Fórum témák
» Több friss téma |
Tehát adott tx-32lxd60 törött l5edd8q0019 kijelzővel (a tv adatlapja az előző hozzászólásomban, nem tudom,hogy segít-e.?) Van továbbá egy olcsó lta320w2-l14 teljesen épp kijelző. A kérdésem annyi hogy a tv jó lesz-e az új kijelzővel? Bocsánat ha nem voltam érthető elsőre!
Mindkettő LTA320W2, de a törött az L13, amit vennél az L14. Nézd meg a doksikat, LVDS feszültséget, inverter feszültséget,c satlakozót keress, de elég valószínű, hogy jó lesz.
Üdv mindenkinek.
Nagy segítségre lenne szükségem. Adott egy Toshiba 32WL58P LCD tv. A hiba, konnektorba dugás, vagy bekapcsoló gomb megnyomása után az, hogy a 2 db relé egymás után meghúz majd pár másodperc múlva elenged és ez nem változik. Az STRW6765 cserélve lett. A 12V, 32V, 20V, 5V megvannak, a 24V és a 30V nincs meg, amit at STR-Z4479 vezérel, most erre gyanakszom. Mivel gyorsan kellett volna ezért cseréltem már az elején az STRW-t és nem is nagyon méregettem, mert ez a hiba áll fenn a legtöbbnél, netet böngészve így most eljutottam oda, hogy méricskéltem, meg visszavezettem a sávokat. Találtam egy fórumbeli írást is: "Ellenőrizze a készenléti feszültség az alábbiak szerint: 20v vonal = 18,5, 32V vonal = 31,5, 12V-os vonal = 12V Teljesítmény = 2,99, teljesítmény Sig = 0,01, védelme = 0,030, AC Det = 3.5, 5V = 5,1, 24V = 0 , 30 = 0 " ez nem tudom mire vonatkozik, de ezeket is megmértem, mármint a Power (teljesítmény fesz)-t a power sig a protect és az ac dect-et is, ezek közül a power és az ac dect fesz egyezik, a többi 2 az 0V. A multi csak egy - t dobott ki a nullák elé. Közben kerestem egy rajzot is, ezt mellékelem. SM Előre is nagyon köszönöm a segítségeket.
Szia. nem melegszik semmi.De attól még nincs kizárva. ha cof zárlat azzal mit lehet kezdeni ?
sziasztok van egy hunday lcd tv ami hibajelenségként azt produkálta elöször ,hogy a kép nem vilant föl bekapcsolo gomb hatására de a power világitott pirosan és át is váltott zöldre csak kép nem jött be csak ha meleg volt bizonyos alaplapnál ezt sajnos a macska okozhata mert a tv szelőzöén csücsült mindig és nem szelözött a teteje lefotoztam hol volt elöször a gond ott jó pár kondi pupos ötletek de viszont meleg hatására a tv ment tökéletesen hang viszont nem volt rajta etöl eltekintve most jelenleg besem kapcsol már valami pukant egyet és kikapcsolt szoval ötleteket várok és honan tudok venni ilyen kondikat hozzá??
Összes elkót cseréld szekunder oldalon, hűtőborda alatt van pár Kiforassztod egyben a bordát meg a rajta lévő összes fetet és diódát, fejből már nem emlékszem mik vannak rajta
Én mindig így csináltam ezt a fajtát. Kérdés mi pukkant, végig kéne méregetni azért nincs e valahol zárlat vagy szakadás. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
szia oké megprobálom az addig könyü is lessz kiforasztani de honnan tudom meg pontosan milyen szerezek be és honnan a kiforasztot dolgoknak helyére??
ezeket most véltem fölfedezni képek nemtudom menyire látszik de szerintem ezek szét folytak
Az a szürke cucc csak ragasztó. A kondikon pedig ott vannak az értékük és feszültségük, csak össze kell írni és meg kell venni.
Csak akkor kell kiforrasztani a kondikat, hogyha meg lesz az új, mert a végén nem fogod tudni hol melyik volt. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Sziasztok.
Nekem olyan problémám lenne hogy a Philips márkájú 32pfl3605/12 szériájú LCD tv. Többszöri áramszünet hatására még lélekjelenlétet sem hajlandó mutatni. Eddigi áramszünetek alkalmával ha kihúztuk az elosztóból és vártunk pár órát helyre jött és üzemképes volt. A mostaninál viszont már semmire sem reagál, ha bekapcsolnánk még készenlétbe sem kapcsolható. Ha valaki tudna pár ötletet mondani kezdésnek azt megköszönném.
Én a PFC-t nézném meg kezdetnek, de előbb szét kellene szedni és belekukucskálni, hogy tápfeszek vannak-e stb. Csak ezek után tudunk segíteni.
Üdv mindenkinek!
Erre tudna esetleg valaki megoldást, vagy tudna esetleg valaki segíteni? Előre is nagyon köszönöm.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy samsung le26a330 tipusú lcd tv-m.A hibajelenség a következő:Bekapcsolásnál kb 1 másodpercig szemcsézik a kép,utánna megfagy.Ha antennát dugok rá akkor,bekapcsolásnál fehér foltot ad,semmi kép,viszont a hang megy folyamatosan.Az lenne a kérdésem,hogy alaplap rossz e vagy a tápegység.
Vagy a szokásos chimei kijelző hiba. Bővebben: Link
Nem tudom,hogy valoban ez a hibája.Lefagyhat egyszerüen a kijelző?Mindenesetre rakok fel képet,hátha úgy egyszerübb.
Eddig szemcsézett a kép,és közben kiirta hogy hányas csatorna,és ott fagyott le.Mostmár csak ezt a képet adja,és nem reagál semmire.Ha antenna volt benne akkor adta ezt a képet amit felraktam,de közben ment a hang.
Ez a hibája. Ha a kijelző frissítése leáll, akkor tarja a képet ameddig meg megmarad benne a fesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Ok köszönöm a segitséget.Rámentem a linkre amit irtál,viszont nem tudom letölteni az oldal által megadott átkötési rajzot.amivel megjavithatom a kijelzőt.Tudnál nekem ebben is segiteni?
Meglett a fájl.Mostmár tanulmányozom,hogyan álljak neki.
Udv mindenkinek ! , Egy kis erdekessegel fordulok hozzatok .
Egy Panasonic TX-L42U3E Tv rol lenne szo . Aminek szerintem tonkrement a HDMI resze , mivel ott volt megsulve minden alkatresz (azt hiszem hogy a HDMI kabel zarlatos volt/lett ) , a tv-t megnezte egy eleg erdekes "szakerto " is , aki csak szepen kiforasztott egy-ket alaktreszt mivel azt gondolta hogy igy , hatha elindul , de nem . Igy a tv az en tulajdonomba kerult A problema : Miutan feszultseg ala teszem , semmi nem tortenik , a jelzo LED sem gyul ki . Mellekelek egy par fotot is , hatha segithettek hogy mit es miket kene forasszak hogy legalabb a tv beinduljon . En azt gondolom hogy a tap reszel nincs baj .. de hatha van javaslatotok hogy hol es miket kene meregessek hogy ez biztos legyen . Esetleg ha csak a tap resszel teszem feszultseg ala , vagyis az elektronika panelt kiszedem , torteni-e kene valaminek ? A tap kodszama : TZRNP01NSUB vagy TNP4G498 (a 2 kozul az egyik) Az elektronika : TZRXF01PFUEM A kijelzo : LC420WUN 1.kep : a tv 2.kep : az elektronika resz 3.kep : tap 4.kep & 5.kep : az elektronika resz mindket oldala 6. kep : felso oldal (HIBA) 7. kep : also oldala (HIBA) Ha valakinek van otlete hogy mit kezdjek vele ettol a pontbol , nagyon megkoszonnem . A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Ha egy bemenetet rövidre zársz, az nem csinál ilyet, itt vagy villámcsapás történt, vagy be volt dugva mindkét ketyere és valamiért nagy potenciálkülönbség volt köztük és kisült miközben bedugták a HDMI-t. Ez a main-t cserélni kell, jó eséllyel megdöglött az a processzor is amire a csatlakozó volt kötve.
Idézet: „En azt gondolom hogy a tap reszel nincs baj ..” Ezt nem gondolni kell, hanem megmérni, hogy van-e egyáltalán készeléti feszültség. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Igen megdoglott azis a szamitogepem grafikus kártyája ment szemetre , mind a ketto egyszerre .
Szoval ezzel mar ne is kinlodjak ? Vagyis nem tudnam sehogy megjavitani azokat a hibakatt ? Nem nagyon lenne most amibol vasaroljak egy uj main-t Semmi otlet ? esetleg vissza rakni uj ellenalasokat a hianyzo hejrol es az a baj hogy ott volt egy 8 labu smd ic is .. na azt nem tudom hogy mi volt Es a tap resznel .. mit merjek ? es hol ? otlet ? A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Azok az ellneállások, csak a tünetet képezik, az ilyen lap gyári javítására sincs sok esély, nem ám házilag.
Idézet: „Es a tap resznel .. mit merjek ? es hol ? otlet ?” Nem bántani akarlak, de ilyen tudással, maximum ledes villógót lehet építeni, nem LCD tévét javítani, hagyd, mert jó vége nem lesz, ha turkálsz benne.
Sziasztok!
Van egy grundig 81cm-es vision 3 32-3821 lcd tv-m! Azt szeretném megkérdezni hogy mitől lehet az hogy a képernyő alsó 2/3-a homályos sötétebb, a képjelenetek lassan váltanak, ha számítógépre kötöm és pl az egeret mozgatom akkor is még látni egy pici ideig ott ahonnan elhúzom tehát mintha le lenne lassulva! Előre is köszönöm a választ!
Már csak az a kérdésem,hogy minden pontot össze kell kötni,vagy csak elég azt az egyet amit a rajzon mutat?
Attól függ, hogy melyik szakadt, vagy nyúlott meg, nekem elég volt egyet átkötnöm és megy a kijelző.
A gond az,hogy az első panelen a pedet felszakitottam.a másodikra kötöttem,ez igy jó?
Tehát mind a 3 oldalso kis panel ugyanaz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |