Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Régi számítógép

Témaindító: szuperman2007, idő: Jún 23, 2007
Lapozás: OK   4 / 11
(#) elektroncso válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Kikötöttem minden, csak a hátlapi csatlakozók, illetve egy átalakítón keresztül a billentyűzet volt rajta. Kis hangszóró van benne, viszont semmi hangot nem ad. A processzor hűtő ventilátora felpörög, illetve a proci melletti aranysárga hűtőborda pár perc után langyos lesz. Az elem hiányzik.
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Nem csak a foglalat ugyan az, megnéztem a típusokat, teljesen egyformák (visszább linkeltem hogy milyenek).
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Nem tudom, hogy a socketen, te a slot-1et érted- e, de ha igen akkor az a kontakthibák melegágya, pucold meg a procikártya érintkezőit, és ha lehet, akkor a lapfoglalatot (a memóriánál sem árt) is mosd ki. Ha ezzel meg vagy, akkor ügyelj rá, hogy egyszerre csak egy memóriát dugj a dim 1-be, és próbáld ki az összes modulod, ha ez sem segít, akkor sajnos kuka a lap. Mik vannak ráírva a prociaidra?

A csatlakozók közül arra a nagy fehér négyzetalakú karosra gondoltam. Arra ami közvetlenül az alaplapon van.
Ugyan ez a processzor:processzor.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014

Bocs, akkor tárgytalan, mert ez pga370-es foglalat, de a memóriákat próbáld ki, ahogy mondtam.

Végigpróbáltam az összes RAM-ot az összes csatlakozóban, se hang, és kép. Gondolom akkor rossz a lap. Illetve nincs benne elem, ez gond lehet?

Nem, nem.... először pucold ki a memória foglalatot, és a memóriamodulokat sem árt, aztán egyessével, de csak az 1-es foglalatban indítani .
(#) mhatalyak válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Igen.

Jó, a memóriamodulokat kitakarítottam, alkohollal lemostam a csatlakozókat (természetesen WC papírral, nem valami műszálas vacakkal). Az alaplapi csatlakozókat hogy gondoltad? Vágjam be a csapba aztán samponnal vagy hogyan? Viccet félretéve fogkefével szárazon kikeféltem a koszt belőle, jó lesz úgy?
Sajnos elemem nincs itthon, legkésőbb holnap tudok szerezni.
(#) elektroncso hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Pittyant a gép két rövidet, kicsivel később még egyet.
Valahogy így: pip pip pip.
Mi lehet.

Ezek után már az utolsó lehetőséged csak az elem, már nem nagyon árthatsz neki, van két darab ceruzaelemed?
(#) didyman válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

A leírtak alapján ez valami PCChips vagy Tomato deszka lehet, ugye? Adj neki egy elemet, anélkül szegény feje teljesen munkakedvtelen. Ha slot-os, akkor annak mindig kontakthibája van, meg az összes többi foglalatnak rajta, ezeket ne wd40-nel, hanem kontakt 60-nal, vagy hasonló, erősebb dologgal érdemes megtakarítani, más baja hihetetlen, de sosem szokott lenni nekik . Ha PGA a foglalat, akkor az lehet, hogy csak PPGA-s procikkal tud szóba elegyedni.

Akkor ez már valami, általában ilyenkor a memóriával van gondja. Vagy nem jól illeszkedik, vagy nem jó helyen van.
(#) elektroncso hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Bejött a BIOS, eljutott odáig hogy keresi a BOOT-olási lehetőségeket, viszont nem találja (még jó, hiszen se HDD se FLOPPY, se CD). Már csak egy HDD kéll, és megy is, remélem. Sajnos nincs üres CD-m, nem tudok CD-ről BOOT-olni. Holnap viszont veszek elemmel együtt.
Addig viszont valaki el tudná nekem magyarázni, hogy hogyan csináljam holnap a CD-ről való BOOT-olást? Ilyet még nem csináltam.

Belépsz BIOS-ba, talán advanced setup features menüpont (a második), first boot device-átállítod a cd-re.

Ahány bios, annyi "menü" de meg fogod találni biztosan. Nem mindegyiknél van így de, ugye mikor bejön a bios, akkor Mórickásan mondva lefelé egy nyíl, majd enter, és ott fogod megtalálni, már régen volt ilyen előttem, de azt hiszem, hogy az alapeset az a floppy.

Itt van két kép, bocsánat a minőségért de siettem. Az első után F2 nyomva jött elő a második. Végignézte a meghajtókat, de nem talált semmit.
Melyik oldalról,melyik ingyenes operációs rendszert ajánljátok? Illetve hogyan égessem ki CD-re? Illetve elég behelyezni a CD-t és várni hogy keresés közben észrevegye, vagy mást is kell csinálni?
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 / 1

Szia Ez még nem az, ami neked kell indítsd úra, és tarsd lenyomva a f1-et.

Idáig eljutottam, melyikre menjek ha CD-ről szándékozok BOOT-olni?

003.JPG

ott van 1st boot device floppy át kell állítani cd re, de amég nincs háttérteleped, addig felesleges, mert minden kikapcsolás után visszaáll erre az alaphelyzetre.

Rendben köszönöm, akkor folytatás következik holnap ha lesz elemem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Próbál az CD-ről bvutulni alaphelyzetben is, ott van a BIOS-képernyőn, hogy searching boot record from CD..
(#) elektroncso válasza didyman hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Nem is az a baj hanem hogy nincsen itthon CD-m. A FREEDOS nevű ingyenes operációs rendszer jó lesz a tesztekhez? Illetve ha igen honnan tölthetem le?

Nincs mit, ezért van ez az oldal! Op rendszer van a freedos, vagy a lupu,(esetleg win 9x) de mindenképpen szükséged lesz egy működő vinyóra. Lupu és freedos-hoz nem kell nagy, csak működjön. Xp-hez viszont minimum 64 mega ram kell, és legalább 1.4giga vinyó, a frissítések nélkül. Ha van két ceruzaelemed, akkor ideiglenesen megoldhatod a háttértelepet is velük, hogy tudjad próbálgatni a gépet, mert ahogy nézem, a procid sem annyin fut amennyin kéne.

gugli a barátod, most töltöttem le két verziót plusz egy indítófloppyt. Mindenféleképpen kell egy cd, vagy egy lemez, annélkül nem fog menni a dolog, mert iso formátumú, azt pedig csak cd-re lehet írni. Én most egy 450-es géppel játszok, csak nekem van floppym-is. Vagy esetleg beteszed egy másik gépbe a vinyót, formázod rendszerfájlok másolásával.

Rendben, viszont ha csak a teszt kedvéért átteszem egy másik gépből a HDD amin winXP van?
Csak annyira hogy lássam hogy elindul?
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Csak most jut eszembe hogy az XP-hez kell egér, az meg nincs.

Az xp fagyni fog az új hardverkörnyezet miatt, egyébként megy egér nélkül is, de mindenféleképpen kéne neked egy másik vinyó is. A lapodon van már ps2 és soros egércsatlakozó is sőt usb is csak a tüskesorokon, amikhez speckó csatlakozók tartoznak. Ez még a korai at- atx átmenet hozománya. Ha tennél fel egy nagyobb felbontású képet a lapról, akkor megmutatnánk, hogy hol vannak ezek.

Na már nem kell szórakoznom semmivel, semmi baja a HDD-nek, bejött szépen a win98-as.
Mondjuk eléggé kattog a HDD, de ha megy akkor mindegy.

Na ennek örülök, most már kifaggathatod a windowst, hogy mivel is állsz szemben, feltéve ha telepítettek mindent. Semmi hibaüzenet, bootol a gép rendesen?
Következő: »»   4 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem