Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Tisztelt fórumozók!
A hétvégén összedobtam egy táp panelt a 67-Ledes(nem Kly-féle) propellerhez,átlagos a fiókban található alkatrészekből.Dioda FR302-es stab kocka L7812 majd L7805.A 47uF25V-os puffer a 12V-os stab kockához,a 100nF63V és 100uF6V-os pedig az 5V-os kockához.A kimeneti áram egy kissebb villany motort szépen pörgette.A propelleren a ledek viszont foghíjasan működtek a két szöveg lefutása után pedig a kép szétesik.Ezt tudjam be annak,hogy gyenge a táp vagy keressek forrasztási hibát?
Szerintem a meghajtókhoz kell tenni (mindegyikhez egyet a 100nF hidegítővel párhuzamosan) 47µF kondit nekem az segített.Kis 6V tantálok vannak bent nekem.
Nem csak a hidegítéssel van baj.
Az eredeti HEX amit letöltöttél és lefordítottál nem működik a Patexati féle nyákhoz általuk beszerzett led meghajtókkal!!! Csak az eredetiekkel! Pont ilyen hibát csinál. Működésre lehet bírni de át kell írni a forrásban az SPI init részt meg néhány időzítést. HP41C még írt softwares SPI-t is hozzá annyira nem volt jó.Törte a képet. Később megoldottam a HW SPI-vel is. Miért kínlódsz azzal a forrással? Nem tud az semmit alapból. Ott az én HEX em töltsd bele és menni fog. Vagy kérd el HP41C-től a hackelet.
Bele szaladtam egy érdekes (bosszantó) hibába. Működik a wireles power szépen megy az óra.
A Hdd motor vezérlése LB11880 . mivel ezzel a HDD vezérléssel csak 1400-as fordulattal meg a motor kicseréltem a vezérlést MTD6501C -re És nem megy a kijelzés! Ha vissza cserélem a motor vezérlőt akkor jó mi lehet miért nem megy az MTD-vel ??
Végülis csak náhány nagyon bosszantó hibát kellett megtalálnom és kijavítanom, aztán már ment is a programod a mi meghajtónkkal is:
- Tápátvezetésben a rugón esett majdnem fél volt. Acélrugó jelyett egy vastag alkatrész lábból hajtott "rugó" lett a megoldás. - A meghajtók csak darabonként 22µF és 100nF kondenzátorral hidegítve voltak hajlandók működni. - A táplálási gondok miatt a led -ek fényerejét jelentősen csökkentenem kellett. - A mérések közben körberaktam a dsPIC -et hidegítéssel, de nem tudom, hogy valóban kell vagy ezekután le is vehetném. - Az IrDa infra vevő táplálását megszüntettem. Idézet: „megtalálnom és kijavítanom, aztán már ment is a programod a mi meghajtónkkal is” Mármint nekem ,mert én jötttem rá mi a baja az időzítésnek.. Te egy szoftware SPI megoldást küldtél nekem hogy tegyem be a kódba.Arra már nem emékszem hogy azzal működött e? Ha működött is tuti lassabban.Mindegy ,már történelem lehet belőle érettségizni maholnap....... A lényeg hogy az eredeti software megoldás és forrás nem működik a (nem tudom a típusát) módosított led meghajtókkal. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Tény, hogy az STP16C596 lassabb, mint az eredeti STP16CPS05. Míg a fent felsorolt hardware hibákkal küzdöttem majd 3 hónapig (gipszes jobb kézzel), már a V10 -nél tartottál. Mint írtam, azzal sikerült életre kelteni.
Можно посмотреть на вашу плату? PCB Layout
You can look at your fee? PCD Layout Akkor nézd meg a díjat? PCB Layout
Szia! A dsPIC -et hidegítés nem kell de a meghajtóknál elengedhetetlen. A táp és a rotor nyák között kis árnyékoló lemez is elengedhetetlen a hagyományos táplálású megoldásnál.
Szia!
Fontos hogy Tantál kondi legyen?Attol tartok,hogy a tantál kondi magasabb mint a normál µF-os kondi és a második meghajtónál csak a mágnes irányában van hely.Így is egy ügyetlenkedés alkalmával a mágnes letörte a 100n-s kondit.
Szia!
Őszintén mondva próbálkoztam a vac.hu lapon található PIC30F6015-höz tartozó Hex-ek betöltésével de a programozó (Figyelem: Néhány beállítás szó nem hex fájlt. Győződjön meg arról, alapértelmezett értékek jobbra fent elfogadható.) figyelmeztetést küldött.Attol függetlenül látszolag betöltötte,de az eredmény 0-lett.Azzal a forrással Hp41C segítségével legalább odáig eljutottam,hogy a forditó lefordította a programozó pedig betöltötte és a végén lévő ledek villogtak ahogy Patexati irta.A cél az volt,hogy kiderüljön,hogy minden a helyén van-e,nincs-e elforrasztás vagy hibás alkatrész habár ezt még mindig nemzárhatom ki 100%-ban.Az L7805-ös stabilizátor csak 1,5A-t ad papir szerint de legalább nemfut meg és a propellerem még mindig ép.Köszönöm a segítséget,ha van ötleted,hogy mit állítsak át a programozón ahhoz,hogy a te programod elfogadja és betöltse azt nagyon megköszönném.
Az smd tantál kisebb mint bármelyik, az elkótól meg főleg.
Melyik HEX el próbálod? Milyen kvarc van a rotoron(MHz)?
Ezzel próbáld: kvarc legyen 7.372MHZ HEX Ja és milyen a PIC? 30I vagy 20E ? Ha 20E akkor nem tudom mi van mert az elvileg csak lassabb órajellel mehet mint ami a HEX ben van. De lehet nem jól tudom.....Elindulni el fog vele az biztos. Talán jobban fog melegedni csak az a különbség? A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
Ugyanaz hiányzik belőle: az FICD konfigurációs regiszter beállítása. Jó a default érték is.
Ebben benne van az összes konfigurációs regiszter... MpLab/Select device/dsPIC30F6015;File/Import hex;Config/Confuguration Registers;File/Export hex - all data. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
Sziasztok!
Az ötletem az, hogy amplitúdó modulációval kommunikálok a bázis és a rotor között. Arra gondoltam, hogy az 1 mondjuk 1voltal nagyobb, mert ugye a frekvencát nem változtathatom, mert különben villogna. Mi a véleményetek?
Szia!
A kiindulás jó. Keress rá a 16F16F886 -os SMD rotorra, ott van az RC5 lábra menő komparátor... A Bázison pedig a PWM jel kitöltésével lehet modulálni. Kész, bemérve.. 200bit/sec adatátvitel megvalósítva a básiz(ok) és a rotor(pk) között fillláres anyagköltséggel. Az infra vevő, az RTC, a mérőkörök elhagyhatók a rotorról... A rotorral megjelenített idő DCF77 -ről (GPS -ről) szinkronizálható. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
Erre gondoltam, hogy kb minden elhagyható, csak mint kijelző fog működni, és a DCF77 volt az ötltadó. De ha már az kommunikál akkor menjen minden a bázisról. De nem lehet több 200 bit-nél?nem építek után,szeretném az egészet magam csinálni
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
Nem találom azokat amiket mondasz.
Köszönöm, megnézegetem őket..
Még filléresebben szeretném. Egy szimpla feszültségosztó és a picen belül a komparátoron. Én jóval gyorsabb kommunikációt szeretnék. Nem tudom mennyire lesz zavaros a vétel, lesz-e elég gyors a tekercs. Ez lehet hülyeség, lehet csak lassabban tudom megvalósítani, lehet éppen a feszültség tüskék miatt ennyire lassú a te amplitúdómodulációd?
Még hiányzik pár apró alkatrész az órámhoz. Valaki meg tudná mondani, hogy pl a hestore kínálatából melyik hall szenzort vegyem? Vagy mindegy?
Szerencsém volt. A rotoron az LM358 fele volt felhasználva, így a komparátor nem került semmibe. A pótlólag beépített két dióda, 5 ellenállás, 2 kondenzátor és egy darab NPN tranzisztor tényleg csak filléres költséget jelentett. A kapcsolás lényegét nem is érintette....
Hali, újra itt. Az óra végre MŰKÖDIK csak még akadt pár problémám, elso az hogy ha kikapcsolom a taviranyitoval a ledek továbbra is világítanak és csak akkor kapcsolnak ki ha kihuzom az orat a konnektorbol. A másik pedig az, hogy a reklámszöveget betudom kapcsolni és aztan bizonyos idokozonkent megjelenik, de nem tudtam rájonni hogy kapcsoljam ki. Valami tipp? Ja és még az hogy az osszes led halvanyan vilagit, mindig.
Az "eredeti", Soubry Henk féle programban van egy csomó hiba. Már több éve kijavítottam...
A Demo módból való kikapcsolást akkor próbáld, amikor az időt mutatja.
Szia!
A rotoron 20 MHz-es kvarc van.Szinte mindegyik hex-et megprobáltam.Ha átcserélem a kvarcot 7,3728-s ra és beletöltöm ami hex-et akkor elvileg mennie kell?
A dsPIC30F6015 16 -szoros PLL -vel csak 7.5 MHz frekvenciájú órajelet tud fogadni az órajel bemenetén. V10 -től 7.3728 MHz -es Quartz kell neki.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
A 30MIPS -es verziókhoz dsPIC30F6015-30 kellene.
Szia!
Sajnos valami nem kerek.Probáltam beletölteni az általad küldött hex-et,de sajnos azon kivül,hogy a betöltés végén a propeller végén a kék és piros led villant egyet,sajnos nem jutottam elörébb.Elképzelhető,hogy ez az utánépített programozó nemképes a dsPIC306015-ös felprogramozására?Mert látszólag betölti de kiolvasáskor csak 0-ákat olvas ki a processzorból.
Szia!
Köszönöm a gyors választ.Így ne a programozót hibáztassam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |