Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat! Idézet: ...De van, csak nincs engedélyezve a hibák és hiányosságok miatt. Ez viszont ne tántorítson el. Hajrá! „Olyan cikk amit kezdő írt még úgyse volt”
A plexit ha melegíted meghajtható. A legvastagabb, amit hajtottam 8mm volt. És fagylalt tölcsértartó, lett belőle. Igaz 4. próbálkozásra. Vékonyat könnyebb hajtani kanhal huzal kb:0,6mm hajtás helyén ráteszed és melegíted. Ha nagyon meleg a huzal, olvassza. Ha hideg törik a plexi. és várni kell míg a teljes vastagsága átmelegszik. A legjobb, ha szabályozható táppal csinálod először kis feszültséggel kb:50°C legyen a kanhal huzal, majd emeld a feszültséget. A huzal, végig fekete meleg legyen. Ha izzik, megolvassza a plexit. Hajtásnál a plexi visszarúg, miközben hűl. Ezért 90°alá hajtsad, kb:85-87°.
A számlap és üveg közé vezetném a fényt. A másik ha meghajtod a plexit és akkora mint a számlap, bele gravírozod a vonalat és a számot. És a plexi élét megvilágítva, a fény a gravírozásnál fog, ki lépni. Sajnálom, a kloroformra beszerzés tekintetébe nem gondoltam. Nekem, a vállalat szerzi be. Van méreg kezelői vizsgám, de ez nem jogosít fel a vásárlásra. Csak, és lehet, hogy a vállaton, belüli használatra jó.
Csak tervezgetek még, semmi említésre méltó. Inkább beszéljünk arról, hogy ki mit épített.
Azért kösz a választ, megkísérelem beszerezni majd.
A hajlításhoz még egy jótanács: A gázsütőben felmelegítve egészen képlékennyé válik a plexi, és így könnyen hajlítható. Hátránya a módszernek, hogy kell egy "sablon", amire rá tudod igazítani. Utána hideg vízbe mártva gyorsan visszahűl, és megtartja az alakját.
Ebből bizony már van cikk, íme..
Én csak új nyákot terveztem hozzá kisebb és kevesebb leddel, azt felrakhatom..
Elkészült a "tranzisztoros" erősítőm előerősítő és hangszínszabályozó panelje. Jó móka volt megépíteni és főként tesztelni.
A nyákot hogy készítetted? Nagyon szép lett. Gondolom vasalással ugye?
Szép, precíz munka.
Csak gratulálni tudok hozzá
Előre lakkozott panelt szoktam venni, azt 100% sikerrel lehet előhívni.
Köszönöm szépen!
Kicsit off de bocs. Hol és menyiért lehet kapni előre lakkozott nyákot. és milyen méretben?
A szokásos minőség!
Szia!
Még a korábbi műveddel kapcsolatban, megtudhatnám hogy hol lehet ilyen dobozt kapni, vagy valami apróhirdetésből szerezted? Nagyon tetszetősek a munkáid..
Hello!
Köszönöm! A kiszuperált dobozt apróhirdetés útján vettem.
A panelt itt szoktam venni. Az elkészítésről pedig itt írtam (remélem hasznos dolgokat). Nagyon egyszerű és megbízható otthoni amatőr módszer. Az igaz, hogy nem olcsó, de a levilágítóhoz egyszer kellett megvenni a dolgokat, és megnyugtató, hogy garantált a siker. Az oldatokat is többször fel lehet használni.
Sziasztok!
Szeretnék egy vezetékes halradart átalakítani, rádióssá. Több forumun próbálkoztam, tanácsot kérni. A válaszok után arra a következtetésre jutottam, hogy ha ebbe magam vágok bele, akkor a végén kukába kerül a radar, a megvásárolt alkatrészekkel együtt. Tudnátok-e olyan "varázslót" ajánlani, aki ellenszolgáltatásért fejében meg tudja oldani a problémát?
A nyák első osztályú, a beültetés is nagyon gondos. Hogy némi kritikát is írjak, ami gyakorlatilag inkább az én ízlésemet tükrözi, nekem nem tetszik, ha állnak az alaktrészek a panelen!
A másik javaslat, hogy ha ilyen gyönyörűen tudsz nyákot készíteni, érdemes lenne SMD alkatrészeket felhasználnod. Nem csak a kis méret miatt(bár az is előny), inkább az ár(kisebb panel(!), olcsó alkatrészek(legalább is nem drágábbak), és a tranyóknak nem feltétlenül kell SMD-nek lennie, mert a sima tranyót is lehet felületszerelni, vagy simán is)), és a szépség, profi kivitel miatt. Kiemelem, hogy ez a kivitel is gondos és profi, de lehetne még inkább az, egyértelműen csak választás kérdése nálad, nem a képességeké! További jó kedvet az építéshez!
:finom:
Nagyon szép lett, le a kalappal!
Az első kép az előhívott panelról készült...
Nagyon szép munka!
Köszönöm a hozzászólásokat!
:integet2: Megosztanék egy Transmission Line hangdoboz építéséről készült képeket. A végleges verzióban a hangváltót kicseréltem, valamint rájöttem, hogy a szép hangzáshoz ezek a hangszórók nem igazán megfelelőek (papír membrános hangszórókkal teltebb, vidámabb hangja van és meggyőzőbbek a mély hangok is). Kevlár: falbontó basszus. Papír: mennydörgő basszus. :yes: Ennek ellenére viszonylag jól szól. Otthoni zenehallgatáshoz - nagyobb szobában - megfelelő. Link
Kösz a segítséget! A levilágításos technikát én is ismerem már régóta így készítek paneleket. De én megam viszem fel a fotólakkot a panelra. Csak kiváncsi voltam menyivel drágább az előre lakkozott panel mint a normál
Idézet: „Megosztanék egy Transmission Line hangdoboz építéséről készült képeket. ....” Huuu 3utas TL doboz :eek2: nagy faba vagtad a fejszed! Mi alapjan meretezted a dobozt? Merted a hangszoro parametereket? Merted a dobozban hogy viselkednek a hangszorok? Atvitel? Impedancia menet? Hogy csillapitottad a doboz belsejet? Mi alapjan keszitetted a valtot? Es lenne meg jo nehany kerdesem ...
Hello!
Az eredeti terv az 1991-es RT évkönyvben található. Ebből merítettem ötletet. Mivel a megadott hangszórókat nem lehetett (vagy nem állt módomban) beszerezni, ezért próbaképpen a 30cm-es mélynyomóhoz megnöveltem a méreteket és összeraktam a dobozt mindenféle tervezés és méretezéssel kapcsolatos számítások nélkül Somogyi hangszórókkal, videoton magassugárzóval. A csillapítás kb. 5cm vastag hangszigetelő szivacs. Szerencsémre nagyon jól sikerült. Gyönyörű hangja van! A képeken látható doboz gyakorlatilag ugyanaz, csak más hangszórókkal.
Nah hát akkor én is felteszem a saját készítésű 2db "Rutse" ládámat ami SAL MEGAVOX gyártmány és én nagyon meg vagyok vele elégedve,3 éve hajtom 2x400w-os épített erővel és non bírja!! !2db elvileg 4 utas de kettő becsinálva a hangszórók "kicsi" teljesítménye miatt!így DP35-ös magasak és SRP 3040-esek vannak benne!Meg 2 db kb 60w os hang"fal"kis piezzo+SR1620,de ez meg sztem minőségben szépen szól!!!Ezeket én csináltam!ezem van még nayon kezdő vagyok! Kommenteket kérnék :yes:
Üdvözletem!
Fel tudnád tenni azt a leírást ami a képen van? Nagy szükségem lesz nemsokára 1 szinuszgenerátorra, de sajna az az ujság nincs meg nekem.
Sziasztok!
Én egy robotot építetem . üdv: Laci |
Bejelentkezés
Hirdetés |