Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sajnos gyakori, főleg a felső tagozatos mateknál, hogy nincs meghatározva pontosan, mi a feladat. Mint ennél a témánál is. Nem ilyennel kellene fárasztani a gyerekeket (szülőket). Másik, amitől égnek áll a hajam, amikor többféleképpen lehet értelmezni a feladatot, nem egyértelmű. A különböző értelmezések különböző eredményt adnak. Ha valaki -jó logikával- másra tippel, hibás. A helyes értelmezés ügyesen el van dugva a szövegben. Reklamáció nincs, "miért nem figyelt oda jobban".
Azért tanítanak, hogy felnőttként rabszolgaként gürcölj a kis éhbérért.
Nálam a laptop, csak irodai munkára meg netre való. Egy átlag laptop, sose lesz olyan erős, mint egy asztali gép ugyan olyan paraméterek mellett. Egyszer vettem drágán, de meg is bántam! Azóta vettem egy még IBM gépet potom pénzért, és nem rég találtam egy Lenovot másik potom pénzért. Kockulni meg itt az asztali. Szerintem ha neked se életbevágó, inkább asztalit fejlesz.
Próbálkozhatok?
b: 3 8 4 7 5 6 3+5=8, 8-4=4, 4+3=7, 7-2=5, 5+1=6 Régen sem volt jobb a helyzet. Emlékeztek még? Idézet a 60-as, 70-es évek alsós számtan könyvéből: Józsi bácsinak 7 tehene van, Pista bácsinak 5. Kérdezz. Bátyám házi feladata kiverte a biztosítékot: "Megdöglöttek már?" Már akkor megmutatkozott benne a későbbi hivatása: Állatorvos lett.
A felső tagozatnál még megértem, de egy elsősnél?! Na mindegy, holnap kiderül hogy hány gyereknek ( szülőnek ) sikerült megoldani, én feladtam. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Persze, köszönöm. Nem rossz, de ez csak hat szám. Én először úgy gondoltam, hogy 4+7=11. Akkor 5+6= 11. tehát hogy abban a sorban a végeredmény 11 legyen. Így jó lehetne a 3+8=11. De akkor mi a hetedik szám? Ugyan így próbáltam a felső sort is, de az sem jött ki.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Köszi mindenkinek de most értem haza.Holnap azaz még ma el fogom olvasni csak egy kicsit később.Az Indesit mosógépek hajnalig szivatnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
A legelső szám a 9: 9-6=3.
Egyébként mi lett az elfogadott megoldás? A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Anno megnéztem, de rohadtul éhes voltam közben. A végén már az sem érdekelt, hogy belehalok, csak ehessek egy bigmeket...
Erre nem jöttem volna rá. Sajnos nem tudom, mert éjszaka belázasodott és suli helyett a dokinál kötött ki. De majd valakitől megérdeklődöm.
Nem vagyok ideges (na jó egy kicsit). Minden állásajánlatnál feltétel a gyakorlat. Tudom korábban már kitárgyaltuk, hogy le kell tagadni. De én amondója vagyok, hogy ha élesbe megy a dolog akkor nem szeretnék beégni.
1, Ha van köztetek akár maszek szerelő is, aki munka közben elvállalná az okításomat akkor örülnék a segítségnek. 2, Aki cégnél dolgozik megérdeklődné nekem, hogy mi a teendő a pályakezdők esetében? Gondolom a főnök tud valami okosságot javasolni.
A jogsiról ne is beszéljek. Csóró gyerek vagyok és önerőből nem tehetem meg, hogy leteszem.
Az én leánykám már 7. éve odakint dolgozik.... Mikor megemlítettem hogy szerzek itthon jól fizető állást, kiröhögött... Mikor elmagyarázta, igazat kellett adnom neki
Kedves fórumtársak. Eljött a nagy nap. (kórház, stb.) Holnaptól jó ideig nem leszek itt a fórumon. Ha visszajövök észreveszitek. Ha nem, úgy ég veletek.
Na ez elég ijesztően hangzik. Csak nem ilyen komoly a helyzet? Visszajönni kötelező, nem úgy van ahogy gondolod.
Legyen veled a szerencse, és az orvostudomány. Mennyi idő a "jó ideig nem leszek"? Minél előbbi gyógyulást, és visszatérést kívánok. Szia. Miki Idézet: „Ha nem, úgy ég veletek.” Na de hát kérem, az szomorú lenne. Ilyet nem szabad írni. Jössz még te a mi fórumunkra...!
Egy kis kórházasdi miatt csak nem hagyod abba a fórumozást? Gyógyulj gyorsan, lásunk mihamarabb!
Minél előbbi jobbulást!
(Ilyet tényleg nem szabad még írni se!)
Én is jobbulást kívánok Apropó én a fogászatra megyek majd csak. Csak ne félnék.
Töröm a fejem egy számítógépes iskolába való beiratkozásra. Mindig terveztem de most lett pénzem rá. Számítógép szerelés. Nem tudok ráunni. Lettek kiscicáim akit érdekel írjon. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
Mihamarabbi jobbulást, és pozitív gondolkodás! Nem kell a bajt bevonzani.
(A nővérkéknek majd szólok, hogy a paplan alatt ágaskodó az nem az, aminek gondolják, hanem a forrasztó páka! Csak aztán nehogy szégyent hozz ránk, a "forrasztással"! )
Az alsós matekos borzalmakról jut eszembe, hogy nemrég az 5.-es testvérem kapott olyan feladatot, amit 10.-es ként nem tudtam megoldani. Persze nyomdahiba volt. Nemrég a fizikakönyvben találtam pár baromságot: egy képen tipikus amerikai henger alakú oszloptrafók voltak, és odaírták, hogy nagyfeszültségű kondik.
Idézet: „Csak aztán nehogy szégyent hozz ránk, a "forrasztással"!” Dehogyis. Szerintem inkább "hegeszteni" fog.
Sziasztok , egy gyors segítséget kérnék . 220v ról 12 voltos dc ventilátor . 0.18 a vesz fel . Mivel tudnám meg oldani trafó nélkül . Köszi előre is .
Trafó nélkül nehéz lesz. Bár ez itt nem kicsit off, az offtopikban.
Nemrég volt egy programom, ami az usb-t lezárta és csak egy irányba engedte az adatokat másolni. Ha jól emlékszek arra találták ki, hogy a vírusokat ne engedje rászabadulni. De már nincs meg. Ha tudja valaki mi a neve, akkor megköszönöm.
Szia , én Comodo antivírus használok . Abban van Auto Sandbox . Több mint 5 szinten állítható és mindezek mellet nem csak usb hanem tömörített fájlokat is szépen rendezi . Én ajánlani tudom és mindezek mellet még ingyenes is .Comod ingyenes programjai !
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |