Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Pont 7 kimenetet tudsz vezérelni a 2 2 RC elemmel +1 8bites shift regiszterrel !
Idézet: Ha elmondanád, hogy mit csináltál....„valaki segitene???” Ha Processingről van szó, akkor az alábbi linkek segíthetnek: - http://forum.arduino.cc/index.php/topic,40224.0.htmll - http://playground.arduino.cc/Interfacing/Processing
Sziasztok!
Az atmega328-ban hogyan tudnám az egyik timer-t használatra bírni? Azt tudom, hogy mind a 3 timer el van használva. Arra gondoltam, hogy amit a millis() függvény használ, azt kiiktatnám, és annak a helyére tenném be, az én programomat. Hogyan tudnám, ezt megvalósítani? Ha már a megvalósításnál tartunk: azt hogyan tudnám megoldani, hogy a gyári program, az ne változzon? Mert lehet, hogy egy másik programban a millis() függvényre szükségem lenne.
Ezen az oldalon van egy jó összefoglaló az időzítőkről. A Timer0 időzítőt használja a millis() függvényen kívül a delay() és a micros() függvény is. Biztos, hogy nélkülözni tudod ezeket a függvényeket?
A legkézenfekvőbb megoldás a problémádra egyébként egy Arduino Mega beszerzése (6 db. timer) lenne... A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
Igazából egy PID szabályzóhoz kellett volna. De most nézem, hogy van gyári PID szabályzó, ami viszonylag jónak tűnik. Akkor inkább nem babrálok bele a könyvtárakba, hanem használom ezt.
Üdv!
Összeraktam az IR vevőt az Arduinoval és kiolvastattam a gombok hex kódjait vele, amiket le is jegeztem a mellékelt Word doksiba. Viszont az olvasottakkal ellentétben nekem nem csak két kód tartozik egy-egy gombhoz, annál több, amik (szerintem) az IR sugár falakról, egyéb tárgyakról való visszaverődésének köszönhetőek. Kérdésem annyi lenne, hogy hogyan döntsem el, hogy emlik kódot írjam a sketchbe, vagy be tudok egy funkcióhoz több kódot is tenni?
Zajos a vevő/nincs elég tápszűrésed.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Pepe kolléga szorgalmasan segítet, de lehet, hogy megunta, hogy bénáskodok. Van egy Attiny85 amire megszeretném írni azt a kis progit, hogy az egyik kimeneten lévő LED a két poti segítségével szabályozható legyen.
Progi, ami még nem működik rendesen: int j=0; int i=0; void setup(){ pinMode(1,OUTPUT); } void loop(){ j=analogRead(A1); digitalWrite(1,HIGH); delay(1+j); i=analogRead(A3); digitalWrite(1,LOW); delay(500+i); } A lényege az lenne, hogy az A1 analog bemeneten lévő poti 1ms tól 50ms ig mint impulzust tudjon, az A3 poti meg szüneteket 0.5 másodperctől 5 mp ig tudja a dolgát. Egyszerűen nem boldogulok vele. Segítséget előre is kösznöm.
Nézd meg a map() függvényt. Ez egyszerű arányosítás. Ez a várakozási idő kulcsa.
Valahogy helyre tudom hozni, hogy normálisan olvasson vagy kuka a vevő? Esetleg ha kuka, másik akármilyen vevő jó hozzá vagy olyat frekiset kell keresnem mint ez volt?
Köszönöm a felvilágosítást
Kipróbáltam egy másik vevővel, ezzel már jól vette a kódokat.Köszi még egyszer!
Van egy érdekes cikk az Instructables honlapján: Arduino command-line tool "MiniPirate" címmel. Ez egy olyan Arduino programot ismertet, amelynek segítségével parancssorból interaktívan vezérelhetjük a mikrovezérlő ki- és bemeneteit, illetve kényelmes hozzáférést kapunk az I2C buszhoz. Ennek segítségével egyszerűen, programozás nélkül kipróbálhatjuk eszközeinket.
Például az "i" paranccsal felderíthetjük az I2C buszt (kilistázza a buszon talált eszközök címét) A "w" és "r" paranccsal I2C tranzakciókat indíthatunk az előzőleg kiválasztott eszközön. Pl. az "w0 0 r20" parancs 20 bájtot olvas az EEPROM-ból a 0 címtől kezdődően. A fenti cikkben a DS1307 és ATMEL 24C32 EEPROM-ot tartalmazó modul kipróbálását ismertetik. Én is kipróbáltam, tényleg működik! (A cikk pontosításra szorul, az RTC beállításánál a hét napjának adatát kifelejtették a parancsból!). Hasonlóan sikeres volt a TCN75 hőmérő/termosztáttal végzett próbálkozásom is. Ahogy a cikk is írja, tulajdonképpen a Bus Pirate nyomdokán járva és annak szoftverét felhasználva készítették ezt a hardver okokból nyilvánvalóan szerényebb képességű, mégis rendkívül hasznos alkalmazást.
Sziasztok!
RC522-es rfid olvasóhoz van valakinek projekte? Mert csak olyat találok, ahol a kártya kódját írja ki, olyat nem, ahol kapcsolni is tudok vele. Előre is köszi a válaszokat.
Sziasztok!
Elkezdtem programozgatni az Arduino Leonardot. Először csak egyszerű volt mérőt LCD vel. Nem lényeges. A lényeg az, hogy nem ismeri már fel a noti. Világít rajta az RX és a TX led. Mi lehet a gond? Köszi.
A kapcsolni tudsz, azt TE programozod bele. Az Instructables oldalon, mintha lett volna valami.
De a kód nem olyan bonyolult; kvázikód (folyamatábrát rajzolj, abból logikusan látszik):
Tx/Rx egyszerre világít: kimaradt a főprogramból a serial inicilaizálás. Csinálj resetet rajta (gombbal) és akkor a bootloader elindul, és a drivere is betöltődik. Ez ~5 mp . Ha a resetgombot nyomod ezen belül és a feltöltést elindítod - fel fog menni.
Szia! Nekem nem is volt a programban serial. Hiába nyomom a resetet nemsikerül kapcsolatot létesíteni. Nem is jelenik meg mint eszköz.
Az eszközkezelőben ismeretlen USB eszközként jelenik meg. (Device Descriptor Request Failed)
- USB csatlakozó hiba
- bootloader hiba - a reset után a L13-nak pulzálnia kell - USB kábel hiba - 22 ohmos ellenállás hibás a D+/D- vonalon - Az USBVCC lábon a 1µF kondi törött - Kvarc és környéke sérült USB Bootloadert külső programozóval lehet újraégetni. 2 Soros csatorna van a Leonardohoz: Bootloader és Főprogram
Igen, az L led narancssárgán pulzál, majd miután kialszik, beugrik az RX és TX led. Addigra kiugrik, hogy ismeretlen USB eszköz. És ez OR, kábel és egyébbtől független.
Van külső ISP programozóm. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
Amíg pulzál, addig nyomkodd (3 sec) a resetet. A drivert töröld le. Amikor kéri: Arduino/drivers alatt van (1.0.3...1.0.5 alatt). Win8 esetén 1.0.5-r2. Az 1.5.x -> TILOS!
Összes driver leszedendő! Meghajtóprogram is!
Nemsegít. Drivert kitöröltem. A nyomkodásnál csak állandóan világít a led, ha felengedem a gombot kezdődik újra. Muszaj leszek átdobni rajta a bootloadert. Honnan lehet letölteni?
Más az ISP programozóm lábkiosztása, muszaj leszek csinálni hozzá átalakítottat csak nincs is olyan fajta csatim. Egyelőre marad így.
Az Arduino / Bootloaders alatt ott van. A beállítások a boards.txt-ben Leonardo board alatt felsorolva.
A bootloader újrahúzása sem segít. A teljes drivert le kell szedni. Ha ekkor sem jó, akkor a Leonardoban a korábban soroltakat kell kimérni.
HW hibára nem gyanakszok, mivel próbálgattam példa programokat és sajátot is.Minden jó volt. Aztán az egyik progi után már nem indult.
A 'vicc' az, hogy a külső ISP programozót sem ismeri fel a WIN. A változatosság kedvéért invalid configuration descriptor. Még a drivert sem találja a mappában...
Lehet, hogy a Win feküdt ki?
Vagy csak az usb felulet HW hibaja, vagyis nincs 5V rajta, csak az adatvonalak elnek?
Üdv mindenki!
Valaki használt már Arduino-val GSM shieldet? Nekem egy ilyen modulom, van, de a példaprogramok nem működnek. Ha benne van a SIM és NetLight led megfelelően villog akkor egyáltalán lehet csörgetni a kártyát? Vagy miből tudhatom meg, hogy aktívan a hálózaton van? A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |