Fórum témák
» Több friss téma |
Helo.
Esetleg soros szűrő tekercs a tápágba, a kapcsolóhoz, azzal sorba. utána még 100mikro, hogy ne rángassa az erősítő a tápot. Ha nem segít, próbáld meg az összes testpontot egy csillagpontra kötni, az usb gnd jére.
Köszi, megpróbálom őket.
Soros tekercs miféle legyen? Van pár bontott alkatrészem, milyen fajtát keressek?
Ilyenre gondoltam. Bővebben: Link
OK, ilyenem van. Épp az előbb kipróbáltam egy zavarszűrőt egy PC tápból, ami dupla tekercses. Ennek az egyik tekercsét bekötöttem sorba a pozitív ágba.
Jócskán leszűrte a zümmögéseket, de még mindig maradt a zajból amikor pl. az egeret megmozdítottam. Aztán mivel dupla tekercses, gondoltam a másik részét bekötöm az USB táp 0 ágába, és TÁDÁM, teljesen megszűnt minden zörej. Köszönöm a segítséget.
hello
nincs tolto a fenykepezomhoz,nezzegettem youtube videot ahol usb kabelt szetszednek es ugy toltik az elemet a fenykepezohoz. http://www.youtube.com/watch?v=4YeDFbw4aeE http://www.youtube.com/watch?v=pFz77Pa8Dw8 arra lennek kivancsi hogy melyik a negativ es pozitiv kabel,melyik szin? amit szetszedtem kabel az igy nez ki belul: zold feher piros fekete ezt talaltam neten, http://blog.tkjelectronics.dk/wp-content/uploads/USB-cable-wiring1.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Usb_kabel_beschr...et.jpg http://avgtrier.de/experimentell/Info%209_html/HTML%20Projekt%20Com...el.jpg de a videobana piros es a fektet hasznaljak, a kep szerint meg a feher es zold a +- A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Üdv!
Melyik kép szerint? Mert mindegyiken látszik, hogy a piros a +5V a fekete pedig a GND. Ez szabvány szerint is így van, tehát jó eséllyel mindenhol így van. A zöld és a fehér, pedig az ADAT+ és ADAT-. Másrészt pedig, aki így tölt akksit, az egy "elmebeteg"! Töltésvezérlő nélkül sosem szabad akksit tölteni! TŰZ ÉS ROBBANÁS VESZÉLYES!
Összekevered az adatvezetékek jelölését ( DATA+ és DATA-) az USB busz tápellátásával.
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy USB-s billentyűzetvilágítást, amelyet az íróasztal belsejébe rögzítenék, és így megvilágítaná a billentyűzetet, azaz sötétben is lehetne látni. Már olvasgattam itt utána a dolgoknak, de pár dolog nem tiszta. Pl: sorba, vagy párhuzamosan kössem be a LED-eket? Kb 5 darabot szeretnék, tökéletesen megfelelne, ha mindegyik fehér színű LED lenne. Viszont, így sorba tuti nem tudnám őket kötni, mert nem kapnának megfelelő fesz-t. A másik dolog, hogyha párhuzamosan kötöm őket, mindegyik elé rakjak ellenállást, vagy elég az összes elé egy darab (megfelelő értékű), hiszen úgyis egyforma nyitófeszültségű LED-eket kötnék be? Megoldható e-az (illetve nem veszélyes-e), hogy a LED-ek fényerejét egy poti segítségével lehetne állítani? (a poti maga az előtétellenállás lenne) Köszi előre is a segítséget!
Mindegyik led elé tegyél ellenállást és ezeket kösd párhuzamosan. A fényerő szabályozására pedig inkább egy 555-össel öszedobott pwm-et használj.
Thx! Az 555-ösnek külön táp kell, vagy azt is lehet ezzel párhuzamosan, az usb-ről tápolni?
Vagy hogy képzeljem ezt el? Az 555 kimenetére kell kötönöm a ledeket párhuzamosan, előtétellenállásokkal? Illetve a control voltage-t azt mivel adom meg neki? potit rákötöm úgy nem jó?
Szia!
Kontrol voltidzs Magyarul is le lehet írni azt, hogy szabályzó feszültség. De inkább lássunk egy megvalósítást: Bővebben: Link. Ha 12V-ot használnál, akkor mehetne 2-3 LED sorosan is. Másik. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
És úgy meg lehetne esetleg oldani, hogy mindenképp USB-ről, azaz 5 Volttal tápoljam az áramkört? az 555 megy már 5 Voltról, kérdés, hogy az 5 db lednek elég e? Esetleg van olyan FET, amelyik képes akkorát erősíteni, hogy világítsanak a ledek? Sajnos nem nagyon vagyok képben.
Miért használnád az USB eleve kis áramterhelhetőségű csatlakozóját erre. Ott van a számítógép 12V-os tápegység-kivezetése, ami nagyon alkalmas ilyen feladat ellátására. Használd azt. A FET vagy tranzisztor nem erősíti a LED fényét, hanem egy eszköz arra, hogy változtasd a rajta átfolyó áram effektív erősségét (értékét).
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
Köszi szépen! erre nem is gondoltam..akkor már csak egy kérdés: melyik pontosan a kivezetés, mert nem vágom :/ illetve ott melyik a táp és a föld? Köszi mégegyszer!!
Köszi, már megtaláltam. Az ATX-es tápon a négypólusú csatlakozó az ezek szerint
A PC hátlapján ennek gondolom nincs kivezetése, amit használhatnék?
Belül van a kivezetés, a hátlapon nincs. De innentől kezdve erősen off a téma.
USB aljzatnál az alaplapon mindenképpen 500mA-ert kellene hogy leadjon?
Tehát mondjuk van 8 USB aljzatom az alaplapon, ha mind a 8-ba bedugok pl egy USB-s merevlemezt ami kihasználja a maximális felvehető áramot akkor mind a 8-nak működnie kellene? Vagy van olyan hogy az áramerősségen osztoznak? Mert azt vettem észre hogy a Blackberry telefonom nem töltődik akkor hogyha a két előlapi USB csatlakozónál foglalt a másik port is. Tehát ha bedugom a telefont tölteni, illetve egy pendrive-ot szintén tölteni (akksis) akkor a telefon már nem töltődik. Minden USB portom foglalt, mégis az energiagazdálkodásnál nem írja ki a Windows 7 hogy mi és mennyi áramot használ. Egyedül a scannerhez írja hogy 500mA a szükséges áram de a többi eszközt ki sem listázza. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2014
A szabvány portonként 150mA körüli áramértéket emleget, amit az eszköz kérésére az alaplapnak növelni kell 500mAig. Ezt általában figyelmen kívül hagyják az alaplapgyártók, tisztelet a kivételnek.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2014
De mi van olyankor hogyha USB elosztóba vannak dugva az eszközök? Pl van egy hétportos USB elosztóm, azt bedugtam egy USB3.0 aljzatba mondván ott alapból az USB3.0 900mA-ert is tud.
De onnan sem töltődik a telefon, pedig csak egy egér van mellédugva... Tehát valahogy szoftveresen be lehetne állítani hogy kérdezés nélkül is küldje ki a 900mA-ert? USB elosztónál mégis melyik eszköz a mérvadó, hogyan dönti el az alaplap hogy mennyi áram kell?
Illetve a sima PCI USB bővítőkártyák azok mennyire veszik komolyan a szabványt? Tehát azok tudják a portonkénti 500mA-ert?
De ha 5 portos akkor 2,5A-ert egyáltalán fel tudna venni a PCI slotból a kártya?
A PCI bővítőkártyáról nem tudok nyilatkozni. USB 3.0-at sem ismerem.
Az USB hub tápellátása egy alaplapi USB portról megy, ezért kell adni neki külső tápot, hogy a rákötött perifériáknak is jusson, ha nagyobb teljesítményigényük van.
Ha hátlapi USB csatlakozóba dugod a telefont, akkor töltődik? Néha ezek az előlapi kivezetések elég vékony kábellel készülnek, és túl nagy feszültség esik rajtuk.
Hogy van 500mA korlát vagy nincs, az eléggé változó. Talán a legritkább, hogy portonként van áramfigyelés. Inkább jellemző, hogy van mondjuk 6 port, akkor van 3A összesen. Esetleg ha van több USB vezérlő, akkor vezérlőnként van áramkorlát. De alapból minden port 100/150mA-t köteles csak adni, és az eszköz a felismeréskor kérhet maximum 500/900mA-t (USB2/USB3), amit a szabvány éppenséggel nem garantál, hogy meg is kap, de általában meg szokott kapni. De jellemzően alapból ott is van az 500/900mA, kérni sem kell. USB HUB is csak úgy tud portonként 500/900mA-t adni, ha van saját tápja. Ha csak az alaplapi USB portba van dugva, akkor nyilvánvalóan csak az ott rendelkezésre álló áramot tudja továbbadni a saját fogyasztását leszámítva. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
Előlapiról is töltődik de csak akkor hogyha egyedül van bedugva. Ha a két előlapi csatlakozó közül (ami amúgy külön lábra, külön foglalatra megy rá az alaplapra) az egyik foglalt akkor a másikról sem töltődik a telefon.
USB3.0 portnál hogyan lehetne azt kikényszeríteni hogy alapból 900mA legyen kint?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy olyan problémával állok szemben, hogy adott egy laptop, és adott egy interfész ami jelen esetben egy dj kontroller. A kontrollernek nincs saját tápellátása, mindent usb-ről szed. Elő állt nem rég egy olyan probléma, hogy random ledobja a gép a device-ot és a device újra is indul. Kábel csere volt már, és az usb is tökéletes a laptopban. Arra gyanakodok, hogy kevés neki az amit a laptopról kap villanyt, és ez okozhatja. Itt jönne egy olyan ötlet, hogy mi történik akkor, ha én fogom az usb kábelt amivel össze van kötve, a laptop felén el vágom a táp két vezetékét, majd fogok egy telefontöltőt, és abból hozom ki az 5 voltot az eszköz számára. Így nem a laptop táplálná ugye, csak a két data szállal csatlakoznék be a laptopba. Működőképes lehet ez a megoldás? Usb hub-ot nem igazán szeretnék közbe iktatni, és nem igazán találtam erre jó megoldást. Olyan megoldást láttam erre már, hogy egy dióda közbe iktatásával oldották meg, úgy, hogy a + ágba tették a diódát, és a külső adapter a dióda után csatlakozott be, és maradt a laptop feszültsége is bekötve.
Az USB csatlakozó USB3 (kék), vagy USB 2.0? Az USB eszköz teljesítményfelvételéről van információ? Az USB kábel elég vastag? Az USB kábelt próbáltad cserélni? A laptop csatlakozója is lehet kontakthibás.
2.0 az alljzat. A teljesítményfelvétele 500mA. Igen, cseréltem a kábelt, de ugyan úgy elő jön a hiba. Néztem a csatlakozót is a laptopon, nincs semmi probléma vele. Úgy rémlik a sima usb is 500 mA körül ad le teljesítményben. Még egy lehetőség is eszembe jutott a külső tápos megoldáson kívül, veszek egy usb-c / Usb-b kábelt, és mivel van C-s alljzatom, ki próbálom azzal is, hiszen ott nagyobb a terhelhetőség.
Egyszerűbb az USB3 aljzatba dugni a kütyüdet.
Ha külső tápegységgel akarod használni, akkor a GND vezetéket (fekete) hagyd összekötve, csak a +5 V-ot vágd el, lásd melléklet. Egy USB Y kábel is megoldás lehet, ha van két szabad USB port a számítógépen.
Igen, ez volna a legegyszerűbb, de nincs rajta usb 3.0
Köszi szépen, mindenképpen ki fogom ezt próbálni. Olyan y kábelt láttam már, működhet az is a gyakorlatban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |