Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrovezérlő vezérlése interneten keresztül
Lapozás: OK   1 / 1
(#) telekom_robi hozzászólása Márc 9, 2013 /

Szevasztok!
Szeretnék építeni egy rendszert, amit interneten keresztül tudok vezérelni. Szeretnék egy web oldalt amelyen keresztül vezérelhetem ezt a rendszert. Nem muszály a világhálón keresztül tudjam vezérelni, elég lenne csupán, ha a számítógép és a központi egység közt tudnék egy Ethernet kapcsolatot kialakítani. Hogyha van esetleg ötletetek, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani, kérlek osszátok meg velem. A probléma tagoltan:
- összeköttetés a mikrovezérlő és a hálózat között
- a hálózat kialakítása: milyen eszközt használhatok az adattovábításhoz?
- felhasználói felület a számítógépemen: web oldal, valamint az, hogy hogyan oldhatom meg azt, hogy a web oldal tudjon kommunikálni a mikrovezérlővel.
(#) GPeti1977 válasza telekom_robi hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Bővebben: web controller

Én is összeraktam működik.
A web oldalt az enc28j60 állítja elő, csak egy böngésző kell, bár nekem a pc-t volt a legnehezebb beállítani. Adattovábbítás rendes lan kábelen keresztül.
(#) _vl_ válasza telekom_robi hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Alapvetően az az eldöntendő kérdés, hogy mi a célod.
Ha a tudás megszerzése az elsődleges cél, és csak mellékesen készül is valami eredmény (azaz nem fáj, pl. ha csak 1 év múlva készül el a "mű" ), továbbá nincsenek konkrét elvárások az végeredményt illetően (nem baj, ha kicsit véres a torka), akkor válogathatsz a mindenféle ENC28J60-ra épülő megoldások közül, szinte bármilyen mikrokontroller családhoz lehet illeszteni.
Ha a végeredmény a cél, és nem azzal akarsz hónapokat elszüttyögni, hogy hogyan kell az Ethernetet meg a TCP/IP-t megvalósítani, meg a pici mikrokontrolleres megoldások milyen korlátokkal rendelkeznek, és azokkal hogyan éljél együtt, akkor veszel egy olyan Wifi AP (vagy nem Wifis) router készüléket, amire dokumentáltan egyszerű Linuxot rakni és van rajta USB host interfész (pl. TP-Link WR1043ND, Asus WL500g Premium, de biztos vannak olcsóbb modellek is), pakolsz rá Linuxot (pl. OpenWRT-t), választasz egy USB-t tudó mikrokontrollert, és egy nagyságrenddel leegyszerűsítetted a feladatot (Ethernetről USB-re). Extra előnye ennek a megoldásnak, hogy még az AP/router funkcionalitást is tudod használni, és persze rögtön lehet is rákötni az Internetre, egyfüst alatt az is meg van oldva.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) sirály12 válasza telekom_robi hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Ha olcsó kell, akkor egy enc18j60-as modul (5$) és egy megfelelő pic.

Ha sebesség is kell. akkor egy pic32mx795 + egy dp87848-as modul ebay-ról. Együtt (adapter 3$, PIC32MX795F512L 13$, DP83848 modul 16$) 30$ és sima szalagkábellel összedrótozod. Gyári demót felrakod, beállítod örülsz. Vagy csinálsz hozzá egy panelt, ami tartja a cuccokat, ez elegánsabb megoldás.
(#) Matt hozzászólása Nov 10, 2013 /

Szia! Én a minap csináltam egy sokkal egyszerűbb (kinek mi az egyszerű) megoldást. Fogtam egy linuxos routert, aminek van rs32-je, felraktam rá egy openwrt-t, majd a ser2net nevű progit felinstalláltam rá. Ez egy soros port proxy. TCP socketen csatlakozol a megadott címre, és küldöd az adatokat, majd ez a ser2net kitolja a router soros portjára az adatokat. Ugyanez a visszairány. Nyilván az rs232 pedig könnyen feldolgozható akár egy 16f877-el, vagy bármilyen uC-vel aminek van UART-ja.

Üdv
(#) llaczo hozzászólása Feb 10, 2014 /

Sziasztok.
Szeretnék készíteni egy a képen lévőhöz hasonló kijelző táblát csak 7 sorosat. Ez még könnyű lenne de én úgy képzeltem hogy belső hálózaton keresztül, valamelyik számítógépen lévő pici programról módosítanám.
Nem tudom van e valakinek már ehhez hasonló kész terve?
Előre is köszönöm. Üdv

kijelzö.jpg

(#) Matt válasza llaczo hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Hi. És melyik résszel van gond?
(#) llaczo válasza Matt hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Szia.
A hálózati résszel.
Pillanatnyilag az a terv hogy egy PIC EEPROM-ja tárolná a számokat és küldené a kijelzőnek.
Ameddig nem oldódik meg a hálózati rész addig távirányítóval menne a dolog.
(#) Matt válasza llaczo hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Szia! Esetleg keress meg privatban.
Üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem