Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   583 / 1175
(#) pjg válasza hulala hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

(#) gabilow hozzászólása Jún 5, 2014 /

Üdv!
Szeretném kérdezni, hogy ez a trafó lehet egy 230/230 v-os leválasztó trafó?
Egy PC tápban volt. A piros és kék vezeték a hálózati zavarszűrő után volt bekötve, a fehér és fekete pedig a graetz híd váltóáramú kapcsaihoz. A két tekercs ellenállása csak 2-2-ohm. Nem kevés ez egy kicsit a hálózatra kötve?
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
(#) Sebi válasza gabilow hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Ha valóban így volt, akkor csakis zavarszűrő lehet, bár még ilyen kivitelben nem láttam PC-tápban...
(#) kirally válasza gabilow hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Nem valószínű, hogy leválasztó trafó. Én láttam tápokban hasonlót, de az csak zavarszűrő volt.

Valahogy így volt bekötve:

ki.JPG

(#) gabilow válasza kirally hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Igen igazad van, de ez úgy volt bekötve, hogy az egyik tekercse a hálózatra másik a diódahídra. Mint egy trafó.
(#) pjg válasza gabilow hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Az kizárt! A 2 Ohm -os tekercs Paksot is leállítaná.
(#) gabilow válasza pjg hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Van rajt egy felirat :HI_POT. Erre keressetek rá...
(#) kirally válasza gabilow hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Nem szoktak használni leválasztó trafót atx tápokban, meg olyan pici kevés is lenne... Nézd csak meg még egyszer, biztos hogy az egy zavarszűrő tekercs lesz.
(#) Sebi válasza gabilow hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

A HI-POT az kb olyan, mint nálunk a MEO (volt)...
(#) kadarist válasza Sebi hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Pontosabban: tesztelve lett primer-szekunder tekercselés közötti átütési szilárdságra (high potential test).
(#) cmdnetwizard hozzászólása Jún 6, 2014 /

Sziasztok!

Kb. két hónapja rendeltem Kínából egy LED panelt. Mára meg is érkezett.
Viszont nem küldtek hozzá leírást, és Gugli barátom sem talált semmit.
Szeretnék segítséget kérni tőletek ennek beüzemelésében, és leírás szerzésében.

Mellékletben feltöltöttem két képet a panelről, valamint néhány (olvasható) információ róla:
- Típus (?): P10(1R)-V701C,
- Teli van pakolva 74HC595-ösökkel,
- Valamint található rajta APM4953 (Valószínűleg feszültség szabályzásra )
- Illetve egy 74HC245D (Azt hiszem, hogy valamilyen BUS-szal van kapcsolatban)
- És a legfontosabb, van rajta egy 16 pin-es szalagkábel csatlakozó...

Ebben kérném a segítségeteket...

Üdv.: László

Ui.: Bocsi, ha rossz témát választottam
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
(#) cmdnetwizard válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Találtam hozzá egy sematikus ábrát... De nem igen sikerül kiigazodni rajta...

P10sch.pdf

(#) nedudgi válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

(#) efraim válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Jún 6, 2014 / 1

1. JP1 tűs 16 tűs jel A-> 74HC245 PIN 2 (jel erősítés) -> 74HC245 első 18 láb -> 74HC138 1. kör -> JP2 csap 16 láb
2, JP1 tűs 15 tűs jel B-> 74HC245 csap 3 (jel erősítés) -> 74HC245 első 17 láb -> 74HC138 2. kör -> JP2 csap 15 láb
3. JP1 1. érintkező tűs jel OE-> 74HC245 4 láb (jel erősítés) -> 74HC245 első 16 láb -> 74HC04D 1. kör -> 74HC04D 2 láb
-> ① 74HC138 első 5 láb
  -> ② 74HC04D 3 láb -> 74HC04D 4 láb -> JP2 csap 1 láb
4. JP1 tűs 11 tűs jel R-> 9 tűs 74HC245 (jel erősítés) -> 74HC245 11 láb -> bal felső sarokban 14 láb 74HC595-1 -> 74HC595-1
9 láb -> 74HC595-2 14-tűs -> 74HC595-2-től 9 láb -> ...... -> jobb alsó sarkában a 14 tűs 74HC595-16 -> 74HC595-16-9 láb -> JP2 sor

Google fordító a barátod!
(#) pucuka válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Idézet:
„De nem igen sikerül kiigazodni rajta...”

Az nagy baj, mert az a kapcsolási rajza. Minden rajta van, amire szükséged lehet.
(#) cmdnetwizard válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Odáig sikerült eljutnom, hogy valamit látok a kijelzőn... Illetve, hogy hogy tudok másik sorra "írni"... Már csak azt kellene kitalálnom, hogy hogyan kell írni rá...
(#) zsolike hozzászólása Jún 6, 2014 /

Sziasztok

Az alábbi csatlakozóról (papa) valaki tud mondani valamit? Mi a neve, hogyan keressem elektronikai boltban? Köszönöm.
Egyébként egy Behringer Xenyx 502 keverő tápcsatija, csak nincs hozzá táp, és gondoltam elindulok valamilyen irányba adapter keresőbe/átalakítóba.
(#) kadarist válasza zsolike hozzászólására (») Jún 6, 2014 / 1

Szia!
Mini DIN.
(#) zoszka válasza zsolike hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

behringer ub802 power supply
Képek a Google-n

Én nyertem

Kb 5-7000 Ft maga a táp...
(#) zsolike válasza zoszka hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

zoszka ... köszi ez meg van, hogy Behringer csatlakozó az adapter részére. De mivel nincs adapterem hozzá, és jelenleg nem is igen kapni sehol külön, ezért gondoltam átszerkesztek egy másik adapter ilyen csatisra. Persze olyat aminek az értékei a gyárihoz közel állnak. Tehát nem azt akarom tudni, hogy mihez való, mert azt tudom hanem, hogy mi a neve De köszi ....
(#) zsolike válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Úgy gondolom kadarist nyert Köszönöm szépen ....
(#) zsolike válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Zoli ... nem hinném, hogy XLR mert azt inkább audio csatinak használják, nem tápokhoz. *
(#) zsolike válasza zoszka hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Az rendben, de 1db volt nagykerben, de elvitték mire megrendeltem és egyenlőre nincs ... Amazonon, meg E-bayen meg csak 120V-os van ...
(#) zoszka válasza zsolike hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

BEHRINGER PSU3EU

ezt keresd, sok helyen kapható
(#) zosza18 válasza zsolike hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Szia!
Ez egy fantomtáp csatlakozója, Mini XLR típusú!
(#) zoly15 hozzászólása Jún 7, 2014 /

Sziasztok!
Én igazából tudom milyen alkatrész ez, csak érdekel, hogy milyen minőségű, és mit várhatok tőle manapság.... Szóval, tranzisztorok lennének, mégpedig TESLA gyártmányú KD3773 típusúak lennének, mit lehet ezektől várni? Mennyi áramot és feszültséget bírnak ezek biztonságosan?
Előre is köszönöm a választ!
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Ha jól látom tulajdonsága ugyanaz, mint a 2N3773-nak. Én évek óta használok hasonló Tesla gyártmányú tranyókat a labortápomban és tökéletesek. Soha nem ment tönkre egy darab sem belőle. Először valami olcsó típust tettem be, kettő párhuzamosan, majd kb egy hét után el is pukkantak. Utána kapott 1db Tesla tranyót, amivel évek óta működik, sokszor jó forró a borda és simán bírja. Tehát szerintem jó fajták ezek.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Rendben, köszönöm szépen, közben találtam egy képet. Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Egyébként itt egy link, benne a Tesla tranzisztorok adataival. Bővebben: Link
(#) hammer14 hozzászólása Jún 7, 2014 /

Sziasztok
OLvasgatva előző elakadt emberkéket látom régen keresték már itt ezt Bővebben: Link
VAn egy harmnak karod avr130-am és készenlétből nem ébred föl,illetve régebben magátol lement készenlétbe zenhalgatás közbe,na msot ezek a tranyók vagy hibásak vagy nem állítólag valami beépített ellenálás hálózatuk van és,hogy nehezen kimérhető.

ÉS sima npn téranyóként mérve csak a collektor és emitter közt tudtam mérni dióda állásba 900-as értéket, összes többi lápon akárhogy varriáltam semmi,helyes lábkiosztás esetén multi hfe-mérő álásba tranyót mértem volna és semmi, a lábkiosztását tudom,mert az erősítő nyákján jelölve van.
Csak a furcsaság hogy 4db tranyó egyformán ugyanazt mutatja mérések alapján, mivel mind a 4 egy körbe van így lehet hogy egy dióda vagy bármi hiba elvitte az összeset,de nagy esély van rá hogy simán sz***l mérem,mert hülye vagyok hozzá.
Ebben valaki valami tippet tud adni? HOl kapok én ilyen tranyót,vagy a helyettesítőjét? MInden segítő embernek köszönöm,már 3 napja keresem a hibát,de idáig ez az első lehetséges hibaforrásom.

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2014
Következő: »»   583 / 1175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem