Fórum témák
» Több friss téma |
Amit efraim fórumtárs írt "dc current transformer".
Ezek nagyon hasonlítanak rá.
Oké, ezt elsőre mondtam, de a hall-kimeneten (+,-,out) kívüli 6 láb az érdekelne. Egyébként azt megteheted, hogy a +,--ra beadsz 12V-ot a kimenetre műszert kötsz, átfűzöl a lyukon egy-két menetet. Ha áramot hajtasz át a vezetéken, a műszer mutatni fog valamit. Lehet, hogy 100A körüli a méréshatára (egy menettel).
Igen, ezek is áramváltók, mégpedig a Hall-elemes fajtából.
Felgördült a függöny. Kiforrasztva megtaláltam a rendes típusszámot az alján.
Erről az alkatrészről van szó.
Van egy Hall-elemes áramváltód. Bővebben: Link
Akkor jól láttad, hogy az a primer, ami belül van kialakítva (én még ilyet nem láttam). Lehet használni 1,2,3 menetet, sany-nál mind sorban van.
Van,dehogy mit kezdtek vele azt még nem tudom. Köszönöm a segítséget mindkettőknek.
Üdv!
Ez a kis tekercsszerű ámbár lehet kondenzátor tulajdonságokkal bíró a rajzon bejelölt alkatrész mi lehet? Egy jó öreg orosz fúrógépben van 4 pólusa van, 2 a szénkefére megy 2 az állórészből jön, és a szénkefe még az új is becsületesen szikrázik, de ez legalább nem szikrázik körben a kommutátoron. Jobb képet nem tudok csinálni róla mert eléggé öreg és ha hozzányúlok lehet szét hullik.
Szia!Tehát akkor egy szikraoltó zajszűrővel együtt? Esetleg van erre valami mód kitalálni a helyettesítő áramköri értékeket vagy ezt inkább tippelnem kellene?
Értem úgyis van márkás és erős gépem amiben a fogaskoszorú vett fájdalmas búcsút átrakom a cuccait és remélem kibír újabb 40 évet ha már egyszer kibírt
Köszönöm a gyors segítséget
Sziasztok!
Van egy öntözésvezérlőm, amiben a mágnesszelepeket kapcsoló triakok közül néhány elszállt. A triakokat cserélem, de van velük párhuzamosan 1-1 valamilyen túlfeszvédő alkatrész amik közül az egyik bezárlatosodott. Nem tudom mi lehet mert SMD és csak annyi van rá írva hogy CCD CT. Valamint a jelölése a nyákon TVS. Van esetleg ötletetek mi lehet pontosan?
Szia! Valószínűleg SMCJ26. TVS=Transient Voltage Supressor
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
Köszi, szépen. Eddig ezt az SMD kódos oldalt nem is ismertem.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
Sziasztok!
Lenne egy alkatrészem, aminek a bekötését nem találom, a neten ehhez kellene egy kis segítség. Ez egy kerek tokban lévő IC 10.lába van körbe és a felírat rajta S7337 CT305. Ha valaki hallott róla azt megköszönném. Üdv: Józsi
Sziasztok, sejtem, hogy mi ez, csak hol találok ilyet és mi alapján? Melegítő-párna kapcsolójában van, jelenleg szakadás. Gondolom, hőre kioldó ellenállás.
Hali! Az egy hőbiztosíték. Kiforrasztod,leolvasod a hőfokot,és veszel ugyan olyat,bármelyik műszaki boltban kapható!
Sziasztok
Találtam valami valami henger cuccot ami 6 kisebb és egy nagyobb henger cucc van egymásba tekerve. A csatlakozó olyan rajta mint a koax kábel de fogalmam sincs hogy mik lehetnek ezek és mire jók ? A nagy hengerre ezek vannak írva: Ereltronik CATV Kft. Herend Vasút u. 5. Tel.:88/260-666 LPF541 1Ghz Version A kicsikre ez van írva a nagy hengertől indulva: EZHP88/65/50 066 EZHP88/65/50 073 EZHP88/65/50 073 FLOMATIK HPF80S HIGH PASS FILTER 85~1000mhZ EZHP88/65/50 044 EZHP88/65/50 044 Mik lehetnek ezek és mire használhatóak ? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Ha tippelnem kellene, ezek csillapítók, szűrők kábeltévéhez. Kép segít a biztos beazonosításban. Azért vannak egymásba tekerve gondolom, hogy jobban, könnyebben lehessen tárolni őket.
Jajj bocsánat a képek lemaradtak valamiért.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Igen. Ezek szűrők, avagy visszirányszűrők. Olyanok, amik megakadályozza, hogy a tv-ből zavaró jelek menjenek vissza az antenahálózatra, ezzel zavart okozva mások (pl. társasház) tv adását.
Az LPF jelű az Low Pass Filter, azaz aluláteresztő szűrő, az EZHP és a HPF pedig High Pass Filter, azaz felüláteresztő szűrő.
Ezeket itthon is tudnám használni mert olyan problémám van hogy van egy HDTV monitorom ami alkalmas Tvzésre és monitornak is egyaránt de most otthon költöztem egy hete egy szinttel lejjebb és olyan problémám van hogy ha a tvm-re rákötöm a számítógépet HDMI vagy VGA vagy DVI-vel nálunk a másik két tv elkezd becsíkozni lentről felfelé vándorolnak vízszintes csíkok.
ha ilyenből kötnék mondjuk a tv-m elé akkor lehet hogy megoldódna a probléma ? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Szerintem egy próbát megér, de várj meg valakit, hogy mond-e mást, hogy jó-e, vagy sem, nehogy valami gond legyen, de elméletileg nem történhet semmi.
Nálad földhurok keletkezhetett és azért van a zavarás.
De eddig nem volt most azért lenne mert még fönt voltam az én tv-m kábele a főelosztóba ment és most meg egy másik elosztón a fő elosztó után.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014
Ez mi lehet? már régebben találtam, egy kis panel amin található 5db 1K5 feliratú ellenállás,egy piros LED,egy 160V os kondi,Szerintem az a piros alkatrész is kondi, n22k feliratos a másik nem látszik,Az a narancssárga és a citromsárga nem tudom hogy az tranzisztor e, de 3 lába vana narancs B0487 a citromsárga pedig N8905 feliratot tartalmaz, és van rajta egy tranzisztor ami 86A feliratot tartalmaz, és még az ellenállások között található egy kicsi fekete alkatrész amire semmi nincs írva. Szerintetek mire szolgálhat ez a panel?
Sziasztok! Éppenséggel tudom, hogy milyen alkatrész, csak a bekötése, vagy a lábkiosztása kellene nekem. 2 db TB 104 T és egy darab TK 125 M leválasztó trafó, azt hiszem mind a két fejta BEAG. Előre is köszönök bármi segítséget.
Szia.
Ezt találtam, ami Neked szerintem jó, ha egyről beszélünk. Belenéztem, ezek vannak benne ha jól láttam, de nézd át Te is! Beag akt 408 Gépkönyv 9-10 oldaltól érdekes számodra, ha ráismersz a kérdőjeles trafókra.
Igen, ez meg van nekem is, még talán papírformában is, de ez csak a TK hoz való, mert az van számozva, a kerek, az betűjeles. Legfeljebb kimérem. egy tekercs hány Ohm-os? Olyan 6-800-ra tippelem, hogy ne terheljen, nem?
Szia!
A citrom, a narancs és a fekete is tranzisztor. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |