Fórum témák
» Több friss téma |
Az antannajelerősség a lejátszó szerint maxon van!
Azért én kipróbálnám másik antennával és másik számítógéppel is. De szerintem a HD nagyobb gépigényű, mint a normál SD adás és ezért szaggat.
Igen, a HD-nek harmatgyenge a Celeron, akár 600-as, akár 2000-es. Nekem tavalyig Pentium 4 D935-ös procim volt, apámnak 1 magos P4 1500-as. Nekem csont nélkül ment az 1080-as videó ~50%-os proci terheltséggel, apámnak a 720-as is 4 képkocka/sec-es diavetítés volt. Ha S775-ös az alaplapod, akkor keresd ki a kompatibilis procikat, és válaszd a legjobbat, vagy ahhoz közelit a vaterán. Ha lehet, akkor a 900-as, esetleg 800-as sorozatú Pentium D-t keress. De kerüld el a Celeronokat! Ilyen procit már pár ezresért kapni. Már ha szereti az alaplapod. A memória első ránézésre elégnek tűnik az akadásmentes képhez, nekem legalábbis 1GB DD2-800 elég volt.
A v*-án fix-es árverésen 2650Ft-ért találtam Pentium D830-ast. Sőt, még egy D925-ös is van jelenleg 3400-ért, de 4000-es villámáron. Én tavaly 10.000-es villámáron adtam el a D935 procimat, ami mindössze 200MHz-el volt gyorsabb, minden másban azonos. Ha tényleg gépet kell bővíteni és nagyon szűkös a keret, ez irányba kezdeném. Persze függ az anyagiaktól is. De ez a téma már inkább más topikba tartozik. Ide csak azért írtam, mert szerintem egy ilyen procival megoldódna a problémád.
Köszi az én gépem nem egy mai gép, sajna gondoltam majd működik rajta de hát ez van.
Megnéztem a proci foglalatom 478-as. Alaplap neve ECS L4S5MG/651+ ezzel nem tudom mire mennék!
Nem jó hír. Ez nem véletlenül egy sulinetes vagy T*co gazdaságos gép volt anno? Egyik kollégám is ilyet vett. Mondjuk analóg tévét nézett rajta egy Pinnacle PCTV Pro kártyával. Az enyémmel. S478-asban ritkább a jó proci. Ráadásul ez egy Sis chipsetes alaplap. Minimum 2,6GHz-es proci kell, és hatványozottan kerülni a Celeronokat. Illetve itt sajnos maximum ál-kétmagos (HT) procikat kapsz. Talán egy 3,06GHz-es HT-s procit bele tudsz tenni, és el fogja vinni a tévét. Vagy marad a teljes "szentháromság" csere: alaplap-processzor-memória.
Sziasztok!
Van nekem egy Wayteq HD-95CX beltéri máma bekapcsoltam ki írta hogy BOOT és utána ki kapcsolt és azóta be se lehet kapcsolni nem világit egyik led se rajta.
Huha de bátor vagy.
Azt hiszed, hogy ezt valamilyen trimmerrel ( akár elektronikusan is ) lehet csak ugy kompenzálni. A készülék nem hibás, ö igy kapja a jelet és igy jeleniti ( hallatja) meg. Ezzel te aligha tudsz valamit kezdeni.
Szét szedtem máma a dekódert a fentebb említett probléma miatt. De szemel látható hiba nincs táp panel rendbe mert ki mértem. de még mindig se kép se hang.
Meg tudná mondani valaki, hogy azok a DVB-T tunerek, amik RF kimenettel rendelkeznek, átengedik-e az antenna felől érkező jelet? Mint régen a videók? Vagy csak veszi a jelet és kiadja RF a sajátját?
Esetleg van-e olyan típus, ami emellett alkalmas a fizetős vételre is? (RF kimenetesből eddig nem találtam ilyet)
Közben nyomoztam, de nem kerültem közelebb a sikerhez...
A legtöbb készüléknek van RF kimenete, de csak az RF bemenet van tovább loopolva. Van olyan készülék, aminek van modulátora, de akkor az külön kimenet, tehát nincs egyben, mint régen a videós korszakban...
Sziasztok!
Van nekem egy Schwaiger DTR 520 dvb t set top boxom. Azt csinálja hogy meg talál 4 adót de a többit nem nincs kép se hang egyik adón se kivéve a duna word azon csak hang van de az is német. Van rajta rj 11 csatlakozó az mire való a csatlakozó melé az van irva hogy IR/DATA. Válaszotokat elóre is köszönöm.
Hello!
Akkor van egy e-hulladékod...mert, az a vevő csak a DVB-T (MPEG2) adások vételére (volt) jó...DTR 520 A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Sziasztok!
Használ itt valaki olyan LCD monitort/tv-t,amiben van beépített DVBT tuner? Konkrét problémám az lenne,PC bementnél PIP üzemmód bekapcsoláskor a kép megjelenik kicsiben,de sajnos hang az nincs. Ha átváltok TV üzemmódra,akkor minden rendben,van hang is,kép is. Normális ez így,vagy valami nem kerek? Én szerintem lennie kellene hangnak is... A készülék egy Samsung T24C300-as modell lenne. (Eddig nem volt PIP-es készülékem) Köszönöm szépen előre is!
Miért kéne lennie 2 hangnak? A PIP arrol szol, hogy lásd a másik jelforrást, és ha érdekel kapcsolj át.
Nem kell 2 hang,én úgy képzeltem el,hogy ha a PIP be van nyomva,akkor a kis képen megy a tv. Kép-hang,ahogy kell. A főképernyőn meg megy a számítógép.
De akkor ez így nem kivitelezhető? (A számítógép hangja nem szükséges a tv-re,nincs is rákötve) Köszönöm szépen!
Valoszinü, hogy nem, mert a fömüsor(nagy kép) megy mindig hanggal, az esetedben az meg hangtalan.
Sziasztok.
Elég összetett a problémám, megpróbálom röviden leírni. Még télen/tavasz elején Nagy-Hideg-hegyi adóról vettem az adásokat, szép időben jött elég stabilan, képhiba nélkül. Aztán ahogy kizöldült minden, folyamatosan gyengült a vétel, C MUX már be sem jött. Ekkor átforgattam az antennát a nagymarosi adóra. Innen jóval nagyobb a jelerősség, és a jelminőség is jobb, viszont tudni kell, hogy erre az adóra sincs közvetlen rálátásom, picit belelóg a képbe a szemközti domb. Mióta a nagymarosiról veszek, észrevettem, hogy viszonylag szabályos időközönként, 30-40 percenként pár másodpercre pixelesedik, megfagy a kép. Ez csak az A MUX-ra jellemző. Ma délután hirtelen teljesen bedöglött az A MUX, mivel már eddig is gyanítottam, hogy valami külső zavar lehet, elkezdtem kémlelni a környéket. Meg is találtam a forrást: kb tőlünk 50 méterre valaki egy elektromos lombvágóval vágta formára a bokrait a kertben. Nem szembe az antennával, hanem nagyjából merőlegesen rá. A képhiba teljes összhangban volt a gép működésével, és ez is csak az A MUX-ot érintette. Ezután jött édesapám, aki elkezdett az udvaron fúrni-faragni. Egy régi fúrógépet használt,ez teljesen szétverte az A és a C MUX-ot is. Ez helyileg nagyjából az antenna alatt történt. Így már azt valószínűsítem, hogy a viszonylag szabályos képhibákat is valami elektromos kütyü okozhatja, talán egy hűtőszekrény. Az viszont biztos, hogy nem a miénk. Már csak az a kérdésem, hogy szerintetek minek nagyobb a valószínűsége? A zavar az elektromos hálózaton érkezik, és a tápfeladón keresztül, esetleg a tv-ben okoz galibát, vagy a gépek által kibocsátott zavar visszaverődik a szemközti domboldalról, és benyeli az antenna? Próbáltam az antennát feljebb billenteni, hogy biztosan ne fogjon jelet a domboldalról, de nem javult a helyzet. Megjegyzem, hogy így is fog visszaverődő jeleket a domboldalról, mert a hideghegyi csatornákat megtalálja, bár kép már nincs. A kábelezés szerintem rendben van, Teletronik RG6-T60-HCU-E koax, PCT kompressziós csatlakozók. Antenna egy Iskra P-47N, benne egy Iskra Digi-Yagi 16 U erősítő, és egy Könczöl tápfeladó van a tv mögött. Nincs osztás, a kábel az antennától egyből jön a TV-hez, igaz, nem rövid, 25 méter. Az árnyékoló köpeny földelve van, ezt kimértem (gondolom a tv-n keresztül). Most már van a kezemben egy eszköz, ami biztosan zavarja a vételt, egy régi fúrógép. Szerintetek hogy lenne érdemes tesztelni? Szedjem ki az antenna erősítőt, tegyem be a sima szimmetrizálót? Így az A MUX működik, de elég gyenge a jel, 55-60-as jelerősség, és 4-6-os bithiba arány. Vagy inkább egy 9V-os elemről tápláljam meg az erősítőt? Meddig bírja egy ilyen elem? 22 mA-t vesz fel az erősítő. Esetleg egyéb ötletek?
Félig meddig meg is válaszoltad magadnak a kérdésedet.
Az antenna kábelen keresztül is meg lehet táplálni az erősítőt kérdés , hogy erre képes e az adott készülék. Sajnos a lombozattal , és a domborzati viszonyokkal nem tudsz mit kezdeni , és az az adott időjárási viszonyok miatt zavaró tényező valóban.
Igen, de az igazi kérdés inkább az, hogy vajon ezek a régi szénkefés motoros gépek inkább a hálózaton keresztül teszik tönkre a képet, vagy a levegőn keresztül?
Mind a kettő furcsa, hiszen elég nagy zajt kell produkálni ahhoz, hogy levegőn keresztül az antennába jusson, főleg, hogy ezek irányérzékeny antennák. Másik meg, hogy a távoli szomszéd biztosan nem ugyan azon a fázison használta a lombvágót, mint ahova az én tápfeladóm van dugva (legalábbis kicsi az esélye). Ennek ellenére valamelyik mégis megtörténik, csak kérdés, hogy vajon melyik? És akkor még mindig nincs meg az az eszköz, ami 30-40 percenként szétveri a képet 514MHz-en. :/
Biztos , hogy az antennán keresztül jut be a zavar.
A régi analóg vételnél is volt olyan , hogy ha egy nem megfelelő antennát használva , vagy ha csak egy szál drót volt beledugva a tunerbe , ami ugye elég gyér megoldás volt.És hát az utcai autók nagyban bezavarták a vételt .Szinte az autó közlekedési irányába ment el a kép a tévén. De viszont , ha a vételi erősséged , és a jelszint minősége is szinte tökéletes , akkor miért esik szét , vagy kockásodik a kép neked .Milyen vételi eszközökkel rendelkezel ?
Első körben én is antennára gondoltam, viszont ez egy irányérzékeny, Iskra P-47N triplex antenna, nagyjából 15 méter magasan. A lombvágót nem is előtte, hanem rá nagyjából merőlegesen, kb 50 méterre használták. Nem tudom, hogy egy ilyen gép mennyire erős zajt tud "kilökni" a levegőbe.
A vétel ugye a nem tiszta rálátás miatt nem tudom mennyire számít erősnek, jelerősség 72, bithibaarány pedig 0. Jelminőséget sajnos nem ír a TV. Kb 3 km-re van az adó, és elég pici teljesítményű, 0,06kW-os. Egyébként a levegőben történő zavarás a legrosszabb, mert az ellen az ég világon semmit nem tehetek. Próbáltam már elforgatni az antennát, amennyi még belefér az irányérzékenységbe, de nem lett tőle jobb. Sajnos a tiszta rálátás meg nem megoldható, nagyjából 50 méter magasra kéne tenni hozzá az antennát. :/ Ha esetleg elektromos hálózaton jönne a zaj, akkor a tápfeladó (Könczöl) viheti bele a koaxba, de a tápfeladóban meg a +5V ág egy kondival le van földelve, hogy levezesse a zajt. Maximális tanácstalanság.
Nekem van ilyen lombvágó , vagy sövényvágó kerti gépem .Erre az van ráírva , hogy 110DB , hogy most ez milyen mértékben , és távolságból tud bezavarni akármibe is , hát passz .Viszont ilyen jel gyengeséggel küszködtünk mi is, és a terep , és domborzati viszonyokkal is.
A hely ahol ez történt , ott nincs egyáltalán rálátás az adóra , sőt még egy két nagyobbacska domb is közbe van. Ekkor muszáj volt kitalálni valamit , amivel még mikor nem sugároztak teljes erősséggel az adók valamivel jobb jelet sikerült csinálni .Azóta már mivel még jobb a sugárzás , szinte tökéletes a vétel. Ez a trükk abban nyilvánult meg , hogy az antenna mögé függőlegesen egy papír karton lett felállítva .A felülete alufóliával lett bevonva , és ezzel azt sikerült elérni , hogy a jelek jobban visszaverődnek az antennára , mint egy parabola hatás szerűen .Azóta nem is ismerik azt a szót , hogy nincs , vagy gyenge a jel. Ja még annyit hozzá tennék , hogy az antenna , egy sima lepke még az analóg korszakból , és nem kint van elhelyezve , hanem a tető alatt , és így is tökéletes .
A 110 DB az a hangjára vonatkozik, tehát ennyire hangos.
Mindenesetre holnap megpróbálom az egész rendszert mindenestül függetleníteni a 230-as hálózattól, hogy megnézzem, onnan kap-e zajt. Ennek örülnék a legjobban. Ennek a hátuljára nem tudok ilyet rakni, viszont ezzel adtál egy ötletet, szintén kipróbálom holnap. Sajnos itt adóteljesítményt már nem fognak növelni szerintem, mert valamikor 2013-ban üzemelték be ezt a kis teljesítményű adót. Még régebben a Nagy-Hideg-hegyire kérdeztem rá, mert gerincadó létére nagyon gyenguska, arra is azt mondták, hogy nem lesz emelve a teljesítmény. Sajnos hegyek között ez ilyen. Új adó kéne a szomszédos hegyre, van is, analóg korszakban működött, de nem lett digitálisra átállítva, és azt mondták, nem is lesz.
A baj ott van, hogy:
A. A zavar a hálozati drotokban lehet, amik kint vannak az oszlopon és sugároznak. B. Az antennád nem zavarvédelemre van, hanem jelvételre, azaz felfog mindent ami a sávjába esik. Ez ellen nem tudsz semmit tenni. C. A levezetö kábel is ludas lehet, rossz minöség, elöregedett kábel, rossz ( nem jol záro) csatlakozok erre még rátesznek egy lapáttal. D. Kábelcsere meg egy elöerösitö közvetlen az antennánál segithet ( a kábel csak a felerösitett jelet vezeti le, és nem szed fel ujabb szemetet).
Ma rendesen leteszteltem mindent, és sajnos a baj ott van, hogy valószínűleg nagyon gyenge a vétel, és ezért esik szét a kép mindenféle külső behatásra. Sajnos még akkor is szétesik a kép, ha a pincében bekapcsolom a fúrógépet. A pince a ház másik felén van, és 2 emelet választja el az antennától, mind a kettő szintnek vasbeton padlója van. :/
Elektromos hálózattól függetlenedve (usb tv tuner akksis laptopon, erősítő és tápfeladó kiszedve) is jelentkezik a hiba, tehát levegőből zavar. Kábelek most lettek cserélve 3x-os árnyékolású, réz belső erűre, csatlakozók pedig PCT kompressziósak. Erősítő az antennába van szerelve közvetlenül. Úgy látszik, ilyen a vételi lehetőség, amiben csak az a szomorú, hogy a lefedettségi adatbázis szerint minden rendben. Holott már így utánaérdeklődve utólag kiderült, hogy az egész településen ez a helyzet. Nem lehet mást tenni, mint várni, és reménykedni, hogy lesz fejlesztés. Addig meg fizetni a rabló magentának, 30 csatornáét 4 ezret havonta.
Amióta digitális adást nézek nálam is ez van.
Erősítős lepke fent a padlástérben, Samsung LCD TV, 38-43-as jelerősség, nincs hiba (nem forszíroztam tovább az állítgatást). Viszont, ha elmegy egy kismotor a mellettünk levő utcában, vagy megáll a hűtő, vagy csak kinyitjuk az ajtaját, kockásodik a kép, meg zöldül. Persze a hűtőnél csak alig, a motoroknál pedig gyújtókábeltől függően, akár meg is áll egy pillanatra. A koax pár éves, nap/víz sosem érte, nem látszik rajta semmi sérülés. Nem is értettem, hogy lehet ennyire érzékeny a TV a zavarokra. Ja, most már az is gyanús, hogy a DigiTV beltérinél sem az csinálja néha, hogy inverz zölden bevillan pár képkocka...bár azt nem tudtam eddig egyértelműen külső zavarhoz kötni, meg ugye azért SCART-on azért mégse... A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Azért egy fúrógép, vagy hűtőszekrény az 500 - 700 MHz tartományban nem sok zavart sugároz a levegőbe. Ez a zavarsugárzás 30 - 50 MHz környékén megszűnik. A vételt biztosan nem ez zavarja. Zavarhatja viszont az erősítős antenna szélessávú erősítőjét, a TV, vagy set top box szelektív bemenetét nem. A kis hasznos jel is segíti a zavar hatását.
Ezenkívül zavar bejutását a TV -be segíti a hálózaton kialakuló földhurok, antenna földelés, vagy nem földelés, és a nullavezető földelése. Meg lehet próbálkozni (mivel ez a legkönnyebb) a hálózati csatlakozók forgatásával, előfordulhat hogy ettől a zavar megszűnik. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |