Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   461 / 1156
(#) ha9pi.feri hozzászólása Ápr 28, 2014 /

Üdv! Nekem az internet kapcsolattal van gondom. Egy bekapcsolás után nem csatlakozott, a router jó, mert ez a laptop működik róla. Alaplapi hálókártya van a gépen, gondolom az romlott el. Van egy PCI portos kártyám, azt tettem bele (az eszközöknél letiltottam a régit), de nem működik. Megköszönném, ha valaki tudna segiteni
(#) Massawa válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Milyen az op. Rendszered, mit ir ki, amikor nem csatlakozik?
(#) belfi2 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 / 1

Szia!

Mielőtt belenyúltál a modemet , routert, újra indítottad?
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
(#) didyman válasza sastas01 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Nem eszik keveseb erőforrást, sőt. Meg a rendszermag igénye sajnos eltörpül egy böngésző, vagy biztonsági szoftver használatával. Amin elfut a w7 élvezhetően, azon a 8.1 is és fordítva is. Jó HDD kell alájuk, az kevesebb RAM-mal sokkal többet számít napi használatban.
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Ki lehet iktatni könnyen.
(#) didyman válasza czigler.peter hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Tápegység készenléti körének gyengélkedésére utal.
(#) ha9pi.feri válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Szia! wINDOWS XP AZ OP rendszer., azt irja ki, hogy egy kabl nincs csatlakoztatva. Amikor meghibasodott ujrainditottam a modemet. Elnezest, hogy ilyen keso valaszoltam, de alaptoprol nem tudtam valaszolni. Ez most egy tabla gep.
(#) ktamas66 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Próbáld a modem másik portjába dugni a kábelt, és figyeld a LED-ek felvillannak-e.
(#) ha9pi.feri válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

szia1 Probaltam, de nem jo. Az eszkozoknel is hibat jelez
(#) kadarist válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Szia!
A drájverét telepítsd fel!
(#) didyman válasza Norbert123 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Az a gond, hogy a rendszer csak az eladásakor hoz bevételt, később már nem. XP-t nagyon régóta nem lehet már kapni, és a licenszelési kezdetlegességének hála, a létező példányok igen nagy százaléka sosem lett megvásárolva. Ilyen keretek között az MS-nek támogatnia, frissítéseket kiadni rá egyszerűen értelmetlen, semmi haszonnal nem jár. A kötelező terméktámogatást régen túlhaladta már, a magas elterjedtsége miatt ráhúzott így is kétszer. Jól sikerült rendszer, de a mai gépekre nem skálázódik jól, és én is sokáig fogom még használni a második gépemen, de üzletileg teljesen érthető az MS döntése.
(#) didyman válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Egy ADSL modembe csak egy lukba lehet dugni RJ45-öt, a másik RJ11. Bár ősrégi Siemens modemeknél volt RJ45 a WAN oldalon is, de ezek a modemek már kimúltak.
(#) didyman válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

És miylen hibát? Ez volna a legfontosabb, ezzel tudnánk elindulni . De, amennyiben hibát jelez az eszközkezelő, úgy kizárt, hogy az azon az eszközön lévő kábel hiányát is jelezné egyben.
(#) ktamas66 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Ha a notebookod ugyanazon a kábelen jól működik, figyeld meg a kábel bedugásakor felvillannak-e a LED-ek a hálókártyán (általában vannak), ha igen keress másik drivert.
(#) ha9pi.feri válasza didyman hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

!394 kapcsolat. Nem sikerult lekerdezni a kapcsolat TCP/IP beallitasait. Nem lehet folytatni a muveletet. A kkartyan a zold led vilagit folyamatosan, ha kihuzom a kabelt is.
(#) eSDi válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Üdv!

Idézet:
„!394 kapcsolat”

Ez nem "1394 kapcsolat" akar inkább lenni? Mert ha igen, akkor ez nem a LAN kapcsolata, hanem a FireWire kártyáé. Lehet, a gép azt a kártyát sem látja, amit beletettél. Az XP-ben nem sok új kártyához van driver alapból. Mindenképpen telepítsd hozzá.
(#) didyman válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Az nem az. Ha a zöld világít egyfolytában, akkor az a kártya döglött.
(#) ha9pi.feri válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Most igy nez ki: Eszkoz kez.-halozati kartyak- 1394 halozati adapter OK, ADMtek AN983 10/100 PCI adapter OK , ADMtek AN983.......adapter-Packet Scheduler Miniport sarga kerdojel- Eszkoz allapot : A Windows ehhez a hardwereszkozhoz nem tudja inicializalni az illeszto programot (kod: 37)

Miért nem keresel a kártyához egy illesztőprogramot (driver). Csak telik az idő és nem működik...
(#) ha9pi.feri válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Kerestem, de azt irja ki: Runtime error 216 at 00580BE3
(#) ha9pi.feri válasza didyman hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Ez a kartya egy elozo mukodo szg-bol valo, azzal meg mukodott....

Szerény véleményem szerint jobban járnál, ha ezt azt ADMtek "izét" egy mozdulattal a kukába hajítanád. A gyártótól még egy drivert sem lehet letölteni!
Minimum egy Realtek chipset-est kellene beszerezned, azzal fele ennyi bajod sem lenne.
Vagy esetleg szóba jöhet még a Marvell Yukon, Intel, Broadcom, Qualcomm Atheros.

Bár a 3M használja ezt az AN983-s chipet az Ethernet kártyáin, úgyhogy nem lehet olyan vacak. Viszont akkor nem értem, hogy miért nem lelhető fel hozzá hivatalosan beszerezhető driver.

Akkor vagy rossz drájvert találtál vagy valamilyen rendszerhiba van a gépeden. Tedd át másik PCI-foglalatba.

Esetleg, nincs rajta a gyártó neve és valami típus szám azon a kártyán? Akkor lehetséges, hogy könnyebben találnánk hozzá valami megoldást/drivert.
(#) ha9pi.feri válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Ez van a panelen: A983B-3A Made in china

Ez alapján nem leszünk közelebb. Amondó vagyok, hogy inkább szerezz be egy másikat.
(#) ha9pi.feri válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

OK! megprobalom masik kartyaval.Koszonom a segitseget mindenkinek! Majd jelentkezem.
Udv: Feri
(#) cherrycoke hozzászólása Ápr 28, 2014 /

üdv.

szereztem eredeti Windows7 dvd telepítőt és ezt meg már nem is telepití. azt mondják hogy winchesteres lehet, állítólag van valami trójai vírus ami képes kinyírni a winyót.
(#) pittti válasza cherrycoke hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /

Ezt a mesét hol hallottad? (húsz éve foglalkozom merevlemezekkel, de ilyennel még nem találkoztam)

A mai költséghatékonyan, és főleg anyagtakarékosan tervezett winchesterek sajnos bármikor és bármitől tönkremehetnek. Az egyedüli segítség egy merevlemez figyelő program (pl. HDD Sentinel) telepítése lehet - ez folyamatosan figyel, és időben jelez ha baj van.

(lefogadom, hogy nem volt a gépeden!)
(#) cherrycoke hozzászólása Ápr 29, 2014 /

Énsem hallottam, a munkatársam mondta hogy egyszer az Asusa járt így. valami fizikai micsodáját vágta szét a winyonak. de a sikertelen win7 telepítés után az xp-t most megint feltudtam tenni, most annyí különbséggel hogy 2 partícíót csináltam és így lényegesen lecsökkent a telepítési idő 1,5 óra alatt feltette. amikor egy particíóra tettem 10 óra vagy több is volt.....
lehet munka után ma megnézem sentinellel csak az a baj ha telepítek valami programot és kikapcsolom utána nem tölti be a rendszert.
Következő: »»   461 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem