Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Igen erre gondoltam és ki is probáltad ? Én olyan ember vagyok aki megprobál segíteni és nem gerjeszteni itt feleslegesen a levegőt meg össze vissza irni minden fajta topikot , minden legyen egy helyen és mindenki akik keresi meg fogja találni.Szerintem meg egy labortáphoz tartozik az hogy honnan építed fel és hogy kell helyesen megépíteni, nem az alapokat kell itt elsajátítani, fel kell tudni ismerni egy tranzisztort és tudni is illik hogyan működik mert az áteresztő fokozat fő eleme.Egy műszer bekötése és helyes használata alapokhoz tartozik, még az is hogy én helyesen írjak.Végi olvasva amit írtál el kell dönteni mit akkarsz egy kijelző és ami mutatja mindkét értéket és lemondasz a kapcsolóval átíthatóságról? vagy 1 db műszer és 2 dolgot mérsz vele kapcsoloval? vagy külön külön műszer és minden egy időben látsz csak van e elég helyed a dobozba hogy mindkettő elféjen?
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Elnézést kérek mindenkitől a helyes írási hibáktól de hiányos a billentyűzet működése és néha kihagy gombokat, cserélni fogom.
Köszönöm a válaszodat...és a segítő szándékot is ! És bocs, de most nem reagálok hosszabban...
A forrasztási oldalon a vezetősávok közt sok a gyanta. Ezt nem ártana lepucolni, mert okozhat érdekes működést, ugyanis van vezetőképessége.
Javasolnék egy óvatos kapirgálást, hogy ne nagyon karcold össze a nyákot, aztán egy fogkefés aromás higítós lemosást.
Jogos. Valamint tuzetesebben megtekintve a fotokat feltunt, hogy a meropanel nincs biztositva mechanikailag, az egeszet csak a csatlakozopontok forrasztasai tartjak, pedig ott a furat, azaz valoszinusitem volt tervezve oda L profil ami tehermentesit.
Helló! Schnitt: a forrasztógásból kicsapódó gyanta mérésbe való késést nem okoz csak mérési hibát az átmeneti ellenállás. A panelt kapirgálás helyet mossa le normálisan.Az aromás hígító nekem nem vált be !!
Saggitarius: A mérőpanelokat a négy csavarponton elég felcsavarozni nincs akkora súly ott hogy leszakadjon.
Én kaparást ÉS lemosást ajánlottam, mivel ha a nagyját lekaparja, kevesebbet kell lemosni.
Nálam bevált az aromás higító, azért mertem ajánlani. Mit értesz normális lemosáson, és szerinted ez miért nem normális? Egyébként nem írtam, hogy a mérési késést fogja megoldani a tisztogatás, csak feltűnt, hogy sok a gyanta, és ez engem már tréfált meg ennél a típusú led kijelző meghajtó IC-nél.
A gyantára már én is gondoltam, de aztán elvetettem ezt, mert eddig gond nélkül működött, pedig akkor is ennyi gyanta volt...
Na, de ha le is kaparom a gyantát, akkor hagyjam, hogy ott vigye el a korrózió a rezet?
Én végig szoktam ónozni vékonyan pákával a vezetősávokat. Aztán mikor az alkatrészek a helyükön, akkor egy alapos takarítás, mosás, és se korrózió, se gyanta.
Ha jót akarsz akkor a kimenőkapcsokon ellenőrzöd a feszültséget!
Nesze nektek, lesúroltam a gyantát, erre föl most a feszültségmérő semmit sem mutat, csak egy 1-est az első kijelzőn, meg a megfelelő helyen a pont világít. Az árammérő viszont szépen működik. Ja, és a táp továbbra is szépen szabályoz. Na, ez most mi a fene???
Az "egyes" a túlcsordulást jelzi. A műszerre jutó feszültség nagyobb mint 200mV.
Igen,ezt is tudom, ez olyan mint a multimétereknél. Csak ez semmi világos, mert az előlapra felcsavarozva, tehát semmit el nem mozdítva takarítottam meg...
Céloztam rá én is, és mások is, hogy mert szándékosan nem változtattál semmin, az még nem zárja ki a véletlen módosítást.
De néhány mérés hamar behatárolja hol kell a hibát keresni.
Rendben van a feszültség a kimeneten. Gondolod hogy valami tönkre mehetett? Mert amúgy hibát nem tapasztalok.
Ez nem célzottan neked csak nem akarok ezért új hsz-t. Még az áram méréssel kapcsolatban arra gondoltam hogy: mi lenne ha nem a kimeneten mérném az áramot, hanem ott ahol a labortáp megkapja a tápfeszt, az áram mérőt a negatív ágba kötve tudnám mérni a feszültséget is a kimeneten mert akkor a földponthoz tudná viszonyítani a műszer a feszt is. Lehet hogy kalibrálni kell majd a műszeren hogy a kapcsolás fogyasztását ne mérje bele. Ez így működhet? mert végül is így a labortáp működését nem nagyon befolyásolná az a kis 0.01ohm-os sönt. Aztán lehet tévedek. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
Nem a feszültség mérésére céloztam hanem arra hogy ott kell az elektronikának figyelni ! A digitális mérők bekötését már kiveséztük ( vagyis kivesézték mások mert én az idősebb generációhoz tartozok és kitartok az analógok mellett) és találsz itt a topikban megoldásokat csak a táplálásukra figyelj mert nem mindegy hogyan készíted de azt hiszem hogy az is le van írva .
Szerintem nincs kedve mérni, már előző oldalon is kapott tippeket. Csak azt nem tudom, mire vár, hiszen magától nem fog megjavulni a tápja. A hibát viszont még mindig nem tudjuk behatárolni. Át kellene kötni az elvileg jól működő áram mérő műszert a feszültség osztóra. Vagy csak simán multiméterrel rámérve is kiderülne a turpisság.
Az a baj hogy ö igazolta azt hogy neki működik csak nem dobozolva.Bővebben: Link Most írjam azt hogy dobozolás közben valamit elkötött? mert biztos. De ha végig nézed a videót akkor látod hogy fesz és áram jól dolgozik (ha hitelesítve van a műszer).
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
De a feszültség kijelzés résszel gondolok vannak. Lassan reagál a kijelző, most meg már túlcsordulást mutat. Két lehetőség van, ami elromolhat, 1perces multiméteres méréssel kideríthető.
Itt a táp hibája, most már megjavult a túlfesz. Hozzáteszem, magától. Na, erre varrjatok gombot.
Mivel takarítottad le a panelt?
Lehet, hogy visszamaradt oldószer miatt jelentkezett a túlcsordulás, átmenetileg kissé vezetővé vált a nyák. Teljes kiszáradása után viszont jó lett.
CHZ gondolatában van ráció, igaza lehet. Egyébként az ónban lévő "egyebek" nem problémásak önmagukban. Akkor van a baj, ha kicsit megégnek, elszenesednek, vagy esetleg beléjük ragad valami, ami vezet, vagy vezethet.Ezeket a hatásokat lehet kizárni ha mindent lemosol
Ha el tudunk szakadni attól, hogy minden jó, de mégse jó, akkor azt javaslom, tegyél a tápegység kimenetére egy terhelést (mondjuk egy izzót), és így is próbáld ki. Ha jó helyre tapintottam, akkor ez "megoldja" a gondot. A jelenség olyan , mintha a kimeneten lévő kondi lassítaná a reakciót. Ide nem kell nagy érték, bőven jó egy 1-4,7uf nagyságrend. (A kondi valójában nem a kimeneten van, hanem az új verziós panelra már ráterveztem.)
Sziasztok!
Szeretném megépíteni az Alkotó féle labortápegységet a panelmérőkkel és a ventilátor szabályzással. Feltudná valaki rakni a doksikat hozzájuk? Köszönöm! szebee
Egy kicsi "mozgas" senkinek sem art........!
Az oldal tetejen is ott a kereso. Hasznalata dijtalan es fajdalom mentes! XD A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Köszönöm!
Igen, az biztos! Kerestem én meg kerestettem is, de ilyen struktúrában nem tudtam kilistáztatni a hozzászólásait. Az egyiket igazság szerint meg is találtam de ez így tökéletesebb!
Akkor tanultunk megint valamit.
Hasznald egeszseggel a talalatokat. S ha elakadtal ne restelj segitseget kerni. -- szerintem lesz ki segitsen --
Mindig tanul az ember valamit. De azt még most sem tudom hogy kell így kilistáztatni valakinek a hozzászólásait. Namind1.
Átnéztem a 9 oldalt de a panelmérőhöz nem találtam csak a dupla kivitelt dupla kijelzőkkel. De lehet csak én siklottam át fölötte. Megvan esetleg valakinek az SE szeparált kijelzőkkel? A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Sziasztok!
Alkohollal mostam le a panelokat, és ahol sok volt a trutyi, ott kapargattam is. Most 60W-os, 24V-os izzókkal teszteltem, szépen lehet minden téren szabályozni, de mind a kettő kijelző késik továbbra is. Az összes alkatrész eredeti, a kapcsolás alapján van beépítve.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |