Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Zoli, a Te munkáidtól mindig sárgulok.. Gyönyörű, mint a többi!
![]()
Köszönöm, minden eddigi próbálkozásom tanulságot is hozott, szerintem ezzel mindenki így van.
Én is így vagyok vele, és most örülök igazán, hogy nem építettem meg minden tervemet 2-3 évvel ezelőtt. Mára sokkal pontosabban, és figyelmesebben tudok dolgozni, nem beszélve a dobozolásról, ami eddig nagy nyűg volt, már azt is meg tudom oldani.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
Milyenekre szándékozod lecserélni a végcsöveket?
Valójában az én "projektemben" semmi elektronika nem volt, csak drótoznom kellett, de igazi élményt jelentett, hogy a panelméter helyét szinte századmilliméter pontosan kivágjam a doboznak szánt paneldarabból és tűreszelővel becsiszoljam. Nem fotóztam, de belül rugókkal van kitámasztva és kontraanyákkal van rögzítve a panelméter, hogy pontosan egy síkben legyen. Élmény pedig azért volt, mert a szemem sem a legjobb már és a bal kezem sem a régi.
![]()
K88 vagy 6550, az első választási lehetőség.
Sziasztok ! Megosztanám a készülő művemet én is.
A szimmetrikus labortápegység egyik fele működés közben és a belseje. Ha teljesen kész rakok még fel képet.
Ez valami szépséges! A belselyét látva meg igazi felüdülés, végre nem légszerelt csöves végfok!! Kívül belül tökéletes munka!
Csak kapott egy dobozt, így komfortosabb!
Már csak egy előlap kell a kijelző elé, ez a vörös plexi pont jó lesz majd!
A potigombok véletlenül nem egy AET-453-asé?
Csak kíváncsiságból - mi a baj a csöves légszereléssel? Én is szeretnék majd csöves erősítőt csinálni, és kifejezetten nem nyákra.
Egyszerűen a hideg ráz ki tőle, amúgy semmi más, ugyanúgy működig, de azt a pár forintot már nem sajnálnám érte amibe a panel kerül. De nem kell felvenni, ez egyéni vélemény, egyszerűen szemet gyönyörködtető élmény volt látni ezt a csöves véget, ilyen szép beltérrel.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
Köszönöm! Nyák nekem itt előnyösebbnek bizonyult. Az erősítő rész és a táp egy panelen van, megfelelő fóliavezetéssel teljesen zajtalan, nincs brumm. Bekötése is leegyszerűsödik, viszonylag kevés, rövid vezetékkel megoldható.
Hál. trafón a késleltetés és a hálózati bekapcsolását végző áramkör kapott helyet, ezzel megoldottam, hogy az előlapi 4x állású forgókapcsoló a bekapcsolást, készenlétet és a bemeneteket is kapcsolja és a 230V AC csak erre a nyákra csatlakozik, nem kell hosszabban vezetékezni. Bemenet választás reléje közvetlenül az RCA csatiknál. Kimenők panelje relékkel, UL/ TRIÓDA/PENTÓDA választási lehetőségeket teszi lehetővé. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Szép kis óra! Én is ilyen nagy piros plexire vadászok a készülő órámhoz. Hol lehet ilyet venni?
Bár nem nekem szólt a kérdés, de A-Plast.
Félreértés ne essék, semmi bajom a nyákkal, gyártottam már én is jó pár darabot (régen még hígított nitró festékkel, később vízálló tussal aceton álló csőtollal, újabban meg vasalással), egyéni véleményem, hogy nekem a csőhöz jobban illik a hagyományos szerelés.
Közben megmutatom a DCF-es öcsipanelomat. Szerepe a tápszűrés és a ledes iránykeresés. Tartalmazza még a megadott felhúzó ellenállást is és egy csokit a gyors csatlakoztatáshoz.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Szerintem régebben is szereltek volna már nyákra, csak mikor a csöves technika virágzott, még nem voltak ilyen jó szigetelési tulajdonságú nyák hordozók. A "bakelit" meg nem nagyon szerette a 800V anódfeszeket ha kicsit porosodott, párásodott a környezet.
Sziasztok,
Eurorack formátumú moduláris szintit kezdtem építeni főleg az ITT található kapcsolások alapján, még nagyon az elején vagyok. Jelenleg az ötödik modulon dolgozom, kb. 15-20 lesz ha midnen jól alakul. Itt találtok róla pár képet meg egy videót, már szól is ![]() ![]()
Sajna nekem már régóta megvan ez a darab nem vettem tehát nem tudom hol lehet kapni!
![]()
Szia!
Küldök egy könyvet, pont erről szól. Mellette a *.djvu nézőke. Üdv: Zsolt
Még két kép!!! A plexi egy sötét fóliával lefóliázva, így nem olyan vakító a fénye.
Több nem lesz erről, ígérem!
De bizony hogy Beag gombok. Abban a Beag dobozban már 1 B5 dobog.
Megizzadtam!
Azt hiszem, most már nyugodtan mondhatom, 9 hónap kemény munka után v-é-g-r-e kész lett a tápegységem. Alkotó és proli007 tervei alapján végre kész lettem! 30V/3A, 2db LED-es kijelző, s hővédelem lakik odabenn. Amikor belekezdtem, úgy éreztem már kellő tapasztalattal s tudással rendelkezek egy ilyen monstrum elkészítéséhez. Tévedtem. Nagyon sok mindent megtanultam ez a lassú 9 hónap alatt. Sajnos a vezetékezés nem a legtökéletesebb lett, de mindig tanul az ember. Ahogy a mondás tartja, az első az ellenségemnek, a második a barátomnak, a harmadik tápegység saját magamnak fog készülni, akkor kijelenthetem, hogy ez már egy baráti verzió. Sok segítséget kaptam a fórumtársaktól, barátoktól, rokonoktól ez idő alatt, Nélkületek nem sikerült volna! Köszönöm az anyagi, szellemi, vagy akármilyen segítséget amit nyújtottatok, nagyon hálás vagyok! A doboz enyhe hullámosságát ne nézzétek, hiszen nem egy új dobozba épült, de nekem megteszi. Az elő és hátlapot én főztem ki, festettem le, matricáztam fel. És igen, valóban 6-7 réteg lakk van rajta... ![]() Ez után a műhelyem berendezés fog következni, hiszen ez volt a fő cél, hogy elkészüljön a tápegység, s ahhoz szabjam a berendezést! Várom az építő jellegű kritikát, kérdéseket! Köszönök még egyszer mindent!!! ![]() Üdv!
Gratulálok, a szülés időben megtörtént! A trafó, a drótkefén kívül egy kis festéket megérdemelt volna, ha már úgysem látszik belül
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Köszi mind a kettőtöknek! Nem csak a dicsérő szavakat, hanem a sok segítséget is!
![]() Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |