Fórum témák
» Több friss téma |
Amiket mértem nem feszültségek hanem ezeket az ágakat vizsgáltam az alaplapi tápcsatlakozón szakadásvizsgálóval ami nekem egyben a diódavizsgáló is. A kondikra én is gyanakodtam már de nem foglalkoztam velük annyira mert nem púposak, pedig ettől függetlenül kiszáradhattak. Ezt az izzós megoldást is ki akarom próbálni mert jónak tűnik. Ha valamire jutottam jelentkezek. köszi a segítséget.
A zárlatos alkatrész jobban melegszik, mint a környezete. Talán így is meg lehet találni a zárlatos alkatrészt.
De az áramkorlátozó izzót (ellenállást) óvatosan kell megválasztani, mert ha nagy a Watt értéke, a fólia előbb elfüstöl, mint meg lehetne találni az alkatrészt. Ha meg túl kicsi a Watt érték nem lesz érezhető melegedés. Szvsz fél-egy amper elegendő. Ha van áramkorlátozós labortáp, az még jobb erre a célra. Ha akad olyan videokamera, ami infra tartományban (is) lát, akkor könnyű a keresés, és kevesebb áram is elegendő.
A zárlatos alkatrész nem melegszik , mivel nincs ellenállása.
Ahogy gondolod. Bár nem egy ilyen alkatrészt találtam így meg.
Eddig sosem füstölt el a NYÁK (hetente beesik több ilyen jelölt, és rendszerint gyógyultan távozik), mindig az alkatrész volt a gyorsabb, persze nem percekig főzzük, hanem rövid ideig, majd egyre hosszabb ideig kell próbázni, ésszel.. Tönkremenni sem szokott más, ha a tápegységet túlélte, akkor az annál sokkal alacsonyabb feszt is túl fogja, ha meg nem, akkor már rég beledöglött a 12 V pillanatnyi megjelenésébe is a zárlat előtt. Gondoltam, így egyszerűbb megtalálni, mint itt levelezni egymással az óvatos lépésekkel, de kinek mi szimpatikusabb.
Ja... D Ezt én sikeresen összevontam a másik problémával.
Ennyire drótba nem szokott menni sem FET, sem kondi olyan helyen, ahol előtte a réz vékonyabb. Legalábbis a réznek előtte kisebb lesz az ellenállása (ezért nem ég el). Ezért vagyok olyan bátor (lásd előző). Ha teljesítményalkatrészről van szó, akor meg oda nagyobb keresztmetszet is vezet, megint inkább a FET, vagy kondi, IC kezd melegedni.
Sajnos szokott. Némelyik azt az áramot viszi mint a forrasztási láb. De ha előtte vékonyabb a réz az arra az áramra jelentős ellenállást képez, és elfüstöl. Ezért szoktam ATX tápról javítani a saját beépített áramkorlátózóját használva .Az izzó segít a felderítésben úgy hogy közben "üzemi állapotban " tarja a lapot és nem old le az ATX táp.
A képen egy ASROCK lap CPU venti vezetősáv "javítsa" látható.A piros körben kezdődik a javított sáv ami nem vékony, mégis elfüstölt. Ne kérdezzétek hogyan , nem tudom.A deszka működik.
Sziasztok!
Azt mért csinálja a win7 hogy a külső merevlemezt ki kapcsolja pl ha halgatok róla zenét akkor is kikapcsolja. Külső merevlemez USB vel van össze kötve a gépel 12v pedig a gép tápja adja.
Energiatakarékossági funkció. Esetleg zajcsökkentés. Ezek lehetnek szerintem. Amúgy nekem is ezt csinálja napok óta. Igaz nekem egy 1000 éves 40 maxtor ide vinyoval játssza el. Hát amíg felpörög az maga a rémálom. Tépi a fülemet. Valaki egyéb tanács?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
Üdv.
Adott egy Acer travelmate 5760 i5-ös laptop. Windows 7 home premium rendszer volt rajta, tele volt pakolva a legújabb 2014-es programmokkal. én úgy láttam hogy ezek eléggé belassították a gépet. normálís ez i5-nél? valamint egyszer lefagyott a gép ezek során és amikor kikapcsolás után visszakapcsoltam nem töltötte be az op. rendszert soha többet. mível win7 telepítőlemezem nincs, xp-t telepítettem fel. elég látványos volt, mível maga a telepítés 10-12 órát vett igénybe. maga a partició megformázása tartott nagyon sokáíg és ez közben melegedett a gép. amikor felment az xp sp3 feltelepítettem néhány programot és szabályosan kikapcsoltam. utána bekapcsoláskor előjött az xp embléma hogy töltené be a rendszert, majd egy kék halál villanás valami hibakóddal és újraindul. annyíra gyorsan csinálja hogy nemtudom leolvasni a hibakódot. A legutolsó helyes beállításokkal sem megy. Mi lehet a baj? Wincester hiba vagy csak windows7 el kompatibilis a gép? köszi szépen előre is.
Én a helyedben beszereznék egy win7-et rá. Vagy egy 8.1-et.
Az, hogy egy gép i5-ös semmit nem tesz. Amellé, hogy érjen is valamit illik 4(de legalább 2) Gb ram meg egy középkategóriás videókártya(kivéve persze, ha az integráltat használja, akkor pedig RAM kell, mert azt foglalja le videókártyának). Szerk.: Az Xp meg már amúgysem támogatott, az svchost kinyírja ha nem kapcsolod ki meg ilyen apróságok. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
F8-at nyomj indításkor, feljön egy menü, ott válaszd az "Automatikus újraindítás letiltása"( vagy valami hasonló ) menüpontot. Akkor el tudod olvasni a hibaüzenetet.
3GB ram van benne, 750 gb winyo, és 1,5 gb videokártya ami a ramból vesz el.
F12-ben csökkentett módban sem indul. amikor feltette az xp-t töltöttem le win7-et isoba demontools-al sikerült eljutni a setupig de amikor rákattintottam kiírta: nem win32 alkalmazás, meg hiányzik valami spinstall exe.
Sziasztok! Be kellett szereznem egy régi LPT portos laptopot. Az a baja hogy újra kell telepíteni a windows-t rajta.
Letöltöttem a windows 95-t meg megcsináltam az indító floppy lemezt. Telepítés közben egy hibaüzenetet kapok: Valami qualifying products-ot akar keresni és van 2 gomb: Az egyik a Locate, a másik a Continue nem tudom mit tegyek, mert ha ezt a valamit nem találja akkor nem enged telepíteni. Amúgy a merevlemez teljesen újra van formázva FAt32 be. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
Szia!
Erről hol lehet olvasni? Gyorsan körbenéztem, de nem találtam ilyen hírt. Vagyis egy oldalon igen, de máshol nem..
A Windows XP támogatása véget ért... Lásd: hivatalos bejegyzés
Az újabb 1 év támogatás nem az operációs rendszerre vonatkozik, hanem néhány vírusirtós cég vállalta magára, hogy az XP-s gépekhez még 1, de maximum 2 évig szolgáltatni fogják a frissítéseket...
Köszönöm!
A vírusirtót én is tudtam. Azt hittem, hogy az xp-nek a frissítését is meghosszabbították. Igen köbzoli az csak a böngészőt érinti, magát az operációs rendszert nem.
Igen ez a hír igaz, ha belegondolunk már nagyon régi a windows xp operációs rendszer.
Tapasztalataim alapján a windows 7 elég stabil, jó operációs rendszer, feltéve ha a számítógép megfelel a minimális hardwerigényeknek. Nekem is van egy régebbi XP-s gépem, AVR-ek programozására használom, mert a STK200 as programozóhoz nem találtam 64 bites drivert windows 7-re.
Tudom, hogy régi meg minden...
De a "hétköznapi" emberek számára tökéletes.. Aki netezik, facebookozik, filmet néz, annak jó. Meg a másik, nem mindenki tud új gépet venni. Idősebbeknek nehéz elmagyarázni, hogy miért kell új gépet venni. Oké, van a linux. De azt is meg kell tanulni. Más programok kellenek rá, stb, stb. Nem tudom, hogy történik a Windows-nál a frissítés, hibajavítás. De szerintem jobb lett volna rá ha 1-2 havi foltozást meghagyták volna, esetleg csak a nagy hibákat foltozták volna be, és beépítenek egy figyelmeztető ablakot, hogy figyelj, régi az operációs rendszer, frissítsd! Szerintem nem mentek volna tönkre emiatt. Akinek meg van pénze, ezzel foglalkozik, érdekli, az úgyis mindig a legújabb oprendszert telepítik.
Akinek nincs elég erős gépe a 7 hez, hogy kényelmesen fusson, az próbálkozzon meg egy 8.1-el. Kevesebb RAM-ot eszik, kisebb a hardverigénye. Egy duplamagos procival 1-2 GB RAMmal kényelmesen elfutkorászik, legutóbbi emlékeim szerint.
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Az a problémám, hogy bármilyen USB-s eszközt csatlakoztatok a géphez folyamatosan ujraindul a gép. Kivétel ezalól az egér. Kipróbáltam már másik egérrel is. Azzal is megy, de továbbra is bármit rákötök a gépre fenáll a probléma. Teljesen mindegy, hogy előlapi vagy hátlapi aljzatot használok. Eszközkezelőben nem jelez hibát. A géppel semmit nem csináltam, ez a hiba egy bekapcsolásnál jelentkezett és azóta is fenn áll. Mi lehet az oka? Köszi előre is a segítséget! Üdv. Peti A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
Az XPnek meg elég 1 magos is. Mint fentebb írták,
Idézet: Szüleimnél is egymagos gépek mennek, nekik meg bőven elég. Na meg a win8.1et én is néztem, de még nekem is elég fura a kezelhetősége, főleg az a csempés cucca. Ezt most egy idősebbnek XP után elmutogatni, elég hosszas lenne. „dősebbeknek nehéz elmagyarázni, hogy miért kell új gépet venni.”
Sziasztok!
Windows 7 be hogy tudnám megformázni a külső merevlemezt mert már 4 szer inditotam el és mindig megszakad ahogy ki kapcsol a monitor.
Nem kapcsolod ki a monitort?
Vagy az energiatakarékosságot kapcsolod ki.
Energiatakarékot már rég ki kapcsoltam és mégis ki kapcsolja a monitort 2 perc után
Képernyő kimélő nincs
A monitorban nincs beállítva, hogy kikapcsoljon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |