Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kondenzátor

Témaindító: Alba, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 102
(#) EgyGabor válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 31, 2013 /

Oké! De ha jól gondolom a 1nf kondit ha sorba kötöm nem lesz csak 200 pf nem?Közbe találtam 4 kvos kondit ez van rá írva 222M 4 kv ha jol olvasom le akkor 2nf és 4 kv ez nem lenne jó? Előre is köszi!
(#) fongab válasza EgyGabor hozzászólására (») Dec 31, 2013 /

Szia
Ha sorbakötöd akkor 1/C+1/C+......1/C=1/C vel
Tehát ha két 1nF sorbekötsz akkor 500pF lesz. A feszültség összeadódik. Célszerü ellenállásokat a kondenzátórral párhuzamossan tenni, mert akkor a feszültség egyenletessen ösztodik meg a kondenzátórokon.
üdv.
(#) EgyGabor válasza fongab hozzászólására (») Dec 31, 2013 /

Tehát akkor a 2 nf-os kondi nem jó ha sorba kötöm ? milyen ellenállásra gondolsz? Bocsi de annyira nem értek a tvk-hez meg az elektronikához és nincs már szerelő aki vállalná és sajna nincs tv-m csak ez az egy! Találtam ithon 470 pf-os kondit de sajna ez is csak 1 kv- os ebből ha kettőt sorba kötnék nem lenne jó?
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013

Szia
Minnél nagyobb ellenállás kell. Az ellenállásokon 1mA.....5mA közötti áram, legyen. Ez azért kell ha a két kondenzátór nem egyforma (egyik jobban vezet mint a másik ) eltolodhat a feszültség. Az egyik 6KV visz a másik csak 2KV De itt az a baj hogy a kondenzátor 4KV felett áthúz (zárlatos lesz ) Ha odateszed az elllenállást akkor nem engedi egyik irányba eltólódni.
üdv.

Szia
Ha van 4db 470nF 1KV kondenzátorod akkor, kettő kettő párhuzamossan majd azokat sorba. De ez egy kicsit macerás föleg TV be.
De te tudod.
üdv.

Hát csak ideiglenes megoldásnak akarom hogy legyen tv! Majd jövőre tud jönni aszerelő megcsinálni! 2db 1 nf-os kondit rakok be tudnál írni egy kb ellenálás értéket?

Szia
4KV = 4000V
1mA=0,001A vagy 5mA = 0,005A
R=U/I 4000/0,001= 4000000 ohm vagy 4000/0,005=800000 ohm
4000000=4Mohm mivel a 4KV kétfele oszlik ezért 4Mohm /2 =2db 2Mohm
800000=800Kohm ez osztva 2vel 800Kohm /2= 400Kohm mivel nem tuidom mibe terhel bele én javaslom a 2x 1Mohm és a 2x 2Mohm közöttit. tehát ha találsz 2db 1,8Mohm os ellenállást az jó de ha csak 2db 1,2Mohm osat az is jó. lényeg két egyforma legyen.
És legalább 2W os mert a Wattszám IxIxR és ebbe belegondolva a 5mA nál márt kell Watt szám.

üdv.

Értem! Ez egy LG projektoros tvbe van a nagyfesz résznél van ! Egy ellenálláson után van ez a kondi és megy egy tranzisztor középső lábára! De ez ellenállás is meghalt de aszt már ki cseréltem!

Szia
Lehet hogy tényleg csak a kondenzátor adta meg magát. De az is lehet hogy a kondenzátor az utolsó volt a sorba. Gondolok itt arra hogy a tranzisztor melegedett, áthuzott és vitte a kondenzátort is. De ne igy legyen.
Még, abba kellene belegondolni, hogy párszáz forintos kondenzátor miatt, nem kell, majd több ezer vagy tízezret fizetned, mert nem tudsz várni. Nem olyan jó a TV műsor, estleg a számító gépen is lehet nézni.
De ismét te tudod.
üdv.
(#) gazdag-andras hozzászólása Jan 3, 2014 /

Sziasztok.

Egy kérdésem lenne van egy esztergám rajta a villanymotor,a motor búg kb 3-500 watt lehet a motor teljesítménye.
A kondi elvileg üzemi kondi ezt szeretném cserélni,de nem találtam eddig még.Mit tanácsoltok helyetesíteni nagyobbal?

CD60 220VAC 100uF
(#) JOJO hozzászólása Jan 12, 2014 /

Tiszteletem

Segítséget kérnék Létezik egy program amelybe beírom a kondenzátor szám kódját és meg mutatta az értékét hol lehet letölteni?
(#) kadarist válasza JOJO hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Szia!
Nézz szét itt!
(#) JOJO válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

köszi a választ ezt én is láttam de van le tőlthető program amely dióda, led előtét ellenállás értéket csak a kódót kell beírni. volt nekem csak véletlenül letöröltem egy magyar honlapról töltettem le annó
(#) Allen Collins hozzászólása Feb 17, 2014 /

Sziasztok!
Mit csináljak szerintetek, mert az apx100-nak nem jó a kimenő teljesítménye, áttranszformálva, talán ha 10-20W-ot tud.
Arra gondolok, hogy az elektrolit kondiknál lehet a baj. Itt a problémám az, hogy nem tudom, minek higgyek, mert a Beagos, netről összeszedett leírás alapján, teljesen más kondik vannak a cuccban, mint amik be vannak szerelve. Beszerelve pl ilyeneket találtam benne, hogy 450V-47uF, (2×350V-100uF), 160V-100uF, 450V 4uF, 3,6V-47uF, meg valahány volt-100uF. A leírásban, meg teljesen más. Milyet vegyek bele? Itt a leírás: http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/APX_100_gepkonyv/ISO-8859-2''beolvas%25E1s0006.jpg

Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
(#) designer hozzászólása Feb 23, 2014 /

Szevasztok!
Triac áramkörébe (snubber) kellene egy ilyen kondenzátor: 10n/2k5V. Hány voltos ez, milyen fajta?
(#) Alkotó válasza designer hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Ez 10n/2000V. Ugyan nem 2,5kV, de nem sokkal marad el mögötte.
(#) designer válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Köszönöm. A fix feszültségstabilizátorok ki-bemenetére milyen típust kell tenni? Kerámia, tantál, fólia?
(#) pucuka válasza designer hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Általában semilyet, de nagyfrekvenciás hidegítés miatt kis induktivitásút érdemes, ez pedig kerámia típus. Nagyobb kapacitású elkónak, akár alumínium, akár tantál, nincs sok értelme, mert a stabkockáknak kicsi a dinamikus ellenállása, ráadásul a terhelés lekapcsolása után a kondenzátorban megmaradó feszültség tönkre teheti a stabkockát.
(#) hecsi hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Hali, tudja e valiki hogy holt tudnék beszerezni egy Blokk Kondenzátort ami 500UF400VAC?? üdv..
(#) ludaslajos hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Sziasztok!
Ha tudtok kérlek segítsetek
Tönkrement és füstjelekkel kommunikált AEG márkájú fúrógépem
Szétszerelés után egy elégett kondenzátort találtam benne melynek a pontos típusa:
0.2µF + 2x2400pF X1Y2 250V
a kondinak három kivezetése van ezért nem értem, hogy lehet 0.2 µF és 2x 2400 pF
Ha valaki tudja mivel állok szemben és, hogy mivel helyettesíthetem kérem segítsen (ilyen kondit nem találok a neten így nem sikerült beszereznem).
Köszönöm!
(#) kadarist válasza ludaslajos hozzászólására (») Ápr 16, 2014 / 1

Szia!
Képzeld el így a dolgot.
(#) ludaslajos válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Ezek szerint ha helyettesíteni akarom akkor sorba kell kötnöm kettő darab 2400pF-ot és velük párhuzamosan egy darab 0.2µF-ot?
(#) kadarist válasza ludaslajos hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Ha elfér a tokban, akkor igen, de mindenképpen X vagy Y osztályú kondenzátort használj a tűzvédelem miatt. 2400pF=2,4nf és 0,2uF=200nF. Szerintem jobban jársz, ha ilyen zavarszűrő-típusú háromlábú kondenzátort veszel egy szaküzletben és nem barkácsolsz.

Köszönöm a kielégítő választ és a segítséget!
Szerettem volna vásárolni de kisvárosunkban nincs ilyen szaküzlet a neten pedig nem találtam ilyet
Azért megpróbálok még felkutatni, ha nem megy akkor viszont marad a barkácsolás ....
Annyit még segíthetnél, hogy mit jelent az "X és Y" osztályú?

Az első link sajnos nem működik
A 200nF helyett jó lehet a 400nF? (a kondi amiről a linket küldted)

A helyes link: Bővebben: Link.
Ha elfér a helyén, akkor jó lesz, ha nem, akkor keress egy kisebb méretűt (kapacitásút).

Köszönöm a rám szánt időt és energiát, azt hiszem innét már boldogulok és húsvétra nem kell új fúrógépet kérnem a nyuszitól
(#) pucuka válasza ludaslajos hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Amúgy enélkül is vidáman megy a fúrógép, már ha csak ennyi volt a baja. Csak nagy lesz a zavartermelése. TV nézés időszakában ne nagyon használd, mert emlegetni fognak.
(#) Paler hozzászólása Máj 4, 2014 /

Sziasztok !

a problémám a következő lenne:

Kb. egy hónapja egyre többet erőlködött bekapcsoláskor a Samsung monitorom. A power led 2-3 rövid villogás után 2mp-ig világított , mintha bekapcsolt volna a monitor, majd újra kezdte a rövid villogásokat, miután újra egy pillanatig mintha bekapcsolna, és így tovább...eleinte 1-2 perc után sikerült elindulnia, de most már ott tart a dolog hogy jó 10 perc is eltelik mire bejön a kép rajta. Viszont ha utána kikapcsolom és pár perc múlva vissza, akkor egyből elindul, de ha hosszabb ideig áll akkor újra a fentebb leírt indítási procedúrával sikerül csak elindulnia. Most már meguntam a dolgot és szétszedtem a monitort, és a táp áramkörön 5db elkot láttam púposodni, és a véleményem szerint ezek lehetnek az okai az indítási gondoknak.

A kérdésem a következő lenne hozzátok.
-mit jelent a kondin a következő jelölés: GL, C7 22 Vent?

Gyárilag CapXon márkájú elkok vannak telepítve, ezekről azt olvastam hogy nem a legjobb minőségek. Ti milyen márkájú kondikat javasoltok ? Vagy annyira azért nem rosszak ?

Egyébként a következő elkok lettek púposak:
3db 820µF 25V, GL105°C C7 25 Vent
2db 1000µF 10V, GL105°C C7 22 Vent

Mi lenne ha az összeset 1000µF 25V 105°C-ra cserélném ki ?

Előre is köszönöm a válaszokat
Következő: »»   64 / 102
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem