Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   258 / 377
(#) szabi95 hozzászólása Máj 3, 2014 /

Akkor majd ha a bolt körül járok veszek stabkockát. Köszi a válszokat.
(#) szabi95 hozzászólása Máj 3, 2014 /

Esetleg 555-ös ic vel csinálok 1 monostabilt kb 70% os kitöltési tényezővel, feteket kapcsolgatok vele és kondival meg kisimítom a kimenő feszt. Működhet?
(#) kissi válasza szabi95 hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

Ez nem szabályzás ( így, ahogy leírtad!), tehát, ha csökken a bemenő fesz., akkor a kimenő is fog ...!
(#) szabi95 válasza kissi hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

Igen de még mindíg jobb mintha fesz osztóval vagy zenerrel csinálnám mert sokkal kisebb a veszteség.
(#) Saggitarius válasza szabi95 hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

Gondolom astabilra gondoltal A monostabil mindossze 1 jelet ad ki inditasonkent.
(#) Sebi válasza szabi95 hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

LM2675 buck-regulatort próbáld ki, szerintem megy ezzel a kis különbségi fesszel is.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
(#) Saggitarius válasza Sebi hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

LM2675 8V a min bemeno, szabi95-nek pedig 7.4 (vagy kevesebb) a taplalasa.
(#) szabi95 válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

sry* elírtam.

Mod: *Sajnálom
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
(#) adamka199 hozzászólása Máj 4, 2014 /

Sziasztok! Kaptam egy félkész hangszínszabályzót kapcsolással, de sajnos már elég kopott a dokumentum. Valószínű az egyik radiotechnika szaklapból való, így hátha valakinek ismerős és meg tudja mondani hol keressem. Az ic-k Tca740 tca730 tca másik kettőt pedig nem tudom leolvasni. Köszönöm aki ráismerne! Üdv!
(#) pucuka válasza adamka199 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Nem lehet egy túl bonyolult kapcsolás az egyoldalas nyákon. Rajzold vissza. Szedd elő a két IC adatlapját, az azokon levő áramkör segítségedre lesz. A 730 egy sztereó hangerő balansz, a 740 egy sztereo hangszínszabályzó áramkör. Nem tudom miért van négy áramkör, mikor mindkét IC sztereó, lehet, hogy a másik két IC -vel valamilyen korrektor (lemezjátszó, magnó) áramkör van megépítve.
(#) Sebi válasza adamka199 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Ilyesmi lehet...

TCA.GIF

(#) mmajka hozzászólása Máj 8, 2014 /

Kedves Fórumtársak!

A minap elgondolkodtam, hogy kellene építenem egy jó hangminőségű csöves előerősítőt. Adott két ECC82 Philips vadi új cső, egyenirányító csövek meg egy rakás csöves tv és rádió bontásra. Na persze az alkatrész vásárlás is megoldható.
Nos ehhez keresek egy jól bevált kapcsolást. A google vagy millió féle megoldást mutat de a bőség zavarában nem tudok választani. Ebben egy tapasztalt kolléga segítségét kérem.
Előre is köszönöm!
(#) reloop válasza mmajka hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

(#) mmajka válasza reloop hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Szia!

Átnéztem a témát de ott sajnos nem az én csöveimhez való kapcsolásokat emlegetnek.
(#) endrusz válasza mmajka hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Szia! Ez szerintem jó kis kapcsolás.
(#) Saggitarius válasza mmajka hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Egy audiofil forum szerint nem szerencses ECC82-t elofokban hasznalni, ECC83 jobb lenne. Az ECC82 inkabb meghajtonak jo a vegfokozatban, valamint az erositese is kisebb az ECC83-nal.

Nezd meg ezt: Bővebben: Link (12AX7=ECC83)
Illetve itt egy masik: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
(#) ferci hozzászólása Máj 9, 2014 /

Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresek plazma tv táphoz.. hátha van ebben érintett tv-szerelő is a fórumon..- sajnos, az elektrotanyán sincs.
TLM2633 vagy TLM2637 power panel, E/RSAG7.820.760 A/E ROH a típusa és elég olcsón hozzáférhetnék. Ami anyag van benne, kapcstáp témákhoz nem rossz...
(#) eyess válasza ferci hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Lehet tévé típussal többre mennénk.
(#) ferci válasza eyess hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Beírtam... .. a net szerint TLM2633 vagy TLM2637.

Ez a tévé típusa ?
Én úgy értelmeztem , hogy a táp panelé ami benne van.

.. vagy Hisense TL3220... mintha így is olvastam volna róla..
Felraktam a konkrét panelnevet is a tanyán, de nem lettem okosabb..

Ok szétnézek ez ügyben.De egyébként mi is a baja ? Lehet nem is a táp.

Nincs baja semmi... csak tele van "jó cuccokkal újrafelhasználásra" és igencsak meredek lenne visszarajzolni, ha már viszonylag egyben van.. olyan 20x30 centis kb., aztán jó FET-ek, trafók, diódák, stb....- és nem 1 db...
Egyébként ha rákeresel, látod, miféle forma.. csak éppen kapcsrajzot nem tesznek fel keletről..
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014

Valami nem jó , mert amit megadtál arra a kereső LCD Tv hoz le.

Akkor én tévedtem... .. a lényeg az, hogy erről a tápról van szó.

Jó akkor javasolnék egy olyan megoldást, hogy írd le légy szíves a tévé hátulján lévő összes adatot , illetve a plazma kijelző belső oldalán található levonón amik rá vannak írva azt mindent írj le.

Lehet, hogy nem jól fogalmaztam... van pár ilyen panelem: E/RSAG7.820.760 A/E ROH és kapcsrajz kellene hozzá...
Nincs se tv, se más, ezekből mazsolázok és még lenne pár db. nagyon olcsón.. .. viszont nem akarom addig szétcincálni mindet, ameddig nem játszok el velük élesben.
A képe ( de van legalább 4-5 verzió...):
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014

panel.JPG

Na de ez , így nem fog menni.Hát sok minden függ , és kell ahhoz , hogy ezek a tápok életre keljenek.De főként maga a tévé is kell hozzá , és a vezérlése pláne.

Jó, hát az azért nem így van, mert felélesztettem benne egy flybacket, egy step-down-t, stb...
Csak csecsébb lenne mindet és egyszerre... sajnos, van benne egy soklábú spéci IC (rajza megvan) is, arról megy talán a PFC-rész, aztán egy "szebb" flyback, ami ezzel is közös..
Szóval nem lenne gond, csak lusta vagyok kirajzolni, mert nem éri meg... ...
Nagyon kevés a külső feltétel, inkább azért nem indult be totál, mert van/lehet pár hibás cucc benne.
Köszi, hogy foglalkoztál a témával.

Nem biztos , hogy rossz , csak teljes mértékben nem tud beindulni a tévé többi rész hiánya miatt.

Semmi gond szívesen tettem.

Azért a helyedbe nem szedném szét hátha valakinek pont ilyen kell valamikor.
Következő: »»   258 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem