Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   49 / 135
(#) Pityu000 hozzászólása Dec 21, 2013 /

Hali!
Köszi a segítő szándékokat.
Kicsit félek, hogy a víz azért ott tör magának utat mert a szelep bedöglött.
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
(#) zolika60 válasza Pityu000 hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Ha ez a gyanúd cseréd ki. Bár én inkább valami tömítetlenségre gondolnék.
(#) Hp41C válasza Pityu000 hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

A kicsepegő víz rozsdás akkor a tartály szivárog, a megoldás a bejlercsere. Ha a víz tiszta, akkor lehet, hogy csak a fedél tömítése mellett szivárog. A fedelet le kellene venni, a tömítést ki kell cserélni, a vízkövet ki kell takarítani. Érdemes a katód állapotát megvizsgálni és cserélni, ha kell.
(#) evett hozzászólása Jan 5, 2014 /

Sziasztok!
A Hajdu bojlerem(ami kb 10-11 éves) lehet e benne mű anyagcső amin a meleg víz folyik le és lehet e cserélni mert valószinűleg meg van repedve??
Köszönök minden választ!!
(#) ha9pi.feri válasza Pityu000 hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Szia! Nagy valószínűséggel az alaplap lyukas. Az újaknál már nagyon gyenge minőségű a festés. Találkoztam olyannal is, ami 1 évet sem bírt ki, pláne, ha magas hőfokra van állítva a bojler. Sok szerencsét hozzá!
Üdv Feri
(#) mihaly1 hozzászólása Jan 8, 2014 /

Sziasztok!
A bojler leeresztő csövéből türkizes, opálos színű víz csepeg. Mitől lehet ez? Mármint a szín. Valami olasz bojler, nem jut eszembe a márka. Néhány hónapja pucoltam ki és cseréltem az alaplap kivételével mindent, pár napja kezdett el ilyen színű lenni a túlfolyó víz. Előre is köszi!
(#) paller hozzászólása Jan 27, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Ariston pro 100 bojlerem. Vízkőtleníteni kéne, így leengedtem szétszedtem, de a nagy tömítéssel nem boldogultam. Sehogy sem akart lejönni. Lehetséges, hogy ragasztva van? Nem mertem nagyon megtépni, mert hétvége lévén nehéz lett volna másikat szerezni ha elszakad.
(#) levaitamas válasza paller hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Szerintem nyugodtan megtépheted, mert összerakni csak új tömítéssel lesz érdemes.
(#) paller válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Nagyjából ez a tervem, csak mondom megkérdem, hátha tudja valaki, hogy gyárilag oda van ragasztva, vagy csak odatapadt. De más megoldást nem tudok rá egyelőre.
(#) zolika60 válasza paller hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Gyárilag nincs ragasztva.
(#) paller válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Köszönöm, akkor tépés lesz
(#) Zedes hozzászólása Feb 17, 2014 /

Sziasztok,

sztori: Hajdú 120 literes bojler, csak langyos víz van. Víz leenged, alaplap kiszed, vízkő a fűtőszál tetejéig. Belseje kitakarít, új alaplap, fűtőszál, anód, szabályzók. Azóta meleg víz van, de enyhén rozsdás. Látni alig lehet, de vas szagú a víz és egy hét alatt sárgul a kád. Bojler kuka vagy majd elmúlik?
Köszönöm.
(#) mraulajos válasza Zedes hozzászólására (») Feb 17, 2014 /

Hali!
Erős vízsugárral ki kellett volna mosni a belsejét. Igen, - majd elmúlik.
(#) gregorman hozzászólása Feb 24, 2014 /

Sziasztok!
Ötleteket várnék a következőhöz:
1 hónapja felújítottuk a családi 200l hajdú bojlert. Mindent cseréltünk, kivétel anód, alaplap és hőfokszabályozót. Vízkő nem volt sok. Most hétvégén kezdte, hogy csak kézmelegre fűti a vizet. A kontrollámpa ég (végig, amíg a vezérelt jel ki van adva), de nem jut tovább 30-35 foknál. A hőfokszabályozót letekerve lekapcsol, majd ha visszatekerem, bekapcsol. Ilyenkor hallom a fűtőszálat, működni. Valószínűleg szét kell szedni megint, de ez rohadt egy meló, addig ha lenne ötletetek megköszönném...
(#) granpa válasza gregorman hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Lehet, a hőfokszabályzód rendetlenkedik. Zárd rövidre, és figyeld a (víz)melegedést. Nem kell várni a vezérlésre, addig rákötöd a hálózatra.
(#) Hp41C válasza gregorman hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

A melegvíz levezető cső idővel elmálik és kireped, eltörik. Nem a bojler tetejéről áramlik a víz a kimenő meleg vezetékbe, hanem közvetlenül onnan, ahol a helyére beáramló hideg vízzel keveredik. Esetleg a hideg víz beáramlásánál levő ferde terelő lemez hiányzik.
(#) Tomi111 válasza gregorman hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Üdv!
Szerintem meg rossz a fűtőszál. Szétnyílt az oldala , szakadt és a vízen keresztül hallod csak működni. Én mostanában, ha jó a régi fűtőtest visszateszem, sosem cserélem. Az újak nagyon ócskák. Bóvli maszek gyártmány mind!
Esetleg ellenállásmérővel mérjél rá. Húzd le róla mindkét vezetéket és mérj a kivezetései és a test között! Ha bármekkora ellenállást mutat, akkor rossz! Üdv! Tomi
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
(#) erbe válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Idézet:
„A melegvíz levezető cső idővel elmálik és kireped, eltörik.”

Ez kb 100 év. Te ilyen öreg lennél?
Én még ilyennel nem találkoztam, mert én még csak 61 éves vagyok.
(#) Hp41C válasza erbe hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Miután a régi bojlerem kilyukadt és kénytelen voltam 3 évvel ezelőtt egy új 120 l -es Hajdut feltetetni, tavaly örömmel tapasztaltam, hogy csak kb. 10.. 15 liter melegnek mondható vízet lehetett felhasználni naponta. Bojler leeresztésekor már gyanús volt, kb. 100 liter forró vizet tudtam felfogni vödrökben. Bojler tisztítása során a vízkőben érdekes állagú darabok is voltak. Mint kiderült a meleg víz levezető műanyag cső darabjai voltak...
Egy másik bojlerben olyan gyengén volt felerősítve a terelő lemez, hogy a tisztításkor letört.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
(#) erbe válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Na ennyire fiatal meg én nem vagyok.
(#) gregorman válasza Tomi111 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Nálad a pont.
Rámértem, szétszedtem és cseréltem a fűtőszálat. A régi -ahogy mondtad-, gyönyörűen szétnyílt. Úgy kellett kitépni a lyukból. Ment vissza a boltba.
Ellenben létezik olyan, hogy a vezérelt HF vevője néha kihagy? Vagyis egyszer rákapcsol, egyszer nem? Mert figyeltem, hogy mikor kapcsol és kétlem hogy ilyen hektikusan adnák ki a jelet... Volt éjszaka amikor semmi nem jött, máskor meg rendesen.
(#) zolika60 válasza gregorman hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

A kapcsolás lehet elég "hektikus" is, mert az attól függ, mikor jó a szolgáltatónak. Neked csak azt garantálja, hogy egy napon belül (ha jól emlékszem) nyolc órán keresztül rendelkezésedre áll a kapcsolt áram. Nem tudod otthonról eldönteni, hogy hány erőmű milyen teljesítménnyel táplál a rendszerbe és ehhez képest hogyan alakul az össz fogyasztás. A kettő közti különbséget próbálják kiegyenlíteni ezzel a rendszerrel.
(#) gregorman válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

A rendszert értem, csak azt kétlem hogy van olyan éjszaka (mondjuk 10-től reggel 6ig értem) mikor nem adja ki legalább 2-3-4 órára.
Ettől eltekintve a HF doboz működhet össze-vissza?
(#) zolika60 válasza gregorman hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Szerintem nem működhet összevissza.
(#) granpa válasza gregorman hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Tégy rá néhány napra egy órát, -amit a vezérelt áram működtet-, akkor kiderül, hogy megkapod-e az adagod, és milyen ütemben. Lehet, hogy elkajszult a vevőd.
(#) Ctrs40 hozzászólása Márc 16, 2014 /

Sziasztok

Lenne egy nagy problémám!Hajdu 120 bojlerről lenne szó, az alsó burkolatból csepegett a víz!
Levettem és azt látom, hogy a fűtőszál mellett szivárog a víz nem nagyon ,de szemmel láthatóan csepeg!Mi lehet ennek az oka ! Ha kérhetném a mielőbbi választ mert félek, hogy áramütés is lehet a vége!!??
SOS
(#) Bakman válasza Ctrs40 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

A fűtőszálnak is van tömítése, talán az fáradt el. Szétszedés nélkül nem lehet szakszerűen javítani.
(#) Ctrs40 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Ez okozhat áramütést??
(#) Ctrs40 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Szóval ameddig szerelő nem látja ,lehet használni (fürdés,zuhanyzás stb)??
(#) Bakman válasza Ctrs40 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Biztosabb az, ha a fürdés/zuhanyozás idejére a fogyasztásmrő óránál lekapcsolod a bojler kismegszakítóját. Ha van Fi-relé, akkor is.
Következő: »»   49 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem