Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi az infót.
Az AT parancsokat egy USB/UART modullal is ki lehet küldeni, legalább is nekem már sokszor sikerült. Igazából az összepárosítással nem voltam tisztában. (Holnap kipróbálom...)
Szia!
Nálam tökéletesen működik a két modul közti kommunikáció. Igaz nem két mikrovezérlő közé van berakva, hanem egy g2553-as, és egy cp2102-es usb/uart átalakító közé, de a lényeg ugyan az. Ahogy néztem, a HC-05-nek mindegy, hogy slave vagy master módban van.
Én 8 MHz-en ezt csináltam, de ez már majdnem egy éve volt, nem emlékszem, már miért pont ezt.
Már nekem is megy 16MHz-en, de igazából csak vaktában írogadtam az értékeket. De így nem tetszik!
Az adatlap a 7.3.1 pontban azt írja, hogy a leosztás eredménye 257 kHz és 476 kHz között legyen. A leosztás értéke az FN-be írt érték egyel növelve. Nekem a DCO-m le volt osztva 8-al, arról járt az MCLK és akkor az így kapott 1MHz lett még 3-al leosztva.
Sziasztok!
Ezt miért csinálja az alábbi program? A ledet most kicsi kitöltési tényezővel kéne villogtatnia, de valamiért folyton hosszabb időre felvillantja. Bővebben: Link A progi:
Köszi a válaszokat előre is
A fenti sorok közé próbálj meg beszúrni egy várakozást:
Már nem emlékszem pontosan az évekkel ezelőtti cikk és programok minden részletére, de a lényeg az, hogy az "A" típusú Timer beírása nem pufferelt, ezért nem szabad akármikor átírni a PWM kitöltési tényezőt. Ha rossz pillanatban írsz be a korábbinál kisebb értéket, akkor előfordulhat, hogy "nem áll le" a PWM impulzusod, és az új periódus kezdetéig magas szinten marad a kimenet. Ezt próbálja kibekkelni a fenti várakozás. Bővebben: Link
Mégsem jó. Ha nem írom át a relációt, akkor ugyan azt csinálja, ha átírom, végtelen ciklusba kerül.
De így működik:
Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Érdekes észrevétel! Ezt azt jelenti, hogy az előzőleg beírt értékig kell várni...
Arra vigyázz, hogy maradjon idő a beírásra, azaz a 100 %-os kitöltést ne közelítsd meg nagyon!
Sziasztok...
Olyan problémám lenne, hogy sok lábat foglal az MSP430-on az LCD. Találtam is leírást smi szerint a LiquidCrystal_SR.h-val működik. Csak elakadtam a shift register bekötésénél, mert arra nem találtam leírást... Tudnátok segíreni? Előre is köszi... Idézet: Kizártnak tartom. Kell ott lenni egy LiquidCrystal_SR.cpp forrásállománynak is, s abban van leírva, hogy melyik bit hová kötendő. „Találtam is leírást ami szerint a LiquidCrystal_SR.h-val működik.”
Jaja arra gondoltam amikor nem találtam... De benne is van, köszi...
Sziasztok!
Egy FR5739-en a timert próbálgatom PWM jel előállítására, de problémába ütköztem. Beállítottam,hogy az ACLK a VLO-ból vegye az órajelet és nincs semmi osztás, azaz elvileg 8KHz-et kellene mérnem, azonban ehelyett 8Hz-et mérek. Túl sok beállítási lehetőség nincs, de még se jöttem rá mi lehet a gond. 24MHz-es SMCLK esetén simán 24MHz-es PWM jel elő is áll.
Idézet: Ezt nem tartom valószínűnek, mert 1000 órajelciklusú periódusidő esetén a PWM frekvenciája 1000-szer kisebb lesz. „24MHz-es SMCLK esetén simán 24MHz-es PWM jel elő is áll.” Tehát 24 MHz-nél 24 kHz, 8 kHz-nél pedig 8 Hz lesz a PWM frekvencia, vagyis jó a programod, tudja a fizikát!
Igazad van én néztem el. Köszi a gyors választ.
Újra itt van az "MSP430 napja" (április 30), ennek örömére az estore.ti.com kétnapos kedvezményes akcióval várja a vevőket (tehát ma és holnap).
15 %os kedvezménnyel kapható termékek (kupon kód: 430DAYLP) - MSP-EXP430F5529LP Launchpad kártya - MSP-EXP430G2 Launchpad kártya 50 %-os árengedménnyel kapható termékek (kupon kód: 430DAYBP) - 430BOOST-SENSE1 kapacitív érzékelő és LED-ek booster pack - 430BOOST-SHARP96 kijelző és kapacitív csúszka booster pack A kupon kódokat fejnként csak egyszer lehet igénybe venni, de a 15 %-os kedvezményű termékekből állítólag több darab is rendelhető egyidejűleg, míg az 50 %-os kedvezményű termékekből csak 1 db rendelhető kedvezményesen. Bővebben: Link
Üdv!
Újra elakadtam egy kicsit. LCD-re szeretnék változó tartalmat kiíratni. A program nagy része az 1. cikk alapján készült, azt nem másolom be, tökéletesen működik. Amit beraktam új függvény és egyéb programrészletek:
Az alábbi videón látható az eredmény: Bővebben: Link Válaszaitokat előre is köszi A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
Ezzel az a gond, hogy a számjegy értékét küldöd ki a számjegy ASCII kódja helyett. Inkább így próbáld:
(0x30 a '0' karakter kódja... Természetesen ugyanezt kell eljátszani a többi számjegyre is.
Ezen az oldalon mindjárt az első mintapélda is tartalmazza az sw_uart_outdec() függvényt, amelyet könnyen át lehet írni LCD kijelzésre (a függvény nevét, meg az egy karaktert kiíró sw_uart_putc() hívásokat kell megváltoztatni benne.
Sziasztok.
Volt egy kis időm foglalkozni a ez430-Chronos-al, de sajna rögtön belecsöppentem egy hibába. Írtam egy progit és fel szerettem volna tölteni az órára, de az IAR ezt a hibát dobja ki: Idézet: „The debugging session could not be started. Either the debugger initialization failed, or else the file C:\... was corrupt or of an unsupported format. There might be more information in the debug log window.” Próbáltam a gyár programot feltenni, amit az óra programja telepít, a c:\Program Files (x86)\Texas Instruments\eZ430-Chronos\Software Projects\Chronos Watch\... könyvtárba, de ennél is ugyanezt a hibát kapom. A program jó, mert lefordítja, csak feltölteni nem tudom, pedig minden jól van beállítva. Próbáltam a CCS programot, de ott is hasonló hibát kaptam. Lehet, hogy hibás programozót kaptam?
Ha van 1.27 mm-es tüskesorod (azt hiszem a FRAM kártyához kaptál), akkor nem lehet bármelyik Launchpad kártyával programozni? Illetve megfordítva: az EZ430-Cronos programozójával nem lehet bármelyik MSP430F2xxxx vagy G2xxx-et programozni?
(Csak kérdezem, mert nem láttam még ez430-Chronos-t közelről)
Próbáltam már a G Launchpad kártyával programozni az MSP430f5529-est, de az nem jött össze, és fordítva sem. A CC430f6137-est még nem próbáltam.
Keresgéltem a neten, és úgy tűnik nem csak nálam nem működik a Chronos "fehér" programozója. A bosszantó az, hogy a "wireless update" sem működik úgy, ahogy a Chronos wiki-n írják.
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy lenne egy MSP430as launchpad G2553-as mikrovezérlővel és szeretnék hozzá egy lcd modult csatlakoztatni. Bővebben: Link Ez lenne a datasheetje a modulnak. A probléma az lenne, hogy olvastam az oldalon lévő cikket, de itt az inicializálásra teljesen más módot ír. És az oldalon lévő programmal nem működik. A kijelzőn az egyes betűk pixelei mind fehérek és nem csinál mást. Az egyik kérdésem az lenne, hogy vannak ezek a kétsoros "parancsok" például rögtön a 39 us-s várakozás után DB5-re kell 1 és alatta rögtön DB7 N és DB6 F, most ezeket egybe kell elküldeni vagy elsőnek pulzálom DB5el a bemenetet, majd a másik sort? A választ előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Nekem még nem volt a kezemben olyan 16x02-es kijelző, amelyikkel nem működött volna a program. Amire ügyelni kell:
- A program időzítései az 1 MHz körüli alapértelmezett CPU frekvencia esetére vonatkoznak. - A kijelződ hosszabb várakozásokat igényel (pl. 15 ms helyett 40 ms). Ha megnöveled a késleltetéseket, az ártani nem fog. Idézet: Ez lehet rossz kontrasztfeszültség miatt is. Ha csak az első sorban van téglalap, a második sorban semmi, akkor viszont az inicializálás nem sikerült.„A kijelzőn az egyes betűk pixelei mind fehérek és nem csinál mást.” Idézet: Azokat külön-külön kell kiadni. „vannak ezek a kétsoros "parancsok"” A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Értem és köszönöm!
Mind a két sorban az össze pixel fehér, miután lefutott a program, a led villog, tehát elakadni nem akadt el a program. Az nem tudom, hogy probléma-e, de az összes ChangeBits(LCD_PORT,0x00,LCD_MASK); kifejezésre (a paramétertől függetlenül) ezt írja: undefined behavior: the order of volatile accesses is undefined in this statement Idézet: A kontraszt (3 láb) hová van kötve? Ha földön van, akkor próbáld megemelni a földhöz képest (potméter, osztó).„Mind a két sorban az össze pixel fehér” Az adatlapban szereplő VLCD feszültséget a tápfeszből visszafelé kell érteni. VCC = 5V mellett VLCD = 3,64V, tehát a földhöz képest 1,34 V körüli érték kell neki. Idézet: Ez nem érdekes. „undefined behavior: the order of volatile accesses is undefined in this statement”
A Vcc a panel 5 V-ról kapja, a gnd az a gndről, ami bejön az usbről. A Vee kontrasztot először a földre kötöttem ellenállás nélkül, úgy mindkét sorban fehér az egész az összes pixel.
Most kap úgy 1,35-1,4 V körül, így viszont a felső sor kék az alsó meg sötét. 1,2 Volton már jobb valamivel a helyzet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |