ismeri fel" es az "egyaltalan nem ismeri fel" kozott?
Egy tippem lenne meg: esetleg a ket lab fel van cserelve D+ es D- ? Probald megmerni kozvetlenul az IC lab toveben (a tokbol kijove) a labakon a tapot es a foldet, valamint a kivant le- vagy felhuzasokat, hogy megvannak-e rendesen. Aztan kivennem az 1M-t onnan es kisebb/nagyobb kondikkal is probalkoznek. Ha mas nincs, betennek egy 1u-s kondit es az 1.5K helyere egy potit es tekergetni/probalgatni... Igy a NYAK-ot elnezve en a helyedben kimernem a ket adatvezeteket, hogy az IC-hez tenyleg eljut-e. A csati masik feletol az IC labaig... A masik, ami gyanus, az a kristaly es kornyeke. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
A win kiírja, hogy nem tudja felismerni az eszközt. Az 1k5 nélkül nem történik semmi amikor rádugom a gépre.
Annyit cserélgettem már a D+ D- vezetéket, hogy feljött már alóla a pad.. Otthon megméregetem újra, de úgy emlékszem minden a helyén van. Megpróbálom az 1M nélkül is, most kondiól 22pf van benne, de 33 is volt már.
Az nem jelent jot, akkor esetleg az IC nem mukodik. Mert barmi, ami terheli a vonalakat, a Win eseten kivaltja, hogy elkezdi keresni az USBs eszkozt. Tehat a ket usb szal vegen akkor nem erzekel semmit, ha nem keres.
Tehat elvileg kell mennie az 1K5 nelkul is, legalabb keresesi szinten. Tovabb nezegetve a NYAKot, nem vagyok memgyozodve, hogy minden lab erintkezik. Nagyon picik a PADek a labak alatt. Szoval amit tegnap irtam, probald a lab toveben a tokhoz minel kozelebb merni a kivant ertekeket. Van masik IC-d? A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Berosálok, rájöttem. A 8-9 láb nem 3,3V-ra volt kötve, hanem az SSPND-re. Mondjuk ezután rejtély, miért nem működött egy másik terv amit innen töltöttem le, és a készítőjénél ment.
Van az ic-n két láb, ahova eepromot lehet kötni, abba kéne valami szaftver amivel látja az android, avagy esetleg ott lehet elnevezni az eszközt. (tehát az eepromból olvassa ki a nevét a win.
Sziasztok! 2db digitális bemenetre lenne szükségem a laptopomon. Hogyan oldható ez meg? Egy időben 2db cd lejátszó sztereo digitális jelét szeretném a laptopon rözíteni USB- keresztül. Fordított konverterből milliószámra találok USB-->SPDIF de bemenetre még csak utalást sem. Kemény 10-ezrekért sem szeretnék hangkártyát venni ha nem muszály. Van erre egyszerű megoldás?
Szia! Két hangkártya is megoldhatja a dolgot, csak a szoftver, amivel rögzítesz, tudjon kezelni két jelforrást egyszerre. Akár a PCM2902 IC-vel is építhetsz ilyet, láttam is ilyen projektet, talán ide a topikba is be lett linkelve. A lényege, hogy egy USB hub, és két PCM2902 volt egy dobozba építve, így lett egy-egy sztereó analóg/digitális bemenet a számítógéphez.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Szia! Igen közben már én is utánnanéztem, 2db PCM2902 + egy usb hub valóban megoldaná a problémám. A szoftver képes több jelforrást is kezelni sztereo esetében az oldalakat külön is két monoként stb... ez nem probléma.
A problémám az hogy a jelenlegi felállásban a rendszer a cd lejátszó analóg jelét digitálissá alakítja a PC feldolgozza majd újra analóg jellé alakítja megy a keverőbe ahol ismét digitálissá alakul majd a keverő kimenetén újra analóg konvertálás következik. Ez tök felesleges a lejátszónak van digitális kimenete a keverőnek van digitális bemenete így a jel digitális formában haladhat végig csak az utolsó lépésben a keverő kimenetén van szükség D/A konvertlásra. A PC-t nem tudom kihagyni a láncból így ehez kell olyan eszköz ami fogad digitális audio jelet. Körülbelül 10-15 ezer forint egy hangkártya amint van 1db digitális bemenet ebből kellene kettő de ennyit nem akarok most rá költeni.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
Tudna nekem valaki linkelni egy nyák tervet ahol minden ki és bemenet megvan? Valami hasonlót szeretnék építeni. 6db RCA csatlakozóval. Potméterek nem kellenek.
Ez itt pl ?
Elég részletesnek tűnik...
Ezt én is megtaláltam de ez már túl részteles a toslink ki és bemenetek a gombok feleslegesek nekem azokat el lehetne hagyni és egyszerüsíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
körülbelül ennek a rajznak kellene a nyák terve
Egyszerűen ki lehet hagyni a felesleges alkatrészeket a nyákról
Sziasztok!
Hibakeresésben kérek segítséget! Építettem korábban több hangkártyát, abból van is egy ami még most is jó állapotban van, akkor tökéletesen működött. Most Windows 7-em van, s kb. 30 próbálkozásból 1x ismeri fel a számítógép, többször nem, pedig régen tökéletes volt. Elolvastam itt sok mindent, gyantát letöröltem amennyire csak bírtam, átforrasztottam az IC-t, stb. de nem javult. Nagy szükségem lenne rá jövő héten, szóval most meg kell oldjam. Ötletek???
Szia!
Szerintem a W7 driver-ével lehet gond. Ha eddig XP alatt tökéletes volt, akkor nem a panelen lehet a hiba. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |