Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2283 / 3599
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Sajnos gyakori, főleg a felső tagozatos mateknál, hogy nincs meghatározva pontosan, mi a feladat. Mint ennél a témánál is. Nem ilyennel kellene fárasztani a gyerekeket (szülőket). Másik, amitől égnek áll a hajam, amikor többféleképpen lehet értelmezni a feladatot, nem egyértelmű. A különböző értelmezések különböző eredményt adnak. Ha valaki -jó logikával- másra tippel, hibás. A helyes értelmezés ügyesen el van dugva a szövegben. Reklamáció nincs, "miért nem figyelt oda jobban".
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 5, 2014 / 1

Azért tanítanak, hogy felnőttként rabszolgaként gürcölj a kis éhbérért.
(#) Remci válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Igen, erre is gondoltam.
(#) Gabó válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Nálam a laptop, csak irodai munkára meg netre való. Egy átlag laptop, sose lesz olyan erős, mint egy asztali gép ugyan olyan paraméterek mellett. Egyszer vettem drágán, de meg is bántam! Azóta vettem egy még IBM gépet potom pénzért, és nem rég találtam egy Lenovot másik potom pénzért. Kockulni meg itt az asztali. Szerintem ha neked se életbevágó, inkább asztalit fejlesz.
(#) Hp41C válasza Remci hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Próbálkozhatok?

b: 3 8 4 7 5 6
3+5=8, 8-4=4, 4+3=7, 7-2=5, 5+1=6

Régen sem volt jobb a helyzet. Emlékeztek még? Idézet a 60-as, 70-es évek alsós számtan könyvéből:
Józsi bácsinak 7 tehene van, Pista bácsinak 5. Kérdezz.
Bátyám házi feladata kiverte a biztosítékot: "Megdöglöttek már?" Már akkor megmutatkozott benne a későbbi hivatása: Állatorvos lett.
(#) Remci válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

A felső tagozatnál még megértem, de egy elsősnél?! Na mindegy, holnap kiderül hogy hány gyereknek ( szülőnek ) sikerült megoldani, én feladtam. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) Remci válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Persze, köszönöm. Nem rossz, de ez csak hat szám. Én először úgy gondoltam, hogy 4+7=11. Akkor 5+6= 11. tehát hogy abban a sorban a végeredmény 11 legyen. Így jó lehetne a 3+8=11. De akkor mi a hetedik szám? Ugyan így próbáltam a felső sort is, de az sem jött ki.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
(#) jani1987 hozzászólása Máj 5, 2014 /

(#) Szárnyas hozzászólása Máj 5, 2014 /

Nézte valaki a snooker döntőt? Nem semmi mérkőzés volt!
(#) botesz hozzászólása Máj 6, 2014 /

Köszi mindenkinek de most értem haza.Holnap azaz még ma el fogom olvasni csak egy kicsit később.Az Indesit mosógépek hajnalig szivatnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
(#) Hp41C válasza Remci hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

A legelső szám a 9: 9-6=3.
Egyébként mi lett az elfogadott megoldás?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Anno megnéztem, de rohadtul éhes voltam közben. A végén már az sem érdekelt, hogy belehalok, csak ehessek egy bigmeket...
(#) Remci válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Erre nem jöttem volna rá. Sajnos nem tudom, mert éjszaka belázasodott és suli helyett a dokinál kötött ki. De majd valakitől megérdeklődöm.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 6, 2014 /

Nem vagyok ideges (na jó egy kicsit). Minden állásajánlatnál feltétel a gyakorlat. Tudom korábban már kitárgyaltuk, hogy le kell tagadni. De én amondója vagyok, hogy ha élesbe megy a dolog akkor nem szeretnék beégni.
1, Ha van köztetek akár maszek szerelő is, aki munka közben elvállalná az okításomat akkor örülnék a segítségnek.
2, Aki cégnél dolgozik megérdeklődné nekem, hogy mi a teendő a pályakezdők esetében? Gondolom a főnök tud valami okosságot javasolni.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

A jogsiról ne is beszéljek. Csóró gyerek vagyok és önerőből nem tehetem meg, hogy leteszem.
(#) Szpisti válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Az én leánykám már 7. éve odakint dolgozik.... Mikor megemlítettem hogy szerzek itthon jól fizető állást, kiröhögött... Mikor elmagyarázta, igazat kellett adnom neki
(#) jani1987 hozzászólása Máj 6, 2014 /

(#) pjg hozzászólása Máj 6, 2014 /

Kedves fórumtársak. Eljött a nagy nap. (kórház, stb.) Holnaptól jó ideig nem leszek itt a fórumon. Ha visszajövök észreveszitek. Ha nem, úgy ég veletek.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Na ez elég ijesztően hangzik. Csak nem ilyen komoly a helyzet? Visszajönni kötelező, nem úgy van ahogy gondolod.
Legyen veled a szerencse, és az orvostudomány. Mennyi idő a "jó ideig nem leszek"?
Minél előbbi gyógyulást, és visszatérést kívánok.
Szia. Miki
(#) Norberto válasza pjg hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Idézet:
„Ha nem, úgy ég veletek.”

Na de hát kérem, az szomorú lenne. Ilyet nem szabad írni. Jössz még te a mi fórumunkra...!
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Egy kis kórházasdi miatt csak nem hagyod abba a fórumozást? Gyógyulj gyorsan, lásunk mihamarabb!
(#) sany válasza pjg hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Minél előbbi jobbulást!
(Ilyet tényleg nem szabad még írni se!)
(#) glatzkrisztian86 hozzászólása Máj 7, 2014 /

Én is jobbulást kívánok Apropó én a fogászatra megyek majd csak. Csak ne félnék.

Töröm a fejem egy számítógépes iskolába való beiratkozásra. Mindig terveztem de most lett pénzem rá. Számítógép szerelés. Nem tudok ráunni.

Lettek kiscicáim akit érdekel írjon.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
(#) Frankye válasza pjg hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Mihamarabbi jobbulást, és pozitív gondolkodás! Nem kell a bajt bevonzani.
(A nővérkéknek majd szólok, hogy a paplan alatt ágaskodó az nem az, aminek gondolják, hanem a forrasztó páka! Csak aztán nehogy szégyent hozz ránk, a "forrasztással"! )
(#) kérdező válasza Remci hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Az alsós matekos borzalmakról jut eszembe, hogy nemrég az 5.-es testvérem kapott olyan feladatot, amit 10.-es ként nem tudtam megoldani. Persze nyomdahiba volt. Nemrég a fizikakönyvben találtam pár baromságot: egy képen tipikus amerikai henger alakú oszloptrafók voltak, és odaírták, hogy nagyfeszültségű kondik.
(#) jani1987 válasza Frankye hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Idézet:
„Csak aztán nehogy szégyent hozz ránk, a "forrasztással"!”

Dehogyis. Szerintem inkább "hegeszteni" fog.
(#) Darkboy hozzászólása Máj 7, 2014 /

Sziasztok , egy gyors segítséget kérnék . 220v ról 12 voltos dc ventilátor . 0.18 a vesz fel . Mivel tudnám meg oldani trafó nélkül . Köszi előre is .
(#) mikrokapcsolo válasza Darkboy hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Trafó nélkül nehéz lesz. Bár ez itt nem kicsit off, az offtopikban.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 7, 2014 /

Nemrég volt egy programom, ami az usb-t lezárta és csak egy irányba engedte az adatokat másolni. Ha jól emlékszek arra találták ki, hogy a vírusokat ne engedje rászabadulni. De már nincs meg. Ha tudja valaki mi a neve, akkor megköszönöm.

Névtelen.jpg

(#) Darkboy válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Szia , én Comodo antivírus használok . Abban van Auto Sandbox . Több mint 5 szinten állítható és mindezek mellet nem csak usb hanem tömörített fájlokat is szépen rendezi . Én ajánlani tudom és mindezek mellet még ingyenes is .Comod ingyenes programjai !
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
Következő: »»   2283 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem