Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Arra is gondoltam hogy a találkozót elöre hzzuk a PICC-es tanórához,s utánna. :vigyor2::nyes::bohoc::pias:
Lám, valami partiról lemaradtam
Itt van kép a megoldásról, hátha így világosabb...
Nálam a 0.6.... nem jött be.
A 20-al megy, ellenben a grid meghozta a sikert. Még nem maradtál le a mini partiról. most próbálom szervezni a "PIC" utánra.:phone:
Jó 5let!!!!:heureka: ->:pias: ->:bohoc:
Upsz! A mértékegységről nem szóltam! Nézz csak utána!Én mm-ben gondolkodtam.....
Most próbáltam.....
Nekem a grid nem jött be! Talán egy profi megoldaná a dolgot............... Electrocad please !!!!
Kérlek nézd azt meg jobban! A grid beállításainál teheted mm-be,és akkor az autorouter grid-je is mm lesz.
Fiúk! Egyáltalán egyforma verziót használtok? Mind a kettőtöké teljes verzió?
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy nekem egy "törött" 4.11-esem van, azal kiválóan megy, amint azt nyulbul kolléga is tapasztalhatta...
IMi! Te milyet használsz?
Most már a 4.16-ot nyomom, abban tuti úgyvan ahogy leírtam, de 4.13-ban is. Azért jól elvagyunk
Nem értem a dolgot....
Akkor azért volt más ate "autorouter setup"-od.
Nekem már mükszik.
Következő kérdésem: hogy tudom kijelölni a munkaterületet,hogy lássam is.
Kíváncsi volnék hogy sikerült?
A "következő" kérdésed kicsit bővebben kifejthetnéd!
Megnyitás után szeretnék kijelölni egy 5x5-ös keretet és abba raknám be az alkatrészeket,és szeretném látni a keretet.
Különben nálam a "Finest"oldotta meg a gondom.
Ezekszerint te csak a "panelt" tervezed.Én megrajzolom a kapcs. rajzot és abból váltok a board szerkesztőbe, ott már a progi tesz fel 1 keretet.Nálad a megoldás a köv.: a bal oldali ikonok közül a "wire" nevezetűre van szükség, rétegnek a 20-as "dimenson" válaszd.Ezzel a eszközzel, ezen a rétegen tudod a panel széleit megrajzolni.
Idézet: „Ezekszerint te csak a "panelt" tervezed” Sajna még csak.:sir: Nekem a "sematik"még egy kicsit cécós. Amúgy a keret bejött.Mit iszol? Jah A Tudás gondokat szül.:szomoru1:
A lájt verzió meg hibaüzeneteket szül...
Jobban jársz egy "nem-light" verzióssal... (Csak mellesleg jegyzem meg, ha a kész kapcsolást beviszed a Schematic modulban, és onnan térsz át a pnelra, akkor baromi könnyű dolgod lesz! És a schematic modul sem olyan bonyás!)
A lájt verzió meg hibaüzeneteket szül...
Mit gondolsz miért?
Nem tudom milyen problémátok lehet a Grid-del. A View alatt a Grid-re kattintva a párbeszéd ablakban beállítható a rács ami szerint az Eagle elrendezi az alkatrészeket. Alapból a Schematic-ban ez 100 mil-re (100 mil = 0,1 inch = 2,54 mm) a Brd-ben pedig 25 mil-re van beállítva. Az Autorouter rácsa pedig a Tools -> Auto...-ra kattintásra megjelenő Autorouter Setup General fülén a Routing Grid sorban állítható, alapból ez is 25. Az Alap Library-ban a tokozások (Package) általában 50 mil-es raszterben készültek. Ezért célszerű az autorouter és a brd gridjét az 50, vagy ennek egész számú hányadosára beállítani (25; 12,5; 6,25; stb.). Ettől eltérő beállításra csak akkor van szükség, ha az alkatrész más raszterben készült.
Az előbbi hozzászólásomat IMi-nek kellett volna küldenem, ő kért segítséget. Remélem nyulbul nem baj.
Én tudom, csak nyulbul lepődött meg rajta...
Idézet: „schematic modul sem olyan bonyás” Hát nekem az "labirintus" Valahogy nem látom át. Nem vagyok egy ELEKTRO man,nem is tanultam.Elöttem vizuálisan vannak az IC-k. Ott megy be ---itt jön ki----amot invert stb.stb.
Idézet: „Az előbbi hozzászólásomat IMi-nek kellett volna küldenem, ő kért segítséget. Remélem nyulbul nem baj.” Pesze hogy nem. Gondolom azért nem baj hogy én is elolvastam. Végre megtudtam hogy mi az összefüggés a GRID-ek között.:worship: Idézet: Talán azért hogy megkérdezzelek hogy nincs e véletlenül egy "REPI"verziód???:wave:„Mit gondolsz miért?” Amugy köszi a segitséget igérem nem foglak többet zaklatni...../kevesebbet sem/
HI!
Bocs, hogy kicsit távol voltam, eddig nem működött a net itthon . A segítséget nem véletlenül kértem egy vérbeli profitól, ilyen jól és szakszerűen én nem tudtam elmagyarázni hiába tudom.
Szóval ismerted a GRID beállításokat. Biztos csak megerősítést kértél. Nyulbul, pontosan nem tudom mit értesz a "REPI" alatt, de ha a krekket, akkor azzal nem foglalkozom, és mindenkit megkérek, hogy ilyen jellegű kérdésekkel ne is terheljen.
Én is kérdeznék vkitől!
A 3D POV-Ray nem tesz fel minden alkatrészt. Hogyan lehet ezen segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |