Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Sziasztok!
Most mivel szabadságon vagyok, összeraktam a cuccot és láss csodát, gond nélkül elsőre indult. Windows XP SP2 oprendszer, Fujitsu Siemens notebook. Köszönet minden közreműködőnek és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Sajnos nekem egy mcp41010-essel kevesebb volt a csomagban (0) es pontosan eggyel kevesebb 470ohmos ellenallat (0). Es mivel tegnap delutan kezdtem hozza. igy eselytelen a befejezese... Merthogy en okosan hozza is kezdtem es amikor kiderult hogy az ic is hianyzik elment a kedvem kisse. Azota ugy all...
Az MCP 41010 5-ös és 7-es lába közé forrassz be ideiglenesen egy 2k7 ellenállást. Ezzel fixen 12V-ra beállítod az égetőfeszültséget.
Az a 470ohmos meg egyáltalán nem kritikus. Keress valamit, ami nagyobb, és jó lesz.
Sajnos nincs lehetosegem sok vasarolgatasra... Zarva vannak a boltok.. Unnepi nyitvatartas: utolso munkanap dec. 20-a...
500ohmos ellenallatom van itthon de 2700-as nem van sajna. Ja megneztem, van 2k2-es meg 500-as ugy mar ki jon. Koszi
látszólag nem témába vág, de miért nem megy propic 2-vel a 184550 és 16877a égetése?
a jumper megvan, ami kell, de se nem olvas, se nem ír.. help
Biztos megy az, csak ne az "öszvér" foglalatban próbáld azokat programozni. (Ott a 18f4550 nekem sem sikerült.) Vezesd ki a a szükséges vonalakat!
Én így oldottam meg.
És igen!
Idézet: „MPLAB ICD 2 Ready Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 Ready” Elsőre beröffent Vista alatt a 8.0-val. Nagyon köszönöm mindenki közreműködését!
szintén nem témába vág, de bulldog karácsonykát minden
ICD2 használónak -beleértve azokat is, akiknek még nem működik )
Nemtudom, más észrevette-e, gyanítom nem. Az kit-ben levő telefoncsatlakozó használatával a lábak sorrendje pont ellentétes, mint ahogy az eredeti icd2-n van.
Még csak a dobozolásnál tartok... Élesben nem teszteltem de erre majd figyelek. Köszi.
Hmm, én egy ChipCad-es 16F877-es próbapanellel próbáltam ki és teljesen jól működött pedig a kábel nem fordított bekötésű ahogy néztem. :s
Épp ezaz, hogy az adatlapok szerint a kábel egyik végén az egyes érintkező a másik végénél a hatoshoz van bekötve. A kitben levő kábelnél nem ez a helyzet.
Link
Elfelejtettem, hogy a 126-os oldalnál szerepel kép a kábelről.
Természetesen nem okoz problémát annak, aki csak a saját icd2-jét használja. A gond akkor jelentkezik, ha valaki használni akar ugyanazzal a kábellel egy nem ugyanilyen klónt. Énis így vettem észre, mert a régi kábellel akartam az új icd2-t használni, és nem ment vele. Idézet: „Az kit-ben levő telefoncsatlakozó használatával a lábak sorrendje pont ellentétes, mint ahogy az eredeti icd2-n van.” Simán lehetségesnek tartom, de szerintem a KIT-et megrendelő emberkék nagy valószínűséggel nem azért áldoztak pénzt az utángyártott KIT-re, mert otthon az eredeti ICD2 mellé akartak mégegyet, ami nem gyári. Innentől kezdve szerintem mindenki az aktuális telefoncsatihoz, lábkiosztáshoz, kábelhez fog tervezni a jövőben... Tényleg nem kötekedésképp írtam...
Ha pont ellentétes a jelek sorrendje, az jó hir, mert a bekotő kábelben lehet korrigálni, persze újat kell csinálni, ha az fontos valakinek. Pl ha valaki headert használna.
Szerintem eredetileg MPi-c a tervezésnél az adott csatlakozó bekötését nézte, a miénk pedig pont ellentétes.
No, tisztázzuk csak:
A potyo által belinkelt doksiban az áll, hogy a dizájner paneljén a csatlakozó 1. érintkezője a Vpp. A következő ábra cross-connect (1-6, 2-4 ...) kábelt mutat, tehát a gyári IDC2-n a csati 6. érintkezője kell, hogy legyen a Vpp. A mi kitünkben viszont az IDC2 csati 1. lába a Vpp, én egyenes kábeleket (1-1, 2-2..) csináltam, tehát egyenes kábelt használva kompatibilis a gyárival a mi cuccunk. Későre jár, ellenőrizzátek, hogy jól beszélek-e.
én 2 féle telefon csatit láttam, ahol a belső érintkezők a nyákhoz közelebbi oldalon, vagy az átellenes oldalon vannak. esetleg roncs modemből kibányászható.
én a régi verzióhoz a lomexben vettem (43-00-79), annak jó volt a kiosztása, nem tom az újabb nyákon esetleg fordítottak-e
Igen, azt mondom én is, hogy egyenes kábelt használva nincs probléma. Csak így nem teljesen kompatibilis a gyári megoldással.
Sziasztok! Jo uton haladok a mukodokepes icd2 fele.
Eleinte folyton lefagyott a winfos. Kekhalal az icd2w2k.sys miatt... Mostanra ez megszunt es a csatlakozas is sikeresnek mondhato. Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to target ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ... Failed Self Test. See ICD2 Settings (status tab) for details. ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 Ready A self test viszont nem megy le. A target vdd es az mclr gnd -n kivul minden low... Tobb gepre is radugtam itt a melohelyen, es a legjobb usb fesz amit mertem 4.9 volt, de alegtobb csak 4.7 . A ledek kozul csak a 4-es vilagit az sem tiszta erobol. Megjegyzem a ret meg mindig zarva igy a digit potmeter ic, ami nem volt a csomagban meg nincs potolva. Otlet valakinek?
A tranzisztorok jó helyen vannak? Megfelelő típus megfelelő pozícióban? IC-k iránya?
Amúgy bocsi a 2 alkatrészhiány által okozott kellemetlenségért, nem tudom, hogy maradhattak ki ... ha minden igaz, már megérkezhetett a levél, amiben küldtem a hiányzó ellenállást, és 1 db IC-t.
Az egyik ic-t (74HC126N) sikerult forditva beforrasztanom idegessegemben miutan kiderultek az alkatreszhianyok....
De azt elvittem egy profihoz es vele forrasztattam ki, majd foglalatba kerult. Most minden helyesen all. kiveve persze a digit poti. Komolyabb mericskelesre meg nem adtam a fejem, de az ld6-os zold leden 1 voltot mertem, mig az egyetlen vilagito led az ld4 1.8 voltal buszkelkedik. A winfos pedig meg mindig fagy ha menet kozben dugom ra az icd-t es mar nem kell illesztoprogramot telepiteni...
Pont az LD6-hoz tartozik az az ellenállás, amit tegnapelőtt postán elküldtem (utólag), azaz a 470 ohm -os. Ha annál sokkal nagyobb van beültetve értékileg, akkor azért nem világít a LED.
Attol az emberketol aki kiforrasztotta az ic-t kaptam egy 470 ohm -os ellenallatot az mar a helyen is van, csak a poti hianyzik az aramkorbol. Azt jelenleg egy 2.7 k ohm -os ellen potolja.
A NYÁK bal oldalán a 4148-as dióda megfelelő helyzetben áll? A megfelelő tranzisztorok a helyükön vannak, nem lett véletlenül felcserélve 1-1 tranyó?
Remelem hogy a dioda a hibas. Bar ilyen konnyen megoldodna.
A tranzisztorokat mar atneztem egyszer, de abbol csak egy kulonbozik a tobbitol es az jo helyen van... Ha hazamentem leellenorzom. A winfos fagyasa nem lehet esetleg szoftveres hiba a pic-ekben? Senki sem talalkozott ilyennel meg?
Koszi! Most kaptam meg a csomagot. Igy mar szepp a cucc, bar meg mindig nem jo...
Az XP fagyása nálam is előfordult néhány esetben (vmilyen *.sys fájl okozott galibát), és leállt miatt az egész gép teljesen.
Volt olyan pillanat, amikor remekül elindult, sőt az önteszt is sikeresen lefutott, de utána hiába akartam volna PIC-et égetni vele, elvesztette a kommunikációt az ICD2-vel a gép...vagy valami hasonló. Én ezek után hagytam az egészet, azóta itt áll a polcomon, valószínűleg eladom anyagárban majd. Megépítem watt égetőjét, ozt kész, azzal talán nem lesz ennyi vesződség. Ami a PIC-be égetett adatokat illeti, szerintem az nem lehet hibás, mert jópár embernek elindult a megrendelők körül, szinte elsőre, és náluk jól üzemel is a ketyere. Minden egyes PIC-be ugyanaz a program került, egy gyári sorozatégető segítségével, ami persze égetés után vissza is ellenőrizte az összes PIC-et. Tehát ott valószínűleg hiba nem lehet
az icd2w2k.sys okozza a hibat...
Ennyire remenytelen a helyzet hogy inkabb eladod? |
Bejelentkezés
Hirdetés |