Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   326 / 581
(#) 954karpitos válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 3, 2014 / 1

A politúrozás valóban időigényes de véleményem szerint sokkal szebben mutat mint a lakkozás.
(#) (Felhasználó 20218) válasza 954karpitos hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

A szépsége nem is volt vitatott. Csak annyit mondtam, hogy én nem érzem magamban a tehetséget, hogy nekilássak. Amint a képek igazolják, neked bejött, gratulálok!
(#) aradi-gyula hozzászólása Ápr 4, 2014 / 1

Ma megjöttek a kondenzátorok a rádiófelújításhoz. Sajnos az összeset cserélni kell a rossz szigetelési ellenállás miatt.
A készülékről teszek fel képeket. Hétvégén lakkozom, de előtte még a fölös lyukakat el kell tüntetnem, mert valaki kifurkálta a dobozt az oldalán. Az új hálózati kapcsolóhoz csináltam vékony rétegelt lemezből tartót, ami az eredeti kapcsoló helyett beépíthető a doboz módosítása nélkül. Mivel a trafó nem pont bele való, ahhoz új tartólemezt kellett készíteni, és a feszültség átkapcsolóhoz is. Nagyon sok munka lesz még vele.
Hangszórót még nem sikerült szereznem, de szerintem senki sem válna meg egy jó állapotú gerjesztett hangszórótól, így marad a benne levő.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2014
(#) Szikravadasz válasza 954karpitos hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Ez nagyon szép!
(#) anagma hozzászólása Ápr 4, 2014 /

Sziasztok! A kezem ügyébe került egy Tectronic md-806BS fejhallgató. Két jelforrással( egy hifi phono kimenete és egy keverő 6,3-as phono kimenete) teszteltem és a hangzása olyan, mintha teljes mértékben levágná a mélytartományt. Tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet a megoldás?
(#) aradi-gyula válasza 954karpitos hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Nagyon szép! A hangszóróselymet mivel pótoltad? Van egy Orion 844 készülékem, amin foltos a hangszóróselyem és a dobozát le kell lakkozni, de előbb az Orion 449-et újítom fel.
Voltam a festékboltban 8000ft 0.5kg sellak, kisebb kiszerelés nincs. Meddig lenne elég ez a mennyiség?
(#) 954karpitos válasza aradi-gyula hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

A sellakkos politúrozás drága mulatság.A hígítása(feloldás) lehet denaturált szeszben vagy
alkonek (spiritusz) Gyakorlattól függ Én fél literrel 6-7rádiót le politúrozok,attól függ mennyi réteget politúrozol rá (milyen fényesre akarod csinálni.
A hangszóró "selyem"turkálóba szereztem és egy vékony vászon.
Selyembe tudok segíteni írj privit.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Ápr 4, 2014 /

Kedves társak egy kis segitségre és infóra vágyok. Kaptam egy régi lakatfogós orosz árammérőt , de a benne levő műszert elrohasztották , a többi része nagyon stabil és jónak látszik.a mellékelt fénykép alapján meg tudjátok-e állapitani deprez müszer paramétereit a számlap írásai alapján?. mérni nem lehet mert teljesen szétrohadt a kis műszer.A készüléken semilyen tipusjelzés nincs , a számlapon levő C91 jelzésre rákerestem de sehol semmi. ha valaki tudna még mondani róla valamit , nagy örömmel venném , Milyen érzékenységü műszerrel tudnám helyettesiteni a régit stb. arra már gondolni sem merek, hogy hasonló műszer lenne még valahól.
köszönettel Feri
(#) gkari válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

A számlapról az alapműszer adatai nem láthatók, de a lengőtekercs ellenállását le tudod mérni, a V-mérő állás előtétellenállásából, és (vagy) az A-mérő söntjéből vissza lehet számolni, hogy hány uA-es. Pl. a Vakerán találhatsz ennek az adatoknak megfelelő 90°-os Deprezt, ami cca. ugyanilyen méretű, skálacsere (vagy újrarajzol), aztán már örülhetsz.
(#) Janó bácsi válasza aradi-gyula hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Itt láttam hangszórót

Bővebben: Link
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza gkari hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Köszi , hozzákezdek a javaslatod szerint.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2014
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

És itt láttam eredeti hál. kapcsolót

Bővebben: Link
(#) sandordp hozzászólása Ápr 5, 2014 / 1

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni valakitől! Szert tettem egy Philips 31V-re! Látszódik az állapotán, hogy megviselt! Szeretném egyszer rendbe rakni! Ami feltűnik a belsőről: hiányzik az EL3, valamint az alján is látszik, hogy lehet valami sutaság! Kölső hiányossága: az egyik gomb pótolt, és hiányzik a hátlap. Valaki tudna-e küldeni, egy rendberakott készülék aljáról és belsejéről egy nagy felbontású képet, hogy össze tudjam hasonlítani, hogy az én péltányomba mi az ami hiányozhat, illetve lehet e benne valami átkötés. Csatoltok pár képet az én példányomról!
(#) endrusz válasza sandordp hozzászólására (») Ápr 5, 2014 / 1

Szia! Ezeket találtam hirtelen.
(#) Janó bácsi válasza sandordp hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Szerintem rendben van az alján minden, nem látok nagyobb problémát. Az AZ1-es rossz helyen van. Az elkókat biztos cserélni kell, meg valószínű a papír kondik egy részét is, különben úgy látszik, hogy egyben van az egész, fel lehet újítani
(#) 954karpitos hozzászólása Ápr 5, 2014 /

Üdv mindenkinek.
Egy Orion 140-es rádió káváját újítom fel és belefutottam a matrica kérdésbe.
Mivel le kellett csiszolnom új logót kellet csináltatnom .
Fehér alapra készült és vizes a matrica.Pár réteg politúr után felraktam a matricát és addig politúroztam amíg teljesen színbe nem került.
(#) Ferenc 47 válasza 954karpitos hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hol csináltattál ORION logót, mert néhány db. nekünk is kellene?
Üdv. Ferenc
(#) 954karpitos hozzászólása Ápr 6, 2014 / 1

Régi másik Hobby a makettezés és vannak régi ismerősök akik megalkották nekem.
Csináltattam kicsit és nagyot is.Írj príviben hátha tudok segíteni
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014

DSCN0343.jpg

(#) Qju válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Szép napot! Találtam egy érdekes cikket egy-muszer-uj-eletre-kel címmel amely egy egyszerű eszközt ad a skála készítéshez.
Üdv: Zsolt
(#) endrusz válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Üdv! Sajnos csak a kapcsolási rajzot sikerült megszerezni.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza endrusz hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Nem is tudod , mennyire örülök neki , nagyon köszönöm. üdvözöllek Feri
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
(#) aradi-gyula válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Köszönöm a linkeket.
(#) Szikravadasz hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Hozzájutottam egy Blaupunkt Mannheim (talán Y) autórádióhoz és szeretném rendbehozni, majd "beleajándékozni" egy barátom korban hozzáillő oldtimer autójába. Szegényt valamikor leejthették, megsérült a panelja, és találtam levált fóliát is, de egyben van és javíthatónak tűnik. Keresek hozzá mindenféle dokumentációt, de eddig csak fizetőst találtam. Amennyiben valakinek van ilyen, örömmel elfogadnám.
Köszönöm.
Remélem, a '60-as évek végi autórádió ide tartozik
(#) Lázár Péter hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Sziasztok, egy néprádión dolgozgatok, tulajdonképp sikerült életre kelteni, működik is szépen az összes elektrolit és sima kondit cseréltem, a szakadásokat is javítottam. Mégis valami történhetett korábban az UF21 elektroncsővel. Szépen túlfűthetett és lesült róla a felirat is. Szerencsére üzemel, de egy érdekes jelenséget produkál. Amikor áram alá helyezem a készüléket ez a cső egy pillanatra túlfűt de aztán azonnal visszaesik és beáll rendesen. Az elektrolit kondik természetesen nincsenek túlméretezve. Nem tudom mi lehet vele mert a többi cső szépen fűt, és ez is csak furcsállom mint jelenség, szerintetek mitől lehet. Okozhatja e a hibát az, hogy korábban hibásan üzemelés miatt megsült szó szerint a cső? Esetleg lehet e ellenállás probléma mert azokat nem néztem át? Köszi előre is.
(#) Janó bácsi válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Először is a néprádiónak több típusa van. Ez a jelenség a három kivezetéses trafós (110, 220) vagy a soros ellenállásos gépeknél fordul elő. Azért van mert a csövek sorba vannak kötve és bekapcsolás után fokozatosan fűtenek fel, vagyis változtatják az ellenállásukat. (Melegen nő az ellenállása a fűtőszálaknak.) A legkisebb fűtőfeszültségű cső az UF21-es, ezért hidegen ez kapja a legnagyobb pofont, mert a többi nagyobb teljesítményű cső csak lassabban fűt fel, lassabban éri el az üzemi ellenállását. Ezt a "hibát" a gyárban is ismerték, a későbbi 5 kivezetésű trafós változatnál (115A) a cső kímélése érdekében az UF21 külön a trafóról van fűtve, így ott ez a jelenség nem áll elő
(#) Lázár Péter válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Köszönöm a választ, akkor nincs hiba megnyugodtam, ez a típus kapcsolás szerint nem a 115A hanem a 313. Szuper ez is kipipálva
(#) Szikravadasz válasza Szikravadasz hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Találtam, ne keressétek! Köszi.
(#) kristikoma hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Készülőben egy múzeum: Múzeum
(#) gkari válasza kristikoma hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

András! Felajánlok egy Pacsirtát (kerekített kávás) , üzemképes, CCIR adapter van benne, de ez pillanatok alatt kiszerelhető, ha kell, hangolva, kívül-belül takarítva. Kevés karc a káván. Sajnos postázni nem tudom, el kell jönni érte "Nagyfalu"- ba (II.ker.).
(#) (Felhasználó 20218) válasza gkari hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Elég szép darab. Sokkal jobban néz ki, mint a későbbi szögletes.
Következő: »»   326 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem